Namibië reis | Luxe Namibië Self drive

  boutique

  

21-daagse reis door Namibië

€ 

Vanaf 8.495,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

21-daagse luxe self drive Namibië

De meest alomvattende reis door Namibië! In drie weken bezoekt u alle hoogtepunten van dit bijzondere land tijdens een fantastisch self-drive avontuur. U verblijft in luxe hotels, lodges en tented camps, zodat u na een reisdag fijn kunt relaxen bij uw accommodatie en kunt genieten van de verbluffende natuur rondom de accommodaties. U bezoekt tijdens deze reis onder meer de op één na grootste canyon ter wereld: de Fish River Canyon, in het zuiden van Namibië. Tevens brengt u een bezoek aan de Duits georiënteerde kustplaatjes Lüderitz en Swakopmund, de magische zandduinen in Sossusvlei en natuurlijk Etosha, waar u een paar dagen op safari gaat!

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Johannesburg - City Lodge OR Tambo Airport
Dag 2 - Vliegreis naar Namibië - Hotel Heinitzburg
Dag 3 - 4 - De Kalahari woestijn - Kalahari Red Dunes Lodge
Dag 5 - 6 - De valleien van Fish River Canyon - Fish River Lodge
Dag 7 - Spot wilde paarden nabij Aus - Klein-Aus Vista Eagle's Nest Chalets Gondwana Collection Namibia
Dag 8 - Het verlaten Kolmanskop - Klein-Aus Vista Eagle's Nest Chalets Gondwana Collection Namibia
Dag 9 - 10 - De duinen van Sossusvlei - Wilderness Kulala Desert Lodge
Dag 11 - 12 - Swakopmund - Strand Hotel Swakopmund
Dag 13 - 14 - Rotstekeningen in Twyfelfontein - Mowani Mountain Camp
Dag 15 - 16 - Op safari in Ongava Private Game Reserve - Ongava Lodge
Dag 17 - Safari in Etosha National Park - Mushara Outpost
Dag 18 - 19 - Het cheeta-project in Okonjima - Okonjima Luxury Bush Camp
Dag 20 - Vertrek uit Namibië
Dag 21 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Johannesburg

Vandaag stapt u aan boord van het vliegtuig dat u naar Johannesburg brengt. U arriveert halverwege de avond in de Zuid-Afrikaanse stad arriveren. Na aankomst kunt u gemakkelijk naar uw hotel lopen, aangezien deze tegenover de aankomsthal is gelegen. Dan kunt u gaan genieten van uw welverdiende nachtrust.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam - Johannesburg (Economy Class)

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 2 - Vliegreis naar Namibië

Na uw internationale vlucht komt u op dag 2 aan in de hoofdstad van Namibië, Windhoek. Een relatief kleine stad in het midden van het land, die is ontstaan rondom een nederzetting met waterbronnen op de top van een heuvel. Het is een stad waar een relaxte sfeer hangt en waar de Duitse invloeden nog ruim aanwezig zijn. Op het vliegveld wordt u welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger in Namibië, die het reisprogramma met u door zal nemen. U krijgt een huurauto mee, die de komende weken tot uw beschikking staat. Uw eerste nacht op Namibische bodem verblijft u n het hotel Heinitzburg in een groene buitenwijk van Windhoek.

Inclusief:

• Internationale vlucht Johannesburg - Windhoek (Economy Class)

• Meet and Greet na aankomst

• Huurauto Toyota Fortuner 4x4 of gelijkwaardig

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 3 - 4 - De Kalahari woestijn

Uw rondreis door Namibië gaat vandaag echt van start. Op eigen gelegenheid rijdt u zuidwaarts richting de Kalahari. De Kalahari woestijn bestrijkt een groot gebied van Zuid Afrika, Namibie en Botswana. Het deel dat Namibie beslaat bevat voor een deel de "succulant Karoo" Een gebied van vetplanten, yuccas en cactusachtigen waarvan er in het gebied wel 5000 verschillende soorten van zijn geteld. Het gebied is ook bekend van de rode zandduinen en zogenaamde Inselbergen (geisoleerde bergen) met hun eigen microklimaat. U verblijft in een bijzondere accommodatie midden in de woestijn.

Inclusief:

• Overnachtingen op basis van halfpension

Dag 5 - 6 - De valleien van Fish River Canyon

De reis gaat door verder naar het zuiden. Na de Grand Canyon in Amerika is de Fish River Canyon de langste canyon ter wereld. Waarschijnlijk zo'n 500 miljoen jaar oud en door erosie in de tijd steeds dieper uitgeslepen. De canyon is ongeveer 160 kilometer lang.In deze canyon kunt u genieten van verschillende uitzichtpunten. U verblijft bij de bijzondere Fish River Lodge, welke op de kraterrand gebouwd is. Geniet vanuit uw kamer van het prachtige uitzicht!  

Tijdens uw verblijf heeft u optioneel de mogelijkheid om onder begeleiding van een gids wandelingen te maken door dit fascinerende gebied. Ook kunt u een bijzondere zonsondergang drive maken.

Inclusief:

• Overnachtingen op basis van halfpension

Dag 7 - Spot wilde paarden nabij Aus

Aan het begin van de Namib woestijn komt u in een gebied waar een grote populatie wilde woestijnpaarden voorkomt. Deze verwilderde paarden hebben zich in de loop der tijd kunnen aanpassen aan de barre omstandigheden in de woestijn en kunnen overleven zonder enige dagen achtereen water te hebben gedronken. De verhalen gaan dat deze paarden van de Duitse cavelerie waren en verlaten werden na de eerste wereldoorlog, eenander zegt dat ze vanuit de Oranjerivier hierheen zijn verdreven en een derde meent zeker te weten dat het overlevende paarden zijn van een gestrand vrachtschip op de skeleton coast dat op weg was naar Australië.

Uw bestemming is het ongeveer 300 zielen tellende dorpje Aus. Nadat de Duitsers door Zuid Afrika waren verslagen in de eerste wereld oorlog werden hier ongeveer 1500 Duitse krijgsgevangenen geplaatst die door 600 Zuid afrikanen werden bewaakt. Een klein stadje met een rijke geschiedenis! Hier zult u de komende nacht door gaan brengen.

Inclusief:

• Overnachting op basis van halfpension

Dag 8 - Het verlaten Kolmanskop

U kunt vandaag richting de kust rijden voor een bezoek aan het stadje Lüderitz. Dit stadje is gelegen aan een baai aan de zuidwestkust van Namibië. Deze opvallende stad vormde de eerste Duitse nederzetting in Duits-Zuidwest-Afrika en werd in de Duitse koloniale tijd gesticht in de Namibwoestijn. De stad heeft vandaag de dag nog altijd een Duits karakter. Bij de baai zijn er vele pinguïns, robben, bruinvissen en dolfijnen maar ook walvissen te spotten.

We raden u aan ook het nabijgelegen Kolmanskop te bezoeken. Dit biedt werkelijk een surrealistische beleving. Een spookdorpje middenin de woestijn. In een ver verleden werden hier diamanten gevonden. Na verloop van tijd raakte het dorp vervallen omdat de mijnwerkers meer richting kust trokken en viel het verlaten dorp ten prooi aan het woestijnzand en worden de gebouwen dan ook langzaam gevuld. Dit levert echter wel prachtige beelden op. Na het verlaten van het stadje is het nog in verschillende films verschenen.

Na uw bezoek aan de kust rijdt u in ongeveer anderhalf uur terug naar Aus.

Inclusief:

• Overnachting op basis van halfpension

Dag 9 - 10 - De duinen van Sossusvlei

Middenin de Namib woestijn bevindt zich een klei-vallei genaamd de Sossusvlei, dat is uw volgende bestemming.  Buiten de Sossusvlei zelf zijn ook de Deadvlei en de Sesriemcayon absoluut een bezoek waard. U gaat dit gebied onder begeleiding van een kundige gids verkennen!

Vooral in de ochtend als de zon opkomt of tijdens magnifieke zonsondergangen is dit gebied op z'n mooist. Doordat de zon zich gedurende de dag verplaatst en slechts één kant van de duinen de zon te zien krijgt ontstaan op de duinen messcherpe afscheidingen van de twee zijden van het duin. Als de zon ondergegaan is, kunt u genieten van een prachtige sterrenhemel.

Optioneel kunt u tijdens uw verblijf in de ochtend een ballonvaart maken over het schitterende duinlandschap! 

Inclusief:

• Begeleide Sossusvlei excursie

• Overnachtingen op basis van halfpension

Dag 11 - 12 - Swakopmund

Als u Swakopmund binnenrijdt is de eerste indruk dat u in Duitsland bent. Duitse architectuur, u hoort de Duitse taal en borden als Kaffee mit Kuchen en een echte Konditorei. Het stadje aan de Atlantische oceaan heeft een brede boulevard met palmbomen en het is hier rustig en relaxed vertoeven.

Er is genoeg te doen in en rond Swakopmund. Op een uurtje naar het Noorden bij Cape Cross vindt u het seal reserve waar duizenden zeeleeuwen leven.
In de duinen rondom Swakopmund kunt u gaan sandboarden. Op een sandboard vanaf de duintoppen zittend, liggend of alsof je op wintersport bent staand naar beneden surfen. Of breng een bezoekje aan het strand bij uw hotel om heerlijk tot rust te komen, ga paardrijden, quad rijden of zelfs skydiven. Ook kunt u een boottocht maken op een catamaran langs de kust op zoek naar dolfijnen en pelikanen. Maar ook zeeleeuwen van Cape cross komen vaak even een bezoekje brengen aan de boot.

Erg leuk is het ook om met een kundige gids de woestijn in te gaan op een excursie van een halve dag. Tijdens de tour weet de gids overal bijzondere dieren te vinden in een zandmassa waar leven haast niet mogelijk lijkt.

Inclusief:

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 13 - 14 - Rotstekeningen in Twyfelfontein

Op weg naar Damaraland komt u in het gebied waar de San Bushmen stam leefde. Zij communiceerde met elkaar middels rotstekeningen, die nog steeds te zien zijn. Sommige zijn al duizenden jaren oud. Optioneel kunt samen met een lokale gids de rotstekeningen gaan bekijken. U ziet dan tekeningen van olifanten, giraffen en mensen. U leert tijdens de excursie het verhaal achter bepaalde tekeningen kennen. U kunt in het onherbergzame landschap tevens de woestijnolifanten tegenkomen. Een zeer bijzondere en vooral zeldzame ervaring! U kunt daarnaast nog een bezoek brengen aan het petrified forest. Hier ziet u wel 250 miljoen jaar oude boomstammen die versteend zijn, maar nog steeds te herkennen zijn als zijnde een boomstam. Onderzoek heeft uitgewezen dat de bomen hier niet vandaan komen.

Inclusief:

• Overnachtingen op basis van halfpension

Dag 15 - 16 - Op safari in Ongava Private Game Reserve

U reist verder naar het noorden richting een van de absolute hoogtepunten van de reis. Etosha "Grote witte plek" Nationaal park is één van de grootste natuurparken van Zuidelijk Afrika en zou ongeveer drievierde van Nederland beslaan. Het park bestaat voor een groot gedeelte uit een gigantische zoutpan omgeven met bush struiken. In het park is in groten getale wild te spotten, zoals olifanten, zebra's, leeuwen en verschillende soorten antilopen.

U verblijft in het Ongava Private Game Reserve. Dit privéreservaat ligt ten zuiden van het nationale park en biedt een exclusieve ervaring! De accommodaties zijn zeer luxe en bovendien zijn de activiteiten, zoals begeleide game drives, inbegrepen. Ongava is zeer bijzonder, omdat u hier de kans heeft om zowel de zwarte als witte neushoorn te spotten. Een unieke ervaring!

Inclusief:

• Overnachtingen op basis van volpension incl. safari activiteiten

Dag 17 - Safari in Etosha National Park

Vandaag doorkruist u met eigen auto het befaamde Etosha National Park. Ga zelf op ontdekkingsreis en merk de opwinding wanneer u zelf een groep dieren op het spoor bent. Werkelijk waar een unieke ervaring. Aan het eind van de dag kunt u heerlijk ontspannen bij uw lodge en nagenieten van deze bijzondere ervaring.

Inclusief:

• Overnachting op basis van halfpension

Dag 18 - 19 - Het cheeta-project in Okonjima

U neemt afscheid van het Etosha National Park en reist u door naar Okonjima Nature Reserve. Na aankomst in uw luxe lodge heeft u de rest van de ochtend tijd om te ontspannen. Na de lichte lunch kunt u optioneel deelnemen aan de door de lodge aangeboden activiteiten. U zou een gamedrive kunnen maken, waarbij u op zoek gaat naar de zeldzame luipaard. Tevens zou u een bezoek kunnen brengen aan het Cheetah project, zou u een gegidste wandeling kunnen maken op zoek naar groot wild of de Bushman trail volgen. Deze alweer laatste bestemming in het mooie Namibië biedt u ook een ultieme gelegenheid om wild van zeer dichtbij te kunnen fotograferen.

Vanuit Okonjima wordt ook veel gedaan aan wildstandbeheer. Zo vindt u hier de AfriCat Foundation en het Cheetah Project. Beide inspirerende projecten op het gebied van wildlife management.

Inclusief:

• Overnachtingen op basis van halfpension

Dag 20 - Vertrek uit Namibië

Laat de panorama's van Namibië nog op u inwerken tijdens de afsluitende rit terug richting Windhoek. Eenmaal aangekomen op het vliegveld levert u uw huurauto in en stapt u aan boord van het vliegtuig naar Johannesburg. Na een korte overstap vliegt u rechtstreeks door naar Amsterdam. U komt hier de volgende ochtend aan. 

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Windhoek - Johannesburg - Amsterdam (Economy Class)

Dag 21 - Aankomst

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 8.495,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class, incl. ruimbagage (upgrade mogelijk)
• Overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
• Huurauto Toyota Fortuner 4x4 automaat of gelijkwaardig inclusief verzekeringen, belastingen en afkoop eigen risico
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie' 
• Alle genoemde, benodigde privétransfers
• Entreegelden nationale parken indien van toepassing
• National Geographic of soortgelijke reisgids
• Meet & Greet bij aankomst
• Uitgebreide reisbeschrijving van dag tot dag
• Administratiekosten (t.w.v. €50,- per boeking)

Duurzame onderdelen van uw reis:
• CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €40,- per persoon)
• Bijdrage van € 10,- aan de Avila Foundation

Exclusief:

• Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie €200,- tot €300,-)
• Upgrade Business Class (prijsindicatie €1.200,- tot €3.200,-)
• Stoelreservering KLM-vluchten (vanaf €30,- per stoel per vlucht)
• Upgrade kamertype/cabine (indien beschikbaar)
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Lokale kosten huurauto, zoals administratiekosten en brandstof
• Entreegelden nationale parken indien van toepassing
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€ 5,- per persoon)

Avila Reizen regelt alles voor uw luxe Namibië self drive

Accommodaties

City Lodge OR Tambo Airport

Deze City Lodge is vlakbij het vliegveld OR Tambo Johannesburg gelegen. En geeft reizigers het gevoel van thuis, de ideale plek wanneer u op reis bent en vlakbij het vliegveld moet verblijven. Het hotel heeft een fitness room en een dek met een zwembad, een aantal grote winkels met een barretje waar u koffie kunt drinken. Op het vliegveld vindt u vele services zoals restaurants, winkels en banken.

Uw verblijf: 1 nacht

Hotel Heinitzburg

Heinitzburg is uniek in zijn soort. De ligging is prachtig, bovenop een heuvel aan de rand van de stad. Zo heeft u een mooi panoramisch uitzicht op Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Niet alleen is het een mooie plek om aan het begin of eind van een reis de nacht door te brengen, het hotel beschikt ook over een gastronomisch restaurant en goed gevulde wijnkelder.

In de rustige tuin van het hotel kunt u ontspannen in een privésfeer, terwijl u geniet van het verfrissende zwembad (verwarmd in de winter).

Het hotel biedt 16 ruime, royaal ingerichte kamers met een eigen badkamer, eigen airco / verwarming, telefoon, elektronische kluis, minibar, flatscreentelevisie met satellietzenders. De superieure deluxe kamers hebben een bad met geïntegreerde douches, terwijl de deluxe kamers allemaal een douche hebben.

Hotel Heinitzburg heeft een scala aan eetgelegenheden. Zo is er het eerder genoemde gastronomische restaurant met uitzicht op de skyline van de stad (serveert diverse gerechten, variërend van lokale naar internationale gerechten). De Garden Terrace biedt een prachtig uitzicht over de stad en de omliggende bergen. Hier worden eenvoudigere maaltijden, koffie en gebakjes uit de patisserie geserveerd gedurende de dag, terwijl er 's avonds snacks en sundowner cocktails worden geserveerd met uitzicht op prachtige vergezichten van spectaculaire zonsondergangen. En er is natuurliijk ook Wijnkelder die een grote verzameling herbergt van zorgvuldig geselecteerde Zuid-Afrikaanse wijnhuizen. De kelder is in de bergrots gebouwd en biedt ook ruite voor een privédiner.

Uw verblijf: 1 nacht

Kalahari Red Dunes Lodge

Kalhari Red Dunes Lodge, een lodge ontworpen met veel passie voor detail, is gelegen in het indrukwekkende Kalahari landschap gekenmerkt door rode zandduinen en kameeldoornbomen. Het hoofdgebouw, bestaande uit receptie, lobby, restaurant en bar, een zwembad en schaduwrijk terras is gelegen in een droog meer (vlei). Een 120 meter lange promenade verbindt het hoofdgebouw met de chalets, die zijn gelegen rond de 'vlei, waar vaak dieren kunnen worden waargenomen. Elk chalet heeft een rieten dak, canvas en stenen deel, evenals een eigen terras. Tijdens de Nature / Game drives en wandelingen in de natuur kunnen de gasten de adembenemende schoonheid van de Kalahari ervaren met rode duinen en een grote verscheidenheid aan wild.

Ervaar de uitgestrektheid van de Afrikaanse savanne op de optionele 2-daagse Trans Kalahari Walk. Deze begeleide wandeling voert door de woestijn-achtige decors en de habitat van giraffen, zebra's en antilopen en biedt een overnachting in een luxe tentenkamp in de duinen.

Uw verblijf: 2 nachten

Fish River Lodge

Fish River Lodge in het zuiden van Namibië is de enige lodge direct gelegen aan de rand van de Fish River Canyon en biedt gasten een adembenemend uitzicht op de canyon van zonsopgang tot zonsondergang. Aanschouw de geologische krachten die 300 miljoen jaar geleden een begin maakten, toen de Fish River begon zijn weg te etsen door hard kwartsiet en zo een canyon vormde van 90 kilometer lang, 549 meter diep en op sommige plekken tot 28 kilometer breed. Hiermee is het 's werelds eennagrootste canyon . Het 45000 hectare grote Canyon Nature Park is bovendien een natuurlijk toevluchtsoord voor flora en inheemse wilde dieren. Wandelpaden slingeren naar beneden en komen uit bij de oevers van de 75km lange rivier. Hartmans Zebra, koedoe, oryx, springbok en zoveel meer kunt u hier tegenkomen.

Uw verblijf: 2 nachten

Klein-Aus Vista Eagle's Nest Chalets Gondwana Collection Namibia

Eenzaamheid, stilte, ruimte en prachtige zonsondergangen - dat zijn de kenmerken van de sfeer op Eagle's Nest Chalets. 15 minuten rijden van de receptie van de Desert Horse Inn, liggen de 8 chalets tegen een berghelling en bieden een uniek uitzicht op de onbegrensdheid van de woestijn. Elk van de chalets zit tussen massieve granieten rotsblokken in, en is voorzien van een badkamer, een kitchenette, open haard en een eigen veranda. De maaltijden worden geserveerd in het Desert Horse Inn restaurant. Take-away ontbijt of barbecue packs zijn op aanvraag beschikbaar.

Uw verblijf: 2 nachten

Wilderness Kulala Desert Lodge

Kulala Desert Lodge ligt aan de voet van de majestueuze Sossusvlei duinen met een eigen ingang (uitsluitend voor Wilderness Safaris voertuigen) naar Namib Naukluft Park. Dit maakt Kulala Desert Lodge de dichtstsbijzijnde locatie naar de Sossusvlei. Het heeft een prachtig uitzicht op de beroemde rode duinen, bergachtige landschappen en grote open vlaktes wat deze Lodge erg spectaculair maakt.
Het kamp bestaat uit 23 rietgedekte en canvas "kulalas" met en-suite badkamers en veranda's. Elke unit is gebouwd op een houten platform en heeft een plat dak. Het belangrijkste gedeelte, met Noord-Afrikaans geïnspireerde inrichting, heeft een woonkamer, eethoek, een zwembad, en een veranda met uitzicht op een waterput.
Activiteiten zijn erg imponerend door de overweldigende omvang, eenzaamheid en rust van de woestijn. Activiteiten zijn onder andere privé tours naar de Sossusvlei, mooie wandelingen in de natuur en drives naar de fascinerende flora en fauna van de woestijn. Tegen extra kosten, is het ook mogelijk om het gebied te ervaren in de vorm van een hete luchtballon safari.

Pack for a purpose
Kulala Desert Lodge is aangesloten bij Pack for a Purpose. Pack for a Purpose is een liefdadigheidsorganisatie die reizigers de mogelijkheid biedt om een aantal kilo van hun bagagegewicht te besteden om de lokale inwoners te helpen. Denk aan schoolbenodigdheden, kleding, medische apparatuur en andere benodigdheden die via de lodge aan het lokale project wordt geschonken. Om zeker te weten dat u meeneemt wat ter plaatse ook echt nodig is, geeft de lodge uitleg over het project. 

Klik hier voor informatie over het project bij Kulala Desert Lodge:
https://www.packforapurpose.org/destinations/africa/namibia/kulala-desert-lodge-and-little-kulala/

Uw verblijf: 2 nachten

Strand Hotel Swakopmund

Het Strand Hotel Swakopmund ligt direct aan de promenade in Swakopmund, aan drie kanten omgeven door de Atlantische Oceaan, met directe toegang tot het strand en op vijf minuten lopen van het historische centrum van Swakopmund met al zijn winkels, cafés, restaurants en bars.

Het Strand Hotel Swakopmund biedt restaurants, bars, deli, lobby/lounge, terrassen met uitzicht op zee en winkels, alles op een historische en iconische locatie.
De architectonische inspiratie van het hotel vindt zijn wortels diep in de Namibische Duitse koloniale geschiedenis en weerspiegelt deze in een smaakvolle eigentijdse manier.

Het hotel beschikt over 125 kamers, waarvan 90% hebben uitzicht op het strand en/of de zee en 10% op de tuin.

Uw verblijf: 2 nachten

Mowani Mountain Camp

Mowani Mountain Camp biedt een luxe tenten accommodatie met een prachtig uitzicht op de woestijn. Vanuit de privé badkamer, welke buiten is geplaatst, en uw eigen privé terras, kunt u genieten van de uitzichten op Damaraland en nabij gelegen Twyfelfontein. Deze plek staat bekend om z’n rotstekeningen van de San, welke stam ook wel bekend staat als de bosjesmannen. Verder heeft u in dit gebied ook de kans om een echte woestijn olifant tegen te komen. Deze dieren hebben zich helemaal aangepast aan het klimaat in dit gebied.  

De lokale natuurbescherming zorgt ervoor dat het leefgebied van onder andere de woestijn olifant, maar ook van de zwarte neushoorn, beschermt blijft. Bij Mowani staat alles in het teken van duurzaamheid en de lokale gemeenschap. Zo zijn de gidsen afkomstig uit deze lokale gemeenschap en zij voeren dagelijks game drives uit om op zoek te gaan naar zebra’s, kudu’s, springbokken, klipspringers en als u echt onwijs veel geluk heeft misschien zelfs wel een luipaard! Naast het maken van game drives heeft u hier de mogelijkheid om een ballonvaart te maken boven de Aba-Huab vallei, kunt u genieten van een champagne ontbijt en uiteraard kunt u maaltijden nuttigen midden in de schemerige woestijn onder de Mopani-bomen.  

Uw verblijf: 2 nachten

Ongava Lodge

De Ongava Lodge is gelegen in de particuliere Ongava Game Reserve langs de zuidelijke grens van het Etosha National Park. Het heeft een mooi uitkijkpunt dat uitkijkt op een goed bezochte waterput en de vlakten daaromheen. Ongava Lodge is een luxe accommodatie met 4 en suite chalets. Er is een lounge, een eetgedeelte en een uitnodigend zwembad om in de hitte van de dag af te koelen. De maaltijden worden geserveerd in de grote eetzaal of u kunt onder de sterren dineren op het dek. Activiteiten zijn onder andere safaritochten in Etosha en de natuur tochten en wandelingen. Ongava heeft witte en zwarte neushoorns, waardoor de gasten de mogelijkheid hebben om beide soorten te zien.

Uw verblijf: 2 nachten

Mushara Outpost

De Mushara Outpost beschikt over 16 op maat gemaakte "tenten", deze zijn gemaakt van hout en doek en zijn gelegen aan de oever van een aloude droge rivierbedding. Deze staat bekend bij de lokale bevolking als een "omaramba". De Mushara Outpost ligt tevens dichtbij het magische Etosha Pan National Park. De "tenten" beschikken over een huiselijke, vriendelijke en zeer comfortabele sfeer.

Uw verblijf: 1 nacht

Okonjima Luxury Bush Camp

Okonjima's Luxury Bush Camp is gelegen aan de rand van een woestijnachtige omgeving. Ieder chalet geniet volledige privacy en is een combinatie van aardse, okerkleurige muren en khaki-groen doek, onder een rieten dak. Niet alleen is Okonjima een luxe lodge, maar het is ook de thuisbasis van The AfriCat Foundation, een non-profit organisatie, die zich inzet voor het behoud van grote carnivoren, vooral cheetah, luipaarden en leeuwen. Een bezoek aan Okonjima geeft u een kans om een deel van het werk AfriCat's van dichtbij mee te maken.

Zo kunt u diverse tracking safari's maken, zowel te voet als game drives met open 4x4's

Uw verblijf: 2 nachten

Bestemmingen

Johannesburg

Johannesburg is de grootste stad van Zuid-Afrika. De stad is bovendien het economisch kloppende hart van Zuid-Afrika met alle belangrijke financiële en industriële bedrijven. Johannesburg is ontstaan na de goudvondsten in de Witwatersrand in 1886. Witwatersrand lag in die tijd binnen de grenzen van de Zuid Afrikaanse Republiek waarvan Paul Kruger president was. De Republiek was ontstaan in samenspraak met de Engelse regering die op dat ogenblik de Kaapprovincie beheerde. Na de vondst van goud werd de macht betwist.

De binnenstad van Johannesburg is kleurrijk, levendig en exotisch met zijn diverse culturele aanbod. Interessant is het "Carlton Centre" in Commissaris Street. Deze wolkenkrabber is gebouwd in de jaren '70 en is 220 meter hoog en nog steeds het hoogste gebouw in Afrika. Op de bovenste verdieping is een uitkijkplatform genaamd "The Best of Africa". Vanaf 202 meter heeft u een indrukwekkend uitzicht over Johannesburg.

Buiten het centrum, in de wijk Fourways vindt u het nieuwe pretpark “Monte Casino” en het pretpark “Gold Reef City” ligt in het zuiden van de stad. Hier leert u, op een onderhoudende manier, over de geschiedenis van de goudwinning. Daarnaast is het nieuwe Apartheids museum zeer interessant. En wie op zoek is naar de beste winkels van het land moet naar de Mandela Square in Sandton gaan.

Windhoek

Windhoek is de hoofdstad van Namibië, de thuishaven van een internationale luchthaven en een overvloed aan restaurants, winkels, uitgaansgelegenheden en accommodaties. De stad is schoon, veilig en goed georganiseerd, met een koloniale erfenis die tot uiting komt in de vele Duitse restaurants en winkels, en het wijdverbreide gebruik van de Duitse taal. Windhoek heeft een interessante mix van historische architectuur en moderne gebouwen, waarvan vele de moeite waard zijn, met inbegrip van de Alte Feste (Old Fort), de Christuskirche uit 1896 (Christ Church), en het meer eigentijdse Hooggerechtshof.

Kalahari Namibië

De Kalahari is een uitzonderlijk mooie 'Living Desert'. Deze machtige woestijn beslaat grote delen van Botswana, Namibië en Zuid-Afrika. Het is ook één van de laatste gebieden waar de San-Bushmen leven. De Kalahari in Namibië bestaat veelal uit rood zand bedekt met dun gouden gras en bezaaid met acaciabomen. Ook kunnen er veel dieren worden gespot, die zich hebben aangepast aan de leefomstandigheden van de Kalahari. Er is een kans op het zien van gemsbok, impala's, jakhalzen en cheeta's.

Fish River Canyon

De Fish River Canyon of Visriviercanyon (Afrikaans: Visrivier Canyon of Visrivier Afgronde, Duits: Fischfluss Canyon) in Namibië is de op een na langste canyon ter wereld, na de Grand Canyon in de Verenigde Staten. De kloof is circa 160 km lang, tot 27 km breed en is op sommige plaatsen tot 550 meter diep.

De canyon ligt aan de benedenloop van de Visrivier. Deze rivier vervoert niet het hele jaar door water en is niet bevaarbaar. Het water is oranjekleurig. De canyon begint bij het plaatsje Seeheim en eindigt bij Ai-Ais. Daarna mondt de rivier uit in de Oranjerivier langs de grens met Zuid-Afrika.

Aus

Deze regio wordt gekenmerkt door de Succulent Karoo. De opvallende klimatologische kenmerken van de Succulent Karoo maakt het anders dan alle andere woestijnen in de wereld. Neerslag is betrouwbaar en voorspelbaar, valt meestal in de winter, en langdurige droogtes zijn zeldzaam. De botanische diversiteit van de Succulent Karoo is ongeëvenaard door andere droge regio op aarde en het is 's werelds enige droge planten-hotspot.
De ecoregio is de thuisbasis van meer dan 5000 hogere plantensoorten, van welke bijna 40 procent endemisch zijn, en 18 procent bedreigd. Het heeft de rijkste vetplantenflora in de wereld, en herbergt ongeveer 10.000 soorten vetplanten. Andere unieke eigenschappen zijn onder meer de diversiteit van miniatuur vetplanten (435 soorten) En geophytes (bulb-achtige planten 630 soorten). De ecoregio is ook een centrum van diversiteit en endemie voor reptielen en vele ongewervelde taxa.

De Namib woestijn ecoregio in het noorden wordt gekenmerkt door extreem lage en variabele zomerregen (minder dan 50 mm per jaar), en uiterst schaars plantendek, gedomineerd door Ephemeren. In het oosten ligt de Nama Karoo ecoregio.

Sossusvlei

De Sossusvlei is de plek waar u de iconische rode zandduinen van de Namibwoestijn kunt vinden. De heldere blauwe luchten contrasteren met de gigantische rode zandduinen, dit maakt het een van de natuurlijke wonderen van Afrika, een geschikte plek voor fotografen.
Afgezien van de attracties bij Sossusvlei zoals Duin 45, Hiddenvlei, Big Daddy en de Deadvlei, zijn andere bezienswaardigheden in het gebied de Sesriem Canyon en het Namib-Naukluft National Park.

Swakopmund

Swakopmund is een stadje aan de Atlantische kust en heeft een uitgesproken Duits karakter. Vandaag de dag wordt er dan ook nog veel Duits gesproken en kunt u Kaffee mit kuchen bestellen in een echte Konditorei.

Er is genoeg te doen in en rondom Swakopmund. Op een uurtje naar het Noorden komt u bij Cape Cross waar een zeeleeuwenkolonie van vele duizenden dieren leeft. Het geluid is oorverdovend en de geur is niet altijd even prettig maar de aanblik van deze duizenden dieren is zeker de moeite waard. Tevens kunt u een bezoek brengen aan het strand, paardrijden, skydiven en zelfs een ballonvaart behoren tot de mogelijkheden.

Het is zeker aan te raden om kennis te maken met het zeeleven op een catamaran, waarbij de dolfijnen voor de boot uitzwemmen, pelikanen in de zee duiken op jacht naar vis en zeeleeuwen vanuit Cape cross een kijkje komen nemen.

Twyfelfontein

Twyfelfontein is de naam van een waterbron en van de vallei waarin deze bron ligt, in de bergen van Damaraland in Namibië. Toen zich in 1947 blanke boeren in de streek vestigden, bleek de bron minder betrouwbaar dan gedacht. De bron geeft soms wel en soms geen water. De mensen twijfelde telkens weer of er nu wel of geen water zou zijn. Vandaar dat de bron de naam Twyfelfontein kreeg.

Internationale bekendheid dankt de vallei aan de talloze rotstekeningen en graveringen die op de rotsen terug te vinden zijn. De tekeningen komen van de hand van San-mensen en zijn soms duizenden jaren oud. Zeker 2.500 inscripties en enkele duizenden tekeningen telt het totaal aan rotsblokken in de ouderdom van 300 voor Christus tot de 19e eeuw. De meeste graveringen laten dieren zien zoals gemsbokken, leeuwen, olifanten en bokken. Sommige laten sporen zien en geometrische figuren, waarvan gedacht wordt dat deze verwijzen naar drinkwaterplaatsen.

Ongava Private Game Reserve

Dit reservaat grenst met het Etosha National Park. Ongava Game Reserve wordt beschouwd als een van de mooiste private game reserves in de regio en heeft wereldwijde erkenning voor uitzonderlijk behoud, baanbrekend onderzoek en spannende safari ervaringen. Het reservaat is de thuisbasis van onder andere de leeuw, eland, impala, zebra's en een verscheidenheid aan andere soorten antilopen. Daarbij is dit een van de weinige particuliere reservaten in Zuidelijk Afrika, waar zowel zwarte als de witte neushoorn kan worden waargenomen. Ook leven er wel 340 vogelsoorten in dit gebied.

Etosha East

In de uitgestrekte dorre ruimte van Noord-Namibië ligt een van de meest geliefde wildreservaten van Zuidelijk Afrika. Het Etosha National Park biedt een uitstekende mogelijkheid om wildlife te spotten in een van de meest toegankelijke locaties van Afrika. Zebra's en springbokken zijn verspreid over de eindeloze horizon, terwijl de vele waterpoelen de bedreigde zwarte neushoorn, leeuwen, olifanten en grote aantallen antilopen trekken.

Etosha, betekent ‘plaats van droog water’, omsluit een grote vlakte (of pan) van ongeveer 5 000km². De ‘Pan’ heeft een grote, uitgedroogd, zilverwitte achtergrond van glinsterende luchtspiegelingen in een gebied van semi-aride savanne grasland. De pan zelf bevat pas na zeer goede regenbuien water en soms maar een paar dagen per jaar, maar het is genoeg om de groei van een blauwgroene algen te stimuleren die op hun beurt weer duizenden flamingo's lokken.

Okonjima Nature Reserve

Halverwege tussen Windhoek en Etosha ligt het bekende Okonjima Nature Reserve. Het 22.000 hectare grote Nature Reserve wordt omringd door 96 km hek en werd uiteindelijk voltooid in 2010. Okonjima is de thuisbasis van AfriCat, waar carnivoren worden gerehabiliteerd om weer uitgezet te kunnen worden in het wild. Hier kunnen de dieren weer volledig zelfstandige jagers worden, midden op een beschermd gebied.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!