Japan reis | Luxe reis Japan op haar mooist

  unique

  

18-daagse reis door Japan

€ 

Vanaf 21.750,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

18-daagse exclusieve privéreis Japan

Deze unieke reis brengt u naar Japan, het land van de rijzende zon. Een land ook met vele tegenstellingen, van hyper modern naar eeuwenoude tradtie. U begint deze mooie Japan reis in Tokyo, waar u op het gemak de dynamische stad kunt verkennen. Vervolgens reist u met de supersnelle bullet-trein naar de prachtige Kiso-vallei. U wordt hier omringd door spectaculaire landschappen, pittoreske dorpjes en beroemde wandelpaden, Er staat hier een bezoek aan Matsumoto op het programma, een klein kasteelstadje omringd door rijstvelden, wijngaarden, wasabi-boerderijen en de grote Japanse Alpen. Daarna reist u door naar Nagiso waar u samen met een specialist Mt Ontake gaat beklimmen, één van de meest heilige bergen van Japan. De volgende bestemming is de prachtige stad Kyoto. Hier heeft u verschillende activiteiten om zowel Kyoto, als haar mooie omgeving te verkennen. Zo maakt u kennis met pelgrim-tempels, de Japanse theecultuur, boeddhistische tempels en het fascinerende Arashiyama-bamboebos. Vervolgens staat er een bezoek aan Naoshima op het programma. Dit is één van de kleine kunsteilanden in Seto Inland Sea, waar het driejaarlijkse festival voor hedendaagse kunst, Setouchi Triennale, wordt gehouden. Via de warmwaterbronnen en wijnvelden van de Iya-vallei reist u door naar uw laatste bestemming van deze mooie rondreis: Osaka. Hier sluit u de reis af met een leuke food tour waarbij u in de heerlijke Japanse keuken duikt.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Japan
Dag 2 - 6 - Tokyo vrije dagen - Hotel Gajoen Tokyo
Dag 7 - Reis naar Kiso-vallei - Zenagi The Expedition Hotel
Dag 8 - Mount Ontaka expeditie - Zenagi The Expedition Hotel
Dag 9 - Paragliden Kiso-vallei - HOSHINOYA Kyoto
Dag 10 - Kyoto omgeving - HOSHINOYA Kyoto
Dag 11 - Kyoto theeceremonie - HOSHINOYA Kyoto
Dag 12 - Arashiyama wandeltocht - HOSHINOYA Kyoto
Dag 13 - 14 - Verblijf Naoshima - Benesse House
Dag 15 - Reis naar Iya-vallei - Wanoyado Hotel Iyaonsen
Dag 16 - Iya-vallei raften - Wanoyado Hotel Iyaonsen
Dag 17 - Reis naar Osaka - Conrad Osaka
Dag 18 - Vertrek vanuit Japan

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Japan

Vandaag reist u naar het land van de reizende zon, Japan! Geniet van uw intercontinentale vlucht en arriveert de volgende dag.

Inclusief:

 • Intercontinentale vlucht Amsterdam  - Tokyo 

Dag 2 - 6 - Tokyo vrije dagen

日本へようこそ (Nihon he youkoso)! Welkom in Japan! Bij aankomst op de luchthaven van Tokyo wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Hier ontvangt u de uitleg over het vervoersysteem en worden de treinkaarten en overige reisdocumenten overhandigd.  Vervolgens wordt u middels een privétransfer naar uw accommodatie in Tokyo gebracht. 

Het is de grootste lichtgevende futuristische metropool van Japan die 24/7 open is voor iedereen. Het is de hoofdstad van een land dat constant in voorwaartse ontwikkeling is maar zijn rijke verleden niet uit het oog verliest. Tokyo biedt kansen voor jong & oud, culinaire hoogstandjes, ontelbaar bezienswaardigheden, megastores op elke hoek, mystieke tempels, paleizen en nog veel meer.  

Eenmaal aangekomen, check -in bij uw hotel en geniet de komende dagen van de Olympische Spelen.  

  

Inclusief:

 • Meet & Greet op de luchthaven Narita (Engels)
 • Privétransfer naar uw accommodatie in Tokyo
 • Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 7 - Reis naar Kiso-vallei

Vandaag wordt u middels een privétransfer naar Tokyo station gebracht vanwaar u overstap op de trein richting Nagiso (Kiso Valley). De Kiso-vallei ligt tussen de centrale en noordelijke Alpen en ligt in de zuidwestelijke hoek van de prefectuur Nagano. Voorheen bekend als Nakasendo, speelde de vallei een belangrijke rol bij het verbinden van West-Japan met het economische centrum van Tokio tijdens de Edo-periode. Tegenwoordig staat het bekend om zijn spectaculaire natuurlijke landschappen, pittoreske dorpjes en beroemde wandelpaden. Eenmaal aangekomen bij uw accommodatie, heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. 

Alvorens u naar Nagiso gaat maakt u eerst een bezoek aan Matsumoto, een klein kasteelstadje omringd door rijstvelden, wijngaarden, wasabi-boerderijen en de grote Japanse Alpen. Bij aankomst in Matsumoto wordt u verwelkomd door uw Engelstalige privégids. Bezoek Matsumoto Castle, een van de enige twaalf overgebleven originele kastelen in Japan. Het onderscheidt zich door zijn zwarte buitenkant, rode boogbrug en een uitzicht op de Japanse Alpen op de achtergrond. Direct buiten het kasteelterrein ligt Nakamachi-dori, een historische handelswijk met goed bewaarde oude gebouwen, waaronder enkele pakhuizen die worden gekenmerkt door hun dikke, wit geschilderde muren. 

Na de tour keert u terug naar het Matsumoto-station en stapt op de trein richting Nagiso. 

Inclusief:

 • Privétransfer naar Tokyo station 
 • Trein van Tokyo Station naar Nagiso station
 • Exursie: Matsumoto tour (privé, duur ca. 4uur)
 • Taxi van Nagiso station naar uw accommodatie
 • Overnachting inclusief ontbijt en diner

Dag 8 - Mount Ontaka expeditie

Vandaag staat een Mt. Ontaka Hike expeditie met een specialist op het programma.  Mt Ontake is een van de meest heilige bergen van Japan geweest en heeft daarom aanbidders en pelgrims aangetrokken meer dan duizend jaar. Gasten kunnen leren over de heilige wortels en ook genieten van prachtige landschappen zoals de zee van wolken en gekleurde bladeren. Onderweg kunt u stoppen om de prachtige meren en watervallen te bewonderen. Hoewel Mt Ontake de grootste vulkaan van Japan is, kunnen beginners ook deelnemen aan de activiteit en een kabelbaan nemen naar het niveau van 2.100 meter. 

Keer vervolgens terug naar uw accommodatie en u heeft de rest van de dag ter vrije besteding. 

Inclusief:

 • Excursie: Mt. Ontaka Hike expeditie met een specialist
 • Overnachting inclusief ontbijt en diner

Dag 9 - Paragliden Kiso-vallei

Vandaag gaat u met een specialist paragliden in de Kiso-vallei. Later in de middag gaat u weer terug naar het station van Nagiso en neemt u vervolgens de trein naar Kyoto via Nagoya. Een assistent verwelkomt u in het station van Kyoto en begeleidt u naar uw accommodatie in Kyoto.  De komende dagen heeft u ter vrije besteding. 

Inclusief:

 • Excursie: Paragliding met een expert
 • Taxi transfer naar Nagiso station
 • Trein van Nagiso station naar Kyoto station via Nagoya
 • Assistentie bij Kyoto station die u naar het hotel begeleid. 
 • Overnachting inclusief ontbijt

Dag 10 - Kyoto omgeving

Begin vandaag met een rit naar Daigoji, een prachtig tempelcomplex in de oostelijke buitenwijken van Kyoto City. De afgelegen locatie van deze tempel zorgt voor een rustige sfeer die versterkt wordt door de nabijgelegen beboste berghellingen.

Er zijn een aantal culturele plekken om te zien, te beginnen met de tuin in Sanboin. Dit zorgvuldig ontworpen landschap werd in 1598 gecreëerd door de krijgsheer Hideyoshi Toyotomi, en de tuin en tempel worden beschouwd als het hoogtepunt van de weelderige Momoyama Era-stijl die tijdens zijn leven werd gevierd.

Dieper in het tempelterrein zijn andere schatten, waaronder het beroemde heiligdom van het eiland Bentendo en de oudste structuur van Kyoto: een pagode met vijf verdiepingen gebouwd in het jaar 951. Eindig uw tijd in Daigoji met een bezoek aan het Reihokan-museum om de mooie collectie van de tempel te bewonderen oudheden en standbeelden.

Loop vervolgens bij Unryu-in door de stille gebedshallen en leer over de rituelen die priesters hier nog steeds uitvoeren. Geniet van een kom warme matcha-thee in een kamer met uitzicht op een rustieke tuin terwijl de gids de fijne kneepjes van de Japanse theecultuur aan u uitlegt. Mocht de drang om te mediteren zich voordoen, dan is deze tempel een uitstekende locatie om dit te doen.

Wandel dan naar Sennyuji, een tempel met de graven van talloze Japanse keizers. Neem een ​​kijkje in een prachtige verzameling boeddhistische zalen met grootschalige architectuur. Stop bij een oude bron waar pelgrims gekoeld heilig water nippen rechtstreeks van de aarde, een activiteit waar iedereen aan deelneemt.

Ga te voet verder naar het nabijgelegen Imakumano Kannonji, een tussenstop op een beroemde pelgrimsroute met 33 tempels in de hele regio. Verken het terrein en beklim vervolgens een kort pad naar de pagode op de heuvel met uitzicht op de tempel. Een prachtig uitzicht op de stad Kyoto wacht op u, de perfecte afsluiting voor het bezoek van vandaag aan deze rustige hoek van Kyoto.

Keer vervolgens weer terug naar de stad om verder te verkennen of terug naar het hotel voor wat rust en ontspanning.

Inclusief:

 • Excursie: Sereniteit in de heuvels van Kyoto (privé, duur ca. 4 uur)
 • Overnachting inclusief ontbijt 

Dag 11 - Kyoto theeceremonie

Duik diep in de beroemde Zen-cultuur van Kyoto door deel te nemen aan deze bijzondere ervaring met een thee-expert. De thee- meester, die vloeiend Engels spreekt,  zal u de geheimen van theeceremonie en de rol die het speelt in het Zenboeddhisme en de tijdloze cultuur van Kyoto vertellen. Verlaat het hotel met een privévoertuig en ontmoet de gastheer bij de toegangspoort van Daitokuji, een uitgestrekt Zen-complex dat tientallen kleine tempels achter verweerde muren verbergt.

Verken een van deze tempels, geniet van de dynamische Zen-rotstuin en leer de betekenis achter het raadselachtige landschap. De rijke geschiedenis van het tempelcomplex wordt besproken, evenals de rol van de thee die  speelt in de dagelijkse activiteiten van de Zen-monniken. Betreed het traditionele houten huis van de gastheer aan de rand van het tempelcomplex en begin vervolgens met de theeceremonie.

Kijk toe terwijl Matcha-thee wordt bereid en leer vervolgens van het moment en de smaak te genieten. De gastheer zoekt naar manieren voor zijn gasten om op hun eigen persoonlijke manier in contact te komen met de concepten van thee. Van de houtskool die het water verwarmt tot het verhaal achter het handwerk in elk theekopje, een focus op details maakt dit een unieke ervaring.

Na de ceremonie kunnen bezoekers vragen stellen over het ritueel en de unieke levensstijl van de gastheer. Gedeeltelijke wegen en terug naar het hotel via privévoertuig. Duur: 3 uur

 

Zie Kyoto vanuit een lokaal perspectief met een fantastische halve dag fietstocht. Fiets door het doolhof van straatjes van de stad om verborgen theehuizen te ontdekken, geisha te spotten die de weg sierlijk oversteekt en ontmoet elke keer scènes uit het Japanse dagelijkse leven.

De tour zal beginnen om 13:30 uur. Ontmoet uw gids in de buurt van Kyoto Station voor een fietsuitrusting en tour briefing voordat u de gids volgt en naar het hart van de stad fietst. Begin met een rit door Gion District, het belangrijkste geisha- en entertainmentdistrict van Kyoto. Fiets vervolgens langs Miyagawa-cho, een smal steegje met traditionele huizen genaamd machiya. Stop voor wat foto's en bekijk deze goed bewaarde woningen en leer hoe het leven achter de deuren is. Ga verder langs het pittoreske Shirakawa-kanaal dat is bekleed met treurwilgen en passeer enkele lokale restaurants en theehuizen (ochaya) waar geisha en maiko wonen en werken.

Ga naar Hanami-koji ("bloemenkijkstraat"), de beroemdste steeg in dit gebied. Met een beetje geluk is het misschien mogelijk om een ​​glimp van een maiko op te vangen terwijl ze van de ene weelderige ochaya naar de andere rent. Fiets dan weg van Gion, op weg naar het Imperial Palace Park. Volg een korte rondleiding door dit park en bekijk de site waar de voormalige woning van de keizerlijke familie stond. Het is tijd om terug te gaan naar het fietsendepot.

Volg een andere route terug, langs de Kamogawa-rivier. Deze weg is een van de meest sfeervolle van Kyoto, omzoomd met kersenbloesembomen aan de ene kant en een drukke straat met kraampjes aan de andere kant. Na deze drie uur durende fietstocht door Kyoto zet u de fietsen af ​​bij het depot en keert u terug naar het hotel.

Inclusief:

 • Excursie: Luxe Tea Ceremony & Zen meditation 
 • Overnachting inclusief ontbijt

Dag 12 - Arashiyama wandeltocht

Verken vandaag een deel van Arashiyama waar de meeste toeristen nooit komen. Bezoek een aantal sites met betrekking tot het boeddhisme, de natuur, kunst en lokale ambachten. Ervaar het gevoel van een wandeling door een landelijk dorp zonder de stadsgrenzen van Kyoto te verlaten .

Arashiyama is een belangrijke toeristische bestemming in Kyoto, maar weinig bezoekers wagen zich voorbij het bamboebos en het centrale winkelgebied. Deze wandeling van een halve dag introduceert een aantal rustige locaties te midden van een rustig landschap en is perfect voor reizigers die de stad willen ontvluchten voor een paar uur wandelen door de natuur. 

Middels een taxi gaat u naar Otagi Nenbutsuji, een afgelegen boeddhistische tempel met een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van de stad: 1200 met mos bedekte stenen beelden gerangschikt over het tempelterrein. Deze unieke mix van religie en kunst vertelt een fascinerend verhaal in deze verborgen tempel. Vanaf hier loopt u door de zijwegen - bijna allemaal bergafwaarts - van het Arashiyama-district. Onderweg bezoekt u  een aantal memorabele sites.

Geniet van de vredige sfeer in de tempel Adashi no Nenbutsuji; leer het verhaal van een onmogelijke romantiek die de schilderachtige mostuin van de Gio-ji-tempel heeft geïnspireerd; bewonder de rustieke eenvoud van Rakushisha, een bewaard gebleven 17e-eeuws huis met rieten dak, ooit de thuisbasis van een grote haiku-dichter. Blader onderweg door winkels met lokale volkskunst en charmante traditionele goederen. Stop voor een laatste theepauze in de tuin van Okochi Sanso Villa en loop dan door het beroemde bamboebos Arashiyama voordat u de centrale nadering van Arashiyama nadert. Te druk voor een selfie? Maakt u geen zorgen, want de gids heeft eerder tijdens de tour al gewezen op een geheim bamboebosje. Eindig op de hoofdstraat van centraal Arashiyama, waar de gids naar een aantal andere plezierige plekken in de omgeving kan wijzen. Vanaf hier is het gemakkelijk om met de trein of taxi terug te keren naar de stad.

Inclusief:

 • Excursie: Arashiyama Backroads wandel tour incl. gids
 • Overnachting inclusief ontbijt

Dag 13 - 14 - Verblijf Naoshima

Ontmoet vandaag uw assistent in de lobby van uw accommodatie, die u vervolgens naar Kyoto Station zult brengen. Hiervandaan stapt u op de trein naar Naoshima via Uno station. Naoshima is een van de kleine kunsteilanden in Seto Inland Sea, waar het driejaarlijkse festival voor hedendaagse kunst, Setouchi Triennale, wordt gehouden.

Check-in bij uw accommodatie en u heeft de komende dagen ter vrije besteding. 

Inclusief:

 • Privétransfer naar Kyoto station
 • Trein van Kyoto station naar Uno Station
 • Boottransfer naar Naoshima
 • Overnachting inclusief ontbijt en diner

Dag 15 - Reis naar Iya-vallei

Op naar uw volgende bestemming, Iya Valley. Vanuit Naoshima-pier stapt u aan boord van de veerboot naar Takamatsu. Hiervandaan neemt u de trein naar Oboke Station. Bij aankomst zal een shuttle transfer voor u klaar staan die u naar uw accommodatie brengt. 

Iya-vallei is gelegen in het hart van Shikoku. Het ligt diep in de bergen op het landelijke Shikoku-eiland en is een van de drie verborgen valleien van Japan. Het is vooral beroemd om zijn wijnstokbruggen, prachtige landschappen en spannende wildwaterraften

Geniet 's avonds ook van de natuurlijke warmwaterbronnen die de ryokan te bieden heeft.  Geniet in de avond van een Japanse kaiseki-maaltijd met meerdere gangen, bereid met seizoensgebonden ingrediënten.

 

Inclusief:

 • Boottransfer van Naoshima naar Takamatsu 
 • Trein van Takamatsu station naar Oboke station
 • Shuttle transfer naar uw accommodatie
 • Overnachting inclusief ontbijt en diner

Dag 16 - Iya-vallei raften

Ontmoet vanochtend uw gids bij uw ryokan en middels een privétransfer word u naar het ontmoetingspunt gebracht voor de Koboke Gorge-rafting-experience. Het Oboke-gedeelte staat boven alle andere rafttochten die in Japan worden aangeboden en is de ultieme setting voor wildwater raften. Met uitdagende graad 4 stroomversnellingen, adembenemend landschap en kristalheldere zwembaden, heeft de excursie alle ingrediënten voor een ongelooflijk rivieravontuur. De excursie duurt ongeveer 4 uur, plus een inbegrepen picknicklunch. Keer vervolgens weer terug naar uw accomodatie waar u kunt genieten van een meergangen diner en later van een ontspannen onsen - de perfecte manier om tot rust te komen na de dag vol actie.

Inclusief:

 • Excursie: Iya valley wildwater rafting 
 • Overnachting inclusief ontbijt en diner

Dag 17 - Reis naar Osaka

Op naar uw laatste bestemming, Osaka. Het is een grote havenstad en een druk commercieel centrum op het Japanse eiland Honshu, bekend om zijn moderne architectuur, het bruisende nachtleven en heerlijke straatvoedsel. Check vervolgens in bij uw hotel en u wordt later op de dag opgehaald voor uw food tour. 

Deze food tour biedt een kijkje in de culinaire cultuur van Osaka, het hart en de ziel van de stad. Geniet van een verscheidenheid aan stijlen van de Japanse keuken in een eclectische selectie van locaties.  De tour begint om 16:45 uur. Osaka is een genot voor levensgenieters. Het motto van de uitbundige inwoners van de stad is dan ook kuidaore - 'zichzelf failliet eten'. De eerste stop zal zijn bij een straatvoedselkraam om een ​​voorproefje te krijgen van wat traditioneel Japans snacks, menchi katsu. Menchi katsu is een gepaneerde en gefrituurde patty gemaakt van gemalen vlees. Ga vervolgens naar een bar om te genieten van de sfeer en proef een selectie van sake en Japanse wijn, samen met heerlijke specialiteiten van het huis. Daarna verder naar een restaurant dat gespecialiseerd is in Wagyu-rundvleesgerechten. Wagyu beef, vaak het duurste rundvlees ter wereld genoemd, is van uitstekende kwaliteit en staat op de wensenlijst van vele fijnproevers. Geniet van de in de mond smeltende texturen met een verfrissende cocktail. De laatste stop zal zijn om een ​​nieuwe stijl van tempura te proberen in een eetcafe weggestopt in een klein steegje. Oude favorieten zoals garnalen tempura en meer experimentele combinaties zoals asperges tempura en kaas zijn te vinden op het menu. Neem vervolgens  afscheid van de gids en keer terug naar het hotel of maak een wandeling door de buurt om de bezienswaardigheden te bekijken.

Inclusief:

 • Shuttle transfer naar Oboke station
 • Trein van Oboke station naar Osaka station
 • Excursie: Flavors of Osaka street food tour. (privé tour)
 • Overnachting inclusief ontbijt

Dag 18 - Vertrek vanuit Japan

Het mooie avontuur door Japan is alweer tot een einde gekomen. Middels een privétransfer  wordt u richting de luchthaven van Osaka gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam, waar u op dezelfde dag arriveert. 

 

Inclusief:

 • Privétransfer naar de luchthaven
 • Intercontinentale vlucht Osaka - Amsterdam 

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 21.750,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:
 • Intercontinentale vluchten
 • Overnachtingen in luxe en sfeervolle accommodaties
 • Privé transport zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • Trein kaarten op basis van 1e klas
 • Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
 • Alle inbegrepen excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie', waaronder Mt. Ontaka Hike expeditie met een specialist en Wild water raften.
 • Entreegelden gedurende het landprogramma
 • CO2 compensatie voor uw vluchten (twv €20,- per persoon)
 • National Geographic (of soortgelijke) reisgids
Exclusief:
 • Toeristenvisum
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Niet genoemde maaltijden en optionele excursies 
 • Stoelreserveringen
 • Administratiekosten (€ 35,- per boeking)
 • Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw luxe reis Japan op haar mooist

Accommodaties

Hotel Gajoen Tokyo

 

Hotel Gajoen Tokyo, opgericht in 1928 als een elegant restaurant, groeide al snel uit tot een van de belangrijkste locaties van Japan voor elegante bruiloften en ceremonies. De eigenaar Rikizo Hosokawa droomde ervan niet alleen lekkernijen te bieden voor het gehemelte, maar ook voor de ogen en zintuigen. Het prachtige houtwerk, Japanse schilderijen en lakwerk dat het gebouw tot op de dag van vandaag sieren, zorgen voor een meeslepende ervaring. Het fantastische kunstenaarschap leidt bezoekers tijdens het Showa-tijdperk naar het 'Paleis van de Drakengod'. Hotel Gajoen Tokyo biedt nog steeds de beste omotenashi (Japanse gastvrijheid) en perfecte herinneringen voor koppels op hun speciale dag. De luxe kamers, kunst omzoomde zalen, de sierlijke Hyakudan Kaidan-galerij en verleidelijke restaurants omgeven door groene tuinen wachten op uw bezoek.

Uw verblijf: 5 nachten

Zenagi The Expedition Hotel

Zenagi The Expedition Hotel is gelegen tussen bergen, rivieren en wildernis in de prachtige regio Kiso. Het is een prachtige Japanse traditionele boerderij met uitzicht op terrasvormige rijstvelden. Deze grote Kominka-ruimte combineert historische architectuur naadloos met moderne afwerkingen en biedt slechts drie slaapkamers voor maximaal 12 gasten. Elke duplexkamer heeft een badkamer op de eerste verdieping en een slaapkamer op de tweede verdieping met een woonkamer. Gasten kunnen zich verheugen op heerlijke traditionele gerechten in het hotel.

 

Uw verblijf: 2 nachten

HOSHINOYA Kyoto

Het Hoshinoya Kyoto ligt in een weelderige groene omgeving met uitzicht op de rivier de Katsura.  Het hotel beschikt over comfortabele kamers in Japanse stijl met spectaculair uitzicht op de omliggende natuur. Alle kamers zijn uitgerust met Wi-Fi, koelkasten, thee- en koffiefaciliteiten, kluisjes, haardrogers, verwarming, badkamerbenodigdheden en andere gemakken. U kunt dineren in het restaurant van het hotel of dineren op de kamer. Het resort beschikt ook over een spa. Activiteiten omvatten ikebana-lessen, meditatie en het verkennen van de omgeving.

Uw verblijf: 4 nachten

Benesse House

Het Benesse House ligt in Naoshima, Japan en is een faciliteit gebaseerd op het concept van coëxistentie tussen natuur, architectuur en kunst. Het pand omvat een museum en een hotel, gevolgd door extra overnachtingsmogelijkheden in het ovaal, het park en het strand. Het Benesse House biedt een restaurant, een café, een spa en een winkel. Hedendaagse kunst wordt niet alleen getoond in de museumgalerijen, maar in alle delen van het gebouw en in de omgeving.

Uw verblijf: 2 nachten

Wanoyado Hotel Iyaonsen

Iya Valley, een van de drie meest afgelegen regio's van Japan. Met zijn steile kliffen die dwars door het Shikoku-gebergte lopen, heeft een adembenemende schoonheid die moeilijk te evenaren is.
In de herfst combineren de rode bladeren met het sprankelende smaragdgroene water eronder tot een rijk, natuurlijk tapijt.
Wanneer in het voorjaar nieuwe bladeren verschijnen, pulseert de vallei met een levendig groen leven.

Prachtige natuur, heerlijk eten en een verfijnde sfeer. Geniet van het prachtige uitzicht op de Iya-vallei vanuit de kamers en openluchtbaden.
Het hotel bied gastvrijheid met verfijnde ruimtes, en maaltijden gemaakt met lokale groenten en seizoensgebonden lekkernijen.

Uw verblijf: 2 nachten

Conrad Osaka

Welkom bij Conrad Osaka, uw 'adres in de lucht'. Met een indrukwekkende aanwezigheid op Nakanoshima tussen de rivieren Dojima en Tosabori, biedt dit slanke luxe hotel een ongelooflijk uitzicht op het water en Osaka vanuit alle kamers en openbare ruimtes. Maak gemakkelijk verbinding met de grootste stad van West-Japan - loop naar winkels en kantoren in Umeda en dompel je onder in lokale gerechten en cultuur in Namba. Ons Conrad-team verrijkt uw verblijf met intuïtieve service op maat. Conrad Osaka bevindt zich op de hoogste verdiepingen van de West Tower van het Nakanoshima-festival, de thuisbasis van winkels, restaurants en een kunstmuseum. De festivalzaal ligt naast de deur en is gemakkelijk te bereiken via een ondergrondse verbinding. Het hotel is ook verbonden met de stations Higobashi en Watanabebashi voor snelle toegang tot bedrijven, attracties en ITM- en KIX-luchthavens. De kamers beginnen bij 50 m². en bieden kamerhoge ramen en een digitaal bedieningspaneel voor uw voorkeuren voor verlichting, gordijn en temperatuur. Kies een executive kamer of suite voor privé inchecken en toegang tot de Executive Lounge.

 

Uw verblijf: 1 nacht

Bestemmingen

Tokyo

De metropool met de meeste inwoners ter wereld. De contrasten tussen enorme, rijke en fascinerende wijken met hightech toekomstvisies naast een glimp van het traditionele Japan zijn groot. De Tokyo Metropolis, gevarieerd in zijn geografie, omvat niet alleen de stad, maar ook spectaculaire, ruige bergen in het westen en prachtige subtropische eilanden in het zuiden. De verschillende wijken van deze fenomenale stad variëren enorm van karakter, van de elektronische schijn van Akihabara tot de prachtige keizerlijke tuinen en heiligdommen van Chiyoda, van het levendige mekka voor de jeugdcultuur van Shibuya tot de prachtige aardewerkwinkels en tempelmarkten van Asakusa. Tokyo’s  wereldberoemde openbaar vervoer brengt u snel, efficiënt en stipt optijd naar de diverse verschillende wijken. 

Kiso Valley

De Kiso-vallei ligt ingeklemd tussen de centrale en noordelijke Alpen en ligt in de zuidwestelijke hoek van de prefectuur Nagano. Voorheen bekend als Nakasendo, speelde de vallei een belangrijke rol bij het verbinden van West-Japan met het economische centrum van Tokio tijdens de Edo-periode. Tegenwoordig staat het bekend om zijn spectaculaire natuurlijke landschappen, pittoreske dorpjes en beroemde wandelpaden. Bezoekers trekken hier naartoe om het gebied te voet te verkennen en beginnen aan talrijke wandelingen, waarvan de bekendste de schilderachtige wandeling tussen de dorpen Tsumago en Magome is. Deze twee historische dorpen dienen als goed bewaarde levende musea met gerestaureerde houten gebouwen, geplaveide straten en rustieke winkels. Andere populaire activiteiten zijn onder andere: fietsen, kanoën, kajakken, rotsklimmen en skiën in een van de resorts verspreid over de Kiso-vallei.

Kyoto

Kyoto speelt als een van de oude hoofdsteden een belangrijke rol in de geschiedenis van Japan en heeft zelfs vandaag de dag alle sfeer en elegantie die u kunt verwachten van de voormalige verblijfplaats van de keizer. Deze stad heeft zeventien historische bezienswaardigheden die zijn uitgeroepen tot Werelderfgoed. Bezoek Nijo Castle om een voorbeeld van Japanse architectuur te zien in combinatie met prachtige binnenhuisarchitectuur.  De stad is beroemd om de vele kleuren, gastronomie maar ook de weelderige natuur. Het nabijgelegen Arashiyama bekend om zijn bamboebossen is op treinafstand bereikbaar en een aanrader voor een 2e of 3e dag Kyoto.

Voor een prachtig uitzicht op Kyoto raden we u de grote houten veranda aan van Kiyomizu,  gebouwd boven een diepe vallei.

Naoshima

Over de Seto Binnenzee rust het eiland Naoshima in de Japanse Kagawa-prefectuur. Het zwoele mediterrane klimaat en de prachtige stranden van Naoshima zijn reden genoeg om te bezoeken, maar wat deze eilandstad onderscheidt is de bloeiende moderne kunstscène, ingekapseld in kunstmusea, architectuur en doorlopende creatieve initiatieven. Must-see attracties zijn onder andere: het Chichu Museum, een uniek museum voor moderne kunst; het Benesse House, een combinatie van hotel, museum en kunstgalerij; en bezoek ‘I Love Yu’, een unieke combinatie van kunstinstallatie en openbaar badhuis waar bezoekers kunnen baden in kunstwerken. Dit kleine eiland kan gemakkelijk te voet of op de fiets worden bevaren, wat een optimale gelegenheid biedt om zijn hedendaagse sculpturen te bewonderen, evenals zijn schilderachtige natuurlijke uitzichten.

Iya Valley

Het afgelegen gebied Iya Valley ligt diep in het hart van het eiland Shikoku en maakt deel uit van het Mount Tsurugi Quasi-National Park. Het staat bekend als een van de ‘Three Hidden Valleys’ van Japan en om zijn rijke geschiedenis, natuurlijke schoonheid, dramatisch berglandschap en unieke wijnrankenbruggen. De vallei is bezaaid met stomende hete bronnen en beboste berghellingen, die enkele van de beste wandelingen op het eiland bieden. Kleine dorpjes liggen verspreid over de vallei en beschikken over boerderijen met rieten daken en bieden een glimp van een vervlogen tijdperk. Bezoekers kunnen genieten van een brede selectie van prachtige activiteiten, waaronder: weken in de stomende hete bronnen van Shin-Iya Onsen terwijl u geniet van het sensationele uitzicht op de vallei, het bekijken van de unieke rotsformaties die de muren van de Oboke Gorge omvatten, of een wandeling over de drie historische traditioneel gemaakte wijnstokbruggen.

Osaka

Osaka is een grote havenstad en een druk commercieel centrum op het Japanse eiland Honshu, bekend om zijn moderne architectuur, het bruisende nachtleven en heerlijke straatvoedsel. Deze bruisende stad heeft een aantal aantrekkelijke attracties, waaronder het gerestaureerde 16e-eeuwse Shogunate Osaka Castle, omringd door een gracht, pruimen- en kersenbloesembomen. De stad heeft ook een indrukwekkend scala aan musea, waaronder het Nationaal Museum van Volkenkunde, het Openluchtmuseum van oude Japanse boerderijen en het Japan Folk Crafts Museum. Andere must-see attracties zijn de Universal Studios Japan en het Expo Commemoration Park, met de iconische Tower of the Sun.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!