Indonesië reis | Verzorgde reis Indonesië natuur en wildlife

  boutique

  

24-daagse reis door Indonesië

€ 

Vanaf 5.545,- per p.p.

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

24-daagse individuele reis Indonesië

Tijdens deze prachtige Indonesië reis maakt u kennis met de weelderige flora en fauna van het land. U begint de reis in Jakarta, waarna u naar Bandung en Yogyakarta reist waar u beiden steden op het gemak en op eigen gelegenheid kunt verkennen. Proef hier de rijke cultuur van Indonesië. Vervolgens staat het bijzondere Borobudur-tempelcomplex op het programma. Een fascinerende plek, vooral bij zonsopkomst. U stapt aan boord van uw privéschip en gaat daarna diep de jungle in van het beschermde Tanjung Puting Nationaal Park. Hier gaat u meerdere dagen op zoek naar wildlife, zoals orang-oetans en neusapen. Heel bijzonder om deze prachtige dieren in het wild te aanschouwen. Een onvergetelijke ervaring. Daarna reist u via Malang naar de beeldschone Bromo-vallei waar u omgeven wordt door rijstvelden, theeplantages, watervallen en indrukwekkende Bromo-vulkaan. U sluit deze fantastische reis af op Bali, waar u zowel in Ubud als in Lovina van het strand kunt genieten. Met een tour om wilde dolfijnen te spotten stapt u met geweldige nieuwe reiservaringen op het vliegtuig terug naar Nederland.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Indonesië
Dag 2 - Aankomst in Jakarta - The Hermitage Menteng
Dag 3 - 4 - Reis naar Bandung - Padma Hotel Bandung
Dag 5 - 6 - Reis naar Yogyakarta - Villa Blue Steps
Dag 7 - 8 - Reis naar Borobudur - Plataran Borobudur Resort & Spa
Dag 9 - Wildlife spotten met privéschip - Klotok Houseboat
Dag 10 - Wildlife spotten met privéschip - Klotok Houseboat
Dag 11 - Jungletrekking - Rimba Orangutan Eco Lodge
Dag 12 - Reis naar Malang - Hotel Tugu Malang
Dag 13 - Reis naar Bromo-vallei - Jiwa Jawa Resort Bromo
Dag 14 - 17 - Bali strandverblijf - Tejaprana Bisma
Dag 18 - 22 - Lovina strandverblijf - THE LOVINA Bali Resort
Dag 23 - Vertrek vanuit Indonesië
Dag 24 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Indonesië

Vandaag begint uw reis naar het Indonesische eilandenrijk! Geniet van uw intercontinentale vlucht.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam - Jakarta

Dag 2 - Aankomst in Jakarta

Selamat datang! Welkom in Indonesië! Na een intercontinentale vlucht komt u aan in de bruisende hoofdstad Jakarta. Hier wordt u opgewacht door een privétransfer die u vervolgens naar uw hotel gaat brengen. Eenmaal aangekomen, kunt u bijkomen van uw lange reis en heeft u tijd om te acclimatiseren.

 

Inclusief:

• Meet & Greet

• Privétransfer naar uw accommodatie

• Overnachting

Dag 3 - 4 - Reis naar Bandung

In de loop van de ochtend verlaat u Jakarta en reist u richting de volgende bestemming, Bandung. De stad Bandung was, met zijn minimaal twee miljoen inwoners, ooit het Parijs van Java. De laatste mode was te koop in elegante winkels en het was de plaats om gezien te worden als een koloniale entrepreneur. Deze oude, koloniale sfeer is verdwenen, maar de stad is nog steeds één van de grootste van Java, zeer dynamisch en vol historie. Nederlandse invloeden zijn hier met name zeer herkenbaar.

De volgende dag heeft u ter vrije besteding. 

   

Inclusief:

• Privétransfer naar uw accommodatie

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 5 - 6 - Reis naar Yogyakarta

In de vroege ochtend verlaat u het hotel en wordt u in een kleine 15 minuten naar het treinstation gebracht. Met de Lodaya trein rijdt u om circa 7:00 uur naar Yogyakarta waar u rond 14:45 uur arriveert. Met name het eerste deel van de reis (de eerste 3 uur tot aan Banjar) rijdt u door een adembenemend mooi landschap van rijstvelden en dorpen. Er is een restauratie wagon waar u Indonesisch eten kunt bestellen. Bij aankomst in Yogyakarta wordt u door uw chauffeur van het treinstation opgehaald en naar uw hotel gereden.

De volgende dag heeft u ter vrije besteding. 

 

Inclusief:

• Privétransfer naar Badung treinstation

• Treinreis Bandung - Yogyakarta

• Privétransfer naar uw accommodatie

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 7 - 8 - Reis naar Borobudur

In de ochtend vervolgd u uw reis naar Magelang, een autorit van circa 1,5-2 uur rijden. U overnacht in een sfeervol guesthouse tussen de rijstvelden op zo'n 500 meter gelegen van het Borobudur-complex; een prachtige omgeving!

De volgende dag kunt u naar eigen wens indelen. 

 

Inclusief:

• Privétransfer naar uw accommodatie

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 9 - Wildlife spotten met privéschip

In de ochtend rijdt u in circa 2,5-3 uur naar Semarang. U vliegt vanaf hier met Trigana Air in een klein uur naar Iskandar Airport (Pangkalan Bun, Kalimantan). Bij aankomst in Pangkalanbun wordt u door uw gids opgehaald en met de auto in circa 30 minuten naar Kumai gebracht.

Hier gaat u aan boord op uw privéschip, dat de komende dagen een belangrijke rol zal spelen. Het schip is bemand door een kok, een gids en een kapitein. Op het bovenste dek wordt uw diner geserveerd terwijl het schip afmeert. We varen de jungle in en de nacht tegemoet. Na twee uur varen komen we aan bij de Rimba Lodge.

Een van de meest toegankelijke beschermde gebieden op Kalimantan is ongetwijfeld het Nationaal Park Tanjung Puting. De grootste bezienswaardigheden van dit park zijn twee unieke primaten: Orang-oetans en neusapen (bekantan). De orang-oetan komt ook voor op Sumatra, maar de neusaap is endemisch voor Kalimantan. Het park biedt een goede gelegenheid om beide dieren te zien. Delen van het Tanjung Puting park fungeren als rehabilitatiecentrum. Camp Leakey is opgezet door dr. Birute Galdikas, een Canadese etholoog. Zij doet verwoede pogingen om de orang-oetans van het centrum terug te plaatsen in hun natuurlijke omgeving. De enige manier op het park en de kampen te bezoeken is per boot, dit is ook meteen de aantrekkingskracht van een tocht hier naar toe. Vanaf de boot kan men heerlijk ontspannen speuren naar apen of naar allerlei bosgeluiden luisteren.

Hier en daar zijn de rivieren smal en dichtgegroeid met waterplanten. Dit geeft de tocht een avontuurlijk tintje. Krokodillen worden regelmatig gesignaleerd. In een groot deel van het nationale park komen veenmoerassen en bosheiden voor. Bosheiden komen voor op gronden die voedselarm zijn en die een zanderige structuur bezitten, waardoor het regenwater snel wegzakt. Een tweede, harde, ijzerhoudende laag onder het zand, zorgt ervoor dat het teveel aan water niet kan wegstromen. Hierdoor treden snel overstromingen op na hevige regenval. Het water dat uit de bosheide vloeit, is meestal bruinzwart van kleur en vol met humuszuren. De fauna is net als de flora relatief soortenarm.

Andere zoogdieren dan de neusaap en de orang-oetan zijn de nevelpanter, oenka, grijze gibbon, kalaki langoer, donkergrijze langoer, honingbeer, hert, behaard boszwijn en eekhoorn. In de bossen en langs de rivieren zijn ook veel vogels te zien, waaronder verschillende ijsvogels, neushoornvogels en reigers. De vele gekleurde vlinders (het beste te zien na een regenbui) steken fel af tegen het groen van het woud.

Een uniek verschijnsel is de natuurlijke verlichting ‘s avonds en ‘s nachts in de nipahpalmen, die zich stroomafwaarts langs de rivier Sekunyir bevinden. De energiezuinige verlichting wordt verzorgd door miljoenen insecten en creëren een soort tweede planetenstelsel. Helaas kunt u dit verschijnsel niet altijd waarnemen.

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven

• Binnenlandse vlucht Semarang - Pangkalan bun Trigana

• Privétransfer naar Kumai

• Excursie: 3 dagen/2 nachten Tanjung Puting Exploring inclusief diner

Dag 10 - Wildlife spotten met privéschip

U vaart met uw boot en uw team nog dieper de jungle in. Met uw gids spot u verschillende dieren vanaf de boot en hij zal u veel vertellen over het natuur gebied.

Vandaag ontmoet u de orang-oetan. Deze intrigerende primaat leeft hier in het wild en in het semi-wild. Tanjung Puting kent drie opvangcentra voor Orang-Oetans: Tanjung Harapan, Pondok Tanggui en Camp Leakey. Camp Leakey is het grootste en ligt het verst weg. Tijdens de twee dagen dat u in het park verblijft, bezoekt u alle drie de locaties.

Lunch en diner zijn aan boord. ’s Avonds positioneert de boot zich op een zandbank waar u de nacht zult doorbrengen midden in de jungle. Naarmate het donkerder wordt vliegen ontelbare zwaluwen terug naar de stad. In tegengestelde richting zien we grote vleerhonden (ook wel vliegende honden of grote vleermuizen genoemd) overkomen.

Tijdens wandelingen is het het beste om een lange broek aan te doen en gemakkelijk zittende wandelschoenen. U kunt ook beter een blouse of t-shirt met lange mouwen aan doen, als bescherming tegen zon, insectenbeten en scherpe vegetatie.

Inclusief:

• Excursie: 3 dagen/2 nachten Tanjung Puting Exploring inclusief vol pension

Dag 11 - Jungletrekking

Een nieuwe dag waarop u het park verkent. Vandaag maakt u een trekking door de jungle en bezoekt u de andere opvang-locaties. Aan het einde van de middag varen we terug naar het hotel.

Inclusief:

• Excursie: 3e dag Tanjung Puting Exploring

• Overnachting inclusief vol pension

Dag 12 - Reis naar Malang

In de vroege ochtend vaart u naar Kumai, waar u met de auto naar het vliegveld van Pangkalanbun rijdt. U vliegt in de vroege middag naar Surabaya. Na aankomst in Surabaya rijden we door richting Malang, een rit van circa 2,5-3 uur.

Inclusief:

• Privé boottransfer naar Kumai

• Privé transfer naar de luchthaven

• Binnenlandse vlucht Pangkalanbun - Surabaya

• Privé transfer naar Malang

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 13 - Reis naar Bromo-vallei

In de middag rijdt u naar de Bromo-vallei. Het laatste stuk van de rit legt u af per jeep. We rijden door prachtige heuvelachtige plantages en er is een mogelijkheid onderweg een mooie waterval te bekijken.

We bereiken een uitgestrekte vallei. De land cruiser ploegt zich een weg door de as, dat door de vele erupties van de Bromo-vulkaan hier de ondergrond vormt. Het bergachtige desolate landschap is adembenemend mooi. Uiteindelijk doemt Bromo op en nog een andere vulkaan genaamd Semeru.

Bromo is nog steeds zeer actief en oogt als een grijze, kille rookput. Semeru slaapt en is bedekt met zeer vruchtbare grond en daarom volledig groen. Wij rijden per jeep door naar het hotel, dat nog maar een klein stukje rijden is.

Inclusief:

• Privé transfer naar uw accommodatie 

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 14 - 17 - Bali strandverblijf

Op dag 14 gaat u middels een privétransfer naar de luchthaven van Surabaya voor uw vlucht naar Denpasar, Bali. U laat het fascinerende Java achter u en gaat een tijd vol ontspanning tegemoet. Aangekomen op Bali rijdt u door naar Ubud, een rit van circa 2 uur.

De komende twee dagen kunt u naar eigen wens indelen. U heeft de gelegenheid om Ubud op eigen gelegenheid te verkennen. Tevens is het mogelijk om via de receptie van uw accommodatie allerlei uitstapjes te boeken, zoals een bezoek aan de rijstterrassen, fietsen tussen de rijstvelden en het bijwonen van een culturele ceremonie. We hebben deze dagen geen programma opgenomen, zodat u helemaal vrij bent om zelf een keuze te maken.

Ubud is het culturele centrum van Bali. Omringd door groene rijstvelden en een diversiteit aan tempels is Ubud volgepakt met toeristische bezienswaardigheden! Art galleries, knusse cafe's, handnijverheidswinkeltjes, luxe spa's, er is genoeg te ondernemen deze dagen!

Inclusief:

• Privé transfer naar de luchthaven

• Binnenlandse vlucht Surabaya - Denpasar

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 18 - 22 - Lovina strandverblijf

Op dag 18 gaat u uw reis vervolgen richting Lovina. Een mooie route gaat via Jatiluwih en het Bratan-meer. De Batur en Bratan-meren zijn beroemd vanwege de prachtige uitzichten en fotogenieke tempels. Spreek dan ook zeker de meest geschikte route (gebaseerd op uw wensen) af met de chauffeur. U checkt in bij uw nieuwe accommodatie; uw nieuwe standplaats voor de komende nachten.

De volgende dag staat een bijzondere excursie op het programma, namelijk het spotten van dolfijnen. 

De laatste twee dagen in Lovina kunt u naar eigen wens indelen. 

Inclusief:

• Privétransfer naar uw accommodatie

• Excursie Dolphin Trip

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 23 - Vertrek vanuit Indonesië

Vandaag is het tijd om de prachtige Indonesië te verlaten. Middels een privétransfer wordt u naar de luchthaven gebracht van Denpasar voor uw terugvlucht naar Amsterdam, waar u de volgende dag arriveert.

Inclusief:

• Privétransfer naar luchthaven

• Intercontinentale vlucht Denpasar - Amsterdam

Dag 24 - Aankomst

Aankomst in Amsterdam. We vertrouwen er op dat u terugkijkt op een schitterende tijd op Java, Kalimantan en Bali!

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 5.545,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.
 

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
• Overnachtingen in sfeervolle accommodaties
• Privé transport met Engelstalige privé gids/chauffeur
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle inbegrepen excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Entreegelden gedurende het landprogramma
• CO2 compensatie voor uw vluchten (twv €20,- per persoon)
• National Geographic (of soortgelijke) reisgids

Exclusief:

• Toeristenvisum
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en optionele excursies
• Stoelreserveringen
• Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
• Administratiekosten (€ 35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw verzorgde reis Indonesië natuur en wildlife

Accommodaties

The Hermitage Menteng

In het hart van de wijk Menteng in Jakarta, staat het Hermitage Hotel boven de met bomen omzoomde straten en weelderige parken als een toevluchtsoord van de bruisende stad. Subtiele kleuren en kostbare materialen sieren elke kamer en suite voor een niveau van harmonie, schoonheid en comfort. De serene en elegante, The Hermitage biedt een uniek contrast tussen moderniteit en een vervlogen tijdperk. De Hermitage is een luxe hotel dat ouderwetse elegantie, ultramoderne voorzieningen en gracieuze Indonesische gastvrijheid combineert.

Uw verblijf: 1 nacht

Padma Hotel Bandung

Padma Hotel Bandung biedt een spectaculair uitzicht op de heuvels, elegante kamers en uitzonderlijke gastvrijheid, evenals een butlerservice die 24 uur per dag beschikbaar is. Het hotel ligt op de heuvel en op slechts enkele minuten van het centrum van Bandung. Hotelfaciliteiten en -diensten bieden een scala aan moderne voorzieningen voor een comfortabel verblijf.

Uw verblijf: 2 nachten

Villa Blue Steps

Welkom bij VILLA BLUE STEPS! Een authentiek en gerestaureerd Javaans houten Limasan huis, nu voorzien van alle moderne faciliteiten. Het ligt net ten zuidwesten van Yogyakarta op een enigszins verhoogd stuk land en kijkt uit op ongeveer 100 hectare rijstvelden omgeven door groene heuvels. Het concept heeft een originele, privé en luxe plek gecreëerd om te verblijven met een unieke persoonlijke service, grenzend aan het Blue Steps-restaurant dat een selectie lokale en internationale gerechten biedt. Hoewel het huis is aangepast aan de moderne normen (isolatie, nieuwe houten vloer, moderne badkamers, enz ...), de originele structuur en houten wandpanelen zijn nog steeds intact! Het maakt een verblijf in Villa Blue Steps een echt Javaanse ervaring! bestaat uit een grote kamer van 65 m2 met een modern hemelbed van 2,5 x 2,5 m, een zithoek, een minibar, een tv, enz. Deze grote kamer heeft een uniek uitzicht op het grote terras met privézwembad en op de rijstvelden Een tweede kamer is kleiner en heeft een tweepersoonsbed (op verzoek kunnen er 2 eenpersoonsbedden worden geplaatst) en heeft, naast een tussendeur, ook toegang tot de veranda, de tuin en het zwembad. Beide kamers zijn voorzien van airconditioning en hebben een grote buiten badkamer.

Uw verblijf: 2 nachten

Plataran Borobudur Resort & Spa

Plataran Borobudur Resort & Spa ligt aan de heuvels van Tanjungan dorp en is omringd door weelderige teakwouden. Het biedt een prachtig uitzicht op de grote Borobudur Tempel, Merapi gebergte en Menoreh heuvels. Het resort is uitgerust met luxe villa's met prive-zwembaden, eco-vriendelijke toeristische faciliteiten van wereldklasse, Padma Spa met het ontgiftingsconcept, een groot zwembad, een verscheidenheid aan restaurants waar u heerlijk kunt dineren en waar zowel internationale als Indonesische gerechten geserveerd worden. Daarnaast biedt het resort een paardenstal en een yoga centrum.

Uw verblijf: 2 nachten

Klotok Houseboat

De mooiste manier om het Tanjung Puting National park te verkennen is met klotok. Dit is een zogenaamde woonboot, waarmee u de flora en fauna langs de rivieren en zijrivieren van Tanjung Puting kunt verkennen. U zult zoeken naar orang-oetans, neusapen, slangen, krokodillen, kleurrijke vogels en de vele andere dieren die rijk zijn aan deze primaire jungle. Tijdens uw verblijf in het park overnacht u ook op deze boot! Er zijn verschillende versies, van zeer eenvoudig tot luxueuzer. De boot is altijd privé voor u, met twee of vier tot een grotere boot voor zes of zelfs acht personen. De boot wordt bemand door een ervaren kapitein die de wateren goed kent, een zeer toegewijde bemanning en een kok die de lekkerste maaltijden voor u bereidt!

Uw verblijf: 2 nachten

Rimba Orangutan Eco Lodge

Deze eenvoudige houten lodge ligt binnen de grenzen van het nationaal park, midden in de jungle. De lodge is alleen te bereiken per boot. De kamers zijn basic, maar van de nodige gemakken voorzien: Schoon, goed bed, airco, ventilator, klamboe en een eigen badkamer met warm stromend water. Het restaurant is volledige afgeschermd met houten tralies, omdat de apen op het dak anders alles opeten! Een avontuurlijke ervaring! Het hotel is gebouwd op een moerasachtig gebied en loopbruggen verbinden de kamers, het restaurant en de lobby met elkaar.

Uw verblijf: 1 nacht

Hotel Tugu Malang

Malang is één van de mooiste steden van Indonesië, gevuld met nostalgie. Malang is een plaats waar oude Nederlandse plantage eigenaren leefde in pure luxe en omgeven door heuvelachtige appel- en theeplantages. Hotel Tugu Malang ligt in het hart van de oude stad, vlakbij het belangrijkste monument van de strijd voor onafhankelijkheid en het prachtige Lotus Park. Het hotel herbergt een grote, onschatbare collectie antiek, beïnvloed door de Javaanse Babah Peranakan. Tugu Malang is meer dan alleen een hotel; het geeft een kijk in de prachtige rijkdommen van de geschiedenis van Java.

Zeer sfeervol en karaktervol hotel in het centrum van de stad. Met zwembad en goed restaurant.

Uw verblijf: 1 nacht

Jiwa Jawa Resort Bromo

Het Jiwa Jawa Resort in Bromo is een mooi sfeervol hotel op circa 5 km van de moederkrater verwijderd. Het hotel heeft prima kamers (wat kleiner) en biedt een adembenemend uitzicht vanaf zo'n 2000 meter boven zeeniveau. Gasten kunnen ook dineren onder de sterren, waar het geluid van de natuur de nadruk heeft. Het resort is gebouwd met milieubewustzijn als prioriteit, zoals goed wordt geïllustreerd door het tegengaan van bomenkap en het efficiente afvalbeheersysteem. Het resort verbouwt het eten lokaal en organisch.

Uw verblijf: 1 nacht

Tejaprana Bisma

Situated in Gianyar, Tejaprana Bisma offers accommodation with an outdoor pool and free bikes. Free WiFi is available. Offering a terrace, all units are air conditioned and include a dining area and a seating area with a cable flat-screen TV. A balcony with pool views is offered in each unit. Breakfast is available each morning, and includes continental, American and Asian options. At the villa you will find a restaurant serving American and Asian cuisine. Vegetarian, dairy-free and halal options can also be requested. Guests can relax in the garden at the property. Ngurah Rai International Airport is 39 km away.

Uw verblijf: 4 nachten

THE LOVINA Bali Resort

Direct aan het strand, tussen de Bedugul bergen en de balinese Zee, is The Lovina een resort met diverse interessante attracties. Dolfijnen spotten,een trekking naar de watervallen, bezoek aan heet water bronnen en duiken en snorkelen bij Menjagan eiland, met het best bewaarde koraal van heel Bali. Het restaurant, Heliconian, heeft een uitstekende reputatie op culinair gebied. Sambal garnalen, gegrilde tonijn, maar ook een fantastische pizza uit hun eigen houtoven, soms een welkome afwisseling na al het Indonesische eten.

Uw verblijf: 5 nachten

Bestemmingen

Kumai

Hoewel Kumai zelf weinig toerisme biedt, is het een populair vertrekpunt voor rondleidingen door het nationale park Tanjung Puting - een belangrijk beschermd gebied voor twee bedreigde soorten orang-oetan. Uitstapjes van één tot meerdere dagen kunnen worden georganiseerd. Een bezoek aan een van de lokale orang-oetanrevalidatiecentra is een lonende en onvergetelijke ervaring die u in staat stelt een directe ontmoeting te hebben met een van deze vertederende wezens. Cruises langs de Sekonyer-rivier via rustieke klotok-boten bieden de mogelijkheid om te genieten van de weelderige omgeving en traditionele dorpen aan het water. Kumai zelf beschikt over een kleine selectie van pensions voor mensen die er doorheen gaan.

Jakarta

In het uiterste noordwesten van Java ligt de hoofdstad Jakarta; het economische, culturele en politieke centrum van Indonesië. Ook al staat deze chaotische stad niet bekend om zijn idyllische stranden, het wordt meer dan goed gemaakt door het fascinerende koloniale verleden en de gastvrije en behulpzame inwoners. Zeer de moeite waard is het gebied in het noorden van de stad, Kota Tua of vaak simpelweg 'Kota' genoemd. In dit gebied zijn de meeste koloniale gebouwen te vinden uit de VOC-tijd, als ook een aantal interessante musea. Een kort bezoek aan Jakarta is zeker aan te raden indien u meer tijd heeft, omdat een bezoek zal bijdragen aan het beter leren kennen van Indonesië.

Java

Het schrille contrast tussen actieve vulkanen, levendige groene rijstvelden en de witte zandstranden tegen bruisende metropolen zet de toon voor Java, het eiland in het hart van Indonesië. Jakarta, de hoofdstad van het land, is een van de meest dichtbevolkte plaatsen ter wereld, en is de toegangspoort tot het eiland. Yogyakarta het culturele en culinaire centrum van het natuurlijk de iconische pracht van de Borobudur tempel.

Bandung

Bandung is de hoofdstad van de provincie West Java en is gesitueerd tussen theeplantages en rijstvelden. De stad was, met zijn minimaal 2 miljoen inwoners, ooit het Parijs van het Oosten. De laatste mode was te koop in elegante winkels en het was de plaats om gezien te worden als koloniale entrepreneur. Deze oude, koloniale sfeer is verdwenen, maar de stad is nog steeds één van de grootste van Java, zeer dynamisch en vol historie. Nederlandse invloeden zijn hier met name zeer herkenbaar terug te vinden. Vanuit Bandung zijn dagtrips te maken naar theeplantages, vulkanen en hete bronnen. Het vulkanisch meer Kawah Putih (witte krater) ligt op zo'n twee uur rijden van de stad.

West Java

Pelabuhan Ratu is een klein onontdekt kustplaatsje aan de westkust van Java. De rijstvelden grenzen hier direct aan het strand, één van de weinige plekken ter wereld waar u dit kunt aanschouwen!

Yogyakarta

Yogyakarta is bijzonder rijk in cultuur, waarbij de Javaanse keuken, muziek, dans en theater de belangrijkste plaats innnemen. Yogya is een drukke stad met ongeveer 1 miljoen inwoners, die toch de juiste balans weet te houden tussen zijn culturele erfgoed en de moderne tijd. De Ullen Sentulu en Affandi musea zijn beslist een bezoek waard, evenals het paleis van de sultan, Kraton Ngayogyakarta Hadiningrat (Kraton), dat nog steeds bewoond wordt door de huidige Sultan van Jogjakarta, Sultan Hamengkoeboewono X, die tevens gouverneur is van het gebied. De Borobudur en Prambanan-tempels liggen relatief vlakbij de stad.

Borobudur

De Borobudur is een Boeddhistisch heiligdom op 40 km ten noordwesten van Yogjakarta in de provincie Midden-Java, vlakbij de stad Magelang. Het is naast de Prambanan en de Kraton in Yogjakarta één van de toeristische trekpleisters van Centraal-Java. De Borobudur is gelegen bij de Merapi, de meest actieve vulkaan van Indonesië en is gebouwd in de periode 750 - 850. De naam stamt mogelijk van het Sanskriet "Vihara Buddha Ur", dit betekent vrij vertaald "Boeddhistische tempel op de berg". De Borobudur is opgebouwd als een grote stoepa. De stoepa heeft negen etages; de onderste zes zijn vierkant, de bovenste drie rond. De etages vertegenwoordigen de Boeddhistische kosmos. Op de bovenste etages bevinden zich 72 kleine stoepa's, die gebouwd zijn rondom één grote centrale stoepa. De Borobudur is onderdeel van UNESCO.

Central Java

Centraal Java beslaat zo'n een derde van het eiland Java. Het gebied is bekend om zijn twee 9e-eeuwse UNESCO World Heritage Sites: De oude Boeddhistische stupa en het tempelcomplex van Borobudur, en het Hindoe-tempelcomplex van Prambanan. Deze indrukwekkende sights kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met een bezoek aan de oude stad Yogyakarta, die als de culturele hoofdstad van het eiland fungeert, gevuld met een spectaculair paleis en talloze historische attracties. Een andere populaire bestemming in Midden-Java is de kleine Karimunjawa-archipel, die in het noorden van de provinciale hoofdstad Semarang is gelegen. Deze prachtige eilanden zijn bijna geheel onontwikkeld en beschikken over idyllische stranden en een aantal fantastische snorkel- en duikmogelijkheden.

Tanjung Puting National Park

Tanjung Puting is een nationaal park gelegen in het zuidoostelijke deel van Kalimantan. Het park bestaat uit laagland, tropisch regenwoud, droog-land, bos, moerasbos, mangrove bossen en bos aan de kust. Dit terrein wordt gekenmerkt door zwarte water rivieren die bezoekers kunnen gebruiken om zich dieper in de jungle te kunnen. Het park beschikt over de grootste wilde orang-oetan populatie in de wereld en wordt beschouwd als een van de laatste plaatsen om orang-oetans in het wild te zien. Andere waargenomen soorten zijn beren, civetkatten, krokodillen, 9 soorten primaten en meer dan 230 vogelsoorten.

Kalimantan

Een bezoek aan Kalimantan, het immense eiland dat driekwart vormt van Borneo, is als een reis terug in de tijd. Het landschap wordt gekenmerkt door weelderige jungle vol met exotische dieren en afgelegen stammen. Een bezoek aan het eiland -het derde eiland ter wereld wat oppervlakte betreft- zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan het nationale park, om onder andere orang-oetans in hun natuurlijke habitat te zien. Het gebied is zeker nog niet overspoeld door reizigers en de lokale bevolking is hartelijk. Kortom, een droom bestemming voor diegenen die liever buiten de gebaande paden gaan.

Borneo

Het derde grootste eiland ter wereld, Borneo, is een tropisch paradijs verdeeld over drie landen - Indonesië, Maleisië en Brunei. Deze weelderige, exotische bestemming staat bekend om zijn verbluffend mooie omgeving en uiteenlopend wildlife, waaronder enkele van de zeldzaamste en meest bizarre dieren ter wereld. Het hoogste punt van het eiland is Mount Kinabalu, die gelegen is in Sabah, Maleisië. De regenwouden hebben enkele van de hoogste bomen ter wereld, sommige bereiken hoogten tot boven 60 meter.

Borneo's meest spectaculaire gebieden zijn onder andere het Gunung Mulu National Park, een UNESCO World Heritage Site dat bekend staat om zijn uitgebreide grottensystemen, fantastische rotsformaties, prachtige wandelpaden en de uitzonderlijke reeks aan flora en fauna. Het kustgebied van Sabah, bekend vanwege het fantatische snorkelen en duiken vanuit de kust, en de wilde jungles van Sabah, mogen ook zeker niet gemist worden! Op zoek naar de Orang Utangs!

Malang

Malang, het 'Parijs van Oost-Java', is een van de grootste stedelijke knooppunten in de regio en staat bekend om zijn intrigerende historische bezienswaardigheden en het gematigde klimaat. Ondanks de omvang van de stad is het nog altijd een aangename en sfeervolle plek die veel van zijn culturele erfgoed behouden heeft. Dat erfgoed wordt tegenwoordig aangevuld met een bloeiende hedendaagse kunstscène en een bruisend nachtleven (mede dankzij de omvangrijke studentenpopulatie). Nabijgelegen attracties zijn onder andere de reeks stranden in Balekambang, het oude hindoeïstische tempelcomplex Singosari en het eiland Sempu, met zijn lagune in het binnenland en dicht beboste kalkrotsen.

East Java

Oost Java is een onstuimige mix van glooiende vulkanische bergen, mysterieuze woestijnen, historische steden en levendige festivals. Cultuurliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken door een bezoek aan de oude ruïnes van Penataran, het grootste hindoeïstische tempelcomplex van de regio. Maar de omgeving is vooral perfect voor de natuurliefhebbers met als hoogtepunten de Bromo en de Ijen vulkaan. Ook vind u hier nog het authentieke Java door een bezoek te brengen aan kleinere dorpjes als Kemiren en Kaliklatak.

Sukapura

Sukapura ligt in Oost-Java, in de buurt van de Bromo-vulkaan. Het is een populaire tussenstop voor reizigers op weg naar het spectaculair, schilderachtige Bromo-Tengger-Semeru National Park.

Bromo Tengger Semeru National Park

Dit nationaal park in Oost Java ontleent zijn naam aan de Bromo- en Semeru vulkanen (de twee hoogste pieken) en het Tenggerese volk dat inheems is in dit gebied. Deze mensen zijn vaak te zien, rijdend op hun paarden in hun traditionele kledij door de unieke wildernis. Mount Bromo is één van de belangrijkste attracties in de regio- deze vulkanische krater spuwt zwavelhoudende rook en wordt omringd door de 'Sea of Sand', een woesternij van as dat de thuisbasis is van de oude Hindu tempel Pura Luhur Poten. Er zijn meerdere prachtige wandelingen te maken in dit park, maar let op de activiteit van de onvoorspelbare vulkanen.

Ubud

Ubud is het culturele centrum van Bali. Omringd door groene rijstvelden en een diversiteit aan tempels is Ubud volgepakt met toeristische bezienswaardigheden! Art galleries, knusse cafe's, handnijverheidswinkeltjes, luxe spa's, er is genoeg te ondernemen! Slenteren door de straatjes is zeker ook een belevenis, maar u kunt de drukte ook ontvluchten door middel van prachtige fietstochten in de omgeving. Een publiekstrekker bij uitstek is het 'Monkey Forest', waar honderden wilde apen leven temidden van drie Hindi-tempels.

Bali

Bali is beroemd om haar prachtige stranden, glooiende heuvels bezaaid met rijstterrassen en vulkanische bergen. Cultuurliefhebbers voelen zich thuis in het bruisende culturele centrum van het eiland; Ubud. Bezoek verschillende musea of struin langs de talloze ambachten winkels. Luxe spa's, rustige yoga retraites, indrukwekkende tempels, heerlijke lokaal eten; het is niet moeilijk te begrijpen waarom Bali al zo lang één van de meest populaire eiland bestemmingen ter wereld is.

Lesser Sunda Islands

Also known as Nusa Tenggara, the Lesser Sunda Islands are an island chain spread across the central southern part of Indonesia. The islands are, from west to east: Bali, Lombok, Gili Islands, Sumbawa, the Komodo Islands, Flores, Sumba, Timor, the Solor and Alor archipelago’s, Barat Daya Islands and the Tanimbar Islands. This arch of volcanic islands makes an ideal destination for travellers seeking white sand beaches, relaxing geothermal springs, and remote traditional villages. While the northern islands are characterised by dense green jungles, the south is defined by arid savannah. In-between you will find warm, clear waters offering some of the world’s best opportunities for diving, snorkelling or aquatic wildlife encounters. Whether you are eager to swim with whale sharks, manta-rays and turtles; witness immense komodo dragons; or simply relax on idyllic pink-sand beaches, the Lesser Sunda Islands have something for every traveller.

Lovina

Een rits van kleine dorpjes aan de noordkust van Bali vormt samen Lovina, voornamelijk bekend om de dolfijnenexcursies die hier te doen zijn. Het strand is gevuld met vulkanisch zand en is hierdoor niet wit maar grijs (dit wordt zwart zand genoemd). Voor de kust liggen veel koraalriffen waar u uitstekend kunt snorkelen, zwemmen of duiken. U kunt hier prima eten in een van de eettentjes of genieten van een drankje in een open lucht bar.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!