Explore

Nepal

Nepal wordt ook wel het dak van de wereld genoemd. Wie kent Nepal niet als het land dat de Mount Everest herbergt? Maar liefst acht van de tien hoogste bergen ter wereld liggen in dit land. Als koninkrijk van de Himalaya, ingeklemd tussen India en Tibet, heeft Nepal de afgelopen decennia haar eigen identiteit bijzonder mooi weten te behouden.

 

Een groot deel van een bezoek aan Nepal bestaat uit een bezoek aan de bergen, waar diverse wandelingen of avontuurlijke (meerdaagse) trekkings gemaakt kunnen worden, vaak vanuit uitvalsbasis Pokhara. Daarnaast mag een bezoek aan het schitterend bewaard gebleven culturele erfgoed in een van de koningssteden niet ontbreken. Verwonder u over het straatleven, de heilige koeien die vrij over straat lopen, de verbluffende vergezichten en openluchtmusea.  

 

Een verdieping in het Boeddhisme en Hindoeïsme middels een bezoek aan een van Nepal’s belangrijke tempels is dan ook zeker een must. Het laag gelegen Chitwan Nationaal Park biedt een totaal andere beleving. Hier treft u een prachtig stukje Nepalese flora & fauna, en de zoektocht naar vlinders, apen, neushoorns en wellicht de Bengaalse tijger zal dan ook een van de vele hoogtepunten zijn tijdens uw maatwerkreis door Nepal.