Nepal Reizen

Nepal wordt ook wel het dak van de wereld genoemd. Maar liefst acht van de tien hoogste bergen ter wereld liggen in Nepal. Als koninkrijk van de Himalaya, ingeklemd tussen India en Tibet, heeft deze reisbestemming de afgelopen decennia haar eigen identiteit bijzonder mooi weten te behouden. Onze Nepal reizen brengen u naar het land dat de Mount Everest herbergt.

Authentieke Nepal reizen

Een groot deel van een reis door Nepal bestaat uit een bezoek aan de bergen, waar diverse wandelingen of avontuurlijke (meerdaagse) bergtrekkingen gemaakt kunnen worden, vaak vanuit uitvalsbasis Pokhara. Daarnaast mag een bezoek aan het schitterend bewaard gebleven culturele erfgoed in één van de koningssteden niet ontbreken. Verwonder u over het straatleven in Kathmandu met de heilige koeien die vrij over straat lopen, de verbluffende vergezichten vanuit de stad en de interessante openluchtmusea. Het laaggelegen Chitwan Nationaal Park biedt een totaal andere beleving. Hier treft u een prachtig stukje Nepalese flora & fauna en de zoektocht naar vlinders, apen, neushoorns en wellicht de Bengaalse tijger is dan ook één van de vele hoogtepunten tijdens uw Avila maatwerkreis door Nepal.

Pashupatinath tempel

Nepal reizen en trektochten

Uw Nepal reis wordt tot in de puntjes door ons verzorgd. Met Avila door Nepal reizen betekent verblijven in bijzondere accommodaties, een ontspannen reistempo, de hoogtepunten net op een andere manier beleven en verborgen pareltjes weg van de massa! Nepal is de ultieme bestemming voor prachtige meerdaagse wandelingen door de bergen.

Voorbeeldreizen Nepal

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen met de verschillende reistypes Authentique (met nadruk op het echt beleven van de bestemming), Boutique (met oog voor comfort) en Unique (the sky is the limit!). Natuurlijk maken we de reis graag geheel voor u op maat.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!

Nepal; het dak van de wereld

Nepal ligt tussen twee grootmachten, maar is er buitengewoon goed in geslaagd een eigen identiteit te behouden. De hoofdstad Kathmandu is het startpunt van veel reizen en wordt samen met Bhaktapur en Patan ook wel de drie koningssteden genoemd. De koningssteden hebben verschillende bijzondere bezienswaardigheden die tevens op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan. Bezoek zeker het Durbar-plein dat prachtige pagode-tempels en paleizen bevat. Verder is het interessant om een kijkje te nemen bij de pottenbakkers van Bhaktapur en om door de smalle straatjes van de 2600 jaar oude stad Patan te wandelen.

De op één na grootste stad, Pokhara, is een populaire bestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars. Het is de perfecte uitvalsbasis voor eendaagse wandeling of meerdaagse trektochten door het Annapura-gebergte. Ook zijn hier veel andere activiteiten te ondernemen, van varen op het prachtige Phewa-meer tot mountainbiken naar lokale dorpjes.

Om wildlife te spotten kunt u op safari in het Chitwan National Park. Het park heeft een enorme diversiteit aan flora en fauna. Naast eenhoornige neushoorns, apen, krokodillen en olifanten komen hier ook Bengaalse tijgers voor.

Een gebied dat minder vaak wordt bezocht is Mustang. Dit authentieke gebied is de perfecte plek om de Tibetaanse cultuur buiten Tibet te ervaren en heeft prachtige landschappen.

Mustang