Sri Lanka Reizen

Het relatief compacte eiland Sri Lanka is een waanzinnig mooie reisbestemming gelegen in de Indische Ocean, en heeft iets te bieden voor zo goed als ieder type reiziger. Eindeloze stranden, tijdloze ruïnes, hartelijke inwoners, kuddes met olifanten, spectaculaire treinreizen, wereldberoemde Ceylon thee, overal tuk-tuk’s, groene jungle en smaakvol eten -moeten we doorgaan?

Veelzijdige Sri Lanka rondreizen

Sri Lanka heeft enorm veel te bieden. Van historische bezienswaardigheden in de culturele driehoek tot schitterende Nationale Parken met een hoge dichtheid aan olifanten & luipaarden. Spot wildlife tijdens een jeepsafari in het Yala National Park of ontdek per boot het Gal Oya National Park. Maak een panoramische treinreis langs de theeplantages in de hooglanden en ervaar waarom dit een geliefde plek was onder de Engelse kolonisten. Kom volledig tot rust op één van de vele goudgele stranden of bezoek het Galle Fort dat gebouwd is door de Nederlandse VOC. Kortom, veelzijdig Sri Lanka is een bestemming die op ieders bucket list genoteerd zou moeten staan!

Galle fort, Sri Lanka

Sri Lanka reizen met privéchauffeur

Uw Sri Lanka rondreis wordt tot in de puntjes door ons verzorgd. Met Avila door Sri Lanka reizen betekent verblijven in bijzondere accommodaties, een ontspannen reistempo, de hoogtepunten net op een andere manier beleven en verborgen pareltjes weg van de massa! Laat u rondrijden door uw privéchauffeur en maak een panoramische treinreis door de binnenlanden.

Voorbeeldreizen Sri Lanka

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen met de verschillende reistypes Authentique (met nadruk op het echt beleven van de bestemming), Boutique (met oog voor comfort) en Unique (the sky is the limit!). Natuurlijk maken we de reis graag geheel voor u op maat.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!

Reizen naar Sri Lanka; wildlife paradijs

Sri Lanka is een zeer bijzondere bestemming met een indrukwekkende historie. In de culturele driehoek zijn verschillende oude hoofdsteden van Sri Lanka te vinden die tevens op de Unesco Werelderfgoedlijst staan. Het is zeker de moeite waard om bijvoorbeeld de prachtige ruïnes en tempels van Annuradhapura en Polonnaruwa op de fiets te bezoeken

Wat Sri Lanka voor veel mensen zo bijzonder maakt is de wildlife. Het heeft een enorme diversiteit aan diersoorten, van olifanten tot luipaarden. Yala National Park is één van de meest bezochte parken met de grootste concentratie luipaarden ter wereld. Een absolute parel onder de nationale parken is het ongerepte Gal Oya National Park, waar zowel jeep- als bootsafari’s mogelijk zijn.

Een treinreis door de hooglanden naar bijvoorbeeld Ella of Nuwara Eliya is een perfecte manier om authentieke heuveldorpjes te aanschouwen en inzicht te krijgen in het dagelijks leven van de bevolking. In de omgeving kunnen ook prachtige wandeltochten door de theevelden gemaakt worden.

Het land heeft ook exotische stranden en er is vrijwel in alle periodes een strandbestemming met een goede weersverwachting. Aan de zuidkust zijn tal van prachtige stranden, zoals bij Mirissa en Unawatuna. In het noorden in de omgeving van Trincomalee zijn ook waanzinnige stranden en relatief weinig toeristen.

Treinreis door de hooglanden van Sri Lanka