China reis | Ontdekkingsreis authentiek China

  boutique

  

25-daagse reis door China

Persoonlijke Offerte

Meer details

< Voorbeeldreizen

25-daagse bijzondere individuele rondreis China

Ontdek in 3 weken de hoogtepunten en verborgen parels van China. Geen land op aarde heeft drastischere contrasten. Verken de historische wonderen in Beijing en Xi’an, de natuurlijke wonderen in de omgeving van Guilin & Zhangjiajie en de futuristische stad Shanghai. Deze reis neemt u ook mee naar de Yunnan-provincie, gelegen aan de voet van de Himalaya, zeer rijk aan culturen vanwege de aanwezigheid van maar liefst 25 etnische minderheden. Fiets over het platteland, bezoek authentieke dorpen en aanschouw het lokale leven op een markt. Ervaar het plattelandsleven en het futuristische leven van de steden in één reis.

Route van de reis

Reisprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar China

Vandaag begint uw reis met een intercontinentale vlucht naar China. Hier komt u de volgende dag aan.  

 

Dag 2 - Aankomst in China

北京欢迎您们! Oftewel welkom in Beijing. U begint uw waanzinnige reis in de hoofdstad Beijing, waar historie samenkomt met het moderne Chinese leven.  Bij aankomst wordt u opgewacht door een chauffeur en gids voor een privétransfer naar  het hotel. 

Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u een wandeling maken door de omgeving rond het hotel. 

blank

blank

blank

Dag 3 - Stadstour Beijing en acrobaten show

Na het ontbijt begint u aan uw city tour door Beijing. U zal in de ochtend een bezoek brengen aan het plein van de Hemelse Vrede en de Verboden Stad. Hierna gaat u naar de voormalige keizerlijke tuin Jingshan. Vervolgens kan u op eigen gelegenheid lunchen. Na de lunch gaat u naar het Zomerpaleis (13:30-15:00). Verder staat er ook nog een acrobaten show op het programma.

blank

blank

blank

Dag 4 - Hutong tour en 798 Art District

Een fietstocht door de nauwe straatjes van de hutongs mag niet ontbreken aan een bezoek aan Beijing. Ook brengt u een bezoek aan het 798 Art District.

blank

blank

blank

Dag 5 - Trekking Chinese Muur

Een bezoek aan de legendarische Chinese Muur. De Chinese Muur is waarschijnlijk het belangrijkste symbol van het land en moet daarom zeker bezocht worden. De bouw van de muur is oorspronkelijk begonnen in de Qin-dynastie (meer dan 2000 jaar geleden). Tijdens de Ming-dynastie hebben arbeiders de muur gerestaureerd en uitgebreid tot de hoogte, breedte en lengte van vandaag de dag.

De muur loopt door de hoogste bergkammen en bood terug in de tijd een uitstekend uitzicht voor de wachters uit de torens. Deze wachters van de uitkijktorens staken alarmbranden aan langs de muur in geval barbaarse indringers gespot werden. De muur heeft Mongoolse aanvallen verhindert.

Oorspronkelijk was de muur meer dan 6000 kilometer lang en liep de muur van Oud-Mansjoerije tot het fort van Jiayuguan (waar de Gobi-woestijn in het westen begint).

U wordt om 8 uur in het hotel in Beijing opgehaald waarna u in 20 minuten naar de Olympische locatie rijdt. Hier kunt u uw lunch uitkiezen om mee te nemen en van te genieten op de muur. Vervolgens rijdt u naar Jiankou (2,5 uur). U begint met wandelen om 11 uur. U wandelt op zowel gerestaureerde als originele muren. Het wordt niet aanbevolen om een korte broek aan te trekken omdat u  door bosjes en struiken zult wandelen. In de late namiddag rijdt u naar uw accommodatie waar u tot rust kunt komen van de dag.

blank

blank

blank

Dag 6 - Vervolg trekking Chinese muur

Om 9.00 uur start vandaag de wandeling. U wandelt vandaag ongeveer 5 uur op de muur. Dit is een lange maar ontspannende dag. Na de wandeling komt u terug in het dorp Gubeikou.

Gubeikou was, samen met de passen in Shanhaiguan en Juyongguan, een belangrijk strategisch doelwit in militaire campagnes in de oudheid. Het beschermen van deze drie passen werd als essentieel beschouwd om Peking veilig te houden voor de Mongoolse nomaden. Dit is een vlakke vallei verder naar het westen,  van vitaal belang omdat het het Mongoolse plateau in het noorden verbond met de uitgestrekte vruchtbare vlaktes van Noord-China. De vergezichten van de bochtige Muur die zich een weg baant over de randen van de Yanshan zijn adembenemend.

Na 2 uur wandelen op de muur van de Gubeikou-sectie, gaat u van de muur af om een militair gebied in de buurt te vermijden. We loopt  1,5 uur in het veld en dan komt u weer terug naar de muur bij het Jinshanling-gedeelte.

blank

blank

blank

Dag 7 - Laatste dag trekking Chinese Muur

Na het ontbijt rijdt u in 20 minuten naar Jinshanling en begint u om 8 uur aan de wandeling. Dit is het perfecte moment om geweldige foto's te maken. Op dit moment zijn er meestal geen andere toeristen bij  de muur heeft u de muur voor uzelf. U wandelt ongeveer 3 uur op de muur en u stapt af bij Kylin Tower, waarna u terug rijdt naar de stad.

blank

blank

blank

Dag 8 - 9 - Hogesnelheidstrein naar Xi'an en stadstour 

U verlaat Beijing en gaat met de bullet train naar Xian. Een bijzondere ervaring om dit mee te maken in China. Nadat u bent aangekomen in Xi'an zult u met een transfer naar uw accommodatie worden gebracht. 

De volgende dag gaat u naar het Terra Cotta Leger. Het ligt ongeveer op een uur rijden buiten de stad. 

In 1974 stuitten enkele boeren toevallig op de Warriors. Ze hadden een van de grootste archeologische vondsten uit de geschiedenis ontdekt!

Het leger is oorspronkelijk gemaakt vanwege de angst van Qin Shi Huangdi voor kwaadaardige geesten. Qin Shi Huangdi bouwde een mausoleum met zijn immense leger van infanteristen, boogschutters en cavaleristen om zich te beschermen in het hiernamaals. Elke soldaat heeft een uniek gezicht en is gebaseerd op een echte soldaat uit het leger van de keizer. Historici theoretiseren dat de keizer misschien de wereld wilde regeren vanuit het hiernamaals.

De beelden die u kunt bekijken zijn gescheiden in drie delen. U begint met het tweede deel (waar nog steeds opgravingen plaatsvinden) en daarna het derde deel (waar het grootste gedeelte te zien is). U eindigt met het beste deel (eerste deel), hier staan ongeveer 2000 indrukwekkende krijgers.

Verder is er een klein museum op het terrein dat twee prachtige bronzen strijdwagens herbergt die in 1980 ten westen van het mausoleum gevonden zijn.

Daarna maakt u een fietstocht door Xi'an zonder files en drukte. Tijdens de rondleiding ziet u de indrukwekkende stadsmuren van Xi'an die zijn gebouwd tijdens de Ming-dynastie. Ook bezoekt u de moslimbuurt en een moskee die daar te vinden is.

blank

blank

blank

Dag 10 - 11 - Xi'an - Shangri La

Een transfer brengt u vandaag naar de luchthaven voor een vroege vlucht naar Shangri-La. Hier komt u later in de ochtend aan en wordt u opgehaald door een transfer en gaat u een bezoek brengen aan het Songzalin Klooster. Hierna kan u op eigen gelegenheid lunchen.  na de lunch gaat u naar Napa Lake en brengt u een bezoek aan een Tibetaanse familie. Ook brengt u een bezoek aan de Dukezong & Thanka painting academy.

De volgende dag heeft u ter vrije besteding.

blank

blank

blank

Dag 12 - 13 - Tiger Leaping Gorge en fietstour Lashi meer

Vandaag bezoekt u de indrukwekkende Tiger Leaping Gordge met een gids. Na een rit van circa 2 uur komt u aan. Een korte hike brengt u naar deze prachtige kloof. De kloof is genoemd naar de legende dag een tijger naar de overkant zou kunnen springen. Na uw bezoek aan de kloof brengt een transfer u naar uw hotel.  Uw accommodatie biedt geen ontbijt aan, maar u kunt op twee minuten afstand op eigen gelegenheid ontbijten in een lokaal restaurantje. 

De volgende dag maakt u een fietstour rond het Lashi Lake. Dit is een prachtig meer waar vele vogels leven!

blank

blank

blank

Dag 14 - 15 - Shaxi village en omgeving Dali

U verlaat Lijiang en rijdt in ongeveer 1 tot 2 uur naar Shiboa, waar u een wandeling maakt naar de Shaxi Village. Shaxi is een oud dorpje met een boeddhistische cultuur, waar de  tempels, winkels, steegjes,  huizen,  dorpspoorten,  waterputten,  bruggen en markten allemaal in de oude staat zijn gebleven. Hierna rijdt u naar uw accommodatie in Dali.

De volgende dag wordt u 's ochtends opgehaald bij het hotel. Eerst bezoekt u het Xizhou-dorp, dat ongeveer 18 kilometer ten noorden van Dali ligt. Xizhou Village is een van de Bai etnische minderheidsdorpen rond het Erhai-meer en heeft een historische rijkdom van 100 beschermde gebouwen.  U zult de huizen van lokale bewoners bezoeken die worden gekenmerkt door een traditionele Chinese rechthoekige binnenplaats met een schermmuur die uitkijkt op de poort. U wordt begroet met de echte theeceremonie van de Bai-minderheid en getrakteerd op een lied- en dansvoorstelling van lokale Bai-mensen.

Vervolgens gaat u een bezoek brengen aan de Three Pagodas. Ongeveer duizend jaar geleden gebouwd en ze zijn ​​nog steeds intact. Hierna rijdt u terug naar Dali Town en geniet u van een wandeling door de Dali Old Town en gaat u met een boot op het Erhai meer. 

blank

blank

blank

Dag 16 - Hogesnelheidstrein naar Guilin

Vervolg uw reis naar het Zuiden van China middels een transfer wordt u naar het treinstation gebracht en stapt u op de hogesnelheidslijn naar Guilin. Onze lokale vertegenwoordiger haalt u op en brengt u naar uw accommodatie. U verblijft één nacht in Guilin om de volgende dag een cruise te maken op de Li rivier naar Yangshuo. 

blank

blank

blank

Dag 17 - 18 - Omgeving Yangshuo

Na het ontbijt wordt u naar de pier van Guilin gebracht voor uw cruise over de Li-rivier naar Yangshuo. 

Yangshuo is een klein stadje dat de laatste 15 jaar steeds populairder is geworden en ligt op slechts 83 kilometer van de provinciehoofdstad Guilin. Tijdens de tocht over de Li-rivier vaart u tussen de schilderachtige karstbergen door, vaak met ongebruikelijke namen afgeleid van legendes zoals "Nine Horse Fresco Hill" of "Lion Watching the Nine Horses". Deze prachtige bergen hebben veel dichters, schilders en fotografen geïnspireerd en is daarom vandaag de dag een absolute "Must see"  geworden.

U komt aan in het prachtige Mountain Retreat waar u incheckt en vervolgens maakt u een prachtige fietstocht door het prachtige landschap.

De volgende dag gaat u een populaire activiteit van Yangshuo doen, u gaat rotsklimmen. Er zijn veel verschillende beginnersroutes waar u kennis maakt met het rotsklimmen. Een bijzondere activiteit! Na deze inspanning kan u op eigen gelegenheid lunchen. Na de lunch gaat u naar Xianggong Hill.

's Avonds geniet u  van de show "Impressions Liu Sanjie", die gemaakt is door de beroemde regisseur Zhang Yimou van de 'Raise of  the Red Lantern'. Hier in het hart van het Karst-landschap, imiteren honderden acteurs, waaronder plaatselijke vissers, scènes uit het landelijke leven door zich te verkleden in traditionele kostuums van de minderheden in de regio.

blank

blank

blank

Dag 19 - 21 - Zhangjiajie National Park

U laat het prachtige Yangshuo achter u en vliegt naar de volgende bestemming, Zhangjiajie.  U komt aan in de namiddag waarna u naar uw hotel wordt gebracht. De volgende dagen kunt u het  Zhangjiajie National Park, ook bekend als de ‘Avatar Mountains’ verkennen met hikes door het bijzondere landschap! 

Bij de Zhangjiajie Scenic Area kunt u de wandelingen beginnen met het pad naar de top van de piek of u gaat met de glazen lift naar de top om van het ongelooflijke uitzicht te genieten. Wandel over de paden langs de toppen van deze fantastische bergen.

De Zhangjiajie Grand Canyon Skywalk is een absoluut must om te bezoeken. De glazen loopbrug verbindt twee kliffen met elkaar, deze ongelooflijke brug is onlangs voor het publiek geopend en bevindt zich op bijna 300 meter boven de grond. 

Er zijn nog veel meer ongelooflijke bezienswaardigheden te zien, waaronder rivieren, grotten en kilometers aan wandelpaden die door de valleien en steile heuvels lopen.

Vergeet ook niet de vaak over het hoofd geziene Tianmenberg, die de extra 258 yuan zeker waard is. Deze prijs is inclusief een ritje in een kabelbaan naar de ongelooflijke locatie (een van de langste kabelbaanritten ter wereld). Loop de trap op naar Heaven's Gate en vervolg uw weg hoger en hoger, omhoog naar Heaven Gate Mountain. Niet aan te raden als u hoogtevrees hebt! De uitzichten zijn absoluut adembenemend vanaf de top en het kost u een hele dag om dit wonder echt te verkennen.

blank

blank

blank

Dag 22 - 24 - Zhangjiajie - Shanghai en Fietstour Shanghai

De laatste bestemming van uw reis is aangebroken. U vliegt naar Shanghai waar een lokale representant u ophaalt en naar uw hotel brengt. Hier komt u later op de avond aan.

De volgende dag maakt u een fietstour door de French Concession. Verder gaat u naar Qibao Watertown, in een buitenwijk van Shanghai.

Uw laatste volle dag in Shanghai kan u volledig zelf indelen. Gebruik de metro om u vlot door deze miljoenen stad voort te bewegen. Ga bijvoorbeeld naar het hypermoderne Lujiazui en ga naar de top van de Shanghai Tower of de Pearl TV Tower. Als u het oude Shanghai wilt zien ga dan naar Tianzifang en wandel rond door de smalle sfeervolle steegjes met kleine winkeltjes en hippe coffee tentjes. In de avond kan u bijvoorbeeld naar het Shanghai Circus of een wandeling maken langs de Bund voor een fantastisch verlichte Sky Line van Shanghai. Wat wellicht ook wel grappig kan zijn om te bezoeken is de Fake Market bij de metro halte Shanghai Technology Museum. 

 

blank

blank

blank

Dag 25 - Vertrek vanuit China

Uw bijzondere reis door China is tot een einde gekomen. U verlaat Shanghai en neemt de intercontinentale vlucht naar Amsterdam. Hier komt u dezelfde dag aan. Wij vertrouwen erop dat u terugkijkt op een waanzinnige reis door het land van vele contrasten, China. 

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!

Avila Reizen regelt alles voor uw ontdekkingsreis authentiek China

Bestemmingen

Beijing

Beijing is het economische, politieke en educatieve centrum van China. De stad is beroemd om zijn Hutongs, traditionele woningen in kleine straatjes met een binnenplaats (siheyuan). Sinds het midden van de 20e eeuw zijn veel hutongs gesloopt om plaats te maken voor nieuwe wegen en gebouwen. Een bezoek aan Beijing biedt een kijkje in het Chinese keizerlijke verleden. Hoogtepunten van Beijing zijn onder andere het Tiananmenplein, de Verboden Stad en het Olympisch Stadion. Ook is het een goed vertrekpunt voor een bezoek aan de legendarisch legendarische Chinese Muur.

blank
blank
blank

Xi'an

Xi'an is het oostelijke eindpunt van de Zijderoute en ligt aan de rivier de Weihe-rivier in het noorden en het Qin-gebergte in het zuiden. De stad vormt het hart van het begin van de Chinese beschaving. Het was ooit de hoofdstad van China en is vandaag de dag een belangrijk economisch, cultureel, en industriëel centrum van de centrale-noordwestelijke regio. De stad biedt bezoekers moderne faciliteiten, evenals talrijke oude, religieuze en culturele attracties van wereldklasse. Xi'an geeft zo een inzicht in de grote veranderingen die China heeft doorgemaakt, als het ware een levend geschiedenisboek. Must see attracties zijn onder andere het graf van keizer Jingdi, de perfect gerestaureerd en machtige stadsmuur en natuurlijk het terracottaleger. Voor diegenen die een unieke, authentieke en fascinerende culturele ervaring zoeken zal Xi'an zeker indruk maken.

blank
blank
blank

Deqen

Deqen is een relatief kleine stad in het noorden van de provincie Yunnan. De stad ligt in een vallei naast de Mekong River Gorge, hoog in het Hengduanshan-gebergte in de buurt van de Tibetaanse grens. Het heeft een overwegend Tibetaanse bevolking van ongeveer 55.000 lokale inwoners. Deqen ziet heel weinig toeristen (vooral vanwege de afgelegen ligging en grote hoogte), maar degenen die moeite doen om het te bezoeken, zullen merken dat het een handige uitvalsbasis is voor een trekking in de spectaculair schilderachtige omgeving. Hoogtepunten in het gebied zijn de Feilai-tempel, die een panoramisch uitzicht biedt over de stad en haar omgeving; Yubeng Village, een Tibetaans dorp dat niet bereikbaar is per voertuig; de prachtige Xidang Hot Springs; en het Meilixue Mountain Nature Reserve (ook bekend als Snow Mountain), dat uitstekende trekkingmogelijkheden biedt, waaronder trektochten naar de Taizi-tempel en de Minyong-gletsjer.

Shangri-La City

Shangri-la City ligt in de Chinese provincie Yunnan, voorheen bekend als Zhongdian en soms 'Gyalthang' genoemd in Tibet. De stad biedt reizigers een bedwelmende combinatie van de Tibetaanse en Han-Chinese cultuur. In een brede, uitgestrekte vallei omringd door torenhoge bergen, is de stad de hoofdstad van de Tibetaanse Autonome Prefectuur Deqin - het grootste zelfbesturende Tibetaanse gebied buiten de provincie Tibet zelf. Hier geniet u van het indrukwekkende Songzanlin-klooster, het mooie Pudacuo (of Putacuo) Nationaal Park, de schilderachtige kleine 100 Kippentempel met een aantal kleurrijke gebedsvlaggen en de Gouden Tempel waar 's werelds grootste gebedsmolen staat.

Yunnan Provincie

De provincie Yunnan, gelegen in het zuidwesten van China, staat bekend als een van de meest diverse gebieden van het land, zowel wat betreft het gevarieerde landschap als de bevolking. De prachtige rijstterrassen van Yunnan zijn een must-see en bieden bezoekers spectaculaire uitzichten. Er kunnen prachtige wandelingen gemaakt worden door de heuveldorpjes en langs de schilderachtige met rijstvelden bedekte heuvels. De immense Tiger Leaping Gorge is een van 's werelds diepste kloven. Wie op zoek is naar stedelijke attracties, kan terecht in de provinciehoofdstad Kunming. De stad heeft een indrukwekkende verscheidenheid aan interessante musea en tempels. Andere niet te missen attracties zijn onder meer de twee toppen van Deqin en Kawa Karpo; het oude dorp Nuodeng; en de ongewone reeks kalksteenformaties in het prachtige Shilin Stone Forest.

Lijiang

Lijiang is een bekende toeristische bestemming in het noordwesten van de Chinese provincie Yunnan. Het oude centrum van de stad, ooit een handelscentrum in de jaren 1300, heeft prachtige geplaveide straten, grachten en een centraal marktplein vol charmante winkels en verleidelijke restaurants. De stad staat bekend om zijn frisse lucht, heldere beken, adembenemende besneeuwde bergen en ongerepte natuurlijke landschap bewoond door de Naxi en verschillende andere etnische minderheidsgroepen. Must-see attracties zijn onder Black Dragon Pool, die een panoramisch uitzicht op de Jade Dragon Snow Mountains biedt; het Baisha Naxi Embroidery Institute en Mu Palace, waar de Mu-clan van het Naxi-volk meer dan 400 jaar regeerde.

Dali

De ontspannen stad Dali ligt in het zuidwesten van China, aan de oevers van het Erhai-meer in de schilderachtige provincie Yunnan. Deze oude stad heeft een fascinerende geschiedenis die teruggaat tot het 8e-eeuwse koninkrijk Nanzhao. Het omliggende landschap wordt gekenmerkt door de prachtige bergen en glinsterende meren. De stad heeft een eeuwenoude ommuurde stad die dateert uit de Ming-dynastie en biedt een scala aan traditionele, historische huizen en historische architectuur. U kunt hier de  9e-eeuwse Drie Pagoden van Chongsheng Tempel bekijken en fietsen te midden van de mooie landschappen.

Guilin

Guilin is een aantrekkelijke stad en een populaire toeristische bestemming in Noord Guangxi. De stad staat bekend om z'n geweldige karst-landschappen van kalkstenen bergen en heuvels en een kleurrijke minderheidscultuur. Midden in de stad liggen twee meren: Shanhu (Cedar)en Ronghu (Banyan), middeleeuwse overblijfselen van een gracht die de stad ooit omringde. Bootjes navigeren over deze en andere meren verbonden door een netwerk aan rivieren. Hoewel Guilin zelf tal van toeristische highlights kent zijn de bekendeste trekpleisters toch wel de Li-rivier, het nabijgelegen resort Yangshuo en de pittoreske terrasvormige rijstvelden van Longji.

Guangxi Province

Located in southern China, bordering Vietnam on its southwestern edge, the coastal province of

Guangxi Zhuang is world-famous for the natural beauty of the Li River and its karst mountain surroundings. From the hub of Guilin, itself a highly attractive city of lakes and dramatic mountain scenery, it is possible to organise trips to Longsheng, with its emerald-green rice paddies, and the towns of Yangshuo and Xingping, two fantastic bases for exploring the spectacular formations, caves and peaks of the surrounding karst landscape. As well as river cruises, ziplining, rock climbing and other adventure activities are readily available. Meanwhile, in the south of Guangxi Zhuang, the seaside city of Beihai boasts an attractive promenade and some beautiful beaches on the South China Sea.

Yangshuo

Yangshuo is gelegen in Guilin, de provincie Guangxi in het zuiden van China. Het gebied staat bekend om zijn spectaculaire landschap gekenmerkt door prachtige karstbergen, grotten, tempels en de pittoreske Li-rivier. De meeste mensen komen hier aan via een cruise over de rivier die hen brengt in het bruisende stadje met een  historische Chinese architectuur. De belangrijkste attractie in de stad is de 1400 jaar oude West Street, waar een groot aanbod aan winkels, restaurants, hotels en bars te vinden is. Bezoekers kunnen ook genieten van een show genaamd 'Impressions of Liu Sanjie', die wordt uitgevoerd op de Li-rivier, met het publiek zittend op de rivieroever en twaalf karstheuvels die een dramatische achtergrond vormen. Andere populaire activiteiten in de omgeving zijn bergbeklimmen, raften op bamboe en fietsen door de dromerige heuvels en valleien.

Hunan Province

De provincie Hunan ligt in het zuidoosten van China en staat vooral bekend om zijn natuurlijke schoonheid en om de historische betekenis als geboorteplaats van de revolutionaire leider Mao Zedong (in de stad Shaoshan). Het bekendste van de provincie is de Wulingyuan Scenic Area, enkele wonderbaarlijke geologische formaties. Deze UNESCO-werelderfgoedlocatie heeft meer dan 3000 zandstenen pilaren die in surreële vormen uit het bos oprijzen, om nog te zwijgen van duizenden grotten, beekjes, kloven en watervallen. Het is de perfecte bestemming voor natuurliefhebbers. Ook niet te missen in Hunan is de rivieroever van Fenghuang, een onweerstaanbaar fotogenieke stad met paalwoningen, nauwe steegjes en hangende rode lantaarns.

Shanghai

Gelegen aan de monding van de beroemde Yangtze-rivier, is de beroemde internationale metropool Shanghai een gewaagde en uitgesproken mix van Oost en West. U vindt hier enkele van de hoogste wolkenkrabbers ter wereld, historische shikumenhuizen met een stijl die een mengelmoes is van de Chinese architectuur en een Europees tintje. Shanghai heeft bovendien een van de rijkste verzamelingen van de Art Deco gebouwen in de wereld. Must see attracties zijn onder andere: de Yuyuan Gardens; de vele traditionele chinese theehuizen waar een breed scala van thee, samen met de traditionele Chinese lekkernijen worden aangeboden; en het Shanghai museum met zijn indrukwekkende oude bronzen tentoonstelling. Met zo'n breed scala aan attracties en al wat deze stad te bieden heeft raakt u hier niet uitgekeken.

blank
blank
blank

Accomodaties

Beijing 161 hotel LeZaiNanluo Boutique Hotel

Het Beijing 161 LeZaiNanluo Boutique Hotel ligt op loopafstand van de kenmerkende Hutongs van Beijing.

De ruime kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, airconditioning en een eigen badkamer. Verder heeft deze sfeervolle accommodatie een heerlijk zonneterras, waar u kunt genieten van een drankje.In alle ruimtes van het hotel is gratis WiFi beschikbaar. Het eigen restaurant serveert authentieke, lokale gerechten.

Het ligt slechts op 470 meter van het metrostation Nanluoguxiang (lijn 6 en 8). De Verboden Stad ligt op 10 minuten rijafstand en het Tiananmenplein ligt op 20 minuten rijden. U rijdt in 15 minuten naar het treinstation van Peking en met de taxi bent u in 40 minuten bij het treinstation Beijing West. De internationale luchthaven Beijing Capital bevindt zich op 35 minuten rijafstand.

Uw verblijf: 3 nachten
blank
blank
blank

Beijing Wtown Hotspring Resort

Het Beijing Wtown Hotspring Resort ligt op een schilderachtige plek. Het thema van het hotel is de Grote Muur. Het concept combineert de buitenarchitectuur en de binnenruimte, de natuur en literatuur, en de geschiedenis en moderne tijd. Er zijn in totaal 319 kamers, waarvan 78 familiekamers, 233 tweepersoonskamers en 8 suites. Op basis van de locatie en het uitzicht zijn de kamers verdeeld in 10 types. Er zijn diverse restaurants, bars, zwembad en hotspring.

Uw verblijf: 2 nachten
blank
blank
blank

Beijing 161 hotel LeZaiNanluo Boutique Hotel

Het Beijing 161 LeZaiNanluo Boutique Hotel ligt op loopafstand van de kenmerkende Hutongs van Beijing.

De ruime kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, airconditioning en een eigen badkamer. Verder heeft deze sfeervolle accommodatie een heerlijk zonneterras, waar u kunt genieten van een drankje.In alle ruimtes van het hotel is gratis WiFi beschikbaar. Het eigen restaurant serveert authentieke, lokale gerechten.

Het ligt slechts op 470 meter van het metrostation Nanluoguxiang (lijn 6 en 8). De Verboden Stad ligt op 10 minuten rijafstand en het Tiananmenplein ligt op 20 minuten rijden. U rijdt in 15 minuten naar het treinstation van Peking en met de taxi bent u in 40 minuten bij het treinstation Beijing West. De internationale luchthaven Beijing Capital bevindt zich op 35 minuten rijafstand.

Uw verblijf: 1 nacht
blank
blank
blank

PuSu Jade Boutique Hotel

Dit authentieke hotel is centraal gelegen, naast de stadsmuur. Het is een gezellig accommodatie waarbij u kunt genieten van heerlijke lokale specialiteiten met het ontbijt. In de Muslim Street nabij vindt u tevens veel lokale snacks. De comfortabele kamers zijn mordern ingericht met natuurlijke en een Chinees tintje.

Uw verblijf: 2 nachten
blank
blank
blank

Bodhi Boutique Inn

Het boutique hotel Bodhi Inn ligt bij de ingang van de charmante oude binnenstad van Shangri-La. Wanneer u het hotel binnenstapt, merkt u meteen de prachtige versieringen in Tibetaanse stijl op. Het is duidelijk dat de Bodhi Inn speciale aandacht besteedt aan detail, en dat hebben ze gedaan in combinatie met de authentieke stijl. De open haard is een geweldige plek om 's nachts rond te hangen om te ontspannen of om met een maaltijd bij te praten. De eigenaar van het hotel, Tashi, spreekt uitstekend Engels en hij is een zeer behulpzame man. Hij is altijd blij om zijn gasten te helpen met reisinformatie en de beste manieren om het lokale eten te ontdekken.

Uw verblijf: 2 nachten
blank
blank
blank

Jianshe Inn

Het Jianshe Inn heeft een perfecte ligging midden in de oude stad Lijiang. De accommodatie is gebouwd in japanse stijl. Elke kamer is voorzien van airconditioning en een lcd-tv.

Op de 2e verdieping heeft u een prachtig uitzicht over de oude stad en kan u genieten van de zon.

Vanaf de accommodatie is het slechts 7 tot 8 minuten lopen naar Dashuiche en Square Street.

Uw verblijf: 2 nachten
blank
blank
blank

The Linden Centre

Het Linden Centre is een bekroond boetiekhotel gelegen op het platteland bij het dorp Xizhou, 20 km ten noorden van Dali in de provincie Yunnan. De accommodatie is volledig gerenoveerd door de Amerikaanse sinoloog Brian Linden en is één van de succes verhalen om het lokale Bai erfgoed te behouden.  Het geeft de reiziger de unieke kans om het authentieke China te ervaren, maar dan wel met moderne voorzieningen.

De 14 kamers zijn voorzien van lokaal gemaakte meubels, bedden met westerse matrassen en een eigen badkamer.

Het eigen restaurant serveert Chinese gerechten met een selectie van seizoensgebonden lekkernijen. Ook kunt u tot rust komen op het openbare terras, maar kunt u ook rondlopen door de traditioneel aangelegde tuinen met vijvers en beelden. 

Uw verblijf: 2 nachten
blank
blank
blank

Guilin Secret Courtyard Resort

Het Secret Courtyard Resort Hotel ligt aan de rivier de Taohua en heeft een binnenplaats in Chinese stijl. het hotel is gelegen in het centrum van Guilin en is geïnspireerd door lokale architectonische elementen uit Guibei. Het is een gezellige accommodatie met een rustige sfeer waardoor u tot rust komt. Alle kamers hebben uitzicht op de bergen of de rivier en zijn ontworpen met de lokale Chinese stijl. 's Ochtends kunt u genieten van het ontbijt in Chinese en westerse stijl in het restaurant van het hotel. Daarnaast wordt een breed scala aan faciliteiten en service aangeboden, waaronder een bar met muziek en een boeken bar. Ook kunt optioneel kiezen gebruik te maken van de fietsverhuur om de omgeving te verkennen.

Uw verblijf: 1 nacht
blank
blank
blank

Yangshuo Mountain Retreat

Het Yangshuo Mountain Retreat was oorspronkelijk een eenvoudige eco-lodge waar expat-vrienden konden ontsnappen uit de chaos van de vervuilde Chinese megasteden. Naarmate het woord zich buiten China verspreidde is het hotel gemoderniseerd. De kamers zijn eenvoudig gebleven: geen telefoon, geen tv en alleen lokaal gemaakte meubels. Het hotel is trouw gebleven aan de authenticiteit van het oorspronkelijke concept. Zo biedt het slechts een eenvoudig menu met een 'van boerderij tot tafel'-concept met een paar westerse favorieten.

Het hotel zet zich in voor duurzaamheid en het supporten van de lokale mensen. Er worden authentieke ervaringen voor gasten georganiseerd door de lokale mensen te betrekken. Het Yangshuo Mountain Retreat is een van de weinige Yangshuo-hotels die volledig wordt gerund door mensen uit lokale dorpen, waarvan meer dan 90% vrouwen.

Uw verblijf: 2 nachten
blank
blank
blank

Jiuqi Zhangjiajie Zhuangzhu Huiguan Boutique Hotel

Het Jiuqi Zhangjiajie Zhuangzhu Huiguan Boutique Hotel is recentelijk geopend in 2017. Na een lange dag sightseeing, kunt u genieten van de rust van het hotel. Het is een van de beste kleinschalige hotels van de regio.

Uw verblijf: 3 nachten
blank
blank
blank

Atour Light Shanghai on the Bund

Het Atour Light Hotel Dashijie Station is een kleinschalig, modern hotel met een eigen bar en restaurant. Het ligt op een gunstige locatie in Shangai, op 5 minuten lopen van het Shanghai East Jinling Road Ferry Station. De Oriental Pearl Tower en de Bund liggen beide op 10 minuten rijden van het Atour Light Hotel Dashijie Station.

De goed ingerichte kamers zijn voorzien van kabel-tv, een bureau en airconditioning. Vanuit uw kamer kunt u genieten van het uitzicht op de stad. Het restaurant van het hotel biedt een authentiek Aziatisch buffet. Ook kunt u een drankje nemen in de stijvolle bar van het hotel.

Uw verblijf: 3 nachten
blank
blank
blank