China reis | Ontdekkingsreis China oude Zijderoute

  authentique

  

15-daagse reis door China

Persoonlijke Offerte

Meer details

< Voorbeeldreizen

15-daagse individuele cultuurreis China

Tijdens deze 15-daagse rondreis gaat u langs enkele hoogtepunten van het land en ook zeker van de gebaande paden om de oude zijderoute te verkennen. De reis begint in de hypermoderne metropool Shanghai, waar u zowel de oude als nieuwe delen van de stad ontdekt. Vlieg de binnenlanden in naar de stad Xi’an, bekend van het Terracotta Leger en een belangrijk handelscentrum van de oude zijderoute. Volg de historische handelsroute westwaarts naar Dunhuang, een oase omgeven door bergen, woestijnen en de Dang-rivier, voordat u doorgaat naar de provincie Xinjiang. Hier komen handelsroutes samen en ontdekt u de spectaculaire landschappen, oude ruïnes en interessante culturen. U sluit de reis af in de hoofdstad Beijing.

Route van de reis

Reisprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar China

Begin uw reis naar het mysterieuze China! Geniet van uw intercontinentale vlucht.

Dag 2 - Aankomst in China

上海欢迎您们! Welkom in Shanghai. Vandaag komt u aan in de metropol, Shanghai. Bij aankomst wordt u vriendelijk verwelkomd door onze lokale representant en wordt u naar uw hotel gebracht. 

De rest van de dag kan u vrij besteden. 

 

blank

blank

blank

Dag 3 - Stadstour Shanghai

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw gids en gaat uw stadstour beginnen. Tijdens de tour zal u langs de Jade Boeddha Tempel, de Yu-tuinen en Chenghuangmiao Old street komen. Verder komt u ook in de moderne gedeeltes van de stad zoals de wereldberoemde Oriental Pearl Tower, de bekende winkelstraat Nanjing Road en de Bund met haar prachtige uitzicht op de skyline. 

Aan het eind van de tour wordt u weer terug naar uw accommodatie gebracht. 

 

blank

blank

blank

Dag 4 - Shanghai - Xi'an

Vroeg in de ochtend wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Xi'an. 

Bij aankomst wordt u ontvangen door onze lokale gids en naar het hotel gebracht.

U bevindt zich nu in de provincie Shaanxi, de plek die vaak wordt beschouwd als de plaats waar de Chinese beschaving begon. Driemaal de hoofdstad van het Chinese rijk geweest. Xi'an speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van het land. Aan de zijderoute was de stad een administratieve locatie en een handelscentrum. De stad exporteerde zijde en lokale producten naar andere landen. Tijdens het bewind van Qin Shi Huangdi, de eerste keizer van China (die de verschillende provincies verenigde in 221 voor Christus), had de stad meer dan een miljoen inwoners. Later, tijdens de Tang-dynastie (618-907 voor Christus), werd de stad de meest bevolkte stad ter wereld.

Aan de andere kant, Xi'an is ook een stad met vele culturen. Tijdens de dag van de Zijderoute kwamen islamitische handelaars uit Centraal-Azië naar China om zaken te doen. Verschillende moslimminderheden (in totaal 15 miljoen inwoners) wonen nu in China. De Hui-minderheid is overheersend in Xi'an. 

In de middag gaat u met uw gids een bezoek brengen aan het historisch museum van Shanxi. De avond kunt u vrij besteden. Ga bijvoorbeeld een hapje eten in de bruisende moslimbuurt. 

blank

blank

blank

Dag 5 - Stadstour Xi'an

Bezoek het legendarische Terra Cotta Leger. Het ligt ongeveer op een uur rijden buiten de stad.

In 1974 stuitten enkele boeren toevallig op de Warriors. Ze hadden een van de grootste archeologische vondsten uit de geschiedenis ontdekt!

Het leger is oorspronkelijk gemaakt vanwege de angst van Qin Shi Huangdi voor kwaadaardige geesten. Qin Shi Huangdi bouwde een mausoleum met zijn immense leger van infanteristen, boogschutters en cavaleristen om zich te beschermen in het hiernamaals. Elke soldaat heeft een uniek gezicht en is gebaseerd op een echte soldaat uit het leger van de keizer. Historici theoretiseren dat de keizer misschien de wereld wilde regeren vanuit het hiernamaals.

De beelden die u kunt bekijken zijn gescheiden in drie delen. U begint met het tweede deel (waar nog steeds opgravingen plaatsvinden) en daarna het derde deel (waar het grootste gedeelte te zien is). U eindigt met het beste deel (eerste deel) , hier staan ongeveer 2000 indrukwekkende krijgers.

Verder is er een klein museum op het terrein dat twee prachtige bronzen strijdwagens herbergt die in 1980 ten westen van het mausoleum gevonden zijn.

Daarna keert u terug naar de stad om een bezoek te brengen aan de Wild Goose Pagoda. Ga vervolgens door naar de stadmuren, waar u over kunt wandelen of fietsen. 

Aan het eind van de dag keert u terug naar uw accommodatie in Xi'an.

blank

blank

blank

Dag 6 - Xi'an - Dunhuang

Aan het eind van de ochtend wordt u naar de luchthaven gebracht voor een vlucht van 2,5 uur naar Dunhuang, een kleine oase omgeven met bergen, woestijnen en de Dang-rivier.  Bij aankomst wordt u middels een transfer naar uw accommodatie gebracht. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen. 

 

blank

blank

blank

Dag 7 - Yumenguan en Yadan National Park

Na het ontbijt gaat u naar de Yumenguan (Jade Gate Pass), een verdedigingsfort dat onderdeel was van de Chinese muur (ongeveer 3 uur rijden). Dit was één van de handelspoorten voor kooplieden die met hun kamelen langs de zijderoute reisden.

Ga vervolgens door naar de Dunhuang Yadan Nationaal Geologisch Park. Het park beslaat een gebied van 398 vierkante kilometer. Het landschap is voornamelijk gevormd door winderosie. De Yadan-landformaties hebben vreemde vormen en het is een zeldzaam natuurlijk beeldhouwmuseum.

Hierna keert u terug naar Dunhuang en kunt u de rest van de dag vrij besteden. 

blank

blank

blank

Dag 8 - Mogao-grotten en hogesnelheidstrein naar Turpan

In de ochtend gaat u een bezoek brengen aan de Mogao grotten. Deze boeddhistische grotten liggen op 25 kilometer afstand van Dunhuang. 

Na de lunch wordt u naar het treinstation van Liuyuan gebracht. Per hogesnelheidstrein gaat u naar Turpan. Op het treinstation van Turpan wordt u opgewacht en naar uw accommodatie gebracht.

 

blank

blank

blank

Dag 9 - Omgeving Turpan

Na het ontbijt gaat u met uw gids een bezoek brengen aan Gaochang Ancient City. Verder gaat u ook naar de Bezeklik grotten. Bezoek daarna de Flaming Mountain. Deze rode zandsteenheuvels liggen aan de noordrand van de Taklamakan-woestijn en ten oosten van de stad Turpan. 

Aan het eind van de dag keert u terug naar het hotel.

blank

blank

blank

Dag 10 - Turpan - Urumqi

In de ochtend vertrekt voor een bezoek aan de Emin Minaret (Sugong Pagoda), de hoogste minaret in China (44 meter). Daarna gaat u door naar de Karez Well. De geschiedenis van dit unieke ondergrondse irrigatiesysteem is terug te voeren tot meer dan 2.000 jaar. In totaal hebben de ondergrondse Karez-kanalen in Xinjiang een lengte van 5.000 meter. 

Ga verder naar de druivenvallei, gelegen aan de westzijde van de flaming mountains. Het is hier aanzienlijk koeler dan aan de andere kant van de berg. In deze vallei van 220 hectare groot groeien maar liefst 13 soorten druiven. Naast druiven groeien hier ook abrikozen, perziken, appels en granaatappels. 

Na het bezoek aan de druivenvallei vervolgt u de weg naar Ürümqi. Hier checkt u in bij uw hotel en kunt u de rest van de dag vrij besteden. 

blank

blank

blank

Dag 11 - Het Hemelse meer

Breng een bezoek aan het Hemelse meer, lokaal bekend onder de naam Tianchi. Dit prachtige meer ligt op een hoogte van bijna 2000 meter en is omringt met bergen. In dit gebied wonen met name nomadenstammen. 

blank

blank

blank

Dag 12 - Urumqi - Beijing

In de ochtend wordt u naar de luchthaven gebracht voor een binnenlandse vlucht naar de hoofdstad Beijing. Hier komt het moderne Chinese leven samen met de historie van het legendarische keizerrijk. Bij aankomst wordt u vriendelijk verwelkomd door onze lokale representant en wordt u naar uw hotel gebracht. 

Later op de dag gaat u met een huangbaoche, in andere Aziatische landen bekend als een rickshaw (fietstaxi), door hutongs van Beijing touren.

Achteraf wordt u terug gebracht naar uw hotel en kan u de dag vrij besteden. 

blank

blank

blank

Dag 13 - Stadstour Beijing

In de ochtend wordt u opgehaald voor een stadstour op privébasis langs de hoogtepunten van de stad. Allereerst zal u een bezoek brengen aan het beroemde Plein van de Hemelse Vrede.

Hierna gaat u naar de Verboden Stad. De meeste Chinese gebouwen liggen op het zuiden, wat volgens oude overtuigingen de barbaarse dreiging en potentiële invasie vanuit het noorden symboliseerde. Dit verklaart waarom de hoofdingang van de Verboden Stad naar het zuiden gericht is naar het plein van de Hemelse Vrede (Tiananmen square), het op twee na grootste stadsplein ter wereld.

De bouw van de stad werd voltooid in 1420 onder het bewind van de keizer Yongle. De stad diende als het imperiale administratieve centrum gedurende de Ming en Qing-dynastieën tot de val van het rijk in 1911. Volgens de legende bestaat de Verboden Stad uit 9999 verschillende kamers.

In de namiddag gaat u nog een bezoek brengen aan de Tempel van de Hemel, zeker één van de mooiste tempels van China. 

blank

blank

blank

Dag 14 - Chinese Muur en het Zomerpaleis

De Chinese Muur is waarschijnlijk het bekendste symbool van het land en moet daarom zeker bezocht worden. De bouw van de muur is oorspronkelijk begonnen in de Qin-dynastie (meer dan 2000 jaar geleden). Tijdens de Ming-dynastie hebben arbeiders de muur gerestaureerd en uitgebreid tot de hoogte, breedte en lengte van vandaag de dag.

De muur loopt door de hoogste bergkammen en bood terug in de tijd een uitstekend uitzicht voor de wachters uit de torens. Deze wachters van de uitkijktorens staken alarmbranden aan langs de muur in geval barbaarse indringers gespot werden. De muur heeft Mongoolse aanvallen verhindert.

Oorspronkelijk was de muur meer dan 6000 kilometer lang en liep de muur van Oud-Mansjoerije tot het fort van Jiayuguan (waar de Gobi-woestijn in het westen begint). U bezoekt het Mutianyu gedeelte van de muur, gezien dit het minst toeristische gedeelte is. U gaat met een kabelbaan naar boven en beneden. 

Op de terugweg gaat u nog een bezoek brengen aan het Zomerpaleis. Wandel rond door de prachtige tuinen, tempels, paviljoenen etc.  en ontdek waarom deze bijzondere plek een plaatsje heeft veroverd op de Unesco-werelderfgoedlijst. 

blank

blank

blank

Dag 15 - Vertrek vanuit China

Het einde van uw reis is aangebroken. U gaat middels een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Nederland/België. 

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!

Avila Reizen regelt alles voor uw China rondreis langs de oude Zijderoute

Bestemmingen

Shanghai

Gelegen aan de monding van de beroemde Yangtze-rivier, is de beroemde internationale metropool Shanghai een gewaagde en uitgesproken mix van Oost en West. U vindt hier enkele van de hoogste wolkenkrabbers ter wereld, historische shikumenhuizen met een stijl die een mengelmoes is van de Chinese architectuur en een Europees tintje. Shanghai heeft bovendien een van de rijkste verzamelingen van de Art Deco gebouwen in de wereld. Must see attracties zijn onder andere: de Yuyuan Gardens; de vele traditionele chinese theehuizen waar een breed scala van thee, samen met de traditionele Chinese lekkernijen worden aangeboden; en het Shanghai museum met zijn indrukwekkende oude bronzen tentoonstelling. Met zo'n breed scala aan attracties en al wat deze stad te bieden heeft raakt u hier niet uitgekeken.

blank
blank
blank

Xi'an

Xi'an is het oostelijke eindpunt van de Zijderoute en ligt aan de rivier de Weihe-rivier in het noorden en het Qin-gebergte in het zuiden. De stad vormt het hart van het begin van de Chinese beschaving. Het was ooit de hoofdstad van China en is vandaag de dag een belangrijk economisch, cultureel, en industriëel centrum van de centrale-noordwestelijke regio. De stad biedt bezoekers moderne faciliteiten, evenals talrijke oude, religieuze en culturele attracties van wereldklasse. Xi'an geeft zo een inzicht in de grote veranderingen die China heeft doorgemaakt, als het ware een levend geschiedenisboek. Must see attracties zijn onder andere het graf van keizer Jingdi, de perfect gerestaureerd en machtige stadsmuur en natuurlijk het terracottaleger. Voor diegenen die een unieke, authentieke en fascinerende culturele ervaring zoeken zal Xi'an zeker indruk maken.

blank
blank
blank

Dunhuang

Dunhuang lies on the edge of the Gobi Desert in the province of Gansu in northwest China. Once an important oasis on the Silk Road, remote Dunhuang remains a tranquil, evocative place to visit, with vibrant night markets and several excellent attractions to enjoy. The Mogao Grottoes are considered one of the most important Buddhist art centres in the world, with visitors able to view 20 of the 492 cave sites and learn more about the area’s history at the cutting-edge Visitor Centre (which includes an IMAX theatre). Other unforgettable sights include the Singing Sands Dune and the beautiful Crescent Moon Lake (just six kilometres south of Dunhuang), while those with more time in the area will want to make the 180-kilometre trip to the Yadan National Park, which is famous for its unique rock formations.

Gansu Province

Situated in northwest China, the Gansu Province is home to a diverse variety of landscapes, including mountains, valleys, deserts and flatlands, as well as the northern part of the famous Silk Road, an ancient network of trade routes that connected China to Central Asia. The province’s booming capital city of Lanzhou is commonly known as the heart of China and is idyllically set on the banks of the scenic Yellow River, between the Gaolan and White Pagoda mountain ranges. Visitors to this vibrant city will find an array of attractions to explore such as the Waterwheel Expo Garden; the impressive Gansu Provincial Museum, showcasing over 350,000 artefacts; and the Wuquanshan Park, featuring numerous ancient temples. Beyond the city limits, visitors can look forward to enjoying a variety of tours through the Hexi Corridor, the most significant part of the Silk Route. Here you will find the Giant Buddha temple, the largest architectural relic in the province, which forms the centrepiece of the historic city of Zhangye.

Turpan

The slow-paced oasis town of Turpan (usually referred to as Tulufan) is located in the easterly part of Xinjiang, on the Silk Road route. Filled with heritage sites and sacred places, the area offers a paradise of exploration for culture and history enthusiasts and is also home to some breathtaking natural features. The incredible Jiaohe Ruins constitutes one of the most legendary ancient cities in the world, as it is not only one of the oldest - dating back 1600 years - but also one of the largest and best-preserved on earth. Other significant sites include the 6th-to-14th-century Bezeklik Cave Complex, filled with extraordinary Uyghur Buddhist art, and the enthralling 44-metre-high, geometric- and floral-decorated Emin Minaret. The gorgeous and majestic Flaming Mountains, which look like tongues of fire at midday, make for some excellent photographs.

Beijing

Beijing is het economische, politieke en educatieve centrum van China. De stad is beroemd om zijn Hutongs, traditionele woningen in kleine straatjes met een binnenplaats (siheyuan). Sinds het midden van de 20e eeuw zijn veel hutongs gesloopt om plaats te maken voor nieuwe wegen en gebouwen. Een bezoek aan Beijing biedt een kijkje in het Chinese keizerlijke verleden. Hoogtepunten van Beijing zijn onder andere het Tiananmenplein, de Verboden Stad en het Olympisch Stadion. Ook is het een goed vertrekpunt voor een bezoek aan de legendarisch legendarische Chinese Muur.

blank
blank
blank

Accomodaties

Atour Light Shanghai on the Bund

Het Atour Light Hotel Dashijie Station is een kleinschalig, modern hotel met een eigen bar en restaurant. Het ligt op een gunstige locatie in Shangai, op 5 minuten lopen van het Shanghai East Jinling Road Ferry Station. De Oriental Pearl Tower en de Bund liggen beide op 10 minuten rijden van het Atour Light Hotel Dashijie Station.

De goed ingerichte kamers zijn voorzien van kabel-tv, een bureau en airconditioning. Vanuit uw kamer kunt u genieten van het uitzicht op de stad. Het restaurant van het hotel biedt een authentiek Aziatisch buffet. Ook kunt u een drankje nemen in de stijvolle bar van het hotel.

Uw verblijf: 2 nachten
blank
blank
blank

Eastern House Boutique Hotel

Het Eastern House Boutique Hotel biedt kamers in oosterse stijl in het centrum van Xi'an, op ongeveer 5 minuten te voet van de stadsmuur van Xi'an. 

De Trommeltoren ligt op ongeveer 6 minuten wandelen van het Eastern House Boutique Hotel, en de Klokkentoren ligt te voet op ongeveer 7 minuten afstand. De internationale luchthaven Xi'an Xianyang is 30 km verderop te vinden. Het treinstation van Xi'an ligt op ongeveer 24 minuten rijden.

De kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv met satellietzenders. Sommige kamers hebben bieden uitzicht op de tuin of de stad. De kamers hebben een eigen badkamer, slippers en gratis toiletartikelen.

Het à-la-carterestaurant serveert lokale lekkernijen. In de buurt vindt u een supermarkt en een straat met barretjes.

Uw verblijf: 2 nachten
blank
blank
blank

Fuguo Hotel

Het Fuguo Hotel heeft een ideale ligging dicht bij de toeristische attracties van Dunhuang. Het hotel is ingericht in Chinese stijl en biedt gasten een scala aan diensten en voorzieningen, waaronder een 24-uurs receptie, roomservice, versneld in- en uitchecken, een bagageopslag en WiFi.

Het hotel ligt op slechts 15 minuten rijden van de luchthaven en het treinstation.

Uw verblijf: 2 nachten
blank
blank
blank

Yiyun Boutique Guesthouse Turpan

Het Yiyun Boutique Guesthouse ligt in Turpan.

Alle kamers zijn voorzien van een bureau, een flatscreen-tv en een eigen badkamer met gratis toiletartikelen. Sommige kamers zijn voorzien van een balkon.

Het Dongda-klooster ligt op slechts 500 meter afstand van de accommodatie.

Uw verblijf: 2 nachten
blank
blank
blank

Yilite hotel

Yilite Hotel ligt in de snelweg 1⁄4mqi, op 2,4 km van de Grote Bazaar, en biedt kamers met airconditioning en gratis WiFi. De accommodatie is gebouwd in 2000 en ligt op 2,7 km van de Beifang-moskee en op 2,8 km van het Urumqi People's Park. De Hantegeli-tempel ligt op 2,9 km afstand.

De kamers in het hotel zijn uitgerust met een televisie. De accommodaties zijn voorzien van een koelkast.

Gasten van æ°çè3⁄4°èä 1⁄4åç1éåo kunnen genieten van een Aziatisch ontbijt. Het eigen restaurant serveert een verscheidenheid aan Chinese en Aziatische gerechten.

De omgeving is populair om te skiën en bij de accommodatie kunt u een auto huren.

Het personeel bij de receptie kan u helpen met eventuele vragen.

Het Red Mountain Park ligt op 3,5 km van het Yilite Hotel.

Uw verblijf: 2 nachten
blank
blank
blank

Beijing 161 hotel LeZaiNanluo Boutique Hotel

Het Beijing 161 LeZaiNanluo Boutique Hotel ligt op loopafstand van de kenmerkende Hutongs van Beijing.

De ruime kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, airconditioning en een eigen badkamer. Verder heeft deze sfeervolle accommodatie een heerlijk zonneterras, waar u kunt genieten van een drankje.In alle ruimtes van het hotel is gratis WiFi beschikbaar. Het eigen restaurant serveert authentieke, lokale gerechten.

Het ligt slechts op 470 meter van het metrostation Nanluoguxiang (lijn 6 en 8). De Verboden Stad ligt op 10 minuten rijafstand en het Tiananmenplein ligt op 20 minuten rijden. U rijdt in 15 minuten naar het treinstation van Peking en met de taxi bent u in 40 minuten bij het treinstation Beijing West. De internationale luchthaven Beijing Capital bevindt zich op 35 minuten rijafstand.

Uw verblijf: 3 nachten
blank
blank
blank