Oeganda Reizen

Het Oost-Afrikaanse Oeganda is één van de meest fascinerende reisbestemmingen van Afrika. Het land wordt ook wel ‘de parel van Afrika’ genoemd en dat is niet voor niets. Tijdens een rondreis door Oeganda zult u merken dat de mensen er ongelooflijk vriendelijk en gastvrij zijn, de natuur verbluffend is en er volop wildlife aanwezig is. Dit alles maakt Oeganda een ‘must-visit’ voor iedere Afrika-liefhebber.

Avontuurlijke Oeganda rondreizen

Het absolute hoogtepunt van een rondreis door Oeganda is natuurlijk de ultieme kans om berggorilla’s te spotten in hun natuurlijke habitat. Dit is met recht één van de mooiste ontmoetingen tussen mens en dier op onze aardbol. Maar er is meer! Zo kunt u op zoek naar onder meer olifanten, leeuwen en nijlpaarden in de bekende parken als Murchison Falls en Queen Elizabeth National Park. Naast alle verbluffende flora en fauna zijn de inwoners van Oeganda zeer vriendelijk. “You’re mostly welcome” klinkt de standaard verwelkoming als u arriveert bij een ecolodge. Men voelt zich verbonden met het prachtige land en dat delen ze graag met hun bezoekers. U ontdekt een land dat de ziel van Afrika blootlegt en onvergetelijke herinneringen aan u zal schenken.

Berggorilla in Bwindi

Oeganda rondreizen met privéchauffeur

Uw Oeganda rondreis wordt tot in de puntjes door ons verzorgd. Met Avila door Oeganda reizen betekent verblijven in bijzondere accommodaties, een ontspannen reistempo, de hoogtepunten net op een andere manier beleven en verborgen pareltjes weg van de massa! Oeganda is de ideale bestemming voor een unieke wildlife-belevenis.

Voorbeeldreizen Oeganda

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen met de verschillende reistypes Authentique (met nadruk op het echt beleven van de bestemming), Boutique (met oog voor comfort) en Unique (the sky is the limit!). Natuurlijk maken we de reis graag geheel voor u op maat.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!

Rondreis door Oeganda, de parel van Afrika

Oeganda is een fascinerende bestemming in het oosten van Afrika. Het land kent vele prachtige plekken, de één meer in trek dan de ander. En dat heeft vaak een goede reden. Zo is Bwindi Impenetrable Forest zonder meer de populairste plek in Oeganda, maar daar merkt u gelukkig weinig van, omdat u maar met een klein groepje op pad gaat. Dit is namelijk het leefgebied van de berggorilla en u kunt deze zeldzame diersoort hier in het wild spotten. Een unieke belevenis!

U kunt naast de berggorilla’s nog vele andere primaten tegenkomen. Bezoek zeker Kibale Forest, waar u kennis kunt maken met chimpansees. Kibale is de plek waar de meeste chimpansees van Oeganda voorkomen.

In Murchison Falls en Queen Elizabeth National Park is het mogelijk om een klassieke game drive te combineren met een boottocht over de rivier. U ziet dan veelal krokodillen, nijlpaarden, vele vogelsoorten en wellicht ook olifanten en buffels.

In het uiterste noordoosten van het land ligt het fascinerende Kidepo Valley. Een unieke plek in Oeganda, die garant staat voor een prachtige safari én culturele beleving, daar u hier naast de vele wilde dieren ook de vriendelijke lokale bevolking kunt ontmoeten.