Explore

Oeganda

Oeganda, de ‘parel van Afrika’, zoals het werd genoemd door Winston Churchill, dient zeker op uw lijstje te staan. De grootste troef is natuurlijk de kans om oog in oog te komen met de berggorilla’s, een beleving die absoluut tot de meest fascinerende ‘wildlife’ ervaringen op onze aardbol kan worden gerekend. Maar er is nog veel meer.
Zo zijn er ook chimpansees en nog vele andere kleinere apensoorten en treft u in bekende parken als Murchison Falls en Queen Elizabeth onder andere olifanten, giraffen, leeuwen en nijlpaarden.

Voor de echte avonturiers zijn er de legendarische ‘mountains of the moon’ en nabij de bron van de Nijl zijn vele ‘outdoor’ activiteiten mogelijk.

‘You are mostly welcome’ klinkt de standaard verwelkoming als u opnieuw in een smaakvolle lodge midden in de natuur aankomst. Het kenmerkt de gastvrijheid van de verschillende Oegandese stammen die zich toch allen verbonden voelen door het prachtige land dat ze met elkaar delen.

 

Met een stoere 4WD en een kundige privégids als gezelschap exploreert u een land wat de ziel van Afrika blootlegt en onvergetelijke herinneringen aan u zal schenken.