Rwanda Reizen

Rwanda staat bekend als ‘the land of thousand hills’, vanwege de vele groen gekleurde heuvels, en is een reisbestemming als geen ander. Een reis door Rwanda brengt u naar de zeldzame berggorilla’s en vele andere primaten. Bovendien zijn er mogelijkheden voor prachtige game drives en culturele hoogstandjes. Reizen door Rwanda biedt een zeer afwisselende, maar vooral magische reiservaring.

Adembenemende Rwanda reizen

Dé grootste trekpleisters van Rwanda zijn natuurlijk de berggorilla’s. Deze bijzondere dieren leven in Volcanoes National Park, dat in het grensgebied met Congo en Oeganda is gelegen. Na een stevige en intensieve wandeling kunt u de berggorilla’s in hun natuurlijke habitat spotten. Een magische ervaring die iedere natuurliefhebber een keer meegemaakt moet hebben! Naast de gorilla’s leven er meerdere primaten in Rwanda, zoals de chimpansees. De chimpansees leven in het zuidwesten van Rwanda in het stomende regenwoud Nyungwe Forest. Voor de klassieke safari kunt u terecht in Akagera National Park, waar u onder meer olifanten, leeuwen en zebra’s zou kunnen zien. In de hoofdstad Kigali komt u meer te weten over het roerige verleden van Rwanda tijdens een bezoek aan het Genocide Memorial Museum.

Zebra met baby

Rwanda natuurreizen

Uw Rwanda reis wordt tot in de puntjes door ons verzorgd. Met Avila door Rwanda reizen betekent verblijven in bijzondere accommodaties, een ontspannen reistempo, de hoogtepunten net op een andere manier beleven en verborgen pareltjes weg van de massa! Rwanda is de ultieme bestemming voor het spotten van vele bijzondere primaten.

Voorbeeldreizen Rwanda

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen met de verschillende reistypes Authentique (met nadruk op het echt beleven van de bestemming), Boutique (met oog voor comfort) en Unique (the sky is the limit!). Natuurlijk maken we de reis graag geheel voor u op maat.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!

Rwanda, het land van duizend heuvels

Rwanda is één van Afrika’s kleinste landen, maar desalniettemin wel één van de meest bijzondere. In Volcanoes National Park kunt u oog in oog komen te staan met de zeldzame berggorilla’s. Een unieke ervaring om deze giganten op enkele meters afstand te zien. In dit gebied kunt u tevens kennis maken met de lokale bevolking. U kunt bijvoorbeeld helpen met het produceren van bananenbier.

In zuidoosten van Rwanda ligt Nyungwe Forest National Park. U treft hier onder meer verschillende primaten, zoals chimpansees en Colobus-apen. Daarnaast kunt u de unieke natuur aanschouwen van een 70 meter hoge hangbrug.

Voor een klassieke Afrikaanse safari zit u goed in Akagera National Park. Dit is Rwanda’s enige safaripark, dat in het oosten van het land ligt. U treft er vele verschillende dieren, zoals giraffen, zebra’s, leeuwen, nijlpaarden en olifanten. Ook komen hier vele vogelsoorten voor, die u tijdens een boottocht over één van de meren kunt spotten.

Centraal gelegen in Rwanda ligt de hoofdstad Kigali. Deze prachtige stad biedt een mooi uitvalsbasis om meer te leren over de Rwandese historie. In het Genocide Memorial Museum komt u meer te weten over de droevige gebeurtenissen uit 1994. Een belangrijke plek voor veel Rwandezen.

Zonsondergang Lake Kivu