IJsland reis | Westfjorden en Noord-IJsland reis met privégids

  authentique

  

13-daagse reis door IJsland

€ 

Vanaf 5.995,- per p.p.

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

13-daagse individuele rondreis IJsland

IJsland is een spectaculaire natuurbestemming, waar de elementen het voor het zeggen hebben. Tijdens deze prachtige reis bezoekt u de minder toeristische regio's van Westfjorden en Noord-IJsland. Samen met onze Nederlandstalige privégids reist u naar de mooiste plekken om op zoek te gaan naar wildlife. Daarnaast maakt u ook kennis met IJslandse cultuur, zoals haar geothermische baden in de natuur. Laat u betoveren door het ongerepte IJsland met haar magnifieke landschappen en vriendelijke bevolking.

Deze reis is het beste uit te voeren tussen begin mei en eind oktober. Papegaaiduikers komen in april aan op IJsland en vertrekken weer aan het einde van augustus. Vanaf begin september is er kans op het aanschouwen van het bijzondere Noorderlicht!

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar IJsland - Fosshotel Stykkishólmur
Dag 2 - Reykjavik - Westfjorden - Hotel Breidavik
Dag 3 - Westfjorden - Sandafell Hotel
Dag 4 - Westfjorden Reykjanes - Hotel Reykjanes
Dag 5 - Westfjorden - Noordwest IJsland - Hótel Húni
Dag 6 - 7 - Tröllaskagi - Troll-schiereiland - Soti Lodge
Dag 8 - Noord-IJsland - Iceland Yurt Akureyri
Dag 9 - Akureyri Noord IJsland - Saeluhus Akureyri
Dag 10 - Dagexcursie Mývatn-meer - Saeluhus Akureyri
Dag 11 - Dagexcursie IJslandse ijsgrotten - Saeluhus Akureyri
Dag 12 - Vlucht Akureyri - Reykjavik - Exeter Hotel by Keahotels
Dag 13 - Vertrek vanuit IJsland

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar IJsland

U vliegt 's ochtends vroeg naar Reykjavik waar u bij aankomst door onze Engelstalige gids wordt ontvangen. Gezamenlijk reist u in een comfortabele 4x4 in noordelijke richting, naar het Snaefellsnes-schiereiland, dat ook wel 'IJsland in het klein' wordt genoemd. Het is een prachtige route en onderweg maakt u verschillende stops om van het mooie landschap te genieten. U passeert o.a. het  Sneafellsjokull Nationaal Park waar u de gletsjer, vogelkliffen en de canyon kunt bewonderen. Een prachtige reisdag waarbij u meteen kennis maakt met de schoonheid van het land.

Na aankomst kunt u, indien de weersomstandigheden goed zijn, gaan zeekajakken in het Breidafjordur-fjord om zodoende zeehonden en zeevogels te spotten.

Inclusief:

• Internationale vlucht Amsterdam - Reykjavik
• Welkom door uw Nederlandstalige privégids 
• Privétransport naar uw hotel
• Zeekajakken
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 2 - Reykjavik - Westfjorden

De reis naar het noorden zet zich in 6,5 uur voort naar de kliffen van Látrabjarg; een prachtige rit door de natuur van de Westfjorden, vol afgelegen vissersdorpjes, gletsjers en fjorden. Met de veerboot vaart u in circa 3 uur via het Flatey-eilandje over de baai van Breidafjorour naar Brjánsaekur. De baai is één van de beste plekken in IJsland om de zeldzame zeearend en andere vogels te observeren. De rit vervolgt zich over land naar Látrabjarg; het meest westelijke punt van IJsland (en Europa). 

De toegangsweg is een bijzonder smalle, onverharde landweg met diepe wielsporen. De kliffen zijn de thuisbasis van de grootste concentratie zeevogels in IJsland. In het broedseizoen kunt u de papegaaiduikers tot op een gepaste afstand benaderen terwijl ze over hun nesten waken.   

Inclusief:

• Nederlandstalige privégids 
• Privétransport naar uw hotel
• Veerboot Stykkishólmur - Brjánsaekur 
• Bezoek Látrabjarg vogelkliffen
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 3 - Westfjorden

In circa 3,5 uur wordt u naar Thingeyri gebracht, de eerste handelspost in de Westfjorden. In deze omgeving heeft u een fantastisch uitzicht over de bergrug 'de Alpen van de Westfjorden'. U brengt ook een bezoek aan de wonderschone Dynjandi-waterval; een reeks cascades waarbij de 100 meter hoge Fjallfoss, de hoofdcascade, prachtig over de rand van de berg valt en aan de voet uitwaaiert tot een breedte van 60 meter. Een onvergetelijk aanblik!

Inclusief:

• Nederlandstalige privégids 
• Privétransport naar uw hotel
• Bezoek Dynjandi-waterval
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 4 - Westfjorden Reykjanes

De reis zet zich voort door de Westfjorden naar het kleine dorpje Reykjanes waar u gaat overnachten in een heel eenvoudig, maar speciaal hotel. De voormalige school van het dorp ligt aan het begin van het Ísafjardardjúp-fjord en is omgebouwd tot een simpele accommodatie. Hier vindt u één van de weinige plekken in de Westfjorden met geothermisch water, waar u na aankomst heerlijk van kunt genieten. Het zwembad hier is het grootste heetwaterzwembad ter wereld.

De weg naar Reykjanes is een prachtig, langs het immense Ísafjardardjúp-fjord, dat de Westfjorden-regio bijna in tweeën deelt. Onderweg kunt u natuurlijk stops maken om foto's te nemen en het uitbundige vogelleven te aanschouwen.

Inclusief:

• Nederlandstalige privégids 
• Privétransport naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 5 - Westfjorden - Noordwest IJsland

De ringweg wordt steeds meer verlaten, de meeste toeristen slaan deze ruige regio meestal over tijdens een IJsland bezoek. U reist naar de baai van Húnaflói en het schiereiland van Skagafjördur, een gebied waar de natuur zegeviert, met woeste watervallen, indrukwekkende bergen, grillige kliffen en vele eilandjes. Onderweg komt u langs de Vatnsdalur-vallei waar ook het Flódid-meer ligt; een geweldige plek voor natuurwandelingen.

U verblijft deze avond in een eenvoudige accommodatie in het kleine dorpje Blönduós, dat ligt aan de langste zalmrivier van het land. U heeft het avondeten hier inclusief.

Ten oosten van Blönduós ligt het Hrútey-eilandje in de rivier, die u kunt bereiken via een voetbrug. Dit is een geweldige plek voor het observeren van vogels vanwege de lage toendra-vegetatie die hier overheerst. In het getijdengebied bij Blönduós is er ook een verzamelplaats van zeldzame eenden- en duikerssoorten te vinden.    

Inclusief:

• Nederlandstalige privégids 
• Privétransport naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt en avondeten

Dag 6 - 7 - Tröllaskagi - Troll-schiereiland

Voordat u doorreist naar de tweede stad van IJsland, Akureyri, verblijft u eerst twee nachten in de charmante Soti Lodge, gelegen in Fljót, het hart van het Troll-schiereiland in Noord-IJsland. In Soti Lodge ligt de nadruk op comfort, duurzaamheid en verantwoord toerisme, waarbij u optimaal kunt genieten van de magnifieke natuurpracht die u hier omringd.  U heeft hier ook het avondeten inclusief.

Het Skagafjördur, waar u langs reist, is uiterst geschikt voor het spotten van zeehonden. Gedurende uw verblijf bezoekt u het interessante Haringmuseum in het nabijgelegen Siglufjördur; een kleine visserplaats dat een groot deel van de 20e eeuw de haring-hoofdstad van het Noord-Atlantisch gebied is geweest. 

Inclusief:

• Nederlandstalige privégids 
• Privétransport naar uw hotel
• Bezoek Haringmuseum
• Twee overnachtingen inclusief ontbijt & avondeten

Dag 8 - Noord-IJsland

U doorkruist in ongeveer 2 uur het centrale noorden naar Akureyri. Deze levendige stad ligt aan het mooie Eyjafjördur-fjord.  Aan de zuidoostelijke kant van het Eyjafjördur-fjord ligt de Mongoolse-yurt waar u deze nacht gaat overnachten. Een absoluut unieke ervaring! Wordt wakker met vogelzang, wandel vanuit de yurt meteen het heuvelgebied in, of ontspan te midden van de uitgestrekte velden. Er is een houtkachel om u warm te houden en koffie of thee te zetten. Het toilet is op circa 50 meter lopen en op de grill kunt u het avondeten klaarmaken. Een onvergetelijk avontuur omgeven door pure natuur!

Inclusief:

• Nederlandstalige privégids 
• Privétransport naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 9 - Akureyri Noord IJsland

De komende drie nachten overnacht u in een Saeluhus; eigen studio met hot pot (verwarmd buitenbad) in Akureyri. Deze dag maakt u een spectaculaire whale watch excursie! De noordkust van IJsland is een fantastische plek om walvissen te spotten, met Húsavik als 'walvisspothoofdstad' van Europa. U gaat vanuit Akureyri het mooie Eyjafjordur-fjord op, vanwaar u prachtige panorama-uitzichten heeft. Hier heeft u net zo’n hoge kans op het zien van walvissen als vanuit Húsavik, terwijl het er een stuk rustiger op het water is met andere boten.

U heeft de middag ter vrije besteding om van alle mooie walvisindrukken na te genieten.

Inclusief:

• Nederlandstalige privégids  
• Privétransport naar uw accommodatie
• Excursie walvis spotten in groepsverband met lokale Engelstalige gids
• Overnachting

Dag 10 - Dagexcursie Mývatn-meer

U gaat samen met onze gids op pad naar het mooie Mývatn-meer; het op drie na grootste meer van IJsland. Er komen hier vele verschillende vogelsoorten voor. Tijdens deze bijzondere dagtocht komt u langs watervallen, kokende modderpoelen, uitgestrekte lavavelden, pseudokraters en machtige vulkanen. De dag wordt afgesloten zoals de locals ook doen; in Mývatn Nature Baths. In het warmwaterbad is ook een bar waar u het lokale bier kunt uitproberen.

Inclusief:

• Nederlandstalige privégids 
• Dagtocht naar Mývatn-meer inclusief Nature Bath
• Overnachting

Dag 11 - Dagexcursie IJslandse ijsgrotten

Deze dag staat in teken van waanzinnige ijsgrotten! U maakt kennis met de chauffeur, lokale gids en de grootste super jeep van IJsland. Daarna wordt u over bestaande wegen en off road naar de ijsgrot gebracht. Onderweg krijgt u uitleg over hoe ijsgrotten gevormd worden en informatie over de vulkanen, rotsformaties en cultuur van dit gebied. Bij aankomst daalt u vanaf de voet van de berg af naar de grot. Hier wandelt u door een wondere ondergrondse wereld vol smalle, ijzige grotten. Een onvergetelijk avontuur!

Inclusief:

• IJsgrotten tour in groepsverband met lokale Engelstalige gids
• Overnachting

Dag 12 - Vlucht Akureyri - Reykjavik

Onze gids brengt u naar de luchthaven van Akureyri, waar u op de binnenlandse vlucht stapt naar Reykjavik. U komt dit keer aan op de binnenlandse luchthaven, vanwaar u per privétransfer naar uw hotel in de stad wordt gebracht. Vanavond in Reykjavik genieten van de laatste avond in IJsland.

Inclusief:

• Privétransport naar de luchthaven
• Binnenlandse vlucht Akureyri - Reykjavik
• Privétransfer naar uw hotel
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 13 - Vertrek vanuit IJsland

Per privétransfer wordt u naar de internationale luchthaven van Reykjavik gebracht, waar u op de avondvlucht terug naar Amsterdam stapt. U komt hier in de nacht (om 01.00 uur) aan. 

Mocht u deze dag nog een excursie willen ondernemen, bijvoorbeeld het bezoeken van het Reykjanes-schiereiland, dan kunnen we dat natuurlijk voor u organiseren!

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven
• Internationale vlucht Reykjavik - Amsterdam

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 5.995,- per persoon. 

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Internationale vluchten met Transavia inclusief 20 kg ruimbagage en 10 kg handbagage
• Binnenlandse vlucht met Air Iceland Connect inclusief 20 kg ruimbagage en 6 kg handbagage
• 12 overnachtingen in sfeervolle hotels op standaard tweepersoonskamers
• Nederlandstalige privégids ter begeleiding van dag 1 t/m 11
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Benodigd privétransport in comfortabele 4WD van dag 1 t/m 11
• Privétransfers van en naar de luchthaven van Akuyeri en Reykjavik
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie' inclusief entreegelden
• National Geographic of soortgelijke reisgids

Exclusief:

• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en optionele excursies
• Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
• Stoelreserveringen
• Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
• Administratiekosten (€ 35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw Westfjorden en Noord-IJsland reis met privégids

Accommodaties

Fosshotel Stykkishólmur

Het Fosshotel Stykkishólmur ligt aan het water in het dorpje Stykkishólmur. De hotelkamers zijn uitgerust met Wifi en TV, en de suites hebben ruime kamers met thee- en koffiefaciliteiten. het hotel beschikt over een restaurant met uitzicht op het dorp en de eilanden die het restaurant omgeven. Vanuit het hotel kunt u goed het Vulkaanmuseum bezoeken, of op pad gaan naar de Sugandisey vuurtoren en het Bjarnarhofn haaimuseum.

Uw verblijf: 1 nacht

Hotel Breidavik

Hotel Breidavik heeft een ideale ligging in Patreksfjörður, met de toegang tot de Latrabjarg kliffen, Raudisandur (Rood zandstrand) en de Dynjandi waterval in de nabijheid. De accommodatie beschikt zowel over hotelkamers als kampeermogelijkheden. Er is Wifi aanwezig en een restaurant waar gedineerd kan worden. De omgeving biedt mogelijkheden om te vissen, wandelen en vogelspotten.

Uw verblijf: 1 nacht

Sandafell Hotel

Het Sandafell Hotel ligt aan zee bij het kleine dorpje Pingeyri en beschikt over 21 hotelkamers die voorzien zijn van Wifi en TV. Er is een restaurant aanwezig waar gedineerd kan worden. U wordt hier omgeven door de spectaculaire natuur van Dýrafjördur, te midden van de Westfjorden-regio.

Uw verblijf: 1 nacht

Hotel Reykjanes

Het eenvoudige Hotel Reykjanes ligt te midden van groene heuvels met uitzicht over het glinsterende blauwe water van de Westfjorden. De hotelkamers zijn simpel ingericht en voorzien van Wifi. Het hotel beschikt verder over een restaurant, fitness, bar en  bijzonder geothermisch zwembad; de grootste ter wereld.

Uw verblijf: 1 nacht

Hótel Húni

Hótel Húni ligt op een geweldige locatie te midden van het weelderige, groene landschap van Húnavellir, op maar een paar kilometer van Blönduós. Het uitnodigende hotel biedt 28 lichte en gezellige hotelkamers, waarvan er 4 kamers beschikken over een privébadkamer. Naast de hotelkamers is er ook kampeergelegenheid aanwezig. Het restaurant biedt heerlijke lokale gerechten. Verder is er ook een verwarmd buitenzwembad en Wifi aanwezig.

Uw verblijf: 1 nacht

Soti Lodge

De Soti Lodge ligt op een pittoreske plek in het hart van Fljót, bij het Troll-schiereiland. De 'Arctic Coastway' is vlakbij en de grotere stad Siglufjörður ligt op een half uurtje rijden. De omgeving is geschikt voor activiteiten als paardrijden, mountainbiken, wandelen en langlaufen in de winter.

Soti Lodge beschikt over zes stijlvolle tweepersoonskamers en een driepersoonskamer, allemaal voorzien van een badkamer en douche. Het restaurant biedt prachtige uitzichten in alle directies over de omgeving. 

Uw verblijf: 2 nachten

Iceland Yurt Akureyri

Iceland Yurt Akureyri biedt reizigers een unieke accommodatie te midden van het natuurschoon van Noord-IJsland. De yurt is een geweldige, op de natuur geïnspireerde, overnachtingsplek buiten de levendige stad Akureyri. Afhankelijk van het seizoen kunt u hier wandelen of skiën in de magische omgeving. De drie yurten zijn ingericht volgens een charmante, Mongoolse, stijl met wollen tapijten, een houtkachel en een comfortabel bed. Het toilet ligt, als buitenhuis, op zo'n 50 meter lopen van de yurt.

Uw verblijf: 1 nacht

Saeluhus Akureyri

Saeluhus Akureyri ligt net van de ringweg af in een rustige en familievriendelijke omgeving op loopafstand van de meest populaire bezienswaardigheden van Akureyri. De accommodatie biedt moderne huizen en appartementen voorzien van Wifi, flatscreen TV, een woon/eet-ruimte en een ingerichte privéveranda.

Uw verblijf: 3 nachten

Exeter Hotel by Keahotels

Exeter Hotel by Keahotels is een modern design hotel gelegen bij de oude haven van Reykjavik. Het hotel beschikt over 106 ruime kamers die zijn ingericht met een industriële en moderne stijl. Alle kamers zijn voorzien van smart TV, een kluis, een minibar, Wifi, koffie- en theefaciliteiten en een priv;ebadkamer met een douche. In het hotel is er een restaurant, bar, lounge, sauna, fitness-centrum en ontspanningskamer te vinden. Er is ook een ondergrondse parkeerplaats aanwezig. In de omgeving bevindt zich de bijzondere Hallgrimskirkja-kerk en de National Gallery van IJsland. Het centrum ligt op ongeveer 10 minuten loopafstand.

Uw verblijf: 1 nacht

Bestemmingen

Siglufjörður

Siglufjordur ligt aan de noordelijke kust van IJsland. Gelegen aan een nauw fjord dat dezelfde naam heeft, is Siglufjordur een aantrekkelijke plaats vol interessante culturele bezienswaardigheden in combinatie met fantastische natuurpracht. Mis vooral niet het Herring Era Museum te bezoeken, het grootste maritieme museum in IJsland, welke een focus heeft op de visindustrie in de jaren 1940 en 50, of het Folk Music Museum, waar u traditionele instrumenten vindt en kunt luisteren naar opnames uit het extensieve museumarchief. Naast het verkennen van het fjord van Siglufjordur, zijn er vele wandel-trails in de regio te vinden. Dit gebied staat ook bekend om het bezichtigen van het bijzondere noorderlicht (september tot maart) en om de midzomernacht mee te maken (juni en juli).

Mývatn

Mývatn ligt in Noord-IJsland en is, als eutroof meer (een meer waar veel minerale voedingstoffen aanwezig zijn) in een geothermische vallei, één van de meest populaire attractie van het land. Hier worden de borrelende modderpoelen en sissende fumarolen omgeven door magnifieke bergen die bestaan uit met zwavel bedekte rotsen. De vallei verhult een diversiteit aan grotten waar surrealistische rotsformaties te vinden zijn en wordt gemarkeerd door weelderige moeraslanden vol planten en vogels. De Mývatn Nature Baths is een lagune waarin u kunt baden, welke 3.5 miljoen liter water bevat met een temperatuur tussen 3 en 40 °C.  Mis vooral niet de volgende plekken: Hverfjall, Leirhnjúkur, Dimmuborgir, Höfdir, Grjótagjá, Skútustadagígar, Lofthellir, Krafla en de warmwaterbronnen ten oosten van Námskardur.

Stykkishólmur

Stykkishólmur ligt aan de spectaculaire kust van het westelijke gedeelte van IJsland. Het charmante dorp ligt in de noordelijke punt van het Snaefellsnes-schiereiland en is rijk aan natuurpracht, geschiedenis en cultuur. Stykkishólmur is een perfecte uitvalbasis voor het bezoeken van het schierland en de buitengewone eilandjes die in de baai liggen. Bezoek de rotsachtige IJslandse stranden, ga kajakken tussen de omliggende eilandjes, bezoek het vulkaanmuseum en geniet van de lokale cuisine.

Snaefellsness Peninsula

Het Snaefellsnes schiereiland ligt aan de westkust van IJsland. Ook wel ‘IJsland in het miniatuur’ genoemd, biedt deze prachtige regio gletsjers, fjorden, warmwaterbronnen, vulkanen en lavavelden om te bewonderen. Over het algemeen is het hier minder druk dan de beroemde IJslandse Golden Circle route. Echte hoogtepunten zijn de indrukwekkende Gerduberg kliffen; het Ytri Tunga zeehondenstrand, welke het beste in de zomer bezocht kan worden; de mooie Bjarnarfoss waterval; en de pittoreske Budakirkja zwarte kerk, een houten structuur uit de 19e eeuw. Het extreme westen van het schiereiland is opgemaakt uit het Snaefellsjokull Nationaal Park, die een gletsjer bevat met dezelfde naam, het interessante Djupalonssandur zwarte strand, en de Saxholar krater. Actieve reizigers kunnen de Arnarstapi naar Hellnar wandeling maken, welke zijn weg baant door lavavelden met spectaculaire rotsformaties en zeegrotten.

West Iceland

Spreading northwards of Reykjavik, West Iceland or Vesturland is a beautiful region where nature takes centre stage. Decorated with volcanoes, hot springs, plunging cliffs, undulating green hills, astonishing waterfalls, and gorgeous bays, the area provides a wonderland of exploration and is inextricably linked to folklore. Highlights include dramatic Djúpalón Beach; Glymur Waterfall, reached by an exciting trail filled with diverse scenery; and spectacular Snæfellsjökull National Park, with Snæfellsjökull Glacier inspiring artists and poets over hundreds of years. Delve into the area’s rich heritage with a visit to any of the unique and varied museums; make sure to stop at the Eiríksstaðir living museum to see how Vikings once lived. Animal lovers will delight in the Icelandic Goats at Háafell and the Icelandic horses at Sturlu Reykir.

Westfjords

De Westfjorden liggen in het noordwesten van IJsland en bestaan vooral uit wonderschone natuurgebieden. Dit ruige, ontoegankelijke gebied is het beste per zee te bereiken en biedt schilderachtige landschappen met torenhoge kliffen, vele eilandjes, pure wildernis en indrukwekkende rotsformaties. Een waar vogelparadijs! Er heerst een unieke streekcultuur, vol legendes en mythes, waarbij de plaatselijke bevolking vooral afhankelijk is van de vissersindustrie. 

Troll Peninsula

Het IJslandse Troll-schiereiland, gelegen in de regio ten noordwesten van Akureyri tussen de fjorden van Skagafjordur en Eyjafjorour, biedt een rijke geschiedenis, adembenemend mooie landschappen en een glimp van het IJslandse leven in een kleine stad. Het landschap van het schiereiland wordt gekenmerkt door steile bergen die zich in diepe fjorden storten en samenkomen met weelderige weiden, natuurlijke warme poelen en weelderige groene valleien bezaaid met historische steden en afgelegen boerderijen. Bezoekers kunnen uitkijken naar het verkennen van deze dramatische landschappen, leren over de fascinerende geschiedenis van het gebied en genieten van een breed scala aan buitenavonturen. Mis een bezoek aan de stad Siglufjordur niet, de meest noordelijke stad van IJsland en de grootste op het schiereiland.

North Iceland

De mystieke schoonheid van Noord-IJsland trekt ontelbare artiesten en fotografen om dit paradoxale paradijs te aanschouwen. Ongetwijfeld een ‘Land van Vuur en IJs’, is deze regio een samensmelting van borrelende warmwaterbronnen, stromende lavavelden, burpende modderpoelen en gorgelende geisers, waarbij glinsterende gletsjers, met sneeuw bedekte bergpieken en duizenden kelderende watervallen bewonderd kunnen worden. In het hart van deze indrukwekkende setting ligt de stad Akureyri; een aantrekkelijke, stedelijke hub vol hotels, restaurants en bars, en die een perfecte uitvalbasis vormt om de idyllische vissersdorpen en de voortreffelijke natuurpracht in de omgeving te verkennen. Bewonder de blauwgroene wateren van het serene Mývatn meer, bezoek het grootste maritiem museum in IJsland bij het ‘Herring Era Museum’ en aanschouw de magnifieke Dettifoss waterval, die bekend staat als de tweede meest krachtige waterval in Europa.

Akureyri

Akureyri ligt in het noorden van IJsland en is een schitterende plaats, met een landschap vol wildernisgebieden, lavavelden, ijsgrotten, stomende warmwaterbronnen en vulkanische pieken. Het dorp heeft ook de reputatie voor de beste kans op het zien van het bijzondere noorderlicht. Het klimaat is verrassend mild, waardoor het goed mogelijk is om de omgeving te verkennen, zoals Jökulsárgljúfur Nationaal Park, de stad Húsavík en het meer van Mývatn. Hlíðarfjall Mountain is een geweldige skibestemming en bedekt met sneeuw voor ongeveer 180 dagen in het jaar. Er zijn vele musea in het dorp te vinden, met als cultureel hoogtepunt de traditionele turf huizen gebouwd in de bergwand, welke een inzicht geven in de IJslandse geschiedenis.

Reykjavik

Gelegen aan een baai, voorgezeten door de machtige berg Esja, staat de uitgestrekte hoofdstad van IJsland in schril contrast met de rustige vissersdorpen en kleine gehuchten die te vinden zijn in deze opmerkelijke eilandstaat. Het is uiterst vooruitstrevend, maar toch trots traditioneel; buitengewoon afgelegen, maar toch verrassend kosmopolitisch; onlosmakelijk verbonden met het natuurlijke landschap, maar met moderne technologie. Het kleine stadscentrum wordt gekenmerkt door een eclectische mix van felgekleurde huizen, elegante winkels, stijlvolle bars en verfijnde musea. Een keur aan restaurants serveert een heerlijk scala aan culinaire hoogstandjes, evenals een scala aan exotische lekkernijen zoals zure ram-testikels en verrot haaienvlees! Of je nu van plan bent je vakantie galerij-hoppen door te brengen terwijl je herhaaldelijk naar Bjork luistert, tussen tektonische platen duikt of ontspant in de talloze geothermische baden, Reykjavik is de ultieme bestemming voor zowel plezierzoekers als avontuurlijke junkies.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!