Namibië en Botswana reis | Safari rondreis door Namibië en Botswana

  boutique

  

19-daagse safari reis door Namibië en Botswana

€ 

Vanaf 8.395,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

19-daagse safari reis Namibië en Botswana

Dit is dé ideale reis voor reizigers die graag zoveel mogelijk wildlife willen zien tijdens een reis naar Afrika. Namibië en Botswana beschikken niet alleen over wonderschone natuur, maar er is ook veel gevarieerd wild te vinden! U reist met een stoere 4x4 naar de verschillende bestemmingen, die u zult aandoen. Dat maakt deze reis de ultieme roadtrip! U brengt onder meer een bezoek aan beroemde parken als Etosha National Park en Chobe National Park. U wisselt deze magische plekken af met de minder bekende en relatief kleinere parken, zoals Erindi en Nkasa Rupara National Park. U kunt daardoor volop genieten van game drives, bush walks en boottochten. U sluit de reis af in de wereldberoemde Okavango Delta. Dit is met recht één van de meest bijzondere plekken van Afrika en daardoor een prachtig einde van uw reis door Namibië en Botswana!
 

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Johannesburg - City Lodge OR Tambo Airport
Dag 2 - Vliegreis naar Namibië - Na'an ku se Lodge
Dag 3 - 4 - Op safari in Erindi - Erindi Old Traders Lodge
Dag 5 - Spot wildlife in Etosha National Park - Taleni Etosha Village
Dag 6 - Etosha National Park - Taleni Etosha Village
Dag 7 - Het oosten van Etosha - Mokuti Etosha Lodge
Dag 8 - Rustgevend verblijf aan de rivier - Taranga Safari Lodge
Dag 9 - 10 - De groene Caprivi strook - Divava Okavango Resort & Spa
Dag 11 - 12 - Onbekend Nkasa Rupara National Park - Nkasa Lupala Tented Lodge
Dag 13 - 14 - Op safari in Chobe National Park - Chobe Elephant Camp
Dag 15 - 17 - Safari hoogtepunten in de Okavango Delta - Pom Pom
Dag 18 - Vertrek uit Botswana
Dag 19 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Johannesburg

Vandaag stapt u aan boord van het vliegtuig dat u naar Johannesburg zal brengen. U zult halverwege de avond in de Zuid-Afrikaanse stad arriveren. Na aankomst kunt u gemakkelijk naar uw hotel lopen, aangezien deze tegenover de aankomsthal is gelegen. Dan kunt u gaan genieten van uw welverdiende nachtrust.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam - Johannesburg (Economy Class)

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 2 - Vliegreis naar Namibië

Vandaag komt u aan in de hoofdstad van Namibië, Windhoek. Rond het middaguur komt u aan op het internationale vliegveld van Windhoek, Hosea Kutako. Op het vliegveld wordt u warm welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger. Daarna neemt u uw huurauto in ontvangst. Vervolgens rijdt u naar uw accommodatie, welke op ongeveer 30 minuten rijden van het vliegveld gelegen is. 

 U verblijft bij de bijzondere Na'an Ku Se Lodge. U kunt hier genieten van allerlei verschillende faciliteiten, zodat u heerlijk kunt bijkomen van de lange vlucht. U zou bij de Na'an ku Se Lodge deel kunnen nemen aan verschillende eco-vriendelijke activiteiten. Zo kunt u onder andere meemaken hoe een aantal carnivoren, zoals wild dogs en cheeta's worden gevoed. Het betreffen dieren die niet meer in het wild zouden kunnen overleven, omdat ze teveel gewend zijn geraakt aan menselijk contact. Desondanks leven de dieren in een gigantisch beschermd reservaat. Het betekent bovendien dat u niet op de foto kunt met de dieren of dat u ze kunt aaien. Het draait puur om het in leven houden van bepaalde, bijna zeldzame diersoorten. Daarnaast gaan alle opbrengsten van de lodge naar de ondersteunde goede doelen, waaronder het cheeta project. Tijdens uw verblijf komt u meer te weten over deze projecten en de doelen daarvan.

Inclusief:

• Internationale vlucht Johannesburg - Windhoek (Economy Class)

• Meet and Greet na aankomst

• Huurauto Toyota Fortuner 4x4 of vergelijkbaar

• Overnachting op basis van halfpension

Dag 3 - 4 - Op safari in Erindi

Na een goed ontbijt verlaat u de mooie Na'an Ku Se Lodge en u rijdt met uw huurauto naar Erindi Private Game Reserve. U verblijft hier in een mooie accommodatie, waarbij u uitzicht heeft op de waterdrinkplaats, waar zo nu en dan olifanten komen drinken. Een geweldige plek om te verblijven! In het park zou u bijvoorbeeld ook een begeleide game drive of bush walk kunnen doen.  Samen met een kundige gids gaat u dan op zoek naar onder andere olifanten, leeuwen en giraffen. 

Inclusief:

• Overnachting op basis van halfpension

Dag 5 - Spot wildlife in Etosha National Park

U reist verder naar het noorden richting één van de absolute hoogtepunten van de reis. Etosha "Grote witte plek" Nationaal park is één van de grootste natuurparken van Zuidelijk Afrika en zou ongeveer drievierde van Nederland beslaan. Het park bestaat voor een groot gedeelte uit een gigantische zoutpan, welke wordt omgeven door bush struiken. In het park is in groten getale wild te spotten. Zo kunt u hier olifanten, neushoorns, zebra's, leeuwen en verschillende soorten antilopen tegenkomen. Zowel natuurlijke als aangelegde drinkplaatsen zorgen ervoor dat de wildpopulatie kan overleven in dit droge gebied. Sommige van de drinkplaatsen zijn dicht bij uw verblijf aangelegd en u kunt daar 's avonds in het donker genieten van o.a. neushoorns en grote groepen olifanten die er komen drinken. De drinkplaatsen zijn vaak verlicht wat deze nachtelijke ervaring een uniek karakter geeft. 

Inclusief:

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 6 - Etosha National Park

Vandaag heeft u een volledige dag de tijd om Etosha verder te ontdekken. Het park is voorzien van adequate bewegwijzering, waardoor u zonder zorgen met uw eigen huurauto door het park kunt rijden. Een schitterende ervaring!

Uiteraard is het ook mogelijk om met een ervaren gids een game drive door het park te maken. 

Inclusief:

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 7 - Het oosten van Etosha

Vandaag doorkruist u met uw eigen huurauto het befaamde Etosha National Park. Ga zelf op ontdekkingsreis en merk de opwinding wanneer u zelf een groep dieren op het spoor bent. Werkelijk waar een unieke ervaring! Aan het eind van de dag kunt u heerlijk ontspannen bij uw lodge, welke gelegen is in het oostelijke deel van Etosha, en nagenieten van deze bijzondere ervaring. 

Inclusief:

• Overnachting op basis van halfpension

Dag 8 - Rustgevend verblijf aan de rivier

U rijdt verder naar de Taranga Safari Lodge aan de Okavango rivier, waar u de aankomende nachten zult verblijven. Rundu is gelegen in het uiterste noorden van Namibië aan de Okavango rivier. Deze omgeving is rijk aan wildlife en het is dan ook een goede bestemming om te vissen, vogels te spotten, een bootcruise te maken of te kajakken over de Okavango. Al deze activiteiten zijn vanuit de accommodatie te regelen, maar uiteraard kunnen we deze ook voor u boeken.

Verder leent de accommodatie waar u verblijft zich uitstekend om heerlijk te relaxen en van de natuur te genieten. Vanaf de accommodatie zijn er platforms gemaakt, waar vandaan u perfect zicht heeft op de rivier. Misschien kunt u dus wel een nijlpaard of krokodil spotten! Daarnaast is er ook een bar gemaakt op de rivier. Hier kunt u genieten van de zonsondergang, terwijl u geniet van een drankje. Een prachtige plek om de dag te eindigen!

Het stadje Rundu is op ongeveer 35 kilometer van de lodge gelegen. Hier kunt u natuurlijk een lokaal restaurantje opzoeken om te lunchen en de auto weer vol tanken. In Rundu kunt u ook de lokale markt bezoeken, welke houtsnijders hun kunst tentoonstellen.

Inclusief:

• Overnachting op basis van halfpension

Dag 9 - 10 - De groene Caprivi strook

Vandaag reist u verder door de Caprivi strook. Onderweg komt u misschien wel enkele wilde dieren tegen en kunt u genieten van het schitterende uitzicht. Grenzend aan Botswana, ligt het kleine Mahango Game Park dat deel uitmaakt van het prachtige Bwabwata National Park. Het landschap van het park wordt gekenmerkt door bossen en uitgestrekte uiterwaarden van het stroomgebied van de Okavango-rivier. Het is de thuisbasis van 99 diersoorten waaronder een groot aantal olifanten, leeuwen, luipaarden en een verscheidenheid aan antilopen. Dit park is een uitstekende bestemming voor enthousiaste vogelliefhebbers, aangezien er zo'n 400 soorten en biedt tevens de perfecte plek voor bezoekers om een glimp op te vangen van krokodillen en nijlpaarden in de Kavango rivier.

Verder zijn de populaire Popa Falls dichtbij gelegen. Dit zijn geen watervallen, zoals de Victoria Falls, maar is meer een stroomversnelling in de rivier. Desondanks is een bezoek zeker de moeite waard, omdat het in een schitterend natuurgebied gelegen is.

Inclusief:

• Overnachtingen op basis van halfpension

Dag 11 - 12 - Onbekend Nkasa Rupara National Park

U vervolgt uw weg door de Caprivi strook naar het ongerepte Nkasa Rupara National Park. Dit relatief kleinere park is in principe alleen bereikbaar met een 4x4 auto. Om het kamp te bereiken parkeert u uw auto in het nabij gelegen drop Sangwali. Hier wordt u opgehaald en naar uw accommodatie gebracht. 

Optioneel kunt u hier begeleide game drives maken. Tevens is het mogelijk om walking safari's en boot cruises door het park te maken, waarbij u op zoek kunt gaan naar verschillende dieren, zoals nijlpaarden, olifanten, leeuwen en vele vogelsoorten, die dit gebied rijk is. 

Inclusief:

• Overnachtingen op basis van halfpension

Dag 13 - 14 - Op safari in Chobe National Park

U steekt vandaag de grens van het bijzondere Botswana over. Na de grensovergang rijdt u naar het vliegveld van Kasane, waar u uw huurauto inlevert. Vervolgens wordt u opgehaald en naar uw accommodatie gebracht. U zult de komende dagen een bezoek brengen aan één van Afrika's mooiste wildparken: Chobe National Park. Geniet volop van game drives en cruises door het park. Het park staat voornamelijk bekend om de grote kuddes olifanten. Verder kunt u luipaarden, leeuwen, buffels, cheeta's, impala's, wild dogs en honderden vogelsoorten tegenkomen. Chobe staat bijna garant voor magische momenten!

Inclusief:

• Transfer naar uw accommodatie

• 2 safari activiteiten 

• Overnachtingen op basis van halfpension

Dag 15 - 17 - Safari hoogtepunten in de Okavango Delta

U verlaat het magische Chobe. U wordt naar de luchthaven van Kasane gebracht, waar uw charter vliegtuig al staat te wachten. U vliegt over een verbluffend natuurgebied naar één van Afrika's meest bijzondere bestemmingen: de Okavango Delta! 

Dat de Okavango delta bestaat is opmerkelijk. De Delta wordt gevoed door de Okavango-rivier en is ontstaan doordat in de duizenden jaren miljoenen tonnen zand door de rivier van Angola zijn afgevoerd.De Okavango delta kan variëren in grootte van 15 000 vierkante kilometer tijdens drogere periodes tot maar liefst 22 000 vierkante kilometer tijdens de nattere perioden.

Hier verblijft u op basis van volpension inclusief activiteiten. Bij aankomst bespreekt u samen met de gids welke activiteiten u de komende dagen zult doen, rekening houdend met uw interesses en weersomstandigheden. U zult genieten van de prachtige Okavango Delta en deze op verschillende manieren ervaren.

Inclusief:

• Transfer naar Kasane Airport

• Shared Chartervlucht naar de Okavango Delta (incl. 15 kg ruim- en 5 kg handbagage in zachte reistassen)

• Overnachtingen op basis van volpension incl. activiteiten

Dag 18 - Vertrek uit Botswana

Uw schitterende rondreis door Namibië en Botswana komt tot een einde. U vliegt vanuit de Delta naar het stadje Maun. Geniet voor de laatste keer van het schitterende uitzicht tijdens de vlucht. Na aankomst in Maun stapt u over op de internationale vlucht naar Johannesburg. Hier wacht u enkele uren, voordat u aan het einde van de avond aan boord gaat van het KLM-toestel. De volgende ochtend komt u aan in Amsterdam.

Inclusief:

• Shared Chartervlucht naar Maun (incl. 15 kg ruim- en 5 kg handbagage in zachte reistassen)

• Internationale vlucht Maun - Johannesburg (Economy Class)

• Intercontinentale vlucht Johannesburg - Amsterdam (Economy Class)

Dag 19 - Aankomst

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 8.395,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
• Shared Chartervluchten in Botswana (incl. 15 kg ruim- en 5 kg handbagage in zachte reistassen)
• Overnachtingen in zeer goede en bijzondere lodges, tented camps en hotels
• In Namibië huurauto Toyota Fortuner 4x4 of gelijkwaardig inclusief verzekeringen, belastingen en afkoop eigen risico
• In Botswana alle genoemde, benodigde transfers
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'programma'
• Alle excursies zoals genoemd in 'programma'
• Entreegelden Chobe & Okavango Delta (campfees, concession fees, parkfees)
• National Geographic of soortgelijke reisgids
• Meet & Greet bij aankomst
• Uitgebreide reisbeschrijving van dag tot dag in Namibië
• Administratiekosten (t.w.v. €50,- per boeking)

Duurzame onderdelen van uw reis:
• CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €40,- per persoon)
• Bijdrage van € 10,- aan de Avila Foundation
• Mokoro boottocht in de Okavango Delta

Exclusief:

• Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie €200,- tot €300,- per persoon)
• Upgrade Business Class (prijsindicatie €1.200,- tot €3.200,- per persoon)
• Stoelreservering KLM-vluchten (vanaf €30,- per stoel per vlucht)
• Upgrade kamertype/cabine
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Eenrichtingstoeslag huurauto Windhoek - Kasane (ca. €600,-, lokaal te voldoen) 
• Overige lokale kosten huurauto, zoals brandstof en administratiekosten
• Overige entreegelden nationale parken indien van toepassing
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€ 5,- per persoon)

Avila Reizen regelt alles voor uw ultieme safari rondreis door Namibië en Botswana

Accommodaties

City Lodge OR Tambo Airport

Deze City Lodge is vlakbij het vliegveld OR Tambo Johannesburg gelegen. En geeft reizigers het gevoel van thuis, de ideale plek wanneer u op reis bent en vlakbij het vliegveld moet verblijven. Het hotel heeft een fitness room en een dek met een zwembad, een aantal grote winkels met een barretje waar u koffie kunt drinken. Op het vliegveld vindt u vele services zoals restaurants, winkels en banken.

Uw verblijf: 1 nacht

Na'an ku se Lodge

Een luxe verblijf te midden van de prachtige Afrikaanse savanne.

Gelegen op slechts dertig minuten van de internationale luchthaven van Windhoek en genesteld in de prachtige Afrikaanse bush, is deze lodge perfect gelegen om uw reis naar Namibië te beginnen of te eindigen. Met een scala aan leuke activiteiten beschikbaar, waaronder Carnivore Feeding Tours en Cheetahs Up Close zult u hier zeker van uw Afrikaanse vakantie genieten.

Het is de enige lodge die als goededoelenproject wordt gerund in Namibië. Na'an ku sê Lodge is vervaardigd uit ecologisch verantwoord materiaal met gebruik van materialen die op gaan in de prachtige omgeving. Er zijn zes luxe, individuele chalets en een rustig eetgedeelte met een prachtig uitzicht, bar en een zwembad. Er zijn ook vijf prachtig ingerichte vakantiehuisjes te huur. De lodge biedt ook een adembenemend decor voor bruiloften en conferenties. De lodge is een non-profit eco-toeristische bestemming, waarbij alle winst meteen wordt gebruikt ter ondersteuning van de projecten die door de lodge worden gerund.

Uw verblijf: 1 nacht

Erindi Old Traders Lodge

Erindi Game Reserve is een juweel in het hart van het wilde Namibische landschap. Het reservaat van 70.000 hectare ligt 40 kilometer ten oosten van de stad Omaruru.
Old Traders Lodge biedt de accommodatie op het Erindi Private Game Reserve. Deze indrukwekkende lodge bestaat uit een grote eetzaal met uitzichtplatform en 35 goed ingerichte suites die allemaal uitkijken over de drinkplaats. De ruime suites zijn voorzien van een comfortabel tweepersoonsbed (of twee losse bedden), luchtig beddengoed en warme dekens, air-conditioning, en-suite badkamer met bad en douche, een kluisje, satelliet-tv, haardroger, koelkast en waterkoker.
Erindi valt binnen de Nama Karoo biotoop en is droog tot semi-droge. Het wordt gekenmerkt door lage dwergstruiken afgewisseld met graslanden.

Uw verblijf: 2 nachten

Taleni Etosha Village

Etosha Village ligt slechts 2 km gelegen vanaf de Andersson-toegangspoort naar Etosha National Park en combineert comfort, stijl en een uitstekende keuken.
De 40 luxe individuele suites (voorzien van airconditioning) hebben een slaapkamer met een eigen badkamer en een patio om te kunnen genieten van de schoonheid die u omringt.

Het gebouw heeft een bar met een groot tv-scherm, 2 schitterende zwembaden en een peuterbad, een restaurant met heerlijke gerechten, evenals een volledig gevulde curiosa winkel.
Ontdek het dierenrijk van Namibië met 's ochtends, 's middags of hele dag met begeleide game drives naar Etosha National Park.
Geniet van de wandelpaden op ons reservaat waar diverse kleine wild kan worden gezien vanaf de uitkijkpunten.

Sundowner Drives (zonsondergang) en sterrenkijk excursies bieden gasten de mogelijkheid om de magie van onze zonsondergangen en de beroemde met sterren bezaaide hemel te ervaren.
Laat ons team je meenemen naar een betoverende locatie in het Mopane Forest voor een prachtige Boma dinerervaring voor uw speciale gelegenheden.

Uw verblijf: 2 nachten

Mokuti Etosha Lodge

Mokuti Etoshi Lodge Mokuti is de perfecte locatie voor reizigers die de beroemde oostelijke kant van Etosha National Park willen verkennen. Het is de dichtstbijzijnde lodge bij het Etosha National Park, Mokuti is op slechts vier minuten rijden van de oostelijke Von Lindequist Gate. Bij aankomst wordt u verwelkomd door een koele, groene, tropische oase. Charmante gebouwen met rieten daken en twee schitterende zwembaden zijn genesteld tussen de uitgestrekte inheemse tuinen. Deze intieme lodge beschikt over 90 kamers en 16 luxe kamers. De kamers zijn onlangs gerenoveerd en zijn allemaal voorzien van airconditioning en zijn uitgerust met satelliet-tv, een mini-koelkast, een kluis, gratis toegang tot internet Wi-Fi, thee / koffie-en theefaciliteiten en een en-suite badkamer met douche. Mokuti Etosha Lodge biedt de Tambuti Dining Room & Marula Bar, de Pool Bar & Terrace en de enige open lucht Afrikaanse Boma in het gebied. Maaltijden zijn typische Namibische gerechten, met veel lokale producten en de beroemde lokale keuzes van zowel rundvlees en wild, allemaal liefdevol bereid volgens home-stijl recepten.

De lodge heeft ook een exclusieve spa Mokuti's, twee zwembaden, een apart kinderbad, twee verlichte tennisbanen, een pool & biljartzaal, een fitnessruimte, een reptiel park, wandelpaden, een eigen vliegveld en professionele begeleiding voor een safari game drive safari Etosha. 'S Nachts vertelt u al uw ervaringen van de dagen rond de openhaard.

Uw verblijf: 1 nacht

Taranga Safari Lodge

Taranga Safari Lodge is een luxe bush camp, gelegen aan de rand van deze beroemde rivier Okavongo. De Lodge staat op palen tussen hoge bomen en de tenten zijn geweldige uitkijkpunten van waaruit u de magie van de omgeving kunnen verkennen. Alles in de lodge is gericht op ontspanning en het genieten van de Afrikaanse wildernis op uw eigen tempo. De grote houten dekken bieden een eigen en idyllische locatie voor diegenen die willen ontspannen. U vindt een zwembad op het hoofddek waar u kunt verkoelen en kunt ontspannen en genieten van de Afrikaanse zon.

Uw verblijf: 1 nacht

Divava Okavango Resort & Spa

Divava Okavango Resort & Spa is gebouwd aan de oevers van de Okavango-rivier en ligt direct naast Popa Falls. Het ligt op 20 minuten rijden van de Mahango National en Buffalo Game Parks, de perfecte doorgang naar een ongekend avontuur en een bestemming die verder gaat dan wildsafari's. Het is een verborgen natuurparadijs van Namibië, waar de tijd stilstaat. Divava Okavango Resort & Spa is een unieke accommodatie in de regio. Ervaar magische momenten in de nationale wildparken en op de Okavango rivier. Na een bijzondere dag kunt u de Divava Okavango Spa bezoken, een plek die de perfecte harmonie heeft tussen natuurlijke schoonheid en pure ontspanning. Alle 20 kamers zijn luxueus met rieten daken in de uitgestrekte en rustige tuinen. Geniet van het goede eten van de restaurants van Divava Okavango Resort. Het resort biedt een prachtig uitzicht over de Okavango-rivier met uitstekende mogelijkheden om vogels te spotten en biedt vele andere activiteiten voor nieuwsgierige ontdekkingsreizigers.

Uw verblijf: 2 nachten

Nkasa Lupala Tented Lodge

Gebouwd aan de oevers van een van de vele kanalen van het Kwando-Linyanti riviersysteem, dit unieke Namibische moerasparadijs in de oostelijke Zambezi-regio, beter bekend als Mamili en werd onlangs omgedoopt tot Nkasa Rupara National Park.

De lodge ligt aan de noordelijke niet-omheinde parkgrens, in de Wuparo Conservancy, dat deel uitmaakt van het succesvolle en bekroonde Namibische natuurbehoudprogramma, IRDNC en WWF.

De Lodge heeft 10 luxe tenten gemaakt van staal, canvas en hout. Een centraal hoofdgedeelte met bar, eetkamer, lounge, keuken, opslag, kantoor en uitkijkpunt is verbonden met de kamers via een netwerk van paden.

De lodge is volledig zelfvoorzienend qua elektriciteit en waterverwarming door zonnepanelen te gebruiken.  Een Italiaanse familie, de Micheletti zijn de eigenaren en beheerders, ze zullen ervoor zorgen dat de lodge een speciaal wildernisavontuur biedt, omdat de accommodatie opgaat in de natuurlijke omgeving en zorgt voor een unieke ervaring.

Nkasa Rupara National Park is beroemd om zijn grote kuddes olifanten en buffels. Het heeft een grote populatie dieren die alle grote roofdieren aantrekt zoals leeuwen, luipaarden en hyena's. Zelfs de Afrikaanse Zeearend indt u hier in dit waterrijke paradijs. 

Uw verblijf: 2 nachten

Chobe Elephant Camp

Hoog op de rand van een rotsachtige heuvelrug met uitzicht op de beroemde Chobe River ligt het nieuw ontwikkelde Chobe Elephant Camp. Deze uniek ontworpen lodge is gebouwd om te profiteren van het ongelooflijke uitzicht, maar tegelijk ook een comfortabele schuilplaats is tegen de harde Afrikaanse weersomstandigheden. Deze eco-vriendelijke lodge presenteert een origineel ontwerp dat doet denken aan de traditionele Afrikaanse boerderijen en is geschikt voor maximaal 24 gasten in 11 chalets. Alle kamers hebben een eigen badkamer met zowel binnen als buiten douches en hebben een eigen veranda om optimaal te genieten van het uitzicht en de omgeving. De lodge beschikt ook over een bar, een eethoek en een leeshoek, samen met een zwembad.

Pack for a purpose
Chobe Elephant Camp is aangesloten bij Pack for a Purpose. Pack for a Purpose is een liefdadigheidsorganisatie die reizigers de mogelijkheid biedt om een aantal kilo van hun bagagegewicht te besteden om de lokale inwoners te helpen. Denk aan schoolbenodigdheden, kleding, medische apparatuur en andere benodigdheden die via de lodge aan het lokale project wordt geschonken. Om zeker te weten dat u meeneemt wat ter plaatse ook echt nodig is, geeft de lodge uitleg over het project. 

Klik hier voor informatie over het project bij Chobe Elephant Camp:
https://www.packforapurpose.org/destinations/africa/botswana/chobe-elephant-camp/

Uw verblijf: 2 nachten

Pom Pom

In het hart van de Okavango Delta in het Matsebe gebied, ligt Pom Pom Camp. Dit prachtige Camp in Botswana is een korte 20-25 minuten lange vlucht over de Okavango Delta vanaf het Maun airport. Het kamp kijkt uit over een mooie lagune en is gelegen onder de rustige schaduwen. Nijlpaarden knorren en spelen in de lagune, dat omgeven is door riet.

Het kamp heeft 9 luxe safari tenten, allemaal met en-suite badkamer met douche en toilet. Het Camp biedt u een waarlijke bush ervaring. In het algemeen gebouw vindt u een gezellige bar, een lounge en tafels voor de fantastische maaltijden bereid door de safari chefs.

PomPom Camp organiseert game drives overdag and 's avonds, mokoro excursies, boot cruises, wandelingen en vissen.

Uw verblijf: 3 nachten

Bestemmingen

Johannesburg

Johannesburg is de grootste stad van Zuid-Afrika. De stad is bovendien het economisch kloppende hart van Zuid-Afrika met alle belangrijke financiële en industriële bedrijven. Johannesburg is ontstaan na de goudvondsten in de Witwatersrand in 1886. Witwatersrand lag in die tijd binnen de grenzen van de Zuid Afrikaanse Republiek waarvan Paul Kruger president was. De Republiek was ontstaan in samenspraak met de Engelse regering die op dat ogenblik de Kaapprovincie beheerde. Na de vondst van goud werd de macht betwist.

De binnenstad van Johannesburg is kleurrijk, levendig en exotisch met zijn diverse culturele aanbod. Interessant is het "Carlton Centre" in Commissaris Street. Deze wolkenkrabber is gebouwd in de jaren '70 en is 220 meter hoog en nog steeds het hoogste gebouw in Afrika. Op de bovenste verdieping is een uitkijkplatform genaamd "The Best of Africa". Vanaf 202 meter heeft u een indrukwekkend uitzicht over Johannesburg.

Buiten het centrum, in de wijk Fourways vindt u het nieuwe pretpark “Monte Casino” en het pretpark “Gold Reef City” ligt in het zuiden van de stad. Hier leert u, op een onderhoudende manier, over de geschiedenis van de goudwinning. Daarnaast is het nieuwe Apartheids museum zeer interessant. En wie op zoek is naar de beste winkels van het land moet naar de Mandela Square in Sandton gaan.

Greater Windhoek

Windhoek, de hoofdstad van Namibië, is omringd door prachtige bergen, vruchtbare landerijen, lodges en luxe guest farms. Het landschap van het Greater Windhoek-gebied rondom deze bruisende stad wordt gekenmerkt door uitgestrekte valleien, dikke struiken, rotsachtige heuvels en een gouden savanne. Bezoekers kunnen genieten van de vele vogels, en grote hoeveelheden andere wilde dieren in het noorden bekijken. Bezoek ook zeker het meer droge oostelijke deel met zijn olijf- en aardappelplantages; verken de glooiende heuvels van het Khomas Hochland-gebergte in het westen van de Greater Windhoek en geniet van de epische uitzichten langs een aantal schilderachtige passen die leiden naar het hoogplateau, waaronder de Bosua Pass, Gamsberg Pass en Spreetshoogte Pass.

Etosha South

Etosha South ligt net ten zuiden van de grens van het Etosha National Park en vormt de zuidelijke regio van dit wilde paradijs. Ongava Private Game Reserve deelt de zuidelijke grens met Etosha National Park en biedt een scala aan luxe lodges met uitzicht op pittoreske landschappen bezaaid met een overvloed aan flora en fauna. Het nationale park is te bereiken via de zuidelijke ingang bij Andersson's Gate. Bezoekers kunnen een glimp opvangen van een verscheidenheid aan dieren in het wild, waaronder: leeuw, giraffe, olifant, witte en zwarte neushoorn. Populaire activiteiten zijn onder andere: game drives, neushoorns te voet volgen, begeleide wandelingen in de natuur of kijken naar de zonsondergang boven dit prachtige landschap.

Etosha East

In de uitgestrekte dorre ruimte van Noord-Namibië ligt een van de meest geliefde wildreservaten van Zuidelijk Afrika. Het Etosha National Park biedt een uitstekende mogelijkheid om wildlife te spotten in een van de meest toegankelijke locaties van Afrika. Zebra's en springbokken zijn verspreid over de eindeloze horizon, terwijl de vele waterpoelen de bedreigde zwarte neushoorn, leeuwen, olifanten en grote aantallen antilopen trekken.

Etosha, betekent ‘plaats van droog water’, omsluit een grote vlakte (of pan) van ongeveer 5 000km². De ‘Pan’ heeft een grote, uitgedroogd, zilverwitte achtergrond van glinsterende luchtspiegelingen in een gebied van semi-aride savanne grasland. De pan zelf bevat pas na zeer goede regenbuien water en soms maar een paar dagen per jaar, maar het is genoeg om de groei van een blauwgroene algen te stimuleren die op hun beurt weer duizenden flamingo's lokken.

Rundu

Grenzend aan Angola en aan de oevers van de Okavango-rivier, in het noorden van Namibië, ligt de stad Rundu. De stad dient als hoofdstad van de oostelijke regio Kavango en staat bekend om zijn lokale houtsnijdersmarkt en de vele houthakkershutten aan de kant van de weg. De stad is een geweldige tussenstop om te tanken voor als u op weg bent naar Katima Mulilo, evenals een uitstekende uitvalsbasis om de prachtige omliggende gebieden te verkennen. In de omgeving kunt u genieten van de Popa-watervallen en het Mahangu-wildreservaat. Andere populiare activiteiten zijn; safari's, het spotten van vogels en kajakken over de spectaculaire Kavango-rivier.

Divundu

Het kleine dorpje Divundu ligt ongeveer 200 kilometer ten oosten van Rundu aan de zuidoostelijke oevers van de grote Okavango-rivier. Divundu staat bekend om zijn uitstekende locatie van waaruit u de rivier, wildparken en nationale reservaten van het gebied kunt verkennen. Maak boot- of vaarsafari's om te vissen of bezoek het Mahango Game Park, gevuld met kuddes olifanten, maar ook nijlpaarden, buffels, giraffen, antilopen en vele andere dieren. De spectaculaire Popa-watervallen zijn een must-see. Het zijn in feite een reeks cascades die door de gespleten rotsen tuimelen. Divundu is een idyllische uitvalsbasis voor het verkennen van Botswana en de Okavango-delta.

Nkasa Rupara National Park

Nkasa Rupara National Park, ook bekend als Nkasa Lupala National Park en voorheen Mamili National Park, ligt in de meest zuidelijke hoek van de oostelijke 'poot' van Namibië, net boven de grens met Botswana. Het park, het grootste wetland met beschermingsstatus in het land, heeft een biodivers landschap van dichte savanne, met riet omzoomde rivieren en weelderige moerassen. Het is ook de thuishaven van de hoogste concentratie buffels in het land, met meer dan duizend van deze prachtige dieren. Dit wilde moerasgebied is een toevluchtsoord voor een verscheidenheid aan wilde dieren, zoals olifanten, rietbokken en rode lechwe. Andere vaak gespotte wilde dieren zijn nijlpaarden, krokodillen, luipaarden, hyena's, Afrikaanse wilde honden, leeuwen, roan antilopen en een grote verscheidenheid aan vogels. Bezoekers kunnen genieten van activiteiten zoals 4x4 off-roading, vogelspotten en game drives.

Chobe River Front

De Chobe-rivier vormt de noordelijke grens van het gelijknamige Chobe National Park. Dit park staat bekend om zijn betrouwbare en diverse wildervaring. Zowel over land als via het water zijn er prachtige wildtours te maken. Dit deel van Chobe National Park staat vooral bekend om de grote populaties olifanten en nijlpaarden. Maar het water trekt een grote verscheidenheid aan wild aan, waaronder grote kuddes buffels en de roofdieren die daar weer op jagen (leeuw, luipaard).

Okavango Delta

Gelegen in het midden van de grootste zandvlakte op aarde is de Okavango Delta een van Afrika's meest verbazingwekkende en complexe omgevingen die een thuis biedt aan een enorme verscheidenheid van wilde dieren. Uniek als een van 's werelds weinige binnenlandse deltas bieden de kalme wateren en weelderige inheemse bossen een veilige haven voor talloze vogels en andere diersoorten. De Okavango Delta biedt een aantal activiteiten voor de bezoeker waaronder; safari, vogelspotten en vissen. Men kan deze magische wereld van eilanden en waterwegen ervaren vanaf land, vanaf het waterof vanuit de lucht.
Hoogtepunten zijn onder meer de ongrijpbare Sitatunga antilopen die toevlucht hebben gevonden in dit ongerepte wetland ecosysteem, terwijl vogels zoals de Afrikaanse visarend, pels visuil en vele anderen zorgen voor een spectaculaire vertoning.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!