Namibië en Botswana reis | Safari rondreis door ultiem Namibië en Botswana

  boutique

  

19-daagse reis door Namibië en Botswana

€ 

Vanaf 6.495,- p.p.

19-daagse rondreis Namibië en Botswana

Dit is dé ideale reis voor reizigers die graag zoveel mogelijk wildlife willen zien tijdens een reis naar Afrika. Namibië en Botswana beschikken niet alleen over wonderschone natuur, maar er is ook veel gevarieerd wild te vinden! U reist met een stoere 4x4 naar de verschillende bestemmingen, die u zult aandoen. Dat maakt deze reis de ultieme roadtrip! U brengt onder meer een bezoek aan beroemde parken als Etosha National Park en Chobe National Park. U wisselt deze magische plekken af met de minder bekende en relatief kleinere parken, zoals Erindi en Nkasa Rupara National Park. U kunt daardoor volop genieten van game drives, bush walks en boottochten. U sluit de reis af in de wereldberoemde Okavango Delta. Dit is met recht één van de meest bijzondere plekken van Afrika en daardoor een prachtig einde van uw reis door Namibië en Botswana!
 

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Johannesburg - City Lodge OR Tambo Airport
Dag 2 - Vliegreis naar Namibië - Na'an ku se Lodge
Dag 3 - 4 - Op safari in Erindi - Erindi Old Traders Lodge
Dag 5 - Spot wildlife in Etosha National Park - Okaukuejo Resort
Dag 6 - Etosha National Park - Okaukuejo Resort
Dag 7 - Het oosten van Etosha - Mokuti Etosha Lodge
Dag 8 - Rustgevend verblijf aan de rivier - Taranga Safari Lodge
Dag 9 - 10 - De groene Caprivi strook - Divava Okavango Resort & Spa
Dag 11 - 12 - Onbekend Nkasa Rupara National Park - Nkasa Lupala Tented Lodge
Dag 13 - 14 - Op safari in Chobe National Park - Chobe Bush Lodge
Dag 15 - 17 - Safari hoogtepunten in de Okavango Delta - Pom Pom
Dag 18 - Vertrek uit Botswana
Dag 19 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Johannesburg

Vandaag stapt u aan boord van het vliegtuig dat u naar Johannesburg zal brengen. U zult halverwege de avond in de Zuid-Afrikaanse stad arriveren. Na aankomst kunt u gemakkelijk naar uw hotel lopen, aangezien deze tegenover de aankomsthal is gelegen. Dan kunt u gaan genieten van uw welverdiende nachtrust.

Inclusief:

• Intercontinentale vlucht Amsterdam - Johannesburg (Economy Class)

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 2 - Vliegreis naar Namibië

Vandaag komt u aan in de hoofdstad van Namibië, Windhoek. Rond het middaguur komt u aan op het internationale vliegveld van Windhoek, Hosea Kutako. Op het vliegveld wordt u warm welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger. Daarna neemt u uw huurauto in ontvangst. Vervolgens rijdt u naar uw accommodatie, welke op ongeveer 30 minuten rijden van het vliegveld gelegen is. 

 U verblijft bij de bijzondere Na'an Ku Se Lodge. U kunt hier genieten van allerlei verschillende faciliteiten, zodat u heerlijk kunt bijkomen van de lange vlucht. U zou bij de Na'an ku Se Lodge deel kunnen nemen aan verschillende eco-vriendelijke activiteiten. Zo kunt u onder andere meemaken hoe een aantal carnivoren, zoals wild dogs en cheeta's worden gevoed. Het betreffen dieren die niet meer in het wild zouden kunnen overleven, omdat ze teveel gewend zijn geraakt aan menselijk contact. Desondanks leven de dieren in een gigantisch beschermd reservaat. Het betekent bovendien dat u niet op de foto kunt met de dieren of dat u ze kunt aaien. Het draait puur om het in leven houden van bepaalde, bijna zeldzame diersoorten. Daarnaast gaan alle opbrengsten van de lodge naar de ondersteunde goede doelen, waaronder het cheeta project. Tijdens uw verblijf komt u meer te weten over deze projecten en de doelen daarvan.

Inclusief:

• Internationale vlucht Johannesburg - Windhoek (Economy Class)

• Meet and Greet na aankomst

• Huurauto Toyota Fortuner 4x4 of vergelijkbaar

• Overnachting op basis van halfpension

Dag 3 - 4 - Op safari in Erindi

Na een goed ontbijt verlaat u de mooie Na'an Ku Se Lodge en u rijdt met uw huurauto naar Erindi Private Game Reserve. U verblijft hier in een mooie accommodatie, waarbij u uitzicht heeft op de waterdrinkplaats, waar zo nu en dan olifanten komen drinken. Een geweldige plek om te verblijven! In het park zou u bijvoorbeeld ook een begeleide game drive of bush walk kunnen doen.  Samen met een kundige gids gaat u dan op zoek naar onder andere olifanten, leeuwen en giraffen. 

Inclusief:

• Overnachting op basis van halfpension

Dag 5 - Spot wildlife in Etosha National Park

U reist verder naar het noorden richting één van de absolute hoogtepunten van de reis. Etosha "Grote witte plek" Nationaal park is één van de grootste natuurparken van Zuidelijk Afrika en zou ongeveer drievierde van Nederland beslaan. Het park bestaat voor een groot gedeelte uit een gigantische zoutpan, welke wordt omgeven door bush struiken. In het park is in groten getale wild te spotten. Zo kunt u hier olifanten, neushoorns, zebra's, leeuwen en verschillende soorten antilopen tegenkomen. Zowel natuurlijke als aangelegde drinkplaatsen zorgen ervoor dat de wildpopulatie kan overleven in dit droge gebied. Sommige van de drinkplaatsen zijn dicht bij uw verblijf aangelegd en u kunt daar 's avonds in het donker genieten van o.a. neushoorns en grote groepen olifanten die er komen drinken. De drinkplaatsen zijn vaak verlicht wat deze nachtelijke ervaring een uniek karakter geeft. 

Inclusief:

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 6 - Etosha National Park

Vandaag heeft u een volledige dag de tijd om Etosha verder te ontdekken. Het park is voorzien van adequate bewegwijzering, waardoor u zonder zorgen met uw eigen huurauto door het park kunt rijden. Een schitterende ervaring!

Uiteraard is het ook mogelijk om met een ervaren gids een game drive door het park te maken. 

Inclusief:

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 7 - Het oosten van Etosha

Vandaag doorkruist u met uw eigen huurauto het befaamde Etosha National Park. Ga zelf op ontdekkingsreis en merk de opwinding wanneer u zelf een groep dieren op het spoor bent. Werkelijk waar een unieke ervaring! Aan het eind van de dag kunt u heerlijk ontspannen bij uw lodge, welke gelegen is in het oostelijke deel van Etosha, en nagenieten van deze bijzondere ervaring. 

Inclusief:

• Overnachting op basis van halfpension

Dag 8 - Rustgevend verblijf aan de rivier

U rijdt verder naar de Taranga Safari Lodge aan de Okavango rivier, waar u de aankomende nachten zult verblijven. Rundu is gelegen in het uiterste noorden van Namibië aan de Okavango rivier. Deze omgeving is rijk aan wildlife en het is dan ook een goede bestemming om te vissen, vogels te spotten, een bootcruise te maken of te kajakken over de Okavango. Al deze activiteiten zijn vanuit de accommodatie te regelen, maar uiteraard kunnen we deze ook voor u boeken.

Verder leent de accommodatie waar u verblijft zich uitstekend om heerlijk te relaxen en van de natuur te genieten. Vanaf de accommodatie zijn er platforms gemaakt, waar vandaan u perfect zicht heeft op de rivier. Misschien kunt u dus wel een nijlpaard of krokodil spotten! Daarnaast is er ook een bar gemaakt op de rivier. Hier kunt u genieten van de zonsondergang, terwijl u geniet van een drankje. Een prachtige plek om de dag te eindigen!

Het stadje Rundu is op ongeveer 35 kilometer van de lodge gelegen. Hier kunt u natuurlijk een lokaal restaurantje opzoeken om te lunchen en de auto weer vol tanken. In Rundu kunt u ook de lokale markt bezoeken, welke houtsnijders hun kunst tentoonstellen.

Inclusief:

• Overnachting op basis van halfpension

Dag 9 - 10 - De groene Caprivi strook

Vandaag reist u verder door de Caprivi strook. Onderweg komt u misschien wel enkele wilde dieren tegen en kunt u genieten van het schitterende uitzicht. Grenzend aan Botswana, ligt het kleine Mahango Game Park dat deel uitmaakt van het prachtige Bwabwata National Park. Het landschap van het park wordt gekenmerkt door bossen en uitgestrekte uiterwaarden van het stroomgebied van de Okavango-rivier. Het is de thuisbasis van 99 diersoorten waaronder een groot aantal olifanten, leeuwen, luipaarden en een verscheidenheid aan antilopen. Dit park is een uitstekende bestemming voor enthousiaste vogelliefhebbers, aangezien er zo'n 400 soorten en biedt tevens de perfecte plek voor bezoekers om een glimp op te vangen van krokodillen en nijlpaarden in de Kavango rivier.

Verder zijn de populaire Popa Falls dichtbij gelegen. Dit zijn geen watervallen, zoals de Victoria Falls, maar is meer een stroomversnelling in de rivier. Desondanks is een bezoek zeker de moeite waard, omdat het in een schitterend natuurgebied gelegen is.

Inclusief:

• Overnachtingen op basis van halfpension

Dag 11 - 12 - Onbekend Nkasa Rupara National Park

U vervolgt uw weg door de Caprivi strook naar het ongerepte Nkasa Rupara National Park. Dit relatief kleinere park is in principe alleen bereikbaar met een 4x4 auto. Om het kamp te bereiken parkeert u uw auto in het nabij gelegen drop Sangwali. Hier wordt u opgehaald en naar uw accommodatie gebracht. 

Optioneel kunt u hier begeleide game drives maken. Tevens is het mogelijk om walking safari's en boot cruises door het park te maken, waarbij u op zoek kunt gaan naar verschillende dieren, zoals nijlpaarden, olifanten, leeuwen en vele vogelsoorten, die dit gebied rijk is. 

Inclusief:

• Overnachtingen op basis van halfpension

Dag 13 - 14 - Op safari in Chobe National Park

U steekt vandaag de grens van het bijzondere Botswana over. Na de grensovergang rijdt u naar het vliegveld van Kasane, waar u uw huurauto inlevert. Vervolgens wordt u opgehaald en naar uw accommodatie gebracht. U zult de komende dagen een bezoek brengen aan één van Afrika's mooiste wildparken: Chobe National Park. Geniet volop van game drives en cruises door het park. Het park staat voornamelijk bekend om de grote kuddes olifanten. Verder kunt u luipaarden, leeuwen, buffels, cheeta's, impala's, wild dogs en honderden vogelsoorten tegenkomen. Chobe staat bijna garant voor magische momenten!

Inclusief:

• Transfer naar uw accommodatie

• 2 safari activiteiten 

• Overnachtingen op basis van halfpension

Dag 15 - 17 - Safari hoogtepunten in de Okavango Delta

U verlaat het magische Chobe. U wordt naar de luchthaven van Kasane gebracht, waar uw charter vliegtuig al staat te wachten. U vliegt over een verbluffend natuurgebied naar één van Afrika's meest bijzondere bestemmingen: de Okavango Delta! 

Dat de Okavango delta bestaat is opmerkelijk. De Delta wordt gevoed door de Okavango-rivier en is ontstaan doordat in de duizenden jaren miljoenen tonnen zand door de rivier van Angola zijn afgevoerd.De Okavango delta kan variëren in grootte van 15 000 vierkante kilometer tijdens drogere periodes tot maar liefst 22 000 vierkante kilometer tijdens de nattere perioden.

Hier verblijft u op basis van volpension inclusief activiteiten. Bij aankomst bespreekt u samen met de gids welke activiteiten u de komende dagen zult doen, rekening houdend met uw interesses en weersomstandigheden. U zult genieten van de prachtige Okavango Delta en deze op verschillende manieren ervaren.

Inclusief:

• Transfer naar Kasane Airport

• Shared Chartervlucht incl. 15 kg ruim- en 5 kg handbagage

• Overnachtingen op basis van volpension incl. activiteiten

Dag 18 - Vertrek uit Botswana

Uw schitterende rondreis door Namibië en Botswana komt tot een einde. U vliegt vanuit de Delta naar het stadje Maun. Geniet voor de laatste keer van het schitterende uitzicht tijdens de vlucht. Na aankomst in Maun stapt u over op de internationale vlucht naar Johannesburg. Hier wacht u enkele uren, voordat u aan het einde van de avond aan boord gaat van het KLM-toestel. De volgende ochtend komt u aan in Amsterdam.

Inclusief:

• Shared Chartervlucht incl. 15 kg ruim- en 5 kg handbagage

• Internationale vlucht Maun - Johannesburg (Economy Class)

• Intercontinentale vlucht Johannesburg - Amsterdam (Economy Class)

Dag 19 - Aankomst

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 6.495,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
• Shared Chartervluchten in Botswana (incl. 15 kg ruim- en 5 kg handbagage)
• Overnachtingen in zeer goede en bijzondere lodges, tented camps en hotels
• In Namibië huurauto Toyota Fortuner 4x4 of gelijkwaardig inclusief verzekeringen, belastingen en afkoop eigen risico
• In Botswana alle genoemde, benodigde transfers
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Entreegelden Chobe & Okavango Delta (campfees, concession fees, parkfees)
• Waardebon voor de Avila Boetiek t.w.v. € 30,-
• Meet & Greet bij aankomst
• Uitgebreide reisbeschrijving van dag tot dag in Namibië

Duurzame onderdelen van uw reis:
• CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)
• Bijdrage van € 10,- aan de Avila Foundation
• Mokoro boottocht in de Okavango Delta

Exclusief:

• Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie €200,- tot €300,- per persoon)
• Upgrade Business Class (prijsindicatie €1.200,- tot €3.200,- per persoon)
• Upgrade kamertype/cabine
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Eenrichtingstoeslag huurauto Windhoek - Kasane (ca. €500,-, lokaal te voldoen) 
• Overige lokale kosten huurauto, zoals brandstof en administratiekosten
• Overige entreegelden nationale parken indien van toepassing
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€ 5,- per persoon)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)

Avila Reizen regelt alles voor uw ultieme safari rondreis door Namibië en Botswana

Accommodaties

City Lodge OR Tambo Airport

Deze City Lodge is vlakbij het vliegveld OR Tambo Johannesburg gelegen. En geeft reizigers het gevoel van thuis, de ideale plek wanneer u op reis bent en vlakbij het vliegveld moet verblijven. Het hotel heeft een fitness room en een dek met een zwembad, een aantal grote winkels met een barretje waar u koffie kunt drinken. Op het vliegveld vindt u vele services zoals restaurants, winkels en banken.

Uw verblijf: 1 nacht

Na'an ku se Lodge

Een luxe verblijf te midden van de prachtige Afrikaanse savanne.

Gelegen op slechts dertig minuten van de internationale luchthaven van Windhoek en genesteld in de prachtige Afrikaanse bush, is deze lodge perfect gelegen om uw reis naar Namibië te beginnen of te eindigen. Met een scala aan leuke activiteiten beschikbaar, waaronder Carnivore Feeding Tours en Cheetahs Up Close zult u hier zeker van uw Afrikaanse vakantie genieten.

Het is de enige lodge die als goededoelenproject wordt gerund in Namibië. Na'an ku sê Lodge is vervaardigd uit ecologisch verantwoord materiaal met gebruik van materialen die op gaan in de prachtige omgeving. Er zijn zes luxe, individuele chalets en een rustig eetgedeelte met een prachtig uitzicht, bar en een zwembad. Er zijn ook vijf prachtig ingerichte vakantiehuisjes te huur. De lodge biedt ook een adembenemend decor voor bruiloften en conferenties. De lodge is een non-profit eco-toeristische bestemming, waarbij alle winst meteen wordt gebruikt ter ondersteuning van de projecten die door de lodge worden gerund.

Uw verblijf: 1 nacht

Erindi Old Traders Lodge

Erindi Game Reserve is een juweel in het hart van het wilde Namibische landschap. Het reservaat van 70.000 hectare ligt 40 kilometer ten oosten van de stad Omaruru.
Old Traders Lodge biedt de accommodatie op het Erindi Private Game Reserve. Deze indrukwekkende lodge bestaat uit een grote eetzaal met uitzichtplatform en 35 goed ingerichte suites die allemaal uitkijken over de drinkplaats. De ruime suites zijn voorzien van een comfortabel tweepersoonsbed (of twee losse bedden), luchtig beddengoed en warme dekens, air-conditioning, en-suite badkamer met bad en douche, een kluisje, satelliet-tv, haardroger, koelkast en waterkoker.
Erindi valt binnen de Nama Karoo biotoop en is droog tot semi-droge. Het wordt gekenmerkt door lage dwergstruiken afgewisseld met graslanden.

Uw verblijf: 2 nachten

Okaukuejo Resort

Okaukuejo is gelegen op 17 km van de zuidelijke ingang van het Etosha park, en beroemd om zijn verlichte waterput, waar bezoekers van dichtbij kunnen genieten van een schouwspel van samenkomende wilde dieren en hun interactie. Verder biedt de accommodatie voor elk wat wils, Premier bush chalets met uitzicht op de waterput; bush chalets en tweepersoonskamers; of familie chalets. Andere faciliteiten zijn een restaurant, bar, winkel, een zwembad, een kiosk en camping faciliteiten.

Uw verblijf: 2 nachten

Mokuti Etosha Lodge

Mokuti Etoshi Lodge Mokuti is de perfecte locatie voor reizigers die de beroemde oostelijke kant van Etosha National Park willen verkennen. Het is de dichtstbijzijnde lodge bij het Etosha National Park, Mokuti is op slechts vier minuten rijden van de oostelijke Von Lindequist Gate. Bij aankomst wordt u verwelkomd door een koele, groene, tropische oase. Charmante gebouwen met rieten daken en twee schitterende zwembaden zijn genesteld tussen de uitgestrekte inheemse tuinen. Deze intieme lodge beschikt over 90 kamers en 16 luxe kamers. De kamers zijn onlangs gerenoveerd en zijn allemaal voorzien van airconditioning en zijn uitgerust met satelliet-tv, een mini-koelkast, een kluis, gratis toegang tot internet Wi-Fi, thee / koffie-en theefaciliteiten en een en-suite badkamer met douche. Mokuti Etosha Lodge biedt de Tambuti Dining Room & Marula Bar, de Pool Bar & Terrace en de enige open lucht Afrikaanse Boma in het gebied. Maaltijden zijn typische Namibische gerechten, met veel lokale producten en de beroemde lokale keuzes van zowel rundvlees en wild, allemaal liefdevol bereid volgens home-stijl recepten.

De lodge heeft ook een exclusieve spa Mokuti's, twee zwembaden, een apart kinderbad, twee verlichte tennisbanen, een pool & biljartzaal, een fitnessruimte, een reptiel park, wandelpaden, een eigen vliegveld en professionele begeleiding voor een safari game drive safari Etosha. 'S Nachts vertelt u al uw ervaringen van de dagen rond de openhaard.

Uw verblijf: 1 nacht

Taranga Safari Lodge

Taranga Safari Lodge is een luxe bush camp, gelegen aan de rand van deze beroemde rivier Okavongo. De Lodge staat op palen tussen hoge bomen en de tenten zijn geweldige uitkijkpunten van waaruit u de magie van de omgeving kunnen verkennen. Alles in de lodge is gericht op ontspanning en het genieten van de Afrikaanse wildernis op uw eigen tempo. De grote houten dekken bieden een eigen en idyllische locatie voor diegenen die willen ontspannen. U vindt een zwembad op het hoofddek waar u kunt verkoelen en kunt ontspannen en genieten van de Afrikaanse zon.

Uw verblijf: 1 nacht

Divava Okavango Resort & Spa

Divava Okavango Resort & Spa is gebouwd aan de oevers van de Okavango-rivier en ligt direct naast Popa Falls. Het ligt op 20 minuten rijden van de Mahango National en Buffalo Game Parks, de perfecte doorgang naar een ongekend avontuur en een bestemming die verder gaat dan wildsafari's. Het is een verborgen natuurparadijs van Namibië, waar de tijd stilstaat. Divava Okavango Resort & Spa is een unieke accommodatie in de regio. Ervaar magische momenten in de nationale wildparken en op de Okavango rivier. Na een bijzondere dag kunt u de Divava Okavango Spa bezoken, een plek die de perfecte harmonie heeft tussen natuurlijke schoonheid en pure ontspanning. Alle 20 kamers zijn luxueus met rieten daken in de uitgestrekte en rustige tuinen. Geniet van het goede eten van de restaurants van Divava Okavango Resort. Het resort biedt een prachtig uitzicht over de Okavango-rivier met uitstekende mogelijkheden om vogels te spotten en biedt vele andere activiteiten voor nieuwsgierige ontdekkingsreizigers.

Uw verblijf: 2 nachten

Nkasa Lupala Tented Lodge

Gebouwd aan de oevers van een van de vele kanalen van het Kwando-Linyanti riviersysteem, dit unieke Namibische moerasparadijs in de oostelijke Zambezi-regio, beter bekend als Mamili en werd onlangs omgedoopt tot Nkasa Rupara National Park.

De lodge ligt aan de noordelijke niet-omheinde parkgrens, in de Wuparo Conservancy, dat deel uitmaakt van het succesvolle en bekroonde Namibische natuurbehoudprogramma, IRDNC en WWF.

De Lodge heeft 10 luxe tenten gemaakt van staal, canvas en hout. Een centraal hoofdgedeelte met bar, eetkamer, lounge, keuken, opslag, kantoor en uitkijkpunt is verbonden met de kamers via een netwerk van paden.

De lodge is volledig zelfvoorzienend qua elektriciteit en waterverwarming door zonnepanelen te gebruiken.  Een Italiaanse familie, de Micheletti zijn de eigenaren en beheerders, ze zullen ervoor zorgen dat de lodge een speciaal wildernisavontuur biedt, omdat de accommodatie opgaat in de natuurlijke omgeving en zorgt voor een unieke ervaring.

Nkasa Rupara National Park is beroemd om zijn grote kuddes olifanten en buffels. Het heeft een grote populatie dieren die alle grote roofdieren aantrekt zoals leeuwen, luipaarden en hyena's. Zelfs de Afrikaanse Zeearend indt u hier in dit waterrijke paradijs. 

Uw verblijf: 2 nachten

Chobe Bush Lodge

Chobe Bush Lodge is een gloednieuwe accommodatie in Kasane, wat gelegen is nabij het beroemde Chobe National Park. Vanuit de Lodge heeft u een schitterend uitzicht op de Afrikaanse bush en bovendien is de lodge op ongeveer 150 meter van de Chobe rivier gelegen. Daarnaast is dit het punt waar vier lande samen komen, namelijk Botswana, Namibië, Zimbabwe en Zambia. Dit maakt Chobe Bush Lodge een uitstekende uitvalsbasis om Chobe National Park, de Caprivi-Strook en de Victoria Falls te bezoeken.

De lodge bestaat uit 38 ruime, luxe kamers, welke alle beschikken over een eigen open badkamer met een bad en douche, airconditioning, tv, kluis en dat alles in combinatie met een smaakvolle moderne bush-stijl inrichting. Speciaal voor families en gezinnen zijn er 4 grote, exclusieve familiekamers beschikbaar. Elke familiekamer bestaat uit twee aparte slaapkamers, elk met een eigen badkamer. De kamers op de begane grond beschikken over een veranda, wat de perfecte plek biedt om te ontspannen na een dag vol avontuur. De kamers op de eerste/bovenste verdieping zijn voorzien van een balkon, waardoor u kunt genieten van een schitterend uitzicht op Chobe National Park.  

Uw verblijf: 2 nachten

Pom Pom

In het hart van de Okavango Delta in het Matsebe gebied, ligt Pom Pom Camp. Dit prachtige Camp in Botswana is een korte 20-25 minuten lange vlucht over de Okavango Delta vanaf het Maun airport. Het kamp kijkt uit over een mooie lagune en is gelegen onder de rustige schaduwen. Nijlpaarden knorren en spelen in de lagune, dat omgeven is door riet.

Het kamp heeft 9 luxe safari tenten, allemaal met en-suite badkamer met douche en toilet. Het Camp biedt u een waarlijke bush ervaring. In het algemeen gebouw vindt u een gezellige bar, een lounge en tafels voor de fantastische maaltijden bereid door de safari chefs.

PomPom Camp organiseert game drives overdag and 's avonds, mokoro excursies, boot cruises, wandelingen en vissen.

Uw verblijf: 3 nachten

Bestemmingen

Johannesburg

Johannesburg is de grootste stad van Zuid-Afrika. De stad is bovendien het economisch kloppende hart van Zuid-Afrika met alle belangrijke financiële en industriële bedrijven. Johannesburg is ontstaan na de goudvondsten in de Witwatersrand in 1886. Witwatersrand lag in die tijd binnen de grenzen van de Zuid Afrikaanse Republiek waarvan Paul Kruger president was. De Republiek was ontstaan in samenspraak met de Engelse regering die op dat ogenblik de Kaapprovincie beheerde. Na de vondst van goud werd de macht betwist.

De binnenstad van Johannesburg is kleurrijk, levendig en exotisch met zijn diverse culturele aanbod. Interessant is het "Carlton Centre" in Commissaris Street. Deze wolkenkrabber is gebouwd in de jaren '70 en is 220 meter hoog en nog steeds het hoogste gebouw in Afrika. Op de bovenste verdieping is een uitkijkplatform genaamd "The Best of Africa". Vanaf 202 meter heeft u een indrukwekkend uitzicht over Johannesburg.

Buiten het centrum, in de wijk Fourways vindt u het nieuwe pretpark “Monte Casino” en het pretpark “Gold Reef City” ligt in het zuiden van de stad. Hier leert u, op een onderhoudende manier, over de geschiedenis van de goudwinning. Daarnaast is het nieuwe Apartheids museum zeer interessant. En wie op zoek is naar de beste winkels van het land moet naar de Mandela Square in Sandton gaan.

Gauteng

Gauteng is de kleinste provincie van Zuid-Afrika, maar wel het commerciële en administratieve hart van het land en zelfs van heel zuidelijk Afrika.

De naam Gauteng is de Sotho-naam voor 'Plaats van het Goud'. In deze provincie werd namelijk in 1886 een enorme goudader ontdekt en werd het goud al snel de basis van de nationale economie. Tijdens het delven stuitte men op nog meer rijkdom in de grond, zoals diamanten en steenkool.

Maar Gauteng is meer dan alleen maar stad, geld en politiek. Zo zijn de Sterkfontein Caves tot Werelderfgoed verklaard toen hier botten van maar liefst 3,5 miljoen jaar oud zijn gevonden. Deze plek wordt ook wel de Cradle of Humankind genoemd.

Africa

Vast, wild and unpredictable, Africa has always had a rugged mystique, enticing travellers to its tropical jungles, game-rich savannah lands, exquisite beaches and undulating deserts. For many years the continent was ravaged by war and unrest – between indigenous people and colonial powers, as well as internal factions – and there are still certain parts of Africa that are considered no-go zones, but many previously hostile regions have settled into peace and opened up to tourism, providing a brand new set of adventures for the intrepid tourist. From the beaches of Cape Town to the historical ruins of Great Zimbabwe, and the plains of the Serengeti to the coral gardens of the Egyptian coast, Africa offers some of the most striking scenic, natural and cultural attractions in the world.

Greater Windhoek

Windhoek, de hoofdstad van Namibië, is omringd door prachtige bergen, vruchtbare landerijen, lodges en luxe guest farms. Het landschap van het Greater Windhoek-gebied rondom deze bruisende stad wordt gekenmerkt door uitgestrekte valleien, dikke struiken, rotsachtige heuvels en een gouden savanne. Bezoekers kunnen genieten van de vele vogels, en grote hoeveelheden andere wilde dieren in het noorden bekijken. Bezoek ook zeker het meer droge oostelijke deel met zijn olijf- en aardappelplantages; verken de glooiende heuvels van het Khomas Hochland-gebergte in het westen van de Greater Windhoek en geniet van de epische uitzichten langs een aantal schilderachtige passen die leiden naar het hoogplateau, waaronder de Bosua Pass, Gamsberg Pass en Spreetshoogte Pass.

Central Namibia

De centrale Namibische hooglanden zijn veel koeler en minder extreem dan de droge laaglanden die deel uitmaken van de meerderheid van het land. Dit is een uitermate geschikt gebied voor veeteelt, en meer recent ook het fokken van groot en klein wild.

Erindi Game Reserve

Located southeast of Omaruru, the Erindi Game Reserve is a spectacularly scenic protected reserve in northwestern Namibia. ‘Erindi’, meaning the place of water boasts incredible lush scenery. Stretching over 79000 hectares, this natural wonderland features comfortable accommodation options and magnificent landscapes encompassing grasslands, savannah, and rugged mountains inhabited by an abundance of diverse wildlife. This idyllic retreat is also known for its ecotourism, rich cultural heritage, and community involvement. Visitors can look forward to cultural village tours, San rock art, guided bush walks and thrilling game drives to view elephants, giraffes, rhino, lion, hyena, zebra, kudu, wildebeest and many other animals. Don’t miss the opportunity to jump on a night drive to catch a glimpse of the nocturnal species that thrive in the dark wilderness.

Erongo Mountains

Het Erongo-gebergte, gunstig gelegen op slechts een paar uur rijden van Windhoek, strekt zich uit over de vlaktes tussen de steden Omaruru en Karibib en herbergt een opmerkelijk rijk natuurlijk erfgoed. Deze uitgestrekte ruige wildernis met zijn spectaculair mooie landschappen, prachtige grotten en rottschilderingen en zijn indrukwekkende reeks wilde diersoorten is zeker de moeite waard! De wilde dieren die hier leven zijn onder andere: neushoorn, olifant, jachtluipaard, luipaard, giraffe, gnoe, impala, blesbok, waterbok, kudu, wrattenzwijn, bergzebra, oryx, eland, springbok en meer dan 200 soorten vogels. Daarnaast is er een verscheidenheid aan avontuurlijke activiteiten zoals wandelen, klimmen, game drives, paardrijd safari's en mountainbiken.

Etosha South

Etosha South ligt net ten zuiden van de grens van het Etosha National Park en vormt de zuidelijke regio van dit wilde paradijs. Ongava Private Game Reserve deelt de zuidelijke grens met Etosha National Park en biedt een scala aan luxe lodges met uitzicht op pittoreske landschappen bezaaid met een overvloed aan flora en fauna. Het nationale park is te bereiken via de zuidelijke ingang bij Andersson's Gate. Bezoekers kunnen een glimp opvangen van een verscheidenheid aan dieren in het wild, waaronder: leeuw, giraffe, olifant, witte en zwarte neushoorn. Populaire activiteiten zijn onder andere: game drives, neushoorns te voet volgen, begeleide wandelingen in de natuur of kijken naar de zonsondergang boven dit prachtige landschap.

Etosha National Park

Etosha betekent “Grote witte vlek” en is één van de grotere natuurparken in Zuidelijk Afrika. Het park is ongeveer ¾ van Nederland en bestaat voor een groot gedeelte uit een gigantische zoutpan omgeven met bush en struiken. Bij de natuurlijke en kunstmatig aangelegde drinkplaatsen kunt u grote aantallen wild spotten.

Olifanten, zebra’s, leeuwen en verschillende soorten antilopen vindt u bij deze drinkplaatsen die van levensbelang zijn om te kunnen overleven in tijden van droogte. Sommige van de drinkplaatsen zijn dichter bij uw verblijf aangelegd en u kunt daar ’s avonds heerlijk in het donker genieten van o.a. neushoorns en grote groepen olifanten die er komen drinken. De drinkplaatsen zijn vaak verlicht wat deze nachtelijke ervaring een uniek karakter geeft.

Northern Namibia

Noord-Namibië strekt zich uit van de afgelegen Kunene-rivier in het westen van het land tot het dichtbevolkte gebied van Ovamboland in het noordoosten. Central Ovamboland maakt deel uit van het uitgestrekte Kalahari-systeem van Namibië en is de thuisbasis van een van Afrika’s grootste wildparken, het Etosha National Park. Het park biedt fenomenale mogelijkheden om dieren te spotten en reizigers kunnen uitkijken naar een bezoek aan de spectaculaire Etosha Pan.
Damaraland ligt in het noordwesten met enkele van de meest indrukwekkende rotskunst die dit ruige landschap sieren. Verder naar het oosten strekt de Caprivi zich uit over meer dan 450 kilometer en is de meest tropische regio van Namibië. Dit dient als een doorgang voor Afrikaanse olifanten die doortrekken naar Angola. Noord-Namibië is een afgelegen wildernis met ongelooflijke landschappen en prachtige wilde dieren, die het de moeite meer dan waard maken om dit gebied te bezoeken.

Etosha East

In de uitgestrekte dorre ruimte van Noord-Namibië ligt een van de meest geliefde wildreservaten van Zuidelijk Afrika. Het Etosha National Park biedt een uitstekende mogelijkheid om wildlife te spotten in een van de meest toegankelijke locaties van Afrika. Zebra's en springbokken zijn verspreid over de eindeloze horizon, terwijl de vele waterpoelen de bedreigde zwarte neushoorn, leeuwen, olifanten en grote aantallen antilopen trekken.

Etosha, betekent ‘plaats van droog water’, omsluit een grote vlakte (of pan) van ongeveer 5 000km². De ‘Pan’ heeft een grote, uitgedroogd, zilverwitte achtergrond van glinsterende luchtspiegelingen in een gebied van semi-aride savanne grasland. De pan zelf bevat pas na zeer goede regenbuien water en soms maar een paar dagen per jaar, maar het is genoeg om de groei van een blauwgroene algen te stimuleren die op hun beurt weer duizenden flamingo's lokken.

Rundu

Grenzend aan Angola en aan de oevers van de Okavango-rivier, in het noorden van Namibië, ligt de stad Rundu. De stad dient als hoofdstad van de oostelijke regio Kavango en staat bekend om zijn lokale houtsnijdersmarkt en de vele houthakkershutten aan de kant van de weg. De stad is een geweldige tussenstop om te tanken voor als u op weg bent naar Katima Mulilo, evenals een uitstekende uitvalsbasis om de prachtige omliggende gebieden te verkennen. In de omgeving kunt u genieten van de Popa-watervallen en het Mahangu-wildreservaat. Andere populiare activiteiten zijn; safari's, het spotten van vogels en kajakken over de spectaculaire Kavango-rivier.

Okavango River

De Okavango rivier is een van de grootse rivieren in zuidelijk Afrika. De rivier start in Angola en loopt in zuidoostelijke richting naar Nambië en vormt delen van de Angola/Namibië grens. U kunt de prachtige watervalen Popa Falls bezoeken, een populaire trekpleister. Deze vindt u net voordat de rivier Botswana inloopt. Het gebied rondom de rivier staat bekend om wilde vegetatie, spectaculair natuurschoon en veel wilde dieren. De rivier biedt 150 verschillende soorten vissen en wordt omgeven door 400 verschillende vogels. Dit maakt dat de rivier een bekende visbestemming is en populair om vogels te spotten. Er zijn genoeg activiteiten te doen op en rondom de rivier. Zo kunt u een bootcruise maken, de vele omliggende reserves bezoeken of het stadje Rudu bezoeken wat een belangrijk stadje is in de Kavango Regio.

Kavango

Deze regio van Namibië dankt zijn naam aan de Okavango Rivier waarop de belangrijkste stad van Rundu is gebouwd. In tegenstelling tot een groot deel van het land ontvangt de regio Kavango voldoende regen voor de teelt.

Divundu

Het kleine dorpje Divundu ligt ongeveer 200 kilometer ten oosten van Rundu aan de zuidoostelijke oevers van de grote Okavango-rivier. Divundu staat bekend om zijn uitstekende locatie van waaruit u de rivier, wildparken en nationale reservaten van het gebied kunt verkennen. Maak boot- of vaarsafari's om te vissen of bezoek het Mahango Game Park, gevuld met kuddes olifanten, maar ook nijlpaarden, buffels, giraffen, antilopen en vele andere dieren. De spectaculaire Popa-watervallen zijn een must-see. Het zijn in feite een reeks cascades die door de gespleten rotsen tuimelen. Divundu is een idyllische uitvalsbasis voor het verkennen van Botswana en de Okavango-delta.

Mahango Game Reserve

Grenzend aan Botswana, biedt het kleine Mahango Game Park een handige tussenstop tussen Rundu en Katima Mulilo. Het maakt deel uit van het prachtige Bwabwata National Park. Het landschap van het park wordt gekenmerkt door bossen en uitgestrekte uiterwaarden van het stroomgebied van de Okavango-rivier. Het is de thuisbasis van 99 soorten waaronder een groot aantal olifanten, leeuwen, luipaarden en een verscheidenheid aan antilopen. Dit park is een uitstekende bestemming voor enthousiaste vogelliefhebbers met meer dan 400 soorten en biedt tevens de perfecte plek voor bezoekers om een glimp op te vangen van krokodillen en nijlpaarden in de Kavango rivier.

Andere populaire activiteiten zijn: night game drives, wildlife safaris en het bewonderen van de Afrikaanse zonsondergang over de uiterwaarden.

Bwabwata National Park

Bwabwata National Park omvat de West Caprivi Driehoek rond Kongola, de Mahango Game Reserve, Popa Falls en de Buffalo kerngebied. Het park is 6100 vierkante kilometer groot en is bedoeld om populaties wilde dieren die verloren zijn gegaan aan stropers te rehabiliteren. Daarom zijn er veel bewakers in het park en wordt er veel gecontroleerd. Dit levert ook weer werkgelegenheid voor de lokale Caprivian mensen. Het is omwille van plaatsen zoals Bwabwata dat er een gestage toename is van het aantal Namibische wilde dieren, waaronder een aantal zeldzame soorten. De beste tijd om het park te bezoeken is in oktober, wanneer de dieren zich verzamelen rond de overgebleven waterpoelen langs de rivier Kwando.

Zambezi Region

De Zambezi Region (voorheen de Caprivi Strip) is de enige plek op aarde waar 4 landen grenzen. De regio ligt in het midden van een van Afrika's grootste en meest bekende game viewing gebieden. De overvloed aan water geleverd door de Zambezi, Okavango, Kwando en Chobe Rivieren creëert een grote verscheidenheid aan dieren en vogelsoorten. Er zijn vier Namibische reserves en geen hekken zodat de dieren zich vrij kunnen verplaatsen tussen de landen.

Nkasa Rupara National Park

Nkasa Rupara National Park, also known as Nkasa Lupala National Park and formerly Mamili National Park, lies in the southernmost corner of the eastern ‘leg’ of Namibia, just above the border with Botswana. The largest wetland with conservation status in the country, the park boasts a biodiverse landscape of dense savannah, reed-lined rivers and lush marshes. It is also home to the highest concentration of buffaloes in the country, boasting over a thousand of these magnificent creatures. This wetland wildness is a sanctuary for a variety of wildlife such as elephant, reedbuck and red lechwe. Other commonly spotted wildlife include hippo, crocodiles, leopard, hyena, African wild dog, lion, roan antelope and an array of birdlife. Visitors can enjoy activities such as 4x4 off-roading, bird watching, and game drives.

Linyanti Concessions

Het Kwando-Linyanti-riviersysteem herbergt een reeks particuliere wildreservaten, bekend om hun exotische diersoorten en luxe safari accommodaties. Een overvloed aan wilde dieren zwerven tussen de oeroude riviervlaktes en bossen die deel uitmaken van de reservaten. Het aantal roofdieren in dit gebied neemt toe tijdens het droge seizoen, wanneer grote kuddes impala's, gnoes, giraffen en buffels naar het water tekomen. Ook herbegt dit gebied 's werelds hoogste dichtheid van olifanten. Verschillende groepen wilde honden leven in het gebied en leeuwen, luipaarden en cheeta's worden ook vaak waargenomen. Nachtsafari's maken het mogelijk om nachtdieren zoals civetkatten, genetta's, honingdas en springhazen. De uitgestrekte, ongetemde wildernis is de perfecte locatie voor diegenen die op zoek zijn naar een uniek Afrikaans avontuur in een exclusieve en afgelegen habitat.

Kasane

Tucked away in the northeastern corner of Botswana, on the banks of the famous Chobe River, the scenic little town of Kasane rests on the doorstep of the spectacular Chobe National Park. There are no boundary fences separating the village from the park and game such as elephant and hippo are often spotted roaming around the town. If on the lookout for elusive game, pay a visit to the Sedudu Valley Road, where large dead trees provide temporary homes for leopards. Within Kasane, an ancient baobab tree stands on display, once serving as a local prison. Visitors can look forward to a multitude of activities including: enjoying a game drive through the park, taking a sunset cruise down the Chobe River, visiting a local village or jumping on a day trip to the breathtaking Victoria Falls.

Chobe River Front

De Chobe-rivier vormt de noordelijke grens van het gelijknamige Chobe National Park. Dit park staat bekend om zijn betrouwbare en diverse wildervaring. Zowel over land als via het water zijn er prachtige wildtours te maken. Dit deel van Chobe National Park staat vooral bekend om de grote populaties olifanten en nijlpaarden. Maar het water trekt een grote verscheidenheid aan wild aan, waaronder grote kuddes buffels en de roofdieren die daar weer op jagen (leeuw, luipaard).

Okavango Delta

Gelegen in het midden van de grootste zandvlakte op aarde is de Okavango Delta een van Afrika's meest verbazingwekkende en complexe omgevingen die een thuis biedt aan een enorme verscheidenheid van wilde dieren. Uniek als een van 's werelds weinige binnenlandse deltas bieden de kalme wateren en weelderige inheemse bossen een veilige haven voor talloze vogels en andere diersoorten. De Okavango Delta biedt een aantal activiteiten voor de bezoeker waaronder; safari, vogelspotten en vissen. Men kan deze magische wereld van eilanden en waterwegen ervaren vanaf land, vanaf het waterof vanuit de lucht.
Hoogtepunten zijn onder meer de ongrijpbare Sitatunga antilopen die toevlucht hebben gevonden in dit ongerepte wetland ecosysteem, terwijl vogels zoals de Afrikaanse visarend, pels visuil en vele anderen zorgen voor een spectaculaire vertoning.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!