Costa Rica Reizen

Costa Rica is de klassieke reisbestemming voor iedere natuurliefhebber. Al jarenlang voorloper in duurzaam toerisme en met als levensmotto ‘Pura Vida’ is het lastig niet verliefd te worden op dit land en haar inwoners. Een rondreis naar Costa Rica met Avila Reizen voert u langs tropische regenwouden, moeraslanden, mangroves, vulkanen, bergen, nevelwouden en prachtige stranden.

Costa Rica Rondreizen

Rondreizen in Costa Rica is makkelijk, aangenaam en een fantastisch avontuur. De bekendste natuurgebieden zijn de Corcovado en Manuel Antonio, waarvan de biodiversiteit per vierkante kilometer alleen in de Amazone geëvenaard wordt en Tortuguero, één van de belangrijkste broedplekken voor zeeschildpadden van het westelijk halfrond. De vele vogels, vlinders en orchideeën in de sprookjesachtige bossen van Monteverde maken het tot favoriet onder wandelaars en vogelaars. Zelfs de legendarische Quetzal vogel leeft hier in zijn natuurlijke habitat. Walvissen die vlak langs de kust migreren, het gemak waarmee dieren gespot kunnen worden (zelfs in de tuin van uw charmante boutique lodge) en de vriendelijkheid van de Tico’s (inwoners van Costa Rica) zelf dragen allen bij aan een heerlijke vakantie.

Groene zeeschildpad bij Tortuguero

Rondreizen op maat

Uw Costa Rica rondreis wordt tot in de puntjes door ons verzorgd. Met Avila door Costa Rica reizen betekent verblijven in bijzondere accommodaties, een ontspannen reistempo, de hoogtepunten net op een andere manier beleven en verborgen pareltjes weg van de massa! Costa Rica is de ultieme bestemming voor een mooie selfdrive.

Voorbeeldreizen Costa Rica

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen met de verschillende reistypes Authentique (met nadruk op het echt beleven van de bestemming), Boutique (met oog voor comfort) en Unique (the sky is the limit!). Natuurlijk maken we de reis graag geheel voor u op maat.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!

Pura Vida

Costa Rica is een oase van rust en stabiliteit in Midden-Amerika. Bezoekers van Costa Rica zullen merken dat het land ondanks zijn kleine omvang ongelofelijk veel attracties en activiteiten te bieden heeft. Van snorkelen en surfen bij het Nicoya schiereiland tot raften op wildwater bij Sarapiqui en het verkennen van vulkanische gebieden bij Rincon de la Vieja. Costa Rica is de perfecte plek voor natuurliefhebbers en avonturiers.

Vijf procent van de biodiversiteit in de wereld is te vinden binnen de grenzen van Costa Rica. Er is dan ook veel natuur om trots op te zijn: 50.000 soorten insecten, 1200 verschillende orchideeën, meer dan 200 zoogdier- en 850 vogelsoorten. Bovendien heeft Costa Rica heerlijke tropische zandstranden om tot rust te komen. Het land betekent niet voor niks “rijke kust” met haar meer dan 1700 kilometer lange kustlijn.

Als u aan een Costa Ricaan vraagt zijn land te omschrijven in één of twee worden zullen velen antwoorden met Pura Vida! Dit is de meest gebruikte zin in Costa Rica wat letterlijk ‘puur leven’ betekent. Het kan gezien worden als een soort relaxte en gelukkige leefstijl van de Tico’s. Om de echte betekenis van de Pura Vida cultuur te begrijpen moet u het met eigen ogen ervaren.

Strand van Manuel Antonio