Vietnam en Cambodja reis | De Finesse van Vietnam & Cambodja

  boutique

  

24-daagse reis Finesse van Vietnam en Cambodja

€ 

Vanaf 7.350,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

24-daagse privéreis de Finesse van Vietnam en Cambodja

Alle hoogtepunten van Vietnam en Cambodja worden in deze schitterende Boutiquereis gecombineerd.  Van de hooglanden van Sapa,  tot de parelwitte stranden van Zuid Cambodja zult u van de ene verbazing in de andere vallen. De reis start met een diepgaand bezoek aan de hoofdstad van Vietnam; Hanoi, en vervolgt zich naar de iconische rijstvelden van Noord Vietnam. Uiteraard mag een exclusieve cruise van 3 dagen door Ha Long Bay en het rustigere en mooiere Lan Ha Bay niet ontbreken. De reis doet ook het fabelachtige Phong Nha aan, de plek waar u het grootste grottenstelsel ter wereld vindt.  De reis door Vietnam eindigt in het charmante Hoi An, waar u een kunstenaar en boeren ontmoet! U vliegt naar Siem Reap om de wereldberoemde tempels van Angkor te bezoeken op een hele speciale manier. Na een ingrijpend bezoek aan de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh, eindigt u de reis in stijl aan een idealistisch strand op het eiland Koh Rong

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Vietnam
Dag 2 - Aankomst Hanoi - La Sinfonía del Rey Hotel & Spa
Dag 3 - Hanoi Highlights - La Sinfonía del Rey Hotel & Spa
Dag 4 - Transfer naar Sapa - Laxsik Ecolodge
Dag 5 - Sapa - Laxsik Ecolodge
Dag 6 - Transfer naar Hanoi - La Sinfonía del Rey Hotel & Spa
Dag 7 - Transfer naar Ha Long Bay - Emperor Cruises
Dag 8 - Ha Long Bay en Lan Ha Bay - Emperor Cruises
Dag 9 - Nachttrein naar Dong Hoi
Dag 10 - Phong Nha Grot - Phong Nha Lake House
Dag 11 - Paradise Cave en Dark Cave - Phong Nha Lake House
Dag 12 - Transfer naar Hoi An - La Siesta Hoi An Resort & Spa
Dag 13 - Hoi An wandeltocht - La Siesta Hoi An Resort & Spa
Dag 14 - Het lokale leven rondom Hoi An - La Siesta Hoi An Resort & Spa
Dag 15 - Welkom in Cambodja! - Navutu Dreams Resort & Spa
Dag 16 - Het Tonle Sap Meer - Navutu Dreams Resort & Spa
Dag 17 - Het machtige Khmer rijk per mountainbike - Navutu Dreams Resort & Spa
Dag 18 - Een dagje weg met Daniel - Navutu Dreams Resort & Spa
Dag 19 - Transfer naar Phnom Penh - Palace Gate Hotel & Resort
Dag 20 - De historie van Phnom Penh - Palace Gate Hotel & Resort
Dag 21 - 23 - De kust van Cambodja  - The Secret Garden Koh Rong
Dag 24 - Vertrek vanuit Cambodja
Dag 25 - Aankomst

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Vietnam

Uw fantastische reis naar Vietnam & Cambodja begint vandaag! Vanaf Amsterdam vertrekt u met een intercontinentale vlucht van Vietnam Airlines (via Frankfurt) naar Hanoi. Hier komt u de volgende dag aan.

Inclusief:

•  Intercontinentale vluchten met Vietnam Airlines naar Hanoi

Dag 2 - Aankomst Hanoi

Per intercontinentale vlucht komt u aan in Hanoi, Vietnam. U wordt warm verwelkomd door uw gids en chauffeur en door hen naar uw hotel gebracht waar u tot rust kunt komen van de reis.  Hanoi is een stad met meer dan 1.000 jaar oude cultuur en tradities, een schitterende plek om uw reis door Vietnam en Cambodja te starten. U begint in de late middag met het wandelen langs het Hoan Kiem Meer en door de '36 streets', ook wel het Oude Kwartier genoemd. Hier vindt u talloze winkeltjes en eettentjes. U geniet van een introductie aan "culinair Noord-Vietnam" en leert van alles over het lekkere verse eten van de straat. Uiteraard proeft u meerdere lokale snacks, een perfecte manier om kennis te maken met de lokale cultuur!

Inclusief:

• Privétransfer naar uw verblijf in Hanoi
• Middagexcursie "Noord Vietnam Culinair" inclusief lokale Engelssprekende gids, vervoer, en snacks en drankjes
• Overnachting op basis van logies en ontbijt

Dag 3 - Hanoi Highlights

U vervolgt uw interessante bezoek aan Hanoi met een bezoek aan de steegjes van de stad. Het echte leven speelt zich hier af, in de nauwe straatjes van de stad, waar de gemiddelde toerist niets van weet. Tijdens uw lokale ontbijt geniet u van een meesterlijk uitzicht over de stad. U vervolgt te voet de reis langs lokale ambachtswinkeltjes, koffietentjes, de lokale markt en muurschilderingen op Art Street. U leert ook meer over de geschiedenis van de stad en de Vietnam Oorlog als u de crashlocatie van een Amerikaanse B-52 bommenwerper bezoekt. In de middag zijn het de hoogtepunten die u bezoekt, inclusief een bezoek aan de Tempel van de Literatuur, gebouwd in 1076. Ook bezoekt u de Tempel van de Jadeberg, plaatselijk bekend als de Ngoc Son-tempel, in het centrum van het Hoan Kiem-meer.

Inclusief:

• Ochtendexcursie  "Behind the scenes of Hem" inclusief lokale Engelssprekende gids, vervoer, en ontbijt
• Middagexcursie "Highlights van Hanoi" inclusief lokale Engelssprekende gids, vervoer, en entreegelden
• Overnachting op basis van logies en ontbijt

Dag 4 - Transfer naar Sapa

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw shuttle transfer en reist u samen met een selectief groepje andere toeristen af naar Sapa. De rit duurt ongeveer 5 uur en u komt in de middag aan waarna u vrij bent om te genieten van uw nieuwe mooie omgeving. Sapa staat bekend om haar milde klimaat, en in de winter kan het er koud zijn! De omgeving van Sapa is bezaaid met valleien, rijstvelden en etnische dorpjes, welke u de komende dagen in alle rust privé gaat bezoeken. 

Inclusief:

• Shuttle transfer naar uw verblijf in Sapa
• Overnachting op basis van logies en ontbijt

Dag 5 - Sapa

De volgende dag ontmoet u 's ochtends uw gids en rijdt u naar de noordelijke Sapa-regio, met zijn prachtige topografie van bergen en valleien. Onderweg kunt u genieten van het uitzicht op de Fansipan-berg, de hoogste berg van het Indochinese schiereiland. De regio staat ook bekend om het verbouwen van groenten en bloemen. U bezoekt onderweg Hoa Su Pan, een dorp van de etnische minderheid Black Hmong. U vervolgt de reis met een wandeling van een uur door de Muong Bo vallei waar u meer te weten komt over de Tay mensen en cultuur. Na lunch in een lokaal huis bezoekt u My Son waar u een andere minderheid ontmoet; de Xa Pho.  Als laatste bezoekt u de Red Dao. De Red Dao-vrouwen staan ​​bekend om hun borduurvaardigheid en dragen traditionele felgekleurde kostuums. Na de wandeling staat er een auto klaar om u terug te brengen naar uw hotel.

Inclusief:

• Excursie  "De minderheden van de Sapa-vallei" inclusief lokale Engelssprekende gids, vervoer, en lunch
• Overnachting op basis van logies en ontbijt

Dag 6 - Transfer naar Hanoi

Na het ontbijt heeft u in de ochtend tijd om per fiets door de vallei te reizen en andere dorpjes te bezoeken. Observeer de lokale levensstijl en bezoek de mooie rijstterrassen. U krijgt een laatste kans om de schitterende omgeving in u op te nemen en de lokale vriendelijke mensen te ontmoeten alvorens u per bus terugreist naar Hanoi. Na aankomst in Hanoi wordt u naar uw hotel gebracht en heeft u de avond vrij te besteden. 

Inclusief:

• Ochtendexcursie  "Fietsen door de Sapa-vallei" inclusief lokale Engelssprekende gids, fiets en helm
• Shuttle transfer naar uw verblijf in Hanoi
• Overnachting op basis van logies en ontbijt

Dag 7 - Transfer naar Ha Long Bay

Na het ontbijt wordt u door een lokale vertegenwoordiger van de Emperor Cruises opgehaald en per shuttle naar de haven van Ha Long Bay gebracht. U wordt warm onthaald op de boot en naar uw hut verwezen. Een heerlijke lunch wordt voor u geserveerd, terwijl de boot richting de Hang Luon grot vaart. Hier kunt u kajakken of per bamboeraft de omgeving verder verkennen. Na uw activiteit vaart de boot verder naar Titov Island. Hier kunt u zwemmen in de baai of naar de top van de heuvel klimmen voor een schitterend uitzicht over de baai. U stapt terug aan boord van de boot en geniet van een korte kookdemonstratie en een heerlijk diner. De avond kunt u in alle rust aan boord doorbrengen op het dek of de bar. 

Inclusief:

• Shuttle transfer van Hanoi naar Ha Long Bay pier
• Middagexcursie aangeboden door Emperor Cruises
• Overnachting op basis van vol pension

Dag 8 - Ha Long Bay en Lan Ha Bay

U staat vandaag vroeg op en geniet van de zonsopkomst over de baai. Het ontbijt wordt geserveerd in het restaurant aan dek waarna u de ochtend spendeert in het dorpje Viet Hai. Per speedboot reist u naar het dorpje af en gaat u aan wal voor een fietstocht over beboste paden naar een schitterend rijstveld. U bezoekt een traditioneel huis midden in het nationale park waar u de lokale gebruiken kunt observeren.

De lunch wordt lokaal geserveerd waarna u terug vaart naar de boot en verder reist naar de Cat Ba-archipel. In de middag bezoekt u het drijvende dorp van Cai Beo en het Ba Trai Dao strand. Hier kunt u de verborgen grot en stranden bezoeken, of gaan kajakken langs de kliffen. In de namiddag komt u terug aan boord voor een ontspannen massage. Het diner wordt geserveerd in het restaurant van de boot, waarna u vrij bent de avond zelf verder in te vullen. 

Inclusief:

• Ochtendexcursie "Viet Hai fietstocht en dorpbezoek" inclusief lokale Engelssprekende gids, boottransport, fiets en lunch
• Middagexcursie "Ba Trai Dao" inclusief lokale Engelssprekende gids, kajak en entreegelden
• Overnachting op basis van volpension

Dag 9 - Nachttrein naar Dong Hoi

U kunt wederom vroeg opstaan om de opkomende zon boven de baai te zien, of u kunt deelnemen aan Tai Chi-lessen op het zonnedek. Nadat u uzelf vol energie heeft opgeladen met het lichte ontbijt, gaat de cruise verder naar de Me Cung Cave, één van de mooiste grotten met grote archeologische en historische waarde. Bezoek de grot en ontdek wat er de afgelopen 10.000 jaar heeft afgespeeld in de Ha Long cultuur. Terug aan boord geniet u van de afscheidsbrunch terwijl de boot terugkeert naar Ha Long. In de vroege middag komt u aan bij de pier en reist u af naar het treinstation van Hanoi, waar u op de nachttrein naar Dong Hoi stapt. 

Inclusief:

• Ochtendexcursie "Me Cung Cave" inclusief lokale Engelssprekende gids, en entreegelden
• Brunch
• Shuttle transfer naar het treinstation van Hanoi
• Overnachting aan boord van de nachttrein

Dag 10 - Phong Nha Grot

U komt vroeg in de ochtend aan op het station van Dong Hoi, waar u uw chauffeur en gids ontmoet. U wordt naar een lokaal restaurant gebracht voor het ontbijt waarna u incheckt bij het hotel, of indien niet mogelijk, de bagage achterlaat. Het gebied van Phong Nha staat bekend om de mooie en grote grotten. U begint uw bezoek aan Phong Nha dan ook met een exploratie van de Phong Nha grot, welke zicht vertaalt als 'wind en tanden'. De melkwitte stalagmieten en stalactieten binnenin de grot geven de grot deze naam. De grot maakt deel uit van de Ho Chi Minh Trail en werd tijdens de oorlog in Vietnam gebruikt als ziekenhuis en munitieopslag. De Son-rivier die oorspronkelijk de grot heeft uitgehouwen, stroomt er nog steeds doorheen. Per longtailboot vaart u een deel door de grot en peddelt u het laatste stukje door de grot om de ervaring compleet te maken.

Inclusief:

• Privétransfer van het Dong hoi treinstation naar uw verblijf
• Vroege check in met ontbijt 
• Middagexcursie "Phong Nha Cave" inclusief Engelssprekende gids, vervoer, longtailboot en entreegelden
• Overnachting op basis van logies en ontbijt

Dag 11 - Paradise Cave en Dark Cave

Na het ontbijt gaat u samen met uw gids en chauffeur op pad om meer van de mooie grotten uit de omgeving te bezichtigen. U reist een  deel over de Ho Chi Minh Trail naar de Paradise Cave. De grot staat lokaal bekend als Hang Thien Duong. Het is de langste grot in Zuidoost-Azië  met een totale lengte van wel 31 km. De grot is gedecoreerd met verbazingwekkende stalactieten en stalagmieten. Na het bezoek aan de Paradise Cave gaat u in de middag de Dark Cave bezoeken. Wees erop voorbereid dat het modderig kan worden in de Dark Cave! Deze grot is wat avontuurlijker dan de Paradise Cave en u heeft de mogelijkheid om te ziplinen en een modderbad te nemen  in de grot. Na uw bezoek keert u terug naar het hotel. 

Inclusief:

• Excursie "Paradise Cave en Dark Cave" inclusief Engelssprekende gids, vervoer en entreegelden
• Overnachting op basis van logies en ontbijt

Dag 12 - Transfer naar Hoi An

U reist in een kleine 6 uur naar Hoi An met uw chauffeur. Onderweg kunt u verschillende stops maken op de Hai Van Pass. De pas is één van de mooiste van Vietnam en geeft u een uitstekend uitzicht over de stad Da Nang en de onderliggende stranden waar de geallieerden tijdens de Vietnam oorlog landden. U stopt onderweg voor lunch (niet inbegrepen) en brengt een bezoek aan de Marble Mountain, waar u de pagodes en de grotten kunt bezoeken. Eenmaal aangekomen in Hoi An checkt u in bij uw hotel en heeft u de rest van de middag ter vrije besteding. 

Inclusief:

• Privétransfer van naar uw verblijf in Hoi An 
• Overnachting op basis van logies en ontbijt

Dag 13 - Hoi An wandeltocht

Na het ontbijt maakt u een wandeltocht door de oude binnenstad van Hoi An. Het stadje van Hoi An is met zijn honderden historische huizen, gemeentehuizen, pagodes en andere opmerkelijke bouwwerken één van de meest charmante plekjes van Vietnam. De oude stad was een belangrijke handelshaven van de 15e tot de 19e eeuw en het brede scala aan bouwstijlen weerspiegelt de inheemse en buitenlandse invloeden, waardoor de stad in 1999 op de werelderfgoedlijst van UNESCO kwam te staan. Er is genoeg te zien, zoals de Japanse overdekte brug , het aardewerkmuseum, het 200 jaar oude Tan Ky-huis, de Chua Ong-pagode en de levendige lokale markt. U ontmoet een lokale kunstenaar die u meer vertelt over de lokale kunst en zijn goed gepreserveerde huis. Na de ontmoeting bent u de middag vrij om Hoi A verder op eigen gelegenheid te ontdekken. 

Inclusief:

• Ochtendexcursie "Wandeltocht Hoi An" inclusief Engelssprekende gids, entreegelden en ontmoeting met een lokale kunstenaar
• Overnachting op basis van logies en ontbijt

Dag 14 - Het lokale leven rondom Hoi An

De volgende dag ruilt u de straten van de stad in voor de rijstvelden en kleine dorpjes op het platteland. U stapt  achterop een vintage Vespa en geniet van een tocht van een halve dag door het platteland van Hoi An. U geniet van het rurale leven en kunt de conversatie aangaan met de lokale bevolking. U ziet een andere kant van Hoi An  en ervaart het plattelandsleven zoals niet heel veel buitenlandse toeristen dat ervaren. U rijdt langs eendenboerderijen en u bezoekt een charmante matweversfamilie. Ook komt u langs een garnalenkwekerijen en rijdt u langs kleine riviertjes naar het huis van een familie die rijstwijn brouwt. Uiteraard kunt u even proeven voordat u terugkeert naar het hotel voor een vrije middag. 

Inclusief:

• Ochtendexcursie "De omgeving van Hoi An" inclusief Engelssprekende gids, een Vespa scooter met chauffeur, entreegelden en lunch
• Overnachting op basis van logies en ontbijt

Dag 15 - Welkom in Cambodja!

Het grootste deel van de dag heeft u ter vrije besteding in Hoi An. In de middag wordt u naar de luchthaven van Da Nang gebracht voor een regionale vlucht naar Siem Reap, Cambodja. Na aankomst ontmoet u uw chauffeur en gids en reist u af naar het hotel. Hier checkt u in  heeft u een meet & greet met uw lokale gids. Samen met uw gids maakt u een korte introductietour door Siem Reap en bezoekt u een lokale pagode waar u een monnik ontmoet, leert u meer over de handicraft van Cambodja en proeft u unieke lokale drankjes van echte Cambodjaanse ingrediënten. 

Inclusief:

• Privétransfer naar de luchthaven van Da Nang
• Regionale vlucht van Da Nang naar Siem Reap (Cambodja)
• Privétransfer van de luchthaven naar uw verblijf
• Meet & greet met lokale gids
• Avila excursie "Welkom in Cambodja" inclusief Engelssprekende gids, tuktuk, zegening, en entreegelden
• Overnachting op basis van logies en ontbijt

Dag 16 - Het Tonle Sap Meer

Na het ontbijt ontmoet u uw gids en  bezoekt u een drijvend dorp op het Tonle Sap meer. Hier aanschouwt u een samenleving die nog steeds op houten woonboten wonen. Het dorp beweegt het hele jaar door, afhankelijk van de waterstanden van het meer. Aan het einde van het droge seizoen wanneer de waterstanden van het meer zijn op zijn laagst trekken de dorpelingen dichter naar de kust en leven ze voornamelijk van landbouwactiviteiten op het land. Vaar rond en observeer de unieke levensstijl waarna u terugkeert naar de pier voor een transfer terug naar Siem Reap. De rest van de middag bent u vrij.

Inclusief:

• Ochtendexcursie "Het grote Tonle Sap Meer" inclusief Engelssprekende gids, tuktuk, boottocht, en entreegelden
• Overnachting op basis van logies en ontbijt

Dag 17 - Het machtige Khmer rijk per mountainbike

Er staat een speciale dag te wachten met één van de hoogtepunten van uw reis. U stapt de mountainbike op en gaat Angkor ontdekken zoals bijna niemand dat doet! Via kleine paden die leiden naar achteringangen en vergeten tempels bezoekt u de hoogtepunten van Angkor op een zeer speciale manier. Samen met uw gids fietst u door het bos en bezoekt u Ta Prom, Tanei, Preah kahn, Angkor Thom en uiteraard Angkor Wat. De tour is zodanig afgesteld dat u op plekjes komt waar niet veel anderen komen, wat een gevoel van exploratie met zich meegeeft. Tussendoor geniet u van een lokale lunch en maakt u korte wandelingetjes door Angkor Thom naar verschillende tempels die ook vaak door de menigte links blijven liggen. Laat u vandaag verrassen in het archeologische park van Angkor!

Inclusief:

• Avila Excursie "Het Khmer Rijk van Angkor" inclusief Engelssprekende gids, mountainbike, helm, lunch en entreegelden
• Overnachting op basis van logies en ontbijt

Dag 18 - Een dagje weg met Daniel

Laat u compleet verrassen en ontmoet tijdjens het ontbijt onze reisexpert voor Zuidoost Azië, Daniel. Hij woont al sinds 2002 in Azië en heeft de laatste 15 jaar Cambodja als zijn thuis gehad. Samen met Daniel (en wellicht zijn gezin), gaat u op pad en leert u veel over Cambodja en hoe het leven in Cambodja is voor een westers gezin. Misschien stapt u vandaag de fiets op, of rijdt u in een jeep door het rurale gebied rondom Siem Reap.  Misschien gaat u wandleen door de jungle of bezoekt u een waterval. Of gaat u picknicken op een speciale plek en ontmoet u interessante locals?  Wie zal het zeggen? De enige die u met zekerheid kan vertellen wat u gaat doen is Daniel!

Inclusief:

• Avila Excursie "Een dag met Daniel" inclusief begeleiding, entreegelden, vervoer, lunch en drankjes
• Overnachting op basis van logies en ontbijt

Dag 19 - Transfer naar Phnom Penh

Na het ontbijt verlaat u Siem Reap en reist u samen met uw chauffeur naar de provincie van Kampong Thom. Onderweg stopt u in Kampong Kdei, een dorp dat bekend staat om zijn 800 jaar oude brug uit de Angkor-periode, Spean Praptos. Ook stopt u bij Sambor Prei Kuk. De ruïnes van Sambor Prei Kuk liggen allemaal verspreid in de jungle. U maakt een wandeling van ongeveer drie kilometer door de bossen en eindigt bij een lokaal restaurant waar u kunt lunchen (niet inclusief). De rit gaat verder gaat naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja. De gevolgen van het Pol Pot-regime zijn hier nog zichtbaar in de monumenten en musea die zijn opgezet. Ondanks het verleden is Phnom Penh een sfeervolle, gezellige stad waar u veel kunt zien en beleven.

Inclusief:

• Privétransfer naar Phnom Penh via Sambor Prei Kuk
• Overnachting op basis van logies en ontbijt

Dag 20 - De historie van Phnom Penh

Vandaag combineert u een tuktuk met wandelingetjes die u op een unieke manier de ene na de andere hoogtepunten van de stad laten zien. Samen met uw gids bezoekt u onder anderen het onafhankelijkheidsmonument, het centrale park, de centrale markt, het treinstation en de bibliotheek van Phnom Penh. De attracties linken allemaal aan de oude Franse glorie, waar sommige gebouwen volledig gerestaureerd zijn en anderen nog in originele staat zijn. Na de lunch bezoekt u het "Colonial Square" en Wat Phnom. De rest van de middag neemt een andere vorm aan en de focus ligt op het donkere verleden van het land. Bereid u voor op een emotioneel bezoek aan de voormalige High School van Chao Ponhea Yat, die veranderde in het S-21 (Tuol Sleng) gevangenkamp. Ook bezoekt u Choeung Ek, dat bekend staat als "The Killing Fields". Na uw bezoek zult u een diepgaand respect hebben voor de manier waarop de Cambodjaanse bevolking dit tragedie te boven is gekomen. 

Inclusief:

• Avila Excursie: "Highlights van Phnom Penh" inclusief lokale Engelssprekende gids, tuktuk, entreegelden, en cocktail
• Middagexcursie "Bezoek S-21 & The Killing Fields" inclusief Engelssprekende gids, vervoer en entreegelden
• Overnachting op basis van logies en ontbijt

Dag 21 - 23 - De kust van Cambodja 

De ochtend is toebedeeld aan het Royal Palace van Cambodja met de Zilveren Pagode. Het paleis werd in de late 19e eeuw gebouwd door de Fransen en is vandaag de dag nog steeds in gebruik als de residentie van de huidige koning van Cambodja. Na uw bezoekt reist u af naar Sihanoukville waar u op tijd aankomt om de vroege middagboot naar Koh Rong te pakken. Na een tocht van ongeveer 45 minuten komt u aan op Koh Rong en geniet u van een vrij verblijf op het eiland. 

Koh Rong maakt dele uit van de Koh Rong archipel, welke staat bekend om zijn serene schoonheid. De gebied wordt vaak beschreven als een 'paradijselijk eiland' en heeft ongerepte witte zandstranden, warm kristalhelder oceaanwater en een heet tropisch klimaat. Het zustereiland Koh Rong Sanloeum  ligt op korte vaarafstand van Koh Rong mocht u het andere eiland ook willen bezoeken.

Inclusief:

• Ochtendexcursie "Het koninklijke paleis van Cambodja" inclusief Engelssprekende gids, vervoer en entreegelden
• Privétransfer naar de haven van Sihanoukville
• Overtocht per veerboot naar Koh Rong
• Transfer van de pier naar uw hotel
• Overnachting op basis van logies en ontbijt
 

Dag 24 - Vertrek vanuit Cambodja

Aan het einde van de ochtend wordt u opgehaald bij uw verblijf en reist u per veerboot terug naar Sihanoukville. Hier wacht uw chauffeur en samen reist u naar de luchthaven van Phnom Penh. U neemt afscheid van Cambodja en vliegt terug naar Amsterdam. 

Inclusief:

• Transfer naar de pier van Koh Rong
• Veerboot van Koh Rong naar de haven van Sihanoukville
• Privétransfer naar de luchthaven van Phnom Penh
• Intercontinentale vlucht van Phnom Penh naar Amsterdam

Dag 25 - Aankomst

U komt vandaag aan in Amsterdam. Welkom thuis!

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 7.350,- per persoon. 
De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten uitgevoerd door Vietnam Airlines op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
• 22 overnachtingen in mooie boutique hotels 
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'programma'
• Alle excursies zoals uitgebreid beschreven en genoemd in programma
• Avila Experiences waaronder Foodie Tour in Hanoi, Angkor off trail Mountainbiking en een dag met Daniel
• Engelssprekende begeleiding tijdens excursies 
• Alle genoemde, benodigde privétransfers
• Alternatieve vervoersmiddelen zoals genoemd in de dagbeschrijving, zoals fiets, boot, kajak en tuktuk
• Meet & Greet bij aankomst
• Entreegelden van attracties en nationale parken indien van toepassing
• Administratiekosten (€50,- per boeking)

Duurzame onderdelen van uw reis:
• CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €40,- per persoon)
• Bijdrage van € 10,- per persoon aan de Avila Foundation
• Verschillende wandel- en fietstochten
• Donaties aan lokale pagodes en gemeenschappen

Exclusief:

• Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie €200,- tot €300,-)
• Upgrade Business Class (prijsindicatie €1.200,- tot €3.200,-)
• Upgrade kamertype
• Visumkosten voor Vietnam
• Visumkosten voor Cambodja
• Reis en/of annuleringsverzekering
• Persoonlijke uitgaven/fooien
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Bijdrage SGR (€5,- per persoon)

Avila Reizen regelt alles voor uw Finesse van Vietnam en Cambodja reis

Accommodaties

La Sinfonía del Rey Hotel & Spa

La Sinfonía del Rey Hotel & Spa ligt in het hart van Hanoi, vlak bij de oude wijk, de Franse wijk en vele belangrijke bezienswaardigheden. De kamers zijn chique en voorzien van gratis WiFi, airconditioning, dineren op de kamer, een flatscreen-tv, een eigen badkamer en gratis toiletartikelen. Sommige kamers hebben een balkon en een prachtig uitzicht op het Hoan Kiem-meer en de oude wijk van Hanoi. In het eigen restaurant kunnen gasten genieten van heerlijke Vietnamese gerechten. De Terraço Sky Bar biedt een verscheidenheid aan drankjes en uitzicht over het legendarische Hoan Kiem-meer van Hanoi.

Uw verblijf: 2 nachten

Laxsik Ecolodge

Laxsik Ecolodge biedt een onvergetelijk verblijf in het hart van Sa Pa en biedt gemakkelijke toegang tot nabijgelegen toeristische attracties, zoals de avondmarkt van Sa Pa, de zilveren waterval en de stenen kerk van Sa Pa. De accommodatie bestaat uit prachtig ingerichte kamers en bungalows met koffie- en theefaciliteiten. De eigen badkamers zijn uitgerust met een bidet, een haardroger en gratis toiletartikelen. Gasten krijgen elke ochtend een gratis ontbijt geserveerd. Andere voorzieningen zijn onder meer een restaurant, een 24-uursreceptie en gratis WiFi.

Uw verblijf: 2 nachten

La Sinfonía del Rey Hotel & Spa

La Sinfonía del Rey Hotel & Spa ligt in het hart van Hanoi, vlak bij de oude wijk, de Franse wijk en vele belangrijke bezienswaardigheden. De kamers zijn chique en voorzien van gratis WiFi, airconditioning, dineren op de kamer, een flatscreen-tv, een eigen badkamer en gratis toiletartikelen. Sommige kamers hebben een balkon en een prachtig uitzicht op het Hoan Kiem-meer en de oude wijk van Hanoi. In het eigen restaurant kunnen gasten genieten van heerlijke Vietnamese gerechten. De Terraço Sky Bar biedt een verscheidenheid aan drankjes en uitzicht over het legendarische Hoan Kiem-meer van Hanoi.

Uw verblijf: 1 nacht

Emperor Cruises

U kunt Halong Bay verkennen aan boord van Emperor Cruises, een op maat ontworpen traditioneel schip met acht individueel ontworpen en-suite hutten met eigen balkons, panoramisch uitzicht op de oceaan en een persoonlijke butlerservice. Het Panorama Restaurant aan boord serveert ontbijt, lunch en diner vergezeld van een rijke selectie gratis lokale bieren, sterke drank en onderscheidende wijnen. Maaltijden kunnen worden genuttigd in de hutten, op de zonnedekken of ergens anders op het schip. Andere openbare ruimtes zijn twee loungebars en clubs, een kleine bibliotheek, een internetcafé, twee jacuzzi's, sauna's, twee massageruimtes, een kinderclub en een fitnessruimte. Gasten kunnen genieten van activiteiten zoals kookdemonstraties, lokale dieren in het wild spotten, snorkelen, varen, kajakken, vissen op inktvis en nog veel meer.

Uw verblijf: 2 nachten

Phong Nha Lake House

Phong Nha Lake House ligt naast het pittoreske Dong Suon-meer in Phong Nha. Gasten kunnen talloze grotten verkennen, fietsen, kajakken langs de kreek of een mooie wandeling maken. De accommodatie biedt accommodatie in villa's, bungalows, suites en kamers, en sommige hebben een balkon of terras. Alle kamers zijn een oase van rust, uitgerust met moderne voorzieningen zoals Wi-Fi, een minibar, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer. Als het gaat om dineren, worden gasten elke ochtend getrakteerd op een inclusief ontbijt en kunnen ze genieten van overheerlijke gerechten voor lunch en diner in een van de opmerkelijke restaurants en bars. Recreatieve voorzieningen zijn onder andere een zwembad.

Uw verblijf: 2 nachten

La Siesta Hoi An Resort & Spa

Het resort ligt naast groene rijstvelden en dorpjes, in de buurt van de Thu Bon-rivier en op korte loopafstand van de oude binnenstad van Hoi An. Een uniek kenmerk dat grenst aan het terrein is een oud gemeenschapshuis uit de buurt, gewijd aan de oprichters van het 15e-eeuwse Thanh Ha-aardewerkdorp.

Liefhebbers van eten kunnen kiezen uit traditionele Vietnamese gerechten in Red Bean of internationale fusion gerechten in The Temple. Verder beschikt de accommodatie over een spa, twee zwembaden en een fitnessruimte.

Uw verblijf: 3 nachten

Navutu Dreams Resort & Spa

Het Navutu Dreams Resort & Spa ligt op slechts enkele minuten van het Angkor-complex in Cambodja; een UNESCO-werelderfgoed. Het resort heeft maarliefst drie grote zwembaden, waardoor u kunt kiezen tussen het 18 meter zoetwatersportzwembad, of ontspannen in het zoutewaterloungezwembad. Voor kinderen is er een apart zwembad. Navutu is een familiebedrijf met 28 kamers en luxe suites en staat bekend om zijn persoonlijke service en authentieke lokale accenten.

Duurzaamheid
Geniet van dit ongerepte natuurlijke resort waar de nadruk ligt op verantwoordelijkheid voor het milieu door middel van hernieuwbare energiebronnen, recyclingdiensten, milieuvriendelijke verpakkingen, lokaal geproduceerd voedsel, UV-filters en watervulstations om een ​​positieve relatie met de natuur en de lokale gemeenschap te garanderen. Navutu zet zich op allerlei fronten in om zo duurzaam mogelijk te opereren. Zo doneren bijvoorbeeld ze hun kookolie zodat dit upcycled wordt naar biodiesel. Meer informatie: https://navuturesorts.com/siem-reap/sustainability 

Uw verblijf: 4 nachten

Palace Gate Hotel & Resort

Palace Gate Hotel & Resort ligt centraal in Phnom Penh en grenst aan de pracht van het Koninklijk Paleis, op korte loopafstand van het bruisende Riverside-gebied van Sisowath Quay. Het hotel biedt gasten luxe accommodatie op de meest gunstige locatie van de stad. Het Palace Gate Hotel combineert luxe moderne accommodatie met een traditionele Angkoriaanse sfeer en biedt gasten de kans om te ontspannen in een vorstelijke oase of om de herrijzende Parel van Azië te verkennen.

Uw verblijf: 2 nachten

The Secret Garden Koh Rong

The Secret Garden Koh Rong ligt langs de kustlijn van Pagoda Beach en biedt een comfortabel verblijf op het eiland Koh Rong. De kamers zijn voorzien van gemakken als airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en gratis wifi. U kunt genieten van een maaltijd in het restaurant van het hotel, dat een ongerept uitzicht op de oceaan biedt. Extra voorzieningen zijn onder andere een zwembad, een bar, een reisbureau en dagelijkse schoonmaak.

Uw verblijf: 3 nachten

Bestemmingen

Hanoi

De hoofdstad van Vietnam is ook de meest sfeervolle en verleidelijke stad van het land, met haar brede boulevards en oude pagodes - een deftige mix van Franse kolonialisme en Aziatische gratie en traditie. Geniet van een wandeling rond de levendige oude wijk met zijn smalle straatjes en bezoek op zaterdagen en zondagen de Hanoi Night Market. Andere plaatsen om te bezoeken zijn de Imperial Citadel van Thang Long, het Perfume Pagoda Tempel complex en het Hanoi Opera House gelegen in het hart van de Franse wijk.

Ta Van

Ta Van, een klein bergdorp in het noorden van Vietnam, is een dunbevolkte en gelegen zeer dichtbij de populaire stad Sapa, op slechts 11 kilometer afstand. Een afgelegen plaats, er zijn slechts twee manieren om Ta Van binnen te komen: ofwel per motor (die in Sapa kan worden gehuurd) ofwel via een goed ontwikkeld wandelpad dat door dichte bossen en terrasvormige rijstvelden naar het prachtig gelegen Ta Van leidt. Terwijl je in het dorp bent, kun je genieten van de Dao- en Hmong-gebruiken en -tradities, evenals lange wandelpaden in de omgeving - die het best bezocht kunnen worden in de late lente en zomer (tussen mei en september), wanneer de rijstvelden weelderig zijn.

Phong Nha

Aan de oevers van de sierlijke Son-rivier in centraal Vietnam ligt het charmante stadje Phong Nha. Reizigers naar deze rustige stad kunnen langs de rivieroever slenteren, de overheerlijke lokale keuken proeven en de schilderachtige omgeving bewonderen. Dit gastvrije gehucht aan de rivier dient als toegangspoort tot het wonderlijke Phong Nha-Ke Bang National Park, een UNESCO-werelderfgoedlocatie met kalksteenbergen bezaaid met honderden uitgestrekte grottenstelsels en een ondergrondse rivier die te voet, per boot of fiets kan worden verkend. Een van de belangrijkste trekpleisters van de ontzagwekkende jungle-regio is de Phong Nha-grot, een magische grot die alleen per boot bereikbaar is, met kalkstenen sculpturen en een trap die leidt naar enkele lokale winkels die bij de ingang rusten.

Hoi An

Hoi An aan de kust in centraal Vietnam, is betoverend. Hoi An de eens zo bruisende havenstad heeft een kleurrijke mix van Frans, Chinees en Japans geïnspireerde architectuur. Gekenmerkt door haar vele grachten, bruggen en tempels. Een fijne bijkomstigheid is dat er zijn geen auto’s zijn toegestaan ​​in de belangrijkste straten. De waterkant is zeer levendig met boutique hotels, restaurants en ambachtelijke winkels. Breng ook een bezoek aan de ruïnes van My Son Sanctuary, een oud hindoe tempel complex.

Siem Reap

Het best bekend als de toegangspoort tot het prachtige oude Angkor tempelcomplex. Siem Reap is een gezellig stadje met mooie Franse koloniale en hedendaagse architectuur. De belangrijkste bezienswaardigheid is natuurlijk het Angkor complex, dat een oppervlakte beslaat die groter is dan Parijs. Om onbekende redenen duizenden jaren geleden verlaten, werd het gebied in 1860 herontdekt door een Franse ontdekkingsreiziger, Henri Mahout. Andere bezienswaardigheden in en rond Siem Reap zijn onder andere de vele kunst en kunstnijverheid winkels, het Tonle sap-meer en het Prek Toal-vogelreservaat.

Phnom Penh

Phnom Penh draagt de onmiskenbare tekens van het tumultueuze Rode Khmer-verleden van Cambodja. Ondanks de littekens van die tragedie is er tegenwoordig een overweldigend gevoel van vrijheid en vriendelijkheid bij de Cambodjaanse bevolking. Dit maakt Phnom Penh vandaag de dag een zeer aantrekkelijke bestemming. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn onder andere het Koninklijke Paleis, de Wat Phnom pagode, de centrale markt en nog veel meer. 

Koh Rong

Koh Rong, ook bekend als Monkey Island, is een verademing na een aantal van de ruwere en ruige bestemmingen in het binnenland van Cambodja te hebben bezocht. Dit kleine eiland, gelegen 25 km uit de kust van Sihanoukville, heeft 43 km prachtige zandstranden langs de oost- en westkust, omspoeld door gematigd turquoise wateren. Het binnenland is grotendeels bedekt met regenwouden waar u kunt wandelen langs prachtige paden. Koh Rong is nog steeds een relatief onder de radarbestemming, met slechts een handvol accommodatiemogelijkheden en uitgaansgelegenheden, hoewel er een goed nachtleven is in Tui Bay.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!