Jordanië Reizen

Jordanië; een land met sprookjesachtige landschappen en bezaaid met archeologische schatten. Jordanië behoort zeker tot de hoogtepunten van het Midden-Oosten. Deze reisbestemming is met name bekend door de 2000 jaar oude ‘verloren stad’ Petra, de indrukwekkende Dode Zee en het buitenaardse landschap van de Wadi Rum-woestijn. Onze Jordanië reizen brengen u naar de mooiste parels van het land!

Sprookjesachtige Jordanië reizen

Het opvallende landschap van Jordanië is een legende: uitgestrekte, zonovergoten zandduinen, dramatische rotspartijen van zandsteen en graniet, en verborgen steden uit steen gehouwen. Kijk uw ogen uit in de oude stad Petra, één van ’s werelds grootste archeologische wonderen, een sprookjesachtige woestijnstad met uitgehouwen gebouwen en monumenten. Ervaar de schoonheid van Wadi Rum bij zonsondergang, verken per jeep de iconische canyons en rotsbogen beroemd gemaakt door Lawrence of Arabia en overnacht onder de sterrenhemel. Ontdek de opmerkelijk goed bewaarde ruïnes van Jerash, ooit een bloeiende Romeinse metropool. Bewonder de indrukwekkende mozaïken in Madaba en het kruisvaarders kasteel van Kerak. Bezoek de berg Nebo, waar Mozes uitkeek over het Beloofde Land. Drijf in de Dode Zee en geniet van het rijke onderwaterleven in Aqaba.

Jerash

Jordanië reizen en self drives

Uw Jordanië reis wordt tot in de puntjes door ons verzorgd. Met Avila door Jordanië reizen betekent verblijven in bijzondere accommodaties, een ontspannen reistempo, de hoogtepunten net op een andere manier beleven en verborgen pareltjes weg van de massa! Jordanië is een perfecte bestemming om zelf met de huurauto te ontdekken.

 

Voorbeeldreizen Jordanië

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen met de verschillende reistypes Authentique (met nadruk op het echt beleven van de bestemming), Boutique (met oog voor comfort) en Unique (the sky is the limit!). Natuurlijk maken we de reis graag geheel voor u op maat.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!

Jordanië; het land van archeologische hoogtepunten

De hoofdstad Amman is een moderne metropool en ligt uitgestrekt over zeven heuvels. De stad heeft bruisende straten en interessante bezienswaardigheden, waaronder een Romeins Amfitheater en een indrukwekkende Citadel met een prachtig uitzicht over de stad.

Net ten noorden van Amman ligt de stad Jerash, één van de belangrijkste Grieks-Romeinse-Byzantijnse steden in het Midden-Oosten. Hier zijn onder andere theaters, tempels en zuilengalerijen te vinden die in een verbazingwekkend goede staat verkeren.

Het ultieme hoogtepunt voor de meeste mensen is het wereldwonder Petra. Deze stad werd door de Nabateeërs uitgehouwen uit een rozerode gebergte. Het gebied staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en is één van de meest mysterieuze plekken ter wereld.

Bij een reis door Jordanië hoort ook een woestijn-experience. Overnacht onder de sterrenhemel in een luxe glamping tent of in een glazenkoepel. Laat u meenemen door een bedoeïen in een 4×4 jeep door de woestijn.

In het zuiden van het land ligt de prachtige badplaats Aqaba. Aan de stranden zijn mooie accommodaties te vinden en de zee is beroemd om haar prachtige onderwaterleven. Naast exotische vissen en koraalriffen liggen er ook interessante wrakken. Kortom een paradijs voor snorkel en duikliefhebbers.

Drijven op de Dode Zee staat op de bucket list van menig reiziger en is daarom de perfecte afsluiter van een reis door Jordanië.

Siq bij Petra