Saoedi-Arabië Reizen

Saoedi-Arabië is een reisbestemming met een buitengewone onaangeroerde schat aan cultuur en natuurlijke schoonheid. Het toerisme staat in Saoedi-Arabië nog in de kinderschoenen, wat een authentieke kijk geeft op het land. Ontdek uitgestrekte woestijnen, machtige vulkanen, bijzondere rotsformaties en eeuwenoude cultuurschatten. Ga op reis met onze geweldige Saoedi-Arabië reizen!

Indrukwekkende Saoedi-Arabië reizen

Het gigantische Saoedi-Arabië gelegen in het Midden-Oosten staat bekend om haar oneindige woestijnen en vurige olievelden. Het land verrast echter met haar diversiteit en bijzondere bezienswaardigheden. Laat u verwonderen over de schoonheid van de Al Ahsa-oase; een groen paradijs naast de immense zandvlakte van de Empty Quarter. Duik de geschiedenis in bij Al Jouf, Tabuk en Al-Turaif, of overnacht in de Al Nafud-woestijn. Cultuurliefhebbers kunnen bij AlUla goed uit de voeten; een levend museum met honderden jaren aan Arabische geschiedenis. Het Asir Hoogland biedt groen heuvellandschap en adembenemende uitzichten. Geniet in dynamische grote steden, zoals Damman, Jeddah en Riyadh, vol interessante musea, moderne architectuur en bruisende souqs. Een spectaculaire kronkelige bergweg brengt u naar Taif, ook wel City of Roses genaamd en Saoedi’s onofficiële hoofdstad in de zomer. Sluit uw reis af aan de Rode Zee, perfect voor strandontspanning en duikexcursies in diepblauwe wateren.

Saoedi-Arabië - Tabuk

Saoedi-Arabië ontdekkingsreizen

Uw Saoedi-Arabië reis wordt tot in de puntjes door ons verzorgd. Met Avila door Saoedi-Arabië reizen betekent verblijven in bijzondere accommodaties, een ontspannen reistempo, de hoogtepunten net op een andere manier beleven en verborgen pareltjes weg van de massa! Saoedi-Arabië is een geweldige bestemming om eeuwenoude cultuur te proeven.

Voorbeeldreizen Saoedi-Arabië

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen met de verschillende reistypes Authentique (met nadruk op het echt beleven van de bestemming), Boutique (met oog voor comfort) en Unique (the sky is the limit!). Natuurlijk maken we de reis graag geheel voor u op maat.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!

Saoedi-Arabië; land van eeuwenoude cultuur

Het Koninkrijk van Saoedi-Arabië is een gigantisch land (de grootste in het Midden-Oosten) met een gigantische woestijnvlakte, ook wel “Empty Quarter” genoemd. Het land staat natuurlijk bekend om haar vele vurige olievelden, maar kan daarnaast absoluut verrassen. Vanuit de hoofdstad Riyadh kan het land goed per vliegtuig verkent worden.

Op zowel cultureel vlak als op natuurgebied heeft Saoedi-Arabië een breed aanbod. Bewonder de glinsterende sterrenhemel bij de Al Nafud-woestijn tijdens een onvergetelijke duizend-en-één-nacht woestijnervaring. Bij Al Jouf bevindt u zich op een kruispunt van eeuwenoude beschavingen, prachtige landschappen en vruchtbare valleien vol olijfbomen. Dwaal over levendige traditionele markten en bewonder het 400-jarige dorp van Al Habala; hangend op een steile klif.

Saoedi-Arabië beschikt over spectaculaire kustlijnen doordat het land grenst aan de Rode Zee, de Arabische Zee en de Arabische Golf. De azuurblauwe wateren zijn een waar snorkelaars en duikersparadijs, terwijl witte zandstranden de ultieme strandbeleving geven.

Het land is rijk aan een culinaire keuken, levendige markten en traditionele gerechten. Bewonder prachtige architectuur, indrukwekkende moskeeën en bezoek interessante musea. Met over 11.000 archeologische vindplaatsen en 5 UNESCO-werelderfgoederen biedt dit land een overvloed aan erfgoed.

Jeddah