Oman Reizen

Ontdek de oude geschiedenis en culturele schatten die het sultanaat Oman op het Arabisch Schiereiland te bieden heeft. Reis door grillige bergen, authentieke dorpen, vruchtbare oases in de woestijn en langs een prachtige kust. Oman weet u, als bijzondere reisbestemming, steeds weer opnieuw te verbazen.

Magische Oman reizen

Bezoek in Muscat één van de oudste markten van Oman, Muttrah Souq. Ook de Grote Moskee, gebouwd van zandsteen en marmer is ongetwijfeld een bezoek waard. Het land bestaat voornamelijk uit woestijnvlaktes en een onvergetelijke zonsondergang in de Wahiba Sands woestijn, zoals in 1001 nacht, kan daarom zeker niet ontbreken aan uw reis. Rijd in een 4×4 dwars door het gebergte Jebel Akhdar dat is bezaaid met Omaanse dorpen. Bezoek ook de voormalige hoofdstad Nizwa. Bewonder het beroemde Unesco Fort, aanschouw de geitenmarkt en loop door de levendige Nizwa Souq. Verder komt u onderweg de mooiste wadi’s tegen, zoals Wadi Shab, Wadi Bani Khalid en Wadi Tiwi, waar u kunt zwemmen in het kristal heldere water.

Bergdorp in Jebel Akhdar

Oman reizen op maat

Uw Oman reis wordt tot in de puntjes door ons verzorgd. Met Avila door Oman reizen betekent verblijven in bijzondere accommodaties, een ontspannen reistempo, de hoogtepunten net op een andere manier beleven en verborgen pareltjes weg van de massa! Samen met een privéchauffeur of met de huurauto ontdekt u de meest bijzondere plekken van het land.

Voorbeeldreizen Oman

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen met de verschillende reistypes Authentique (met nadruk op het echt beleven van de bestemming), Boutique (met oog voor comfort) en Unique (the sky is the limit!). Natuurlijk maken we de reis graag geheel voor u op maat.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!

Mystiek Oman

Oman ligt op het Arabische schiereiland met een prachtig landschap van uitgestrekte woestijn, eindeloze kustlijnen en golvende duinen.

De hoofdstad Muscat heeft leuke bezienswaardigheden. Bezoek de de Sultan Qaboes-moskee en bewonder de prachtige kroonluchter gemaakt van Swarovski en het gigantische Perzische tapijt. Neem ook zeker een kijkje bij de levendige Muttrah Souk. Naast tal van interessante bezienswaardigheden zijn er in de hoofdstad heerlijke hotels aan het strand om volledig te ontspannen.

In de binnenlanden staan de groene wadi’s in schril contrast met het ruige landschap van de steile bergen. Rijd in een 4×4 naar Jebel Sham, de hoogste berg van Jebel Akhdar. In de omgeving kunnen prachtige wandelingen, maar ook meerdaagse trekkings worden gemaakt en kunnen groene wadi’s, authentieke dorpen en adembenemende uitzichtpunten worden bezocht.

Een overnachting in de Wahiba Sands kan niet ontbreken in een reis door Oman. Hier komt Oosterse mystiek, zoals in het sprookje 1001 nacht, en het Westerse comfort samen in luxe tentenkampen.

Dankzij de strategische ligging is het land voor lange tijd het middelpunt geweest van de handel tussen Oost en West. Hierdoor kent het land dan ook een traditie van gastvrijheid die eeuwen ver teruggaat en die ertoe heeft geleid dat het land tot de dag van vandaag bezoekers met open armen ontvangt.

Wadi Oman