Noorwegen Reizen

Noorwegen is de ultieme reisbestemming! Reis door de epische landschappen die Noorwegen te bieden heeft. Van glaciale hooglanden, prachtige archipels, tot aan arctische toendra’s en prachtige fjorden – meer dan 1.000 – maken het land tot een echt geo-blockbuster. Het landschap heeft ook zijn eigen sfeerverlichting, dankzij het mysterieuze noorderlicht in de winter en de middernachtzon in de zomer. Ga op ontdekking met onze unieke Noorwegen reizen!

Unieke Noorwegen reizen

Laat Avila Reizen u meenemen naar Noorwegen, een plek met absolute schoonheid en een overvloed aan buitenavonturen. Het heeft een prachtig winters landschap en beeldschone fjorden. Daarnaast vindt u hier ook met bossen begroeide bergen, ongerepte meren, gigantische gletsjers en ruige kustlijnen. Noorwegen biedt reizigers de mogelijkheid om te vissen, wandelen, klimmen, kajakken en fietsen. Charmante steden en dorpen accentueren deze landschappen, van het pittoreske Bergen dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, tot het levendige Tromsø en het idyllische dorpje Balestrand. Ontdek zelf de magie van Noorwegen tijdens één van onze reizen. Verken de fjorden per boot, rijd over de schilderachtige Flåm-spoorweg, geniet van de bruisende hoofdstad Oslo, of reis door het uiterste noorden van het land voor een Arctic-avontuur.

Reinebringen, Norway

Noorwegen natuurreizen en self drives

Uw Noorwegen reis wordt tot in de puntjes door ons verzorgd. Met Avila door Noorwegen reizen betekent verblijven in bijzondere accommodaties, een ontspannen reistempo, de hoogtepunten net op een andere manier beleven en verborgen pareltjes weg van de massa! Noorwegen is de ultieme bestemming voor een privérondreis of een mooie self drive

Voorbeeldreizen Noorwegen

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen met de verschillende reistypes Authentique (met nadruk op het echt beleven van de bestemming), Boutique (met oog voor comfort) en Unique (the sky is the limit!). Natuurlijk maken we de reis graag geheel voor u op maat.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!

Noorwegen; het land van epische landschappen

Hoewel de bevolking voor het grootste deel in kleine steden en dorpen woont, zijn de vijf grootste steden van Noorwegen zeker de moeite waard om te bezoeken. Om te beginnen met het levendige Oslo, één van ’s werelds mooiste hoofdsteden, met een bloeiende caféscène en een keur aan uitstekende musea. Voorbij Oslo ligt Trondheim, met zijn schitterende kathedraal en charmant antiek centrum; verder is er de betoverende haven van Bergen, poort naar de westelijke fjorden; zanderig, bruisend Stavanger in het zuidwesten; en noordelijk Tromsø.

Buiten de steden blijft de eeuwige aantrekkingskracht de westelijke fjorden met haar verbluffende landschappen. Neem de tijd om de charmes van de kleine dorpjes aan de fjord te bewonderen, waaronder Balestrand, Lofthus, Loen, Flåm, Ulvik en Mundal. Dit is tevens ook een geweldig wandelgebied.

Veel van de mooiste wandelingen van het land kunnen echter verder landinwaarts worden gemaakt, binnen de grenzen van een drietal prachtige nationale parken: de Hardangervidda, een enorm bergplateau met een maanachtig uiterlijk; de Rondane, met haar uitpuilende bergen; en de Jotunheimen, beroemd om haar grillige toppen.

Ver weg naar het noorden, voorbij Trondheim, wordt Noorwegen steeds wilder en soberder – twee eigenschappen die het perfect maken voor avonturiers die graag buiten de gebaande paden willen gaan. Bezoek onder ander de Lofoten-eilanden, Tromsø, of de Noordkaap. En tot slot, een korte vlucht verderop, is er de wonderbaarlijke kilte van Spitsbergen, afgelegen in de Arctische zeeën, waar eilanden met glooiende gletsjers en met ijs beglaasde bergen op u wachten. Hier is de sneeuwscooter of Zodiac nuttiger dan een auto.

Skagsanden beach, Flakstad, Norway