Poolgebied

De Poolgebieden op onze mooie aarde zijn een witte wereld, een ruige wereld en een bijna mythische wereld. De Noord- en Zuidpool zijn beide gebieden waar het extreem koud is en waar ijsvlaktes te vinden zijn. Toch zijn ze vrij verschillend van elkaar. De Poolgebieden geven de ultieme avonturier een ervaring om nooit te vergeten. U bezoekt hier de aarde op haar puurst. Met onze reizen naar o.a. Antarctica en Spitsbergen kunt u kennismaken met de wondere witte wereld van de Poolgebieden en het bijzondere wildlife dat hier leeft.

Klik op het land voor meer informatie

Antarctica

Een witte wereld, een ruige wereld en een bijna mythische wereld. Antarctica is zonder meer het ruigste continent en een wildernis die zijn gelijke niet kent. Toch biedt Antarctica een thuis aan vele diersoorten die de bezoeker gezamenlijk een natuurshow bieden waar zelfs de meest verwende reiziger nog van achterover zal slaan.

Bekijk onze Antarctica reizen

Groenland

Groenland is een bijzonder eiland dat omringd wordt door de Noordelijke IJszee en de Atlantische Oceaan; een geweldige reisbestemming voor liefhebbers van natuur en wildlife. U komt in Groenland in contact met Arctische invloeden, die zorgen voor een wereld die iedere dag weer anders is.

Bekijk onze Groenland reizen

Spitsbergen

In de wateren van Spitsbergen geven bultruggen, vinvissen, narwallen, orka’s en zeehonden een adembenemende show. Kolossale ijsbergen drijven in oorverdovende stilte, gletsjers wisselen elkaar af met ijsschotsen, bergtoppen reiken naar de hemel. Omgeven door de Noordelijke IJszee is dit het terrein van de machtige ijsbeer.

Bekijk onze Spitsbergen reizen

Algemene informatie over Poolgebied

Ga op zoek naar ijsberen, poolvossen, sneeuwhazen en wolven op de Noordpool en kom in contact met de Eskimo’s. Kijk niet raar op als u net buiten de Noordpool een wilgenboom aantreft. Spitsbergen is een geweldige bestemming voor het verkennen van de Noordpool. Antarctica, de Zuidpool, daarentegen is zonder meer het ruigste continent en een wildernis die zijn gelijke niet kent. Toch biedt Antarctica een thuis aan vele diersoorten die de bezoeker gezamenlijk een natuurshow bieden. Bewonder de vele soorten pinguïns die er leven, de speelse zeehonden of indrukwekkende walvissen terwijl u meer leert over de geschiedenis. Er bestaan meerdere routes om de Poolgebieden te ontdekken doch enkele ingrediënten zullen altijd onderdeel zijn van uw expeditiereis; de wildlife, ijsschotsen, een stukje wetenschap en historie, en tot slot het onmiskenbare gevoel aan het einde van de wereld te zijn aangekomen.

Het beste van Poolgebied

De aantrekkingskracht van Antarctica

Vertrek per expeditieschip vanuit het zuidelijkste puntje van Argentinië om het Antarctisch-schiereiland te bereiken. Hier wacht een wereld vol ijsschotsen, wildlife, ijsbergen en glinsterende oceaan op u voor het avontuur van uw leven. Een witte poolwildernis waar puurheid de boventoon voert en waar de stilte alleen wordt verbroken door krakend ijs en de roep van zeevogels.

Spitsbergen op haar best

In de Noordelijke IJszee vindt u Spitsbergen, een eilandengroep die vooral ijsberen hun thuis noemen. Naast het spotten van wildlife, kunt u hier ook geweldige poolactiviteiten doen zoals tochten per hondenslede of per snowscooter. De meeste inwoners van Spitsbergen wonen in de hoofdstad Longyearbyen; een goede uitvalbasis voor ook culturele en culinaire ervaringen.

Op reis per expeditieschip

De beste manier om de Poolgebieden te verkennen is per expeditieschip. Er is keuze aan verschillende comfort-niveau’s en verschillende routes, waarbij de beleving van de natuur en het wildlife centraal staan. Een reis met een expeditieschip is een droom die waarheid wordt, waarbij u de Poolgebieden op haar puurst kunt verkennen, terwijl u begeleid wordt door professionele experts.

Waarom naar de Poolgebieden reizen met Avila Reizen?

Bij Avila Reizen staat de beleving centraal. Persoonlijke aandacht, service gericht denken en een focus op duurzaam toerisme staan garant voor een zorgeloze rondreis. Met unieke Poolexpedities, bijzondere overnachtingen en spectaculaire excursies zorgen we voor een onvergetelijke reiservaring naar de Poolgebieden. We helpen u met onze expertise graag verder om uw droomreis te verwezenlijken, en we staan 24/7 voor u klaar om u te ondersteunen tijdens de reis.