Roemenië Reizen

Roemenië is het land van Dracula, oerbossen, een interessante geschiedenis en natuurparken vol wilde dieren. Onze Roemenië reizen laten u kennismaken met haar landschappelijke schoonheid en historische regio’s. Geniet van de talloze unieke reiservaringen die wachten om ontdekt te worden. Waar u ook naartoe gaat in Roemenië, een reis door dit bijzondere land zal fantastisch en onvergetelijk zijn.

Authentieke Roemenië reizen

Roemenië is een echte avonturiers-bestemming die nog vrij onontdekt is. Ontmoet de gastvrije bevolking en geniet van culinaire gerechten die per regio erg verschillend zijn. Ga mee op reis door Transsylvanië, de thuisbasis van enkele van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa en dompel uzelf onder in de Roemeense cultuur. De verschillende Roemeense landstreken hebben allemaal iets prachtigs, zoals indrukwekkende kastelen en ontzagwekkende kloosters. Geniet van heerlijke Roemeense wijnen, verken de bruisende steden Boekarest en Cluj en ga op pad met een 4×4 wagen om de bruine beer te spotten. Ontspan een paar dagen aan de kust van de Zwarte Zee, of stap aan boord voor een boottocht over de Donaudelta waar een rijk vogelleven te vinden is.

Bran kasteel (Dracula kasteel)

Roemenië natuurreizen en self drives

Uw Roemenië reis wordt tot in de puntjes door ons verzorgd. Met Avila door Roemenië reizen betekent verblijven in bijzondere accommodaties, een ontspannen reistempo, de hoogtepunten net op een andere manier beleven en verborgen pareltjes weg van de massa! Roemenië is de ultieme bestemming voor een privérondreis of een mooie self drive.

Voorbeeldreizen Roemenië

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen met de verschillende reistypes Authentique (met nadruk op het echt beleven van de bestemming), Boutique (met oog voor comfort) en Unique (the sky is the limit!). Natuurlijk maken we de reis graag geheel voor u op maat.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!

Roemenië; het land van middeleeuwse steden en prachtige natuur

Roemenië is één van de grootste landen in Zuidoost-Europa en grenst aan vele landen zoals Hongarije, Oekraïne en Servië. Roemenië heeft indrukwekkende bergen, prachtige heuvels, vruchtbare vlaktes en veel rivieren en meren. De Karpaten doorkruisen het midden van het land dat aan beide zijden wordt begrensd door heuvels. Bossen bedekken meer dan een kwart van het land en de fauna is één van de rijkste van Europa, waaronder bruine beren, herten, lynxen, gemzen en wolven.

Een reis door Roemenië begint meestal in het bruisende Boekarest met haar prachtige oude centrum en het indrukwekkende Parlementspaleis. Het wordt vaak gecombineerd met Transsylvanië, de thuisbasis van enkele van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa, waaronder Brasov, Viscri, Crit en Sighisoara.

Roemenië beschikt daarnaast ook over het rijkste moerasgebied van Europa: de Donaudelta. U vindt hier meer dan 300 vogelsoorten, 60 vissoorten, 1.200 soorten planten en bomen, en Europa’s grootste pelikanen-kolonie. Bovendien verblijft in de winter vrijwel de hele Europese populatie aan roodhalsganzen hier.

Geniet van boottochten over de Donaudelta en het Somova-meer en ervaar de grote diversiteit aan flora en fauna. Sluit de reis af met een heerlijke wijnproeverij in het Macin-gebied, of met een kustverblijf bij de Zwarte Zee.

Witte pelikanen bij de Donaudelta, Romanië