Groenland Reizen

Groenland is een bijzonder eiland dat omringd wordt door de Noordelijke IJszee en de Atlantische Oceaan. Met haar ligging nabij de Noordpool reist u door een wondere wereld vol ijsbergen, ijsrivieren en ruige bergen. Met onze unieke Groenland expeditiereizen kunt u kennismaken met de Groenlandse Inuït, ijsberen en rendieren spotten en een magisch natuurlandschap bewonderen.

Luxe Groenland reizen en expedities

Groenland is een geweldige reisbestemming voor liefhebbers van natuur en wildlife. Het land is grotendeels bedekt door ijs, waarbij de kleine nederzettingen aan de kust, zoals Aasiaat, een unieke setting vormen. De hoofdstad Nuuk is ’s werelds meest noordelijke en kleinste hoofdstad. De moderne stad brengt de historie en cultuur van het land samen met de prachtige omliggende natuur. In het oosten van het land is het grootste nationale park ter wereld te vinden: het Nationaal Park Noordoost-Groenland. Vaar hier over het Scoresby-fjord of bezoek het charmante vissersdorpje Ittoqqortoormiit. Ga in het westen op avontuur bij het Ilulissat-ijsfjord, een UNESCO-werelderfgoed, en reis af naar het noorden voor een bezoek aan de Inuït stad Qaanaaq. In de Diskobaai kunt u op zoek gaan naar indrukwekkende ijsbergen en de Groenlandse walvis.

Ittoqqortoormiit village

Groenland expeditiecruises

Uw Groenland reis wordt tot in de puntjes door ons verzorgd. Met Avila door Groenland reizen betekent verblijven in bijzondere accommodaties, een ontspannen reistempo, de hoogtepunten net op een andere manier beleven en verborgen pareltjes weg van de massa! Groenland is de perfecte reisbestemming voor het maken van een onvergetelijke expeditiecruise.

Voorbeeldreizen Groenland

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen met de verschillende reistypes Authentique (met nadruk op het echt beleven van de bestemming), Boutique (met oog voor comfort) en Unique (the sky is the limit!). Natuurlijk maken we de reis graag geheel voor u op maat.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!

Beste Reistijd

De beste reistijd voor Groenland is van half juni tot half september. Maximale temperatuur in de zomer is rond de 12 graden. De donkere wintermaanden zijn ideaal voor het aanschouwen van het noorderlicht.

Groenland; een betoverende natuurbestemming

Reizen door Groenland betekent een reis vol avontuur in een bestemming waar de natuurelementen het voor het zeggen hebben. U komt hier in contact met Arctische invloeden, die zorgen voor een wereld die iedere dag weer anders is. Verken hier adembenemende landschappen waar ijsbergen de mooiste vormen aannemen en o.a. ijsberen, walrussen en zeehonden hun thuis hebben.

Groots, oneindig en ijzig; Groenland is grotendeels (circa 80%) bedekt door een ijskap, waardoor er alleen in de kuststroken (voornamelijk in het zuiden en westen) nederzettingen te vinden zijn. Het grootste deel van de bevolking is opgemaakt uit Inuït, de inheemse inwoners van het land.

Nationaal Park van Groenland is een schitterende natuurgebied. Met een grillige kustlijn gevormd door gigantische fjorden en prachtige alpiene bergen die erover opdoemen, bieden de kusten van Noordoost-Groenland adembenemende landschappen en is het de thuisbasis van het grootste nationale park ter wereld. Met een oppervlakte van ongeveer een miljoen vierkante kilometer, bijna de helft van het eiland, is het Nationaal Park Noordoost-Groenland, een UNESCO-biosfeerreservaat, een bijzonder geïsoleerde regio. Het is vele maanden van het jaar afgesloten door de ijsschots en staat bekend om zijn ongerepte natuur en rijke fauna.

Nuuk Qingaaq mountain