Nicaragua Reizen

Een reis door het onbekende Nicaragua weet menigeen te verrassen. Het gebeurd zelden dat in Nicaragua de verwachtingen niet worden overtroffen. Deze fascinerende reisbestemming in Midden-Amerika verwelkomt u met vulkanische landschappen, koloniale architectuur, sensationele stranden en ongerepte jungle en eilanden. Onze Nicaragua reizen nemen u mee naar de mooiste plekken van dit indrukwekkende land.

Indrukwekkende Nicaragua reizen

Geniet tijdens uw reis door Nicaragua van prachtige koloniale steden als Granada en León. Het in het Nicaragua-meer gelegen eiland Ometepe betovert natuurliefhebbers met schitterende uitzichten op vulkanen en met een ongekende diversiteit aan flora en fauna. Langs de westkust van het land treft u heerlijke ecolodges, de één nog romantischer dan de andere, waarvandaan u de rauwe schoonheid van de Stille Oceaan ervaart. Ontdek de weelderige jungle bij het ongerepte Indio Maiz-natuurreservaat, bezoek de koffieregio in het bergachtige Matagalpa en duik de cultuur in bij het traditionele Estelí. Verken het bijzondere Solentiname-archipel en bezoek het wildlife-reservaat Los Guatuzos. De eilandengroep ‘Corn Islands’ zijn een Caribisch paradijs en deze archipel leent zich dan ook uitstekend voor een perfecte afsluiter van uw Nicaragua reis.

El Hoyo-vulkaan in Nicaragua

Fantastische Nicaragua reizen met privéchauffeur

Uw Nicaragua reis wordt tot in de puntjes door ons verzorgd. Met Avila door Nicaragua reizen betekent verblijven in bijzondere accommodaties, een ontspannen reistempo, de hoogtepunten net op een andere manier beleven en verborgen pareltjes weg van de massa! Nicaragua is een geweldige cultuur- en natuurbestemming.

Voorbeeldreizen Nicaragua

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen met de verschillende reistypes Authentique (met nadruk op het echt beleven van de bestemming), Boutique (met oog voor comfort) en Unique (the sky is the limit!). Natuurlijk maken we de reis graag geheel voor u op maat.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!

Nicaragua; het best bewaarde geheim van Midden-Amerika

Nicaragua is een waar paradijs voor vogelspotters, avonturiers, natuurliefhebbers en cultuurproevers. En dan zijn er nog de inwoners zelf, zelden treft u zoveel vriendelijkheid en gastvrijheid aan als in Nicaragua. Met trots delen zij hun natuurschoon met u! Nicaragua is misschien wel het ‘best bewaarde geheim’ van Midden-Amerika.

De mooie koloniale steden Granada en León bieden charmante kiezelstenen straatjes, prachtige kathedralen, gezellige plaza’s en vele restaurantjes waar heerlijk gegeten kan worden. In de omgeving vindt u kleurrijke markten, vele vulkanen en meren en lagunes. Vooral de Apoyo Lagoon is een pareltje om aan te verblijven. De witte dorpen van Masaya bieden u traditionele handgemaakte producten en in Estelí komt u, verrassend genoeg, meer te weten over de Cubaanse-sigarenindustrie.

Het grootste eiland in zoetwater ter wereld, Isla Ometepe, is een geweldige plek om te genieten van vulkanen, koffievelden, mangroves en stranden. Ga kajakken, wandelen, paardrijden, of op zoek naar wildlife, zoals brulapen en vele vogelsoorten.

Matagalpa wordt ook wel ‘de parel van het noorden’ genoemd met haar mooie berggebied. Stop onderweg bij de borrelende San Jacinto-moddervelden. Andere parels zijn de regio Jinotega, het Miraflor natuurreservaat, de Somoto-canyon en Indio Maiz.

Op de Corn-eilanden komt u in een Caribisch paradijs terecht, terwijl San Juan del Sur een geweldige surfbestemming aan de Stille Oceaan is.

Nicaragua