Borneo Reizen

Een reis door Borneo is een kans om uzelf volledig onder te dompelen in de overweldigende natuur en inzicht te krijgen in de traditionele culturen. Laat een positieve impact op deze reisbestemming achter door verantwoord op zoek te gaan naar de zeldzame neusapen. Onze Borneo reizen nemen u mee naar de meest bijzondere plekken van deze indrukwekkende natuurbestemming.

Ongerepte Borneo reizen

Als één van de weinige overgebleven natuurlijke toevluchtsoorden van de orang-oetan, is het met regenwoud bedekte Borneo een paradijs voor iedere dierliefhebber. Vaar over de Kingabatangan-rivier om een glimp op te vangen van deze bedreigde diersoort in het wild. Breng vervolgens een bezoek aan het orang-oetanreservaat van Sepilok en ontdek de verborgen grotten van het Gunung Mulu Nationaal Park in het noorden van Sarawak. Geniet van de zonsopgang bovenop de Kinabalu-berg, wees een gast van de Iban-stam en verblijf in een traditioneel longhouse. Bezoek het Danum Valley Conservation Area, genesteld in het noordoosten van Sabah. Dit is de perfecte plek om het regenwoud van Borneo te verkennen en de unieke flora en fauna te ontdekken. Of snorkel rond de Sipadan-eilanden en ontspan op poederzacht zand.

Mount Kinabalu

Borneo natuurreizen met een privéchauffeur

Uw Borneo reis wordt tot in de puntjes door ons verzorgd. Met Avila door Borneo reizen betekent verblijven in bijzondere accommodaties, een ontspannen reistempo, de hoogtepunten net op een andere manier beleven en verborgen pareltjes weg van de massa! Borneo is een fantastische reisbestemming voor zowel strand- als natuurliefhebbers.

Voorbeeldreizen Borneo

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen met de verschillende reistypes Authentique (met nadruk op het echt beleven van de bestemming), Boutique (met oog voor comfort) en Unique (the sky is the limit!). Natuurlijk maken we de reis graag geheel voor u op maat.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!

Borneo; de thuisbasis van de orang-oetans

Mystiek Borneo is een schat aan natuurlijke en culturele heerlijkheden; van de ondoordringbare bossen met zeldzame en inheemse dieren tot de verschillende stammen die een sterke spirituele band met het regenwoud onderhouden. Maleisisch Borneo is perfect voor een exotische strandvakantie op hemelse ongerepte stranden en biedt inspirerende bezienswaardigheden en diverse landschappen.

Kota Kinabalu, de hoofdstad van Sabah, is een paradijs voor fijnproevers met een eindeloze keuze aan restaurants en eetkraampjes. Ontdek aansluitend de paradijselijke eilanden van het Tunku Abdul Rahman Nationaal Park middels een speedboottransfer.

Op ongeveer 2,5 uur rijden van Kota Kinabalu ligt het UNESCO-werelderfgoed Kinabalu Park. Het is een botanische tuin en mede dankzij het frisse klimaat huisvest het gebied ontelbare bloemen- en plantensoorten. Wilt u op een avontuurlijke manier genieten van de ongerepte natuur op Sabah? Dan is raften in de Padaskloof bij Tenom, gelegen in het Crocker Range Nationaal Park, zeker een aanrader.

Ontdek ook het authentieke deel van Borneo, Sarawak. Of het nu gaat om het delen in de levensstijl van de vele inheemse gemeenschappen, het verkennen van gigantische grotten in het UNESCO-werelderfgoed Gunung Mulu Nationaal Park, het leren koken van Sarawakse gerechten, of wandelen over de junglepaden van Bako Nationaal Park. Borneo biedt tal van mogelijkheden.

Tun Sakaron Marine Park