Griekenland Reizen

Griekenland is een fascinerende bestemming en een smeltkroes van historische ruïnes, vulkanische kliffen, zinderende mediterrane passie, mythische legendes en vriendelijke bevolking. Reis naar het land waar Olympiërs voor het eerst streden. Griekenland reizen zijn vol met wonderschone stranden, een heerlijke keuken en betoverend erfgoed!

Ontspannende Griekenland reizen

Griekenland is beleven! Bezoek de Akropolis in Athene, of beklim een ​​uit steen gehouwen trap naar de Meteora-kloosters, bovenop torenhoge rotsen. Geniet van een door sterren verlicht drama in een oud openluchttheater en laat u verrassen door enorme marmeren sculpturen die uit de Egeïsche Zee zijn gegraven. Ontspan op één van de vele paradijselijke eilanden die omzoomd zijn met witte zandstranden, zoals Santorini en Mykonos. Kijk uit naar dolfijnen en zeeschildpadden en fiets door weelderige bossen. Verken het groene Corfu en dwaal door olijfgaarden en idyllische dorpjes. En uiteraard niet te vergeten, de Griekse keuken. Unieke regionale producten maken reizen hier een culinair avontuur. Proef verse kruiden en groenten, mosselen gestoomd in ouzo, brood gebakken met olijven en vis rechtstreeks uit de zee.

Meteora

Griekenland ontdekkingsreizen met een vakantiegevoel

Uw Griekenland reis wordt tot in de puntjes door ons verzorgd. Met Avila door Griekenland reizen betekent verblijven in bijzondere accommodaties, een ontspannen reistempo, de hoogtepunten net op een andere manier beleven en verborgen pareltjes weg van de massa! Leer het land kennen middels self drives en eilandhoppen.

Voorbeeldreizen Griekenland

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen met de verschillende reistypes Authentique (met nadruk op het echt beleven van de bestemming), Boutique (met oog voor comfort) en Unique (the sky is the limit!). Natuurlijk maken we de reis graag geheel voor u op maat.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!

Griekenland; een cultureel paradijs met zonnige stranden

Griekenland kent een lange en interessante geschiedenis en is de bakermat van de Westerse beschaving. Veel van deze geschiedenis is nog goed voelbaar in hoofdstad Athene die rijk is aan tempels als het Parthenon, het beroemde symbool van Athene dat vanaf de Akropolis hoog boven de stad uit torent.

Naast Athene, staat Griekenland natuurlijk ook bekend om de vele eilanden. Naar schatting zijn dit er zo’n 3.000 die verdeeld zijn over verschillende eilandgroepen.

Zo zijn er de Ionische eilanden, die bekend staan als ‘de groene eilandengroep’, waar Corfu en Zakynthos toe behoren. Maar ook de minder bekende eilanden van deze archipel zijn met hun prachtige baaien en pittoreske haventjes zeker de moeite waard.

Op de eilanden die behoren tot De Cycladen vindt u de typisch Griekse witte huisjes met blauwe deuren en kozijnen, die samen een doolhof van smalle steegjes en straatjes vormen. Deze archipel bestaat uit zo’n 50 verschillende eilanden, waaronder Santorini en Mykonis. Een aanrader is om tussen de verschillende eilanden te gaan eilandhoppen!

Hoewel er naast Kreta, het grootste Griekse eiland en de nog niet zo toeristische Saronische archipel nog veel meer eilanden zijn, is ook het vasteland met hoge bergen, schitterende watervallen en heldere meren absoluut de moeite waard!

Grieks huisje