Ecuador Reizen

Zuid-Amerika in het klein, zo wordt Ecuador vaak genoemd. En niet voor niets! Vrijwel alle elementen waar het continent om bekend staat zijn in deze fantastische reisbestemming aanwezig. Onze Ecuador reizen brengen u naar toppen van vulkanen, naar dichte jungle, en naar prachtige zandstranden. Reis met ons mee naar dit magische wildlife-paradijs en laat u betoveren!

Authentieke Ecuador reizen

Ecuador heeft nog een heerlijk authentiek karakter, met koloniale boetiekhotels, rustieke hacienda’s en traditionele kledij. De werelderfgoed-steden Quito en Cuenca zijn fotografische hoogtepunten en in de noordelijke stad Otavalo wordt u verrast door de kleurrijke handelswaren van de lokale markt. Via de ‘Avenue of the volcanoes’ reist u door adembenemend berglandschap en nevelwouden. Andes-dorpjes, fantastische uitzichten en agrarische velden wisselen elkaar af. In Baňos wordt u omringd door glinsterende watervallen. Stap terug in de tijd van de Inca’s, wandel door het mystieke Cajas Nationaal Park, of vaar per boot door het prachtige Amazonegebied. Sluit af met een bezoek aan de spectaculaire Galapagoseilanden. Geniet in Ecuador van overheerlijke koffie, de bijzondere vogelsoorten en de pure natuur!

Nevelwoud in Ecuador

De mooiste Ecuador reizen met privéchauffeur

Uw Ecuador reis wordt tot in de puntjes door ons verzorgd. Met Avila door Ecuador reizen betekent verblijven in bijzondere accommodaties, een ontspannen reistempo, de hoogtepunten net op een andere manier beleven en verborgen pareltjes weg van de massa! Ecuador is een fantastische reisbestemming om individueel of met de familie te verkennen!

Voorbeeldreizen Ecuador

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen met de verschillende reistypes Authentique (met nadruk op het echt beleven van de bestemming), Boutique (met oog voor comfort) en Unique (the sky is the limit!). Natuurlijk maken we de reis graag geheel voor u op maat.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!

Cultuur en natuur proeven in Ecuador

Het noorden van Ecuador staat vooral bekend om de plaats Otavalo en haar kleurrijke lokale markt vol handelswaar. Er zijn hier ook prachtige natuurgebieden te vinden, zoals het beroemde Cuicocha-kratermeer en het minder bekende wetenschappelijk onderzoekscentrum Los Cedris Reservaat, gelegen in één van de meest biodiverse regio’s van de wereld.

Een absolute aanrader voor het Amazone-gebied is een verblijf in het mooie Napo Wildlife Center, waar u omringd wordt door meer dan 600 vogelsoorten en wat onder beheer staat van de Qichwa Añangu indianen. Een andere goede plek voor wildlife, en uitstekende chocolade, zijn de nevelwouden van Mindo, waar u o.a. kolibri’s en vlinders kunt bewonderen.

Het Andes-gebergte loopt als een ruggengraat door het land van noord naar zuid. Tussen de historische steden Quito en Cuenca komt u iedere dag weer in een ander landschap terecht. Zo komt u langs de Cotopaxi-vulkaan, het Quilotoa-kratermeer, het Guamote Andes-dorp, de watervallen bij Baños en Ingapirca Inca-stad. Bij Alausi kunt u een stuk met de beroemde Nariz-del-Diablo (neus van de duivel) trein langs uitgehakte bergenkloven reizen.

Het zuiden en zuidwesten, worden buiten Cuenca en Guayaquil (als uitvalbasis voor de Galapagos-eilanden) minder vaak aangedaan. Het Machalilla Nationaal Park geeft u een Galapagos-impressie en vanuit Puerto Lopez kunt u gaan whale-watchen.

Kolibri in Ecuador