Explore

Mauritius

Mauritius is een tropisch eiland gelegen in de Indische Oceaan. Het is een eiland waar u optimaal kunt genieten van zon, zee en strand. Ondanks het feit dat Mauritius geen groot eiland is, herbergt het eiland een mix van culturen, cuisines, ruige bergketens, tropisch regenwoud, endemische diersoorten en natuurlijk de mooie stranden. En dat maakt een bezoek aan Mauritius zeer speciaal!

De naam Mauritius klinkt opvallend Nederlands, en dat klopt. 420 jaar geleden werd het tot dan toe onbewoonde eiland ingelijfd door Nederlandse zeelieden onder leiding van Wybrand van Warwijck, die het eiland vernoemde naar Maurits van Oranje. Ook heeft het eiland enige bekendheid verworven dankzij De Blauwe Mauritius, een van de meest zeldzame en duurste postzegels ter wereld. Maar Mauritius is misschien nog wel het meest bekend van de Dodo, een loopvogel die tijdens de Nederlandse aanwezigheid op het eiland eind 17e eeuw is uitgestorven. De lessen van de Dodo zijn niet verloren gegaan en er wordt inmiddels veel gelet op natuurbehoud en duurzaamheid.

Het subtropische tot tropische klimaat maken Mauritius een prachtige bestemming om het hele jaar door te bezoeken. De verschillende stranden en gebieden op het eiland hebben allen hun eigen charme. Combineer dat met het rijke onderwaterleven (Mauritius is omringd door koraal), heerlijke accommodatie, goed eten en een hoog serviceniveau en je hebt het over een ware droombestemming. Als bestemming op zich, of als ontspannen afsluiter van uw rondreis door Zuidelijk Afrika.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl