Verantwoord toerisme

Reizen biedt een prachtige kans om bij te dragen aan natuurbehoud, dierenbescherming en armoedebestrijding. Met een kleine voetafdruk wordt een grootse betrokkenheid gecreëerd.

De afgelopen decennia heeft verantwoord toerisme eraan bijgedragen dat steeds meer natuurgebieden werden uitgeroepen tot Nationaal Park en werd een deel van de noodzakelijke inkomsten gegenereerd om deze gebieden te beschermen. Soorten werden behoed voor uitsterven, miljoenen kansarme mensen vonden een baan en zetten onder andere stropersactiviteiten aan de kant. Een focus op Verantwoord Toerisme maakt voor vele mensen en dieren daadwerkelijk een verschil en kan zelfs bijdragen aan een beter begrip tussen culturen en over globale vraagstukken.

Als reisorganisatie hebben wij een grote rol in het zorgdragen dat er een verantwoorde werkwijze wordt aangehouden in de gehele keten, van transfer, naar accommodatie, naar lokale agent en natuurlijk bij onszelf. Onze Travelife-certificering getuigd ervan dat we hier intensief mee bezig zijn (zie hieronder meer over Travelife).

Daarnaast hebben we onze eigen stichting opgericht: Avila Foundation. Met de Avila Foundation zijn wij mede-eigenaar van ‘Casa Blanca’, een huis in de provincie Sucre in Venezuela, waar kansarme kinderen dagelijks een warme maaltijd wordt aangeboden en waar gelegenheid is te spelen, te leren en te dromen. Tevens hebben wij de afgelopen jaren donaties gedaan aan onder andere het Wereld Natuurfonds, de Jimmy Nelson Foundation, het glazen huis en Sol y Luna in Peru.

Verder zijn wij officieel agent voor National Geographic Expeditions voor reizigers woonachtig in Europa, waar een deel van de opbrengsten ten goede komt aan het realiseren van de doelen van de National Geographic Society om te werken aan een planeet in evenwicht.

Rijstvelden in Vietnam

Onze duurzaamheidmissie

Avila Reizen heeft als missie om verantwoord te ondernemen met gerichte doelen die positief bijdragen aan natuurbescherming, armoedebestrijding en de betrokkenheid van lokale gemeenschappen.

Samen met onze werknemers en partners streven we naar hogere standaarden voor verantwoord toerisme en motiveren en adviseren we onze reizigers om op een meer duurzame en verantwoorde manier op reis te gaan, zodat we niet alleen vandaag de dag, maar ook in de verre toekomst van onze mooie planeet kunnen genieten.

Bekijk hier (pdf) ons overzichtelijke duurzaamheidbeleid met meer uitleg en onze doelen op gebied van mensen, milieu en dierenwelzijn voor 2020-2025!

Travelife Partner

Vanaf 30 april 2021 zijn wij trots Travelife Partner. Travelife is een internationaal toonaangevend management- en certificeringprogramma voor reisorganisaties en accommodaties die duurzaam willen ondernemen. Met dit certificaat voldoen we aan meer dan 100 criteria, met betrekking tot het kantoorbeheer, het productaanbod, internationale zakenpartners en klantinformatie. De Travelife-norm dekt de ISO 26000-thema’s voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, waaronder milieu, biodiversiteit, mensenrechten en arbeidsverhoudingen; en wordt formeel erkend als volledig in overeenstemming met de door de VN ondersteunde Global Sustainable Tourism Criteria.

Travelife logo Partner

Co2-compensatie

Vliegreizen hebben een negatieve impact op het milieu. In Europa kunnen verschillende bestemmingen goed per trein bereikt worden en staan de eerste elektrische huurauto’s al tot uw beschikking. Voor de meeste van onze bestemmingen is vliegen echter de manier om er te komen. We zorgen voor een CO2-compensatie voor de benodigde internationale vliegreizen, om zodoende de negatieve impact hiervan te verminderen. De compensatiebedragen zetten we vanuit de Avila Foundation in bij verschillende kleinschalige natuurprojecten, zoals DMO Sembalun in Indonesië.

Better holidays

Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen voor jou bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen. Of het nu gaat om vakanties waarbij u geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur beleeft, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming. Voor u als reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen.

Bestrijding seksuele uitbuiting van kinderen

Wij steunen actief de ANVR en Defence for Children – ECPAT in de bestrijding van kinderuitbuiting in vakantielanden. Wij nodigen u uit met ons alert te zijn en vermoedens van kindermisbruik te melden op www.meldkindersekstoerisme.nl.

Pack for a Purpose

Pack for a Purpose is een liefdadigheidsorganisatie die reizigers de mogelijkheid biedt om een aantal kilo van hun bagagegewicht te besteden om de lokale inwoners te helpen. Denk aan schoolbenodigdheden, kleding, medische apparatuur en andere benodigdheden die via de lodge aan het lokale project wordt geschonken. Om zeker te weten dat u meeneemt wat ter plaatse ook echt nodig is, geeft de lodge uitleg over het project. Op onze website en in onze reisvoorstellen geven we bij de deelnemende accommodaties en lodges hier extra uitleg over.