Spitsbergen Reizen

Het landschap in dit deel van de wereld is gewoonweg spectaculair. Zeeijs, gletsjers en berglandschappen strekken zich uit zo ver het oog reikt. En temidden van dit alles zwerft de ijsbeer, koning van de Noordpool, in volledige vrede en rust. Laat u vervoeren naar een wereld waar de mens gewoon een toeschouwer is en de natuur oppermachtig is.

Svalbard, arctisch avontuur

De naam Spitsbergen is gegeven door de Nederlander Willem Barentsz in 1596, toen hij onderweg was naar Nova Zembla. Internationaal wordt Svalbard ook veel gebruikt om de eilandengroep aan te duiden. Spitsbergen is tevens de naam van het grootste eiland dat samen met Nordaustlandet en Edgeøya het grootste deel van de archipel vormt. Kolossale ijsbergen drijven in oorverdovende stilte, gletsjers wisselen elkaar af met ijsschotsen, bergtoppen reiken naar de hemel. Ze herbergen allemaal een uitzonderlijke fauna. In de wateren van Spitsbergen geven bultruggen, vinvissen, narwallen, orka’s en zeehonden een adembenemende show. Op het land observeert u met ijsberen, walrussen, muskusossen, poolvossen en Svalbard-rendieren. In de lucht delen talloze vogelsoorten, waaronder noordse sterns, papegaaiduikers, zeearenden, en jan-van-genten.

 

IJsbeer Svalbard

Svalbard expeditiecruises

Ongerept Spitsbergen laat zich het best verkennen met een kleinschalige expeditiecruise in een seizoen dat ongeveer van mei tot september loopt. Aanschouw weergaloze gletsjers, ga aan land per Zodiac en maak de mooiste hikes. Wij verzorgen uw reis naar Longyearbyen en langs de schatten van de archipel.

Voorbeeldreizen Spitsbergen

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen met de verschillende reistypes Authentique (met nadruk op het echt beleven van de bestemming), Boutique (met oog voor comfort) en Unique (the sky is the limit!). Natuurlijk maken we de reis graag geheel voor u op maat.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!

IJsberen en ijsvlaktes

Longyearbyen is de grootst nederzetting van Spitsbergen en zal voor velen het startpunt zijn van hun expeditie. Een klein stadje met zo’n 2000 inwoners waar in het winterseizoen de zon maandenlang niet opkomt, en waar het in de zomer niet donker wordt. Het was John Munroe Longyear, een Amerikaanse mijnbouwer, die dit stadje als Longyear City stichtte in 1906 ten behoeve van de mijnbouw. Diezelfde mijnbouw speelt nu bijna geen rol meer op Spitsbergen, waar de focus nu ligt op onderzoek en toerisme.

In Lonyearbyen gaat u aan boord van uw expeditieschip om de Noordelijke IJszee te verkennen. Vroeg in het seizoen is het (bijna) onmogelijk om de hele archipel rond te varen door de stroming met zeeijs vanaf de Noordpool. Maar het is ook juist deze habitat waar de koning van het noorden zich thuisvoelt. De ijsbeer. Het is altijd weer een speurtocht om deze illustere dieren te vinden op de immense vlaktes. Helpt u mee speuren vanaf de brug van het schip?

Het een-na-grootste eiland, Nordaustlandet, is onbewoond en in z’n geheel een beschermd natuurgebied, voor het grootste deel bedekt met ijskappen. De indrukwekkende Austfonna-ijskap is in oppervlakte zelfs de grootste van Europa.