IJsland Reizen

IJsland is een land waar de elementen van de natuur de overmacht hebben. Reis door een wereld waar de wind overheerst, het water zijn kracht laat zien en de zon uw dagritme bepaald. Voel u nietig in deze spectaculaire reisbestemming, te midden van magische gletsjers, fascinerende lavastranden, hete geisers en donderende watervallen. Ga op ontdekking met onze unieke IJsland reizen!

Wonderschone IJsland reizen; puur natuur

Op maar drie uur vliegen van Amsterdam ligt Reykjavík, de levendige hoofdstad van IJsland. Zelfs met maar weinig tijd kunt u vanuit deze stad van de puurheid van IJsland genieten door een bezoek aan de Golden Circel, beroemd om de prachtige Gullfoss-waterval, Geysir-geiser, en het Thingevillir Nationaal Park. Reis langs de zuidkust met haar zwarte zandstranden vol ijsbergen, hike door een ijsgrot en vaar per boot over de Jökulsárlón gletsjerlagune. Maak kennis met de IJslandse gastronomie in de vissersdorpjes in het oosten van het land en doe een fantastische walvissafari vanuit het charmante Akureyri in Noord-IJsland. Bewonder hier het magnifieke noorderlicht en duik in de IJslandse cultuur met haar vissersindustrie, stoere schapenhouders en rijke geschiedenis van de Vikingen.

ijsgrot in IJsland

IJsland reizen en self drives

Uw IJsland reis wordt tot in de puntjes door ons verzorgd. Met Avila door IJsland reizen betekent verblijven in bijzondere accommodaties, een ontspannen reistempo, de hoogtepunten net op een andere manier beleven en verborgen pareltjes weg van de massa! IJsland is de ultieme bestemming voor een mooie selfdrive door de natuur.

Voorbeeldreizen IJsland

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen met de verschillende reistypes Authentique (met nadruk op het echt beleven van de bestemming), Boutique (met oog voor comfort) en Unique (the sky is the limit!). Natuurlijk maken we de reis graag geheel voor u op maat.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!

IJsland; het land van vuur en ijs

IJsland wordt vanwege haar vulkanen, gletsjers en ijsgrotten ook wel het land van vuur en ijs genoemd. Een spectaculair landschap vol vurige lavavelden en ijzige meren. Een reis door IJsland wordt gevormd door de weers- en natuurelementen. Wind, zon en regen zijn de overheersende invloeden die het dagritme bepalen.

Het zuiden van IJsland is dichter bevolkt dan de rest van het land. Hier vindt u hete warmwaterbronnen, borrelende geiservelden en uitgestrekte gletsjermeren met ijsbergen. Het Vatnajökull Nationaal Park, één van Europa’s grootste nationale parken, is een waar natuurparadijs met o.a. de Askja-vulkaan, de Jökulsárlón gletsjerlagune, het Skaftafell natuurgebied en de Snaefell-stratovulkaan.

De westfjorden zijn uiterst geschikt voor het spotten van vele vogelsoorten, waaronder papegaaiduikers die hier van eind-april tot eind-augustus te vinden zijn. Walvissen kunnen in IJsland het hele jaar gespot worden, net als zeehonden en de schichtige poolvos. Rendieren zijn vooral in het minder bezochte oosten van IJsland te vinden.

De noordelijke stad Akureyri is de perfecte uitvalbasis om naar het mooie Mývatn-meer te gaan en de IJslandse visserscultuur te proeven in Siglufjörður. Geniet van de puurheid, rust en uitgestrektheid van dit spectaculaire land.

IJsland