Explore

Malawi

Malawi is nog altijd een van de verborgen pareltjes in Afrika. Het land staat ook wel bekend als ‘The Warm Heart of Africa’ en dat is te danken aan de vriendelijkheid van de locals. Reizigers die voor het eerst naar Malawi reizen, zullen verrast zijn door de gastvrijheid, ondanks dat men vaak in armoede leeft. Dat siert het land en maakt het een zeer bijzondere Afrikaanse bestemming!

Eén van de meest bekende plekken van het land is natuurlijk Lake Malawi. Dit is een van de grootste en diepste meren van Afrika en biedt ongelooflijk mooie duik- en snorkelplekken. In het meer komen vele prachtige vissoorten voor, waardoor duiken hier een absolute ‘must-do’ is. Bovendien heeft het land haar naam te danken aan het meer. In de lokale taal Chichewa betekent Malawi vuur of vlammen en dat komt door magische zonsopkomsten- én ondergangen, die u aan het meer op magische wijze kunt ervaren. Er zijn meerdere prachtige accommodaties rondom het meer gelegen, waar u de ware schoonheid van deze plek ideaal kunt ervaren.

Naast het grote meer biedt Malawi nog vele andere mooie plekjes aan, die een bezoek meer dan waard zijn. Voor een enerverende safari kunt u namelijk ook terecht in Malawi. Veel dieren, zoals leeuwen, jachtluipaarden en neushoorns zijn geherintroduceerd vanuit andere landen, zoals Zuid-Afrika. Deze programma’s hebben voornamelijk plaatsgevonden in Liwonde National Park en Majete National Park, waar u zodoende prachtige safari’s kunt maken en op zoek kunt gaan naar de befaamde Big Five! Bezoek daarnaast ook zeker het Zomba Plateau, waar u heerlijk kunt wandelen en de omgeving van Thyolo met de vele koloniale theeplantages. Malawi is bij uitstek een land dat nog niet volledig is ontdekt door de massa reiziger, waardoor u Afrika hier nog op authentieke wijze kunt ervaren!

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 785 18 57 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om je droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 785 18 57 Mail ons op: info@avilareizen.nl