Azoren Reizen

De Azoren zijn onderdeel van Portugal en vormen een betoverende archipel met negen bewoonde en acht onbewoonde eilanden. De Azoren zijn van vulkanische oorsprong en worden omringd door de glinsterende Noord-Atlantische Oceaan. De eilanden hebben allen hun eigen beeldschone natuur en bijzondere natuurverschijnselen. Het constante klimaat zorg er voor dat dit deel van Portugal een reisbestemming is voor het hele jaar.

Azoren natuurreizen

De negen bewoonde eilanden van de Azoren hebben ieder een eigen identiteit. De meeste reizen beginnen op São Miguel, het hoofdeiland, met het bruisende Ponta Delgada als hoofdstad. São Miguel biedt prachtige natuur bij Lagoa do Fogo (het meer van het vuur) en de kratermeren van Sete Cidades: Lagoa Azul en Lagoa Verde. Op het eiland Terceira staat de schilderachtige hoofdstad Angra do Heroísmo op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Natuur- en wildlife liefhebbers hebben op Pico de tijd van hun leven. Spot hier walvissen en dolfijnen en duik tussen de haaien. Ook is er op dit eiland een bijzondere wijncultuur te vinden. Faial is een oase van rust en schoonheid. In de hoofdstad Horta vindt u overblijfselen van een rijk vissersverleden. Op Flores-eiland kunt u vele watervallen bewonderen en genieten van een prachtige kustlijn. De twee kleinste eilanden, Corvo en Graciosa, zijn de perfecte plek voor rustzoekers en spaliefhebbers. Op Santa Marta vindt u het mooiste strand van het archipel, Praia Formosa, en is daarnaast een favoriet bij surfers. São Jorge biedt spectaculair landschap met steile kliffen en een indrukwekkende bergketen.

Azoren kratermeer

Azoren reizen en selfdrives

Uw Azoren reis wordt tot in de puntjes door ons verzorgd. Met Avila naar de Azoren reizen betekent verblijven in bijzondere accommodaties, een ontspannen reistempo, de hoogtepunten net op een andere manier beleven en verborgen pareltjes weg van de massa! De Azoren lenen zich uitstekend voor een self drive, of als fantastische reisbestemming voor natuurliefhebbers.

Voorbeeldreizen Azoren

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen met de verschillende reistypes Authentique (met nadruk op het echt beleven van de bestemming), Boutique (met oog voor comfort) en Unique (the sky is the limit!). Natuurlijk maken we de reis graag geheel voor u op maat.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!

Azoren; de verborgen parel van Europa

Een reis op de Azoren staat vrijwel altijd in het teken van natuur; de eilanden kenmerken zich door een glooiend groen landschap, afgewisseld met weelderige begroeiing en ruige kusten. Dampende bronnen en borrelende modderpoelen geven vulkanische activiteit aan en op sommige eilanden zijn er hoge bergen te vinden. De vulkaan Pico (2.351 meter) is de hoogste berg van de Azoren én van Portugal. De witte bergtop steekt af en toe door de wolken heen. Naast de vulkanische gebieden zijn de mooie meren het meest kenmerkend voor de natuur op de eilandengroep; azuurblauwe en groene meren vullen de vulkaankraters. Het hele jaar bloeien bloemen in diverse kleuren, maar het meest bekend zijn wel de hortensia’s, die overal langs de wegen en tussen de weilanden gebruikt worden als haag. Zodra ze in bloei staan zorgen ze voor een explosie van blauwe bloemen. Het prachtige landschap op de Azoren wisselt af met gezellige dorpen. Pittoreske vissersplaatsjes met witte huisjes en koloniale kerkjes liggen verscholen tussen de ruige kusten en de groene natuur. Het vulkanische landschap en de groene natuur op de Azoren nodigt uit voor mooie wandelingen. In de Atlantische Oceaan rond de eilanden worden regelmatig (naargelang het seizoen) blauwe vinvissen, vinvissen, bultruggen, orka’s en potvissen gesignaleerd. De groene archipel is tevens een tussenstation voor allerlei trekvogels. Natuurliefhebbers, wandelaars, families met kinderen; iedereen zal genieten van een rondreis over deze prachtige eilandgroep.

Azoren - Sao Miguel