Avila Reizen in de media

Avila reizen en Ponant organiseren koninklijk scheepsbezoek

Ruim twintig reisprofessionals beleefden gisteren een koninklijk scheepsbezoek aan boutique cruiseschip Le Champlain van de Franse cruisemaatschappij Ponant. Zij kregen een rondleiding over het schip, lunch en gingen met Zodiacs de Amsterdamse grachten op.

Het expeditie-cruiseschip was met gasten onderweg vanuit Londen naar Kopenhagen en deed Amsterdam aan op Koningsdag. De reisprofessionals werden welkom geheten door Ralph van den Houten, die samen met zijn Avila-collega’s Rianne van der Werf en Kees de Vries aanwezig was. Speciaal voor de gelegenheid was Stephen Winter (International Sales Director Ponant Yacht Cruise & Expeditions) overgekomen uit Parijs.

Ponant werd in 1988 opgericht waarbij het de wens van de oprichters was om hun passie en respect voor de oceanen te delen. “Ponant is een boutique hotel op het water met dertien schepen die variëren in grootte van zestien cabin’s tot 215 cabin’s”, aldus Winter. “Le Champlain behoort tot de Explorer Class, een hele nieuwe generatie luxe en milieuvriendelijke(re) schepen.” Le Champlain biedt ruime suites met grote ramen en loungeruimtes die uitkomen op de buitenkant. Het jacht heeft een capaciteit van 92 passagiershutten en suites. De cruises van Ponant bieden toegang tot uitzonderlijke gebieden, zoals bijvoorbeeld Antarctica en Alaska. In 2019 heeft de rederij een Stichting opgericht met als doel het behoud van de oceanen en de poolgebieden en om uitwisseling tussen volkeren aanmoedigen.

Het in zowel Amsterdam als Haarlem gevestigde Avila Reizen werd begin 2019 door National Geographic Expeditions officieel aangesteld als agent voor Nederland en België. Hiermee is Avila Reizen het officiële boekingskantoor voor het portfolio van National Geographic Expeditions voor de Nederlandse en Belgische markt. Aan boord van de Ponant-cruises, dat ook een samenwerking heeft met National Geographic, gaan op de NG Expeditions een team van experts mee. Tijdens het scheepsbezoek in Amsterdam was de Nederlandse Florence Kuyper mee die momenteel expeditieleider is op Ponant schepen en net was teruggekeerd uit Antarctica.

 

Avila reizen opent een extra kantoor in Amsterdam

Avila Reizen heeft naast haar kantoor in Haarlem een kantoor geopend in Amsterdam aan de Sumatrakade 689 op het Java-eiland, vlakbij het centrum. ‘Ons specialisme breidt zich uit en daardoor breiden wij ons ook uit. Dankzij de samenwerking met twee gerenommeerde mensen in de reisbranche, Annemieke Bary-Fischer en Jan Vos, continueren we de kennis en hospitality op een nieuwe Avila-locatie in Amsterdam!’, zo laat de touroperator weten.

‘De Avila Reizen werkwijze blijft hetzelfde, met persoonlijke service, maatwerk tot in de kleinste details, een enthousiast en deskundig team, uitstekende contacten en boven alles een ongekende passie voor ‘ontdekkingsreizen met een vakantiegevoel’; reizen waarbij exploreren en ontspannen hand in hand gaan’, aldus Avila Reizen, dat schrijft dat haar kantoor in Amsterdam goed bereikbaar is met het openbaar vervoer en parkeermogelijkheden voor de deur heeft. Naast het kantoor in Amsterdam is Avila Reizen al jarenlang gevestigd aan de Nassaulaan 2 in Haarlem.

Avila reizen-amsterdam

Avila reizen-amsterdam

Artikel in het Haarlems Dagblad

Door Mirjam Buys.

De zaken gingen goed met de Haarlemse reisorganisatie Avila Reizen, de vooruitzichten waren rooskleurig. Totdat president Trump medio maart de grenzen met de VS sloot. Van de ene op de andere dag stortte alles in. In januari zagen we al een afname in de reizen naar Azië. Het was een domino-effect. Er was paniek en stress. Daar gaat ons feestjaar “, zegt Tim van der Wel, met zijn vrouw Hilda van der Wel-Gonzalez eigenaar van het reisbureau dat eind dit jaar het tienjarig bestaan ​​viert. Het reisbureau is gespecialiseerd in individuele ontdekkingsreizen op maat met verblijf in kleinschalige vaak luxe accommodaties naar Latijns-Amerika, Afrika en Azië. Wat voor het echtpaar begon aan de keukentafel is uitgegroeid tot een in de reisbranche toonaangevend bedrijf aan de Nassaulaan met twintig medewerkers en een klantenbestand van ruim 5.ooo adressen.

Verzekering

„We zijn beland in een hele lastige situatie die niemand heeft kunnen voorzien en waar ook geen verzekering tegen bestand is. Er lagen op dat moment zo’n vijfhonderd lopende dossiers op de bureaus. Reizen variërend van 2,5 week tot drie tot vier maanden”, aldus Van der Wel. „Onze eerste gedachte was dat we iedereen die met ons op reis was terug moesten brengen. Dat is met veel ‘kunst en vliegwerk’ gelukt. Vervolgens hebben we alle klanten die dit voorjaar met ons op reis zouden gaan en de reissom al hadden betaald persoonlijk benaderd en voor iedereen een individuele oplossing op maat getroffen. Veel mensen zijn opgedoekt om alsnog hun droomreis in 2021 te laten plaatsvinden. De solidariteit van onze klanten heeft ons enorm verrast. Dat geeft ons ook de energie om met deze totaal onverwachte situatie die de wereld volledig op z’n kop zet positief vooruit te kijken.”

Uitbreiding

„Samen met ons voltallige team concentreren we ons nu op uitbereiding van ons aanbod naar nieuwe bestemmingen binnen Europa en daarnaast ook op Canada en Alaska. We waren hier al voor de crisis mee bezig maar nu is in ineens tijd om ons daarop te focussen. Ook na de crisis zullen mensen weer gaan reizen naar dan op een andere manier. Weg van de massa. De kracht van ons bedrijf is het kleinschalige en individueel toerisme. We zijn belevingsspecialisten met de nadruk op natuur, cultuur, historie, het culinair en ontmoetingen. We zetten alle zeilen bij om verder in ons bedrijf te investeren en ons voor te bereiden op een toekomst na corona”, aldus Van der Wel,

Anders

Dat het reizen anders zal worden is duidelijk maar daar kan ook weer iets moois uit voortkomen, verwacht de in Venezuela geboren en getogen advocate Hilda (36) die daar vijftien jaar geleden haar grote liefde Tim (38) tegenkwam. hij werkte daar na zijn studie als reisbegeleider voor Djoser rondreizen.  „Tijdens onze eerste date gingen we in de kabelbaan naar de top van de berg Avila met wijds uitzicht over Caracas. De vlam sloeg over, we werden verliefd en maakten plannen. Zo is tien jaar geleden onze reisorganisatie ontstaan met de naam Avila Reizen. Ons project, onze droom, on eerste kind “, lacht Hilda, intussen de trotse moeder van dochter Isabela (5) in zoon Santiago (2). „Onze droom kan niet zomaar ineens voorbij zijn. We zijn er met ons hele team voor aan het vechten

Interview in Travelpro

https://www.travelpro.nl/lees-nu-travelpro-18-van-1-mei-2020-online/

Droom nu, reis later!

 

Wanneer we uit de routine stappen, leven we intenser. Inspiratie, gevoelens van liefde en dankbaarheid maar ook het besef van vergankelijkheid en hoe kwetsbaar we zijn komen sneller tot ons. Het zal de reden zijn dat we juist tijdens het reizen gemakkelijker in contact treden met de ziel van de wereld en op die manier met onszelf.

Het COVID-19 dat de mensheid momenteel teistert laat ons eveneens uit de routine stappen. Voor velen van ons betekent het intenser leven nu helaas ook het omgaan met verdriet en onzekerheden.

Graag delen Hilda en ik onze wens dat eenieder die dit leest toch ook inspiratie en gevoelens van liefde en dankbaarheid ervaart. We wensen iedereen heel veel sterkte in deze moeilijke tijden. Veel wijsheid, veel mededogen en een vleugje geluk aan uw zijde.

Ons vak is om reisdromen te verwezenlijken en op die manier een bijdrage te leveren aan het
levensgeluk en het opbouwen van mooie herinneringen samen met geliefden, familie en vrienden.
We hopen dat het snel weer mogelijk zal zijn om onze prachtige planeet te ontdekken, hand in hand met natuurbescherming, educatie en ontspanning.

Avila Reizen biedt unieke rondreizen op maat, bijzondere themareizen en is tevens officieel agent voor National Geographic Expeditions in Europa.

De wereld kunnen we niet veranderen, maar iemands wereld kunnen we wel veranderen.
Met het Avila Foundation steunen wij momenteel o.a. kansarme kinderen in het oosten van
Venezuela. www.avilafoundation.org