Spanje Reizen

Welkom in Spanje! Een bekende zon, zee en strand reisbestemming, maar ook een land dat nog veel meer te bieden heeft. Ontdek tijdens een reis in Spanje de ruige berggebieden en prachtige hoogvlaktes, de temperamentvolle flamenco en ga op zoek naar wildlife zoals de Iberische lynx. Of bezoek pittoreske dorpjes en dynamische steden, verwonder u over kunstwerken van Spaanse meesters als Picasso en geniet van heerlijke tapas.

Zinderende Spanje reizen

Dat de mogelijkheden in Spanje oneindig zijn is één ding wat zeker is! Bezoek het Prado-museum in de statige hoofdstad Madrid, maak een culinaire reis naar de Michelinsterren restaurants van San Sebastian of geniet juist van authentieke tapasbarretjes. Stap terug in de tijd in historische plaatsen zoals Toledo of beklim de bergen in de Sierra Nevada. Ga per auto op ontdekking over kronkelige bergweggetjes en stop bij schilderachtige dorpjes, wandel een deel van de Santiago de Compostela pelgrimstocht, of ga wijnproeven in het beroemde en wonderschone La Rioja wijngebied. Verken de vele prachtige natuurgebieden, uiteenlopend van turquoise gekleurde rivieren tot semi-woestijnachtig landschap. En voor de echte zonliefhebber zijn de hagelwitte stranden en felblauwe zee een fantastische plek om optimaal te ontspannen. Kortom, Spanje heeft het allemaal!

San Sebastian

Spanje reizen en self drives

Uw Spanje reis wordt tot in de puntjes door ons verzorgd. Met Avila door Spanje reizen betekent verblijven in bijzondere accommodaties, een ontspannen reistempo, de hoogtepunten net op een andere manier beleven en verborgen pareltjes weg van de massa! Spanje leent zich uitstekend voor een avontuurlijke self drive en kan natuurlijk ook via een luxe transfer ontdekt worden.

Voorbeeldreizen Spanje

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen met de verschillende reistypes Authentique (met nadruk op het echt beleven van de bestemming), Boutique (met oog voor comfort) en Unique (the sky is the limit!). Natuurlijk maken we de reis graag geheel voor u op maat.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!

Spanje, het land dat alles heeft

Voor velen is Spanje een bekende vakantiebestemming, maar toch is er nog altijd genoeg om te ontdekken. Vooral in het noordwesten, dat door de Spanjaarden zelf al lange tijd als het mooiste deel van het land wordt gezien, maar waar nog maar weinig toeristen komen. Dit deel van Spanje beschikt over een ongerepte natuur met het indrukwekkende Picos de Europa nationaal park, een ruige kustlijn en glooiende heuvels. Daarnaast vindt u er prachtige historische steden zoals Oviedo en León evenals pittoreske dorpen.

Centraal gelegen in Spanje ligt hoofdstad Madrid. Een dynamische stad die vooral ’s nachts tot leven komt. Rondom Madrid liggen veel historische steden zoals Segovia, Ávila, Salamanca en Toledo.

De zuidelijke provincie Andalucia is het meest dichtbevolkte gebied van Spanje en in de provincie zijn dan ook veel steden te vinden met als bekendste Sevilla, Cordoba en Malaga. Andalucia kent Arabische roots en er kunnen dan ook nog veel Moorse invloeden worden teruggevonden, bijvoorbeeld bij het indrukwekkende Moorse paleis Alhambra. Ook de typisch Spaanse symbolen als flamenco en stiergevechten hebben hier hun oorsprong.

Naast het vasteland kent Spanje ook talloze eilanden, verdeeld over de Balearen in de Middellandse zee en de Canarische Eilanden.

Madrid