Marokko Reizen

Met een rondreis naar Marokko wordt u betoverd door de schoonheid van het land, met haar grote woestijnen en prachtige bergen. Reis door magische Marokkaanse steden, duik in de rijke geschiedenis en cultuur, en ontdek de gezellige souks, indrukwekkende paleizen en nauwe straatjes. Onze Marokko reizen laten u de mooiste plekken zien van deze fantastische reisbestemming.

Magische Marokko rondreizen

Tijdens uw rondreis naar Marokko is het de moeite waard prachtige steden te combineren met de woestijn, het Atlasgebergte en natuurlijk de kust! Bezoek de bijna mythologische Koningssteden, zoals Marakkech, met hun labyrint van stegen, pleinen en markten, en pittoreske steden als Asilah en Chefchaouen. Meknes met haar medina’s en Fes met haar toegangspoort Bab Bou Jeloud staan beiden op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Huur een auto en ga op verkenning in de bergen, of ervaar de immense uitgestrektheid van de magische Erg Chebbi-woestijn. De sterrenhemel is hier adembenemend. Kies uw wandelroute door het Talassemtane Nationaal Park of Toubkal Nationaal Park. De watervallen van Ouzoud bieden u in elk jaargetijde de nodige verfrissing.

Woestijngebied in Marokko

Marokko cultuurreizen

Uw Marokko rondreis wordt tot in de puntjes door ons verzorgd! Met Avila door Marokko reizen betekent verblijven in bijzondere accommodaties, een ontspannen reistempo, de hoogtepunten net op een andere manier beleven en verborgen pareltjes weg van de massa! Maak een mooie self drive door Marokko, of verken het met een lokale privégids.

Voorbeeldreizen Marokko

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen met de verschillende reistypes Authentique (met nadruk op het echt beleven van de bestemming), Boutique (met oog voor comfort) en Unique (the sky is the limit!). Natuurlijk maken we de reis graag geheel voor u op maat.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!

Reizen naar Marokko; het land van de Koningssteden

Het Erg Chebbi-woestijngebied, onderdeel van de Sahara, is zeker een bezoek waard. Hier ervaart u het echte nomadenleven op een avontuurlijke en ook luxe manier. Van kameeltochten tot quad biken en traditionele diners onder de sterrenhemel.

Geniet in het Atlasgebergte van de rust, de ruimte en de indrukwekkende uitzichten vanuit de Kasba. Een wandeling en een bezoek aan een Berber-familie voor thee, maakt dit verblijf helemaal compleet.

In Koningsstad Marrakesh wordt u ondergedompeld in souks, smalle straatjes, paleizen en magische verborgen Riads (traditioneel huis/paleis met binnentuin).

Het noorden van Marokko beschikt over andere Koningssteden, zoals Fez, Meknes en Rabat. Achter de vestingmuren vindt u de ‘medina’ waar u kunt ronddwalen in een labyrint van straatjes en winkeltjes. Ervaar hier het echte ‘Duizend-en-een-nacht’-gevoel. Ontsnap aan de drukte in één van de Riads, die aanvoelen als een oase!

In de omgeving van de Koningssteden zijn ook de wijnlanden van Marokko gelegen. Hier kunt u ultiem culinair genieten van de traditionele Marokkaanse keuken en natuurlijk de wijn.

Daarnaast zijn er genoeg verborgen parels aan de kust te vinden. Bezoek bijvoorbeeld de kustplaats Oualidia, gelegen naast een beschermde natuurlijke lagune. Deze mooie bestemming wordt ook wel de ‘oesterhoofdstad’ van Marokko genoemd.

Marokko