Japan reis | Familiereis Japan

  authentique

  

15-daagse reis door Japan

€ 

Vanaf 5.950,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

15-daagse rondreis Japan

Tijdens deze familiereis door Japan valt u van de ene verbazing in de andere. Nergens ter wereld gaan mystiek, cultuur en tradities zo harmonieus samen met technische innovatie en futurisme als in Japan. De skyline van de Tokyo staat in groot contrast met de vele nationale parken. U begint de reis in deze gigantische metropool, waarbij u de hoogtepunten samen met een lokale gids bezoekt. Vervolgens reist u naar het Fuji-Hakone-Itzu Nationaal Park, waar u heerlijk kunt ontspannen in de warmwaterbronnen. Daarna staat de bijzondere stad Kyoto op het programma, de culturele hoofdstad van het land met maarliefst 2.000 heligdommen en 17 UNESCO-werelderfgoeden. Vervolgens staat er een historische stad op het programma: het indrukwekkende Hiroshima. U sluit deze fantastische reis af in de leuke stad Osaka, waar u kennismaakt met de culinaire kant van Japan. 

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Vliegreis naar Japan
Dag 2 - Aankomst in Tokyo - Park Hotel Tokyo
Dag 3 - Tokyo stadstour - Park Hotel Tokyo
Dag 4 - 5 - - Park Hotel Tokyo
Dag 6 - Reis naar Fuji-Hakone-Izu Nationaal Park - Hakone Kowakien Ten-yu
Dag 7 - Hakone vrije dag - Hakone Kowakien Ten-yu
Dag 8 - Trein naar Kyoto - Hotel Granvia Kyoto
Dag 9 - Kyoto fietstour - Hotel Granvia Kyoto
Dag 10 - Kyoto vrije dag - Hotel Granvia Kyoto
Dag 11 - Treinreis naar Hiroshima - Sheraton Grand Hiroshima Hotel
Dag 12 - Hiroshima vrije dag - Sheraton Grand Hiroshima Hotel
Dag 13 - Treinreis naar Osaka - Cross Hotel Osaka
Dag 14 - Osaka culinair - Cross Hotel Osaka
Dag 15 - Vertrek vanuit Japan

Dagprogramma

Dag 1 - Vliegreis naar Japan

Vandaag start uw reis met Avila Reizen. U vliegt deze middag rechtstreeks met KLM van Amsterdam naar Tokyo. Aankomst is de volgende ochtend.

Inclusief:

• Intercontinentale directe vlucht Amsterdam - Tokyo met KLM op basis van Economy Class 

Dag 2 - Aankomst in Tokyo

Bij aankomst op de luchthaven van Tokyo wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Hier ontvangt u de uitleg over het vervoer naar de stad (zowel aan boord van de juiste trein als bij het vinden van de juiste shuttlebus). 

De rest van de dag is vrij te besteden.  

Afstand en reistijd (benadering): Narita International Airport (NRT) naar Centraal Tokyo: 1,5 uur Haneda International Airport (HND) naar Centraal Tokyo: 50 minuten 

Inclusief:

• Meet & Greet op de luchthaven Narita (Engels)
• Transfer van de luchthaven Narita per shuttlebus/trein
• Begin van de JR-pas voor 14 dagen
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 3 - Tokyo stadstour

Samen met een Engelssprekende gids brengt u vandaag (met het openbaar vervoer) een bezoek aan de diverse hoogtepunten van Tokyo. U begint de dag met een bezoek aan Hamarikyu, een Japanse tuin die ooit diende als een privévilla van een krachtige feodale heer tijdens de Edo-periode. De brede collectie van seizoensgebonden bloemen maakt het een van de meest bezochte tuinen in Tokyo, maar het meest aantrekkelijke aspect is het theehuis genaamd Nakajima-no-Ochaya. Hier zult u een theeceremonie gaan ervaren zoals dat voor hier heel gebruikelijk is.

Vervolgens maakt u een ontspannen boottocht over de Sumadi-rivier. Hierna reist u per metro naar de Boeddhistische Senso-ji tempel. De tour eindigt met een bezoek aan Meiji Jingu, Tokyo's beroemdste heiligdom gewijd aan keizer Meiji en een populaire locatie voor traditionele Shinto-bruiloften.  Het heiligdom is ook de thuisbasis van ongeveer 120.000 bomen, waardoor u vergeet dat net buiten het terrein twee van de populairste winkelstraten van de stad zijn, Harajuku en Omotesando.  

Opmerking: de volgorde van deze route kan veranderen.

Inclusief:

• City tour met Engelstalige gids. De tour start om 09.00 en duurt ongeveer 8 uur
• Kosten openbaar vervoer
• Diverse entreegelden
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 4 - 5 -

U heeft deze dagen ter vrije besteding in Tokyo. Er zijn vele optionele activiteiten die u kunt ondernemen en die we vooraf alvast voor u kunnen vastleggen.

Een leuke optie is het ervaren van de bruisende nachtelijke culinaire sferen van Tokyo waarbij u een bezoek brengt een een verscheidenheid aan locaties in een trendy wijk met een ruime keuze aan restaurants. Maak kennis met de Japanse eetcultuur!

Inclusief:

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 6 - Reis naar Fuji-Hakone-Izu Nationaal Park

U reist in circa 3,5 uur per trein naar Odawara, de toegangspoort tot Hakone dat in het prachtige Fuji-Hakone-Izu Nationaal Park gelegen is. Hakone staat bekend om de vele natuurlijke heetwaterbronnen. Een bezoek aan den ‘onsen’, een traditioneel Japans badhuis, is zeker aan te raden.

Inclusief:

• Transfer van Tokio naar Odawara met de trein (gedekt door JR Pass) 3-daagse Hakone Free Pass (geldig vanaf Odawara)
• De meegeleverde vervoerspas, dient als toegangskaart voor de vele vormen van vervoer in het gebied.  
• Overnachting inclusief ontbijt en diner

Dag 7 - Hakone vrije dag

U heeft deze dag ter vrije besteding. De hele dag door krijg u misschien een kans op een ​​glimp van Mt. Fuji. Houd er echter rekening mee dat het een heldere dag moet zijn om haar pracht te zien. 

Hakone is ook de thuisbasis van vele musea en parken. Een aanrader is om het Hakone Openluchtmuseum te bezoeken. Dit museum staat bekend om zijn harmonische balans tussen natuur en kunst, met een omvangrijke Picasso-collectie.
 

Inclusief:

• Overnachting inclusief ontbijt en diner

Dag 8 - Trein naar Kyoto

Neem nog een laatste duik in de onsen voordat u met de bullet train naar Kyoto gaat, de heersende culturele hoofdstad van Japan, de thuisbasis van 2.000 heiligdommen en tempels met 17 UNESCO-werelderfgoederen.

Afstand en reistijd (benadering):
Station Hakone-Yumoto naar het station van Kyoto: 2,5 uur

Inclusief:

• Transfer van Odawara naar Kyoto met de trein (gedekt door JR Pass)
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 9 - Kyoto fietstour

De halve dag fietstocht door de magische straatjes van Kyoto met een lokale gids begint om 09:30 of 13:30 uur. Maak kennis met uw gids dichtbij het station van Kyoto voor een fiets en de fietsetiquette.  U fietst door het Miyagawacho en het Gion Geisha-district. Met een beetje geluk ziet u een Geisha of Maiko in één van de vele smalle steegjes omringd met traditionele huizen genaamd Machiya.

Soms parkeert u de fiets even en maakt u een korte wandeling. Stop voor foto's en bekijk deze goedbewaarde woningen eens van dichterbij, en leer hoe het leven achter de deuren is. Vervolg  de tour over het pittoreske Shirakawa-kanaal langs vele treurwilgen, lokale restaurants en theehuizen (ochaya) waar Geisha en Maiko wonen en werken.

Daarna fietst u door naar Hanami-koji ("bloemenkijkerstraat"), de meest beroemde steeg in dit gebied. Vervolgens gaat u op weg naar het Imperial Palace Park. U maakt een korte wandeling door dit park en bekijkt de plek waar de voormalige residentie van de keizerlijke familie stond. 

Het is daarna tijd om terug te gaan naar het beginpunt van de route langs de oevers van de Kamogawa-rivier. Deze weg is éen van de meest atmosferische straten van Kyoto, aan de ene kant bedekt met kersenbloesembomen en aan de andere kant een drukke straat met streetfood.  

Na deze Kyoto fietstour van drie uur, laat u de fietsen achter in het depot en keert u terug naar het hotel. 

Inclusief:

• Kyoto fietstour van drie uur met Engelstalige gids.
• Fiets- en fietsuitrusting (helm, handschoenen, etc.)]
• Diverse entreegelden
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 10 - Kyoto vrije dag

U heeft deze dag ter vrije besteding. Optioneel kunt u de stad uitgaan en naar Nara reizen.

Gedurende 74 jaar in de 8e eeuw was Nara de hoofdstad van Japan en veel van de tempels en heiligdommen die toen werden gebouwd, zijn nog steeds bewaard. Nara is slechts een klein stadje, met de meeste van de belangrijkste toeristische plekken in Nara Park, waar u behoorlijk veel getemde herten tegenkomt. U kunt de Todaiji-tempel bezoeken, 's werelds grootste houten gebouw en de thuisbasis van de grootste Boeddha van Japan, of Kasuga Taisha, het beroemdste heiligdom van Nara. 

Een andere mogelijkheid is een bezoek te brengen aan het mystieke bamboebos van Arashiyama en de omliggende Togetsukyo-brug en Tenryuji tempel. 

Inclusief:

• Trein van Kyoto naar Nara onder de JR-pas 
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 11 - Treinreis naar Hiroshima

De ochtend is ter vrije besteding tot het vertrek naar de historische stad Hiroshima. Terwijl u aan boord van de kogeltrein bent, houdt u Himeji Castle in de gaten, ook wel het 'White Egret Castle' genoemd, en de Seto Ohashi-brug, de langste tweelaagse hangbrug ter wereld die 13 kilometer lang is en Honshu verbindt met Shikoku.  

Vergeet niet op het station een Bento-box te kopen. Een verrassende lunchbox die in vele verschillende soorten te koop is op het station.

Afstand en reistijd (benadering): Station van Kyoto naar station Hiroshima: 2 uur en 15 minuten  

   

Inclusief:

• Overnachting inclusief ontbijt
• Transfer van Kyoto naar Hiroshima met de trein (gedekt door JR Pass)s

Dag 12 - Hiroshima vrije dag

U heeft deze dag ter vrije besteding in Hiroshima.

Optioneel kunt u een korte tocht maken met een veerboot naar Miyajima, een klein heilig eiland in de Seto Inland Sea. Verken hier het eiland en proef lokale lekkernijen zoals oesters, zeewier en esdoornbladvormige taarten.  Begin met Itsukushima-schrijn, uitgeroepen tot een van de drie mooiste uitzichten van Japan. Het heiligdom is ontworpen in een pierachtige structuur en dateert uit de 6e eeuw. Zijn enorme vermiljoen o-torii poort lijkt tijdens hoogtij in het water te drijven.  Loop naar de berg om Daisho-in te bezoeken, de meest bezochte boeddhistische tempel op het eiland. Langs de trap is een rij draaiende soetra's die naar de grote hal leiden. Er wordt aangenomen dat iedereen die deze soetra's draait gezegend zal zijn.  Keer vroeg in de middag terug naar Hiroshima om daar eventueel het Peace Memorial Park and Museum te bezoeken. Er is ook de hartverscheurende A-Bomb Dome en het Children's Peace Monument dat u optioneel kunt bezoeken. 

Opmerking: het Peace Memorial Museum wordt momenteel gerenoveerd, met sommige gebieden gesloten tot medio 2019. 

De basis van de iconische Torii-poort zal vanaf juni 2019 grootscheepse reparaties ondergaan, die naar verwachting 14 maanden zullen duren. De poort zal worden omringd door steigers en het zicht zal daarom gedurende deze tijd worden belemmerd.  

Inclusief:

• Transfer van Hiroshima naar Miyajima met de boot (gedekt door JR Pass)
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 13 - Treinreis naar Osaka

U reist per trein verder naar Osaka. Bij aankomst kunt u de stad zelf verkennen.

Vanaf Namba Station loop u door de levendigste en kleurrijkste winkel- en eetstraten van Osaka, beginnend met Doguyasuji, een unieke markt die alles met betrekking tot eten verkoopt, van potten en ander keukenbenodigdheden tot de levensechte plastic gerecht voorbeelden die op grote schaal worden gebruikt door restaurants.

Recht tegenover het is Sennichimae, een steeg vol met kleine restaurantjes die alle Osakan delicatessen serveren, zoals takoyaki, okonomiyaki en de beroemde fugu (kogelvis). Naast de lokale restaurants, heeft Sennichimae ook een aantal game centers en het bruisende Namba Grand Kagetsu Theatre, het hoofdkwartier van het Japanse comedy-merk Yoshimoto.

Voordat u het einde van Sennichimae bereikt, gaat u snel naar links in één van de smalle steegjes om de Hozen-ji-tempel te zien, een kleine dorpstempel gewijd aan een van de vijf Wijsheidsboeddha's. Na het aanbieden van munten sprenkelen aanbidders water op het beeld van de godheid voordat ze bidden als een teken van respect.

Direct buiten het tempelterrein en aan de overkant van het eenvoudige maar historische Kamagata Ukiyo-e Museum ligt Hozenji Yokocho, een korte, smalle straat vol met dure restaurants. Vanaf hier komt u uit bij de zeer drukke Dotonbori, een restaurant mekka dat al lang wordt aangeduid als Osaka's voormalige entertainment- en plezierdistrict. Een korte wandeling door deze straat leidt u naar het toeristische Ebisubashi met het beroemde billboard van de Glico Running Man en een uitzicht op de rivier de Dotonbori.

Inclusief:

• Transfer van Hiroshima naar Osaka (gedekt door JR Pass)
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 14 - Osaka culinair

U start de Osaka Soul Food  Experience in het Dotonbori-gebied, genietend van de felle lichten en fantastische geuren. U bezoekt vier verschillende locaties en proeft lokale snacks, zoals okonomiyaki en takoyaki. U sluit de avond af met verse sushi en lokale bieren, en met de kans om kennis te maken met een deskundige sushichef.

Inclusief:

• Osaka Soul Food Experience duur: 3 uur met engels sprekende gids (in groepsverband)
• Overnachting inclusief ontbijt en diner

 

Dag 15 - Vertrek vanuit Japan

Uw reis door Japan zit er helaas weer op. Per intercontinentale directe vlucht vliegt u terug van Osaka - Amsterdam waar u dezelfde dag aankomt.

  

Inclusief:

• Intercontinentale directe vlucht van Osaka naar Amsterdam uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 5.950,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Intercontinentale vluchten Amsterdam - Tokyo / Osaka - Amsterdam v.v. uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class 
• Overnachtingen in geselecteerde accommodaties
• Hakone Free Pass voor het vervoer in Hakone. 
• Een 14-daagse Japan Rail-pas voor alle JR-treinverbindingen (Economy Class)
• PASMO Card (oplaadbaar contactloos betaalkaartsysteem voor het openbaar vervoer in Tokio) met 1.500 JPY tegoed
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• National Geographic of soortgelijke reisgids
• CO2 compensatie voor uw vluchten (twv €20,- per persoon)
• Meet & Greet bij aankomst

Exclusief:

• Reis en/of annuleringsverzekering
• Persoonlijke uitgaven zoals wasserij, telefoon, drankjes enz
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
• Administratiekosten (€35,- per boeking)

Avila Reizen regelt alles voor uw familiereis Japan

Accommodaties

Park Hotel Tokyo

Het Park Hotel Tokyo biedt stijlvolle accommodatie met gratis WiFi, een prachtig uitzicht op Tokyo en een gunstige locatie op slechts een steenworp afstand van het metrostation Shiodome.
Gasten kunnen ook genieten van een minibar en een panoramisch uitzicht op de stad. Het Park Hotel Tokyo ligt op slechts 10 minuten lopen van de Hamarikyu-tuinen, op 300 meter van het treinstation van Shinbashi en op slechts 5 minuten met de taxi van de vismarkt Tsukiji en het winkelgebied Ginza. Het hotel heeft 7 locaties met eten en drinken, waaronder yoshino tateru bis, gespecialiseerd in de Franse keuken, en Hanasanshou, waar Japanse gerechten worden geserveerd. Een café, een lounge en een bar. Minato is een geweldige optie voor reizigers die geïnteresseerd zijn in eten, vriendelijke mensen en cultuur.

Uw verblijf: 4 nachten

Hakone Kowakien Ten-yu

Welkom in Hakone Kowakien Ten-yu, een echt heiligdom met uitzicht op de prachtige berg in Hakone, weg van je drukke stadsleven. Het concept van deze ryokan is de harmonie van authentieke Japanse gastvrijheid en de natuur. U kunt de zon zien oprijzen terwijl u zich baadt in de enorme open lucht onsen met oneindig horizon zicht. Alle kamers hebben bovendien een eigen openluchtbad. 'S Avonds word u enthousiast voor de prachtig gepresenteerde, heerlijke Japanse gerechten aan uw tafel. Geniet tijdens uw verblijf van de hemelse ervaring van de echte Japanse service.

Uw verblijf: 2 nachten

Hotel Granvia Kyoto

Hotel Granvia Kyoto, gelegen in Kyoto, is een integraal onderdeel van het JR Kyoto Station Building Complex en biedt gasten directe en gemakkelijke toegang van en naar de internationale luchthaven Kansai. De accommodatie in het hotel bestaat uit ruime kamers en suites met een eigen badkamer, een minibar, een waterkoker, een lcd-tv en gratis WiFi. Gasten kunnen genieten van lichte gerechten in het restaurant ter plaatse, Cafe Restaurant Le Temps, en ontspannen met een drankje in de bar van het hotel. Tot de extra beschikbare faciliteiten behoort een fitnesscentrum.

Uw verblijf: 3 nachten

Sheraton Grand Hiroshima Hotel

Het Sheraton Grand Hiroshima Hotel heeft een gunstige ligging in de stad, naast het JR-station Hiroshima, met directe toegang tot de terminals van de trein- en busterminal. U bevindt u middenin het levendige hart van Hiroshima, samen met zijn historische locaties en architectuur.

Uw verblijf: 2 nachten

Cross Hotel Osaka

Cross Hotel Osaka is gunstig gelegen in het belangrijkste winkelgebied van Osaka, dicht bij de wijk Dotonbori, het dorp America-mura en het knooppunt van het openbaar vervoer. De stijlvolle kamers zijn voorzien van gratis WiFi, een gratis fles water en een eigen badkamer. Dit hotel beschikt naast 2 restaurants over een bar / lounge en een koffiebar / café. WiFi in de openbare ruimtes is gratis. Andere voorzieningen zijn plaatsen voor zelf parkeren, een stomerij en een receptie die 24 uur per dag open is.

Uw verblijf: 2 nachten

Bestemmingen

Osaka

Osaka is een grote havenstad en een druk commercieel centrum op het Japanse eiland Honshu, bekend om zijn moderne architectuur, het bruisende nachtleven en heerlijke straatvoedsel. Deze bruisende stad heeft een aantal aantrekkelijke attracties, waaronder het gerestaureerde 16e-eeuwse Shogunate Osaka Castle, omringd door een gracht, pruimen- en kersenbloesembomen. De stad heeft ook een indrukwekkend scala aan musea, waaronder het Nationaal Museum van Volkenkunde, het Openluchtmuseum van oude Japanse boerderijen en het Japan Folk Crafts Museum. Andere must-see attracties zijn de Universal Studios Japan en het Expo Commemoration Park, met de iconische Tower of the Sun.

Minato

Minato, het politieke en economische zenuwcentrum van Japan, ligt aan de kust van Oost-Tokio en heeft een duizelingwekkend stadsbeeld van torenhoge wolkenkrabbers en een schilderachtige waterkant. Deze schitterende kosmopolitische stad heeft extravagante winkels, rijke woonwijken die exclusieve klanten verbergen en een bruisend zakendistrict waar tal van buitenlandse ambassades en een overvloed aan bedrijfsgiganten zoals Mitsubishi, Sony, Google en Apple gevestigd zijn. Met een breed scala aan attracties, kunnen bezoekers een reeks must-visit locaties ontdekken, waaronder Tokyo Tower, Tokyo Midtown, Tokyo Joypolis, Zojoji Temple en Akasaka Palace. Na een dagje sightseeing kunnen bezoekers de blitse straten van Roppongi afstruinen, dineren in de toprestaurants en zich onderdompelen in het opwindende nachtleven van het gebied.

Fuji-Hakone-Izu National Park

Het nationale park Fuji-Hakone-Izu strekt zich uit over vier prefecturen aan de kust van de Stille Oceaan en is een enorm, ontzagwekkend paradijs dat Yamanashi, Shizuoka en Kanagawa en de westelijke metropool Tokio in Japan omvat. Het is de thuisbasis van de  Mount Fuji, een gigantische actieve vulkaan die boven de prefecturen Yamanashi en Shizuoka doemt en over de hele wereld wordt erkend als het typische symbool van Japan. Natuurliefhebbers worden verwend in dit rijk gevarieerde landschap van natuurlijke warmwaterbronnen, uitgestrekte kustlijnen, torenhoge bergen, kristalheldere meren en meer dan 1000 vulkanische eilanden. Onder de overvloed aan hoogtepunten die deze eindeloze idylle te bieden heeft, mis je de kans niet om de Fuji Five Lakes te bezoeken aan de voet van de berg Fuji, het bergachtige stadje Hakone, en de Izu-eilanden, een pittoresk duikcentrum.

Kyoto

Kyoto speelt als een van de oude hoofdsteden een belangrijke rol in de geschiedenis van Japan en heeft zelfs vandaag de dag alle sfeer en elegantie die u kunt verwachten van de voormalige verblijfplaats van de keizer. Deze stad heeft zeventien historische bezienswaardigheden die zijn uitgeroepen tot Werelderfgoed. Bezoek Nijo Castle om een voorbeeld van Japanse architectuur te zien in combinatie met prachtige binnenhuisarchitectuur.  De stad is beroemd om de vele kleuren, gastronomie maar ook de weelderige natuur. Het nabijgelegen Arashiyama bekend om zijn bamboebossen is op treinafstand bereikbaar en een aanrader voor een 2e of 3e dag Kyoto.

Voor een prachtig uitzicht op Kyoto raden we u de grote houten veranda aan van Kiyomizu,  gebouwd boven een diepe vallei.

Hiroshima

Hiroshima heeft een diepe historische betekenis - het was de eerste stad ooit die een atoomontploffing onderging, die op 6 augustus 1945 verwoesting veroorzaakte over het stedelijke knooppunt. Het enige overgebleven gebouw in het gebied was de Genbaku Dome, die nu bekend staat als de ' Stad van de Vrede 'en is uitgegroeid tot een wereldwijd symbool van hoop op eeuwige vrede. Hiroshima-jo is een replica van het oorspronkelijke kasteel waar Japanse ouderen eeuwenlang samenkwamen om strategieën en politiek te bespreken. Tegenwoordig is Hiroshima een bloeiende toeristische bestemming met een interessante foodscene en een zeer levendig nachtleven. Culturele ervaringen zijn onder meer het Stedelijk Museum van Hedendaagse Kunst van Hiroshima en het Mazda Museum.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!