Frankrijk reis | Selfdrive Frankrijk

  authentique

  

20-daagse reis door Frankrijk

€ 

Vanaf 2.095,- p.p.

Bekijk de reis in detail

Persoonlijke Offerte

< Voorbeeldreizen

20-daagse selfdrive door Frankrijk

Deze selfdrive is een ware 'Tour de France' te noemen en voert u dan ook het hele land door. Stap in uw eigen auto en steek de grens over naar Frankrijk, waar u de rondreis begint in Normandië. U reist vervolgens via het wonder uit het westen, Le Mont Saint-Michel, naar Saint Malo. De reis vervolgt zich naar Bretagne en Bordeaux, waar u prachtige natuur kunt bekijken en genieten van het Franse goede leven. Dan rijdt u verder naar Toulouse en de Provence. Hier kunt u genieten van de prachtige kust en heerlijke wijnen. Bourgogne volgt daarna en tijdens uw verblijf zult u genieten van verschillende wijntours. De reis wordt afgesloten in de beroemde Champagnestreek.

Route van de reis

Reisprogramma

Reisoverzicht

Dag 1 - Autoreis naar Lille - Hotel Carlton Lille
Dag 2 - Verblijf aan de Seine - Villa Octavia
Dag 3 - Optionele kaasproeverij  - Villa Octavia
Dag 4 - Le Mont Saint-Michel - Hotel Le Nouveau Monde
Dag 5 - Saint-Malo - Hotel Le Nouveau Monde
Dag 6 - 8 - Ontdek Zuid-Bretagne - Hotel Restaurant le Tumulus
Dag 9 - Brittany - Bordeaux - L'Hôtel Particulier
Dag 10 - UNESCO wandelroute - L'Hôtel Particulier
Dag 11 - Bordeaux per fiets - L'Hôtel Particulier
Dag 12 - Bordeaux - Toulouse - Villa du Taur
Dag 13 - Musée des Augustins - Villa du Taur
Dag 14 - Tourlouse - Les Baux de Provence - Hotel Benvengudo
Dag 15 - Kunstshow in de grotten - Hotel Benvengudo
Dag 16 - Les Baux de Provence - Bourgogne - La Cueillette
Dag 17 - Wijnexperience - La Cueillette
Dag 18 - Tour bij Moët & Chandon - Domaine du Chalet
Dag 19 - Champagne regio - Domaine du Chalet
Dag 20 - Vertrek vanuit Frankrijk

Dagprogramma

Dag 1 - Autoreis naar Lille

U begint de reis in het bruisende Lille, waar u midden in de stad verblijft. Maak een mooie stadswandeling door de stad die het Parijs van noorden wordt genoemd. Geniet van een speciaalbier op een van de vele terrassen, loop door de gezellige universtiteitsbuurt of geniet van een van de vele musea. Een goed begin van uw reis! 

Inclusief:

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 2 - Verblijf aan de Seine

Uw volgende bestemming is gelegen in het beroemde Normandië. Geniet van het moois om u heen en verken in de middag het plaatsje Honfleur. Maar geniet vanook van de omgeving van de villa aan de Seine, hier komt u volledig tot rust in een prachtige omgeving. 

Inclusief:

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 3 - Optionele kaasproeverij 

Op ongeveer een uur rijden vanuit Honfleur ligt kaasmakerij Graindorge. Hier is het mogelijk een rondleiding door de 'fromagerie' en achteraf kunt u verschillende Normandische kazen proeven. In de middag kunt u doorrijden richting Chateau d'Acquigny, waar u kunt rondlopen door de prachtige tuinen van het kasteel.

Inclusief:

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 4 - Le Mont Saint-Michel

Vandaag rijdt u richting Saint Malo, maar niet zonder tussenstop bij Le Mont Saint-Michel, ook wel 'Wonder uit het westen' genoemd! Hier kunt u het wonder aanschouwen door middel van een tour met een privé gids die u alles kunt vertellen over het klooster en de monniken op het 'eilandje'. 

Inclusief:

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 5 - Saint-Malo

Vanaf uw hotel wandelt u zo naar het vestingstadje Saint-Malo. Dit stadje is in de 12e eeuw gebouwd op een schiereiland en is beroemd om zijn prachtige vestingwerken. Lopend door de smalle steegjes, komt u meer te weten over het verhaal van de schipeigenaren die het fortuin hebben verdiend voor de stad. U komt langs verschillende winkels waar u enkele lokale gastronomische lekkernijen kan proberen. 

Inclusief:

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 6 - 8 - Ontdek Zuid-Bretagne

U kunt onderweg stoppen bij  Dinan en Rennes.  Dinan is zonder twijfel een van de meest charmante en best bewaarde kleine middeleeuwse stadjes in Bretagne. Met zijn 3 km lange muren, prachtige huizen, mooie haven en geplaveide straatjes vol kunstgaleries en ambachtelijke winkels, is het zeker een mooie wandeling waard.  Rennes is een charmante stad waar u door smalle steegjes wandelt in de oude stad. Ontdek monumenten ontworpen door de architecten van Versailles en Luxemburgse paleizen en uiteraard kunt u ook gezellig winkelen. Bretagne is gedurende het grootste deel van zijn geschiedenis onafhankelijk geweest van Frankrijk. De stadsversterkingen herinneren aan de vele invasies waarmee het werd geconfronteerd van de 3e tot de 16e eeuw uit het Franse koninkrijk. Aan het einde van de 15e eeuw zijn de hertogin van Bretagne en de koning van Frankrijk getrouwd in Rennes. Deze bruiloft leidde tot een complex integratieproces van Bretagne naar het Franse koninkrijk, van 1532 tot 1789. 

Hiernar rijdt u richting Carnac, gelegen op zo'n 2,5 uur rijden vanuit Saint Malo. Hier kunt u de Megalieten van Carnac aanschouwen. De Megalieten bestaan vermoedelijk al sinds de prehistorie. Het is eventueel mogelijk een prachtige fietstour te doen langs de zoutmoerassen van de omgeving. 

Word in het zuiden van Morbihan verliefd op Belle-Ile, wat letterlijk mooi eiland betekent. Van witte zandstranden tot spectaculaire kliffen, van kleurrijke havens tot groen landschap, dit eiland biedt een breed scala aan prachtige landschappen om van te genieten. De mooiste plekjes van het eiland zijn vereeuwigd door de schilder Claude MONET in de 19e eeuw. 

Of bezoek de prehistorische plekken Carnac en Locmariaquer, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Deze plekken zijn de oudste Europese prehistorische plekken en zijn gebouwd door een onbekende beschaving meer dan 4500 jaar geleden. Deze onbekende beschaving bouweden rijen met granietrotsen rijen mystieke betekenissen. Hier vindt u ook de hoogste menhir (gebeeldhouwd granietblok) in de wereld.

 

Inclusief:

• Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 9 - Brittany - Bordeaux

Vandaag vervolgt u de reis richting Bordeaux, met een tussenstop op Noirmoutier! Hier kunt u de mooie zoutvlaktes bezoeken! 

Inclusief:

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 10 - UNESCO wandelroute

Deze ochtend kunt u de wijk Les Chartrons bezoeken. Het is een bruisende wijk en de wijk staat bekend om de vele antieke winkels. U kunt hier ook een typisch Franse antiek en brocante markt bezoeken. In de middag neemt een gids u mee met een UNESCO wandelroute door de prachtige stad. 

Inclusief:

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 11 - Bordeaux per fiets

Vandaag huurt u een fiets en ontdekt u de stad per fiets! Langs de linker oever van de Garonne kunt u prachtig fietsen langs aan de ene kant het water en aan de andere kant de bruisende stad. Na de fietstocht kunt u Darwin ontdekken, een hippe wijk van Bordeaux. U vindt hier veel leuke restaurantjes waar u kunt lunchen. Geniet in de middag van het moois dat Bordeaux te bieden heeft. 

Inclusief:

• Huur van fietsen
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 12 - Bordeaux - Toulouse

De reis wordt vervolgd richting Toulouse. Hier kunt u inchecken bij hotel Villa du Taur, waarna u 's middags de stad kunt bekijken. Gezellig dineren kunt u doen op Place St. George! Een gezellig plein waar locals graag komen!

Inclusief:

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 13 - Musée des Augustins

's Ochtends bezoekt u Musée des Augustins. Dit museum is gevestigd in een oud klooster. Het is gelegen in een drukke wijk van Toulouse, maar als u eenmaal binnenstapt is de drukte van de stad compleet verdwenen. Voor de lunch kunt u terecht bij Marché Victor Hugo, ook wel 'the beating heart of Toulouse's food scene' genoemd. Een leuke overdekte markt met restaurantjes, waar voor ieder iets lekkers te vinden is!

Inclusief:

• Tickets Musée des Augustins
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 14 - Tourlouse - Les Baux de Provence

Ongeveer 3,5 uur rijden vanuit Toulouse, ligt het mooie Provencaalse plaatsje Les Baux de Provence. Hier checkt u in bij hotel Benvengudo. 

Inclusief:

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 15 - Kunstshow in de grotten

Vandaag bezoekt u Saint Rémy de Provence, waar Vincent van Gogh veel van zijn tijd doorbracht. Wellicht herkent u de mooie landschappen uit Van Gogh's werk. Om in de schilder-sfeer te blijven bezoekt u in de middag Les Carrières de Lumières, een prachtige kunstshow in de grotten van  de Val d’Enfer. 

Inclusief:

• Tickets voor Les Carrières de Lumières
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 16 - Les Baux de Provence - Bourgogne

Vandaag vervolgt u uw reis naar de Bourgogne, waar u zult verblijven bij het plaatsje Beaune. U kunt in de middag de bekende 'Hospices de Beaune' bezoeken of geniet van een rondleiding door de beroemde wijnkelders van Beaune.

Inclusief:

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 17 - Wijnexperience

Uw hotel is gelegen aan de Route des Grands Crus in de wijngaarden van Bourgondië, in het departement Côte-d'Or en de regio Bourgogne-Franche-Comté. Het is een echte bestemming die liefhebbers van wijn aantrekt. Meursault is een idyllisch dorp voor wijnliefhebbers die zeker de moeite waard is om te bezoeken. 

Of Chateau de Pommard voor een truffel experience of een harvest experience. En natuurlijk een heerlijke proeverij!

Inclusief:

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 18 - Tour bij Moët & Chandon

Op zo'n 3,5 uur rijden van Beaune ligt het plaatsje Champillon, gelegen middenin de beroemde champagnestreek! De laatste dagen staan in het teken van champagne! U bezoekt 's middags het beroemde champagnehuis Moët & Chandon, wat vooral bekend staat om haar Cuvée Prestige (de beste champagne binnen een champagnehuis), namelijk Dom Pérignon. Dom Pérignon wordt enkel in de allerbeste jaren geproduceerd met druiven van eenzelfde jaar.

Inclusief:

• Een rondleiding door champagnehuis Moët & Chandon inclusief een (vintage) champagne proeverij
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 19 - Champagne regio

Geniet van de mooie natuur, van de boomhut waar u verblijft en proost op een prachtige reis die u heeft gehad!

Inclusief:

• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 20 - Vertrek vanuit Frankrijk

De fantastische reis door Frankrijk zit er helaas op. Vandaag zult u vanuit Epernay terug naar Nederland rijden, met prachtige uitzichten onderweg!

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 2.095,- per persoon. De prijs betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

• Overnachtingen in sfeervolle boutique accommodaties
• Alle excursies zoals genoemd in 'dagelijkse informatie' 
• Alle maaltijden zoals genoemd in 'dagelijkse informatie'
• National Geographic of soortgelijke reisgids

Exclusief:

• Reis en/of annuleringsverzekering
• Niet genoemde maaltijden en excursies
• Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
• Administratiekosten (€ 35,- per boeking)
• Eventuele fooien

Avila Reizen regelt alles voor uw selfdrive door Frankrijk

Accommodaties

Hotel Carlton Lille

Hotel Carlton Lille is a charming hotel conveniently situated in the heart of Lille, just opposite the Opera and the Grand Place. The rooms and suites are classic and include marble bathrooms with showers, air conditioning, tea and coffee facilities, flat-screen TVs, and internet access. Room service is available for in-room dining, and guests also have access to a cosy bar for drinks. The hotel offers concierge services, a fitness room, and a sauna. Pets are welcome.

Uw verblijf: 1 nacht

Villa Octavia

Villa Octavia, een prachtige chambre d’hôtes met uitzicht op de rivier de Seine. Er zijn slechts vier slaapkamers voor 2 personen met eigen badkamer. Er is een heerlijke tuin met zonneterras om tot rust te komen.

De villa kan ook in zijn geheel op privébasis worden gereserveerd met toegang tot de keuken, de tuin en het buitenterras met BBQ.

Uw verblijf: 2 nachten

Hotel Le Nouveau Monde

Hotel Le Nouveau Monde is ideally situated in Saint-Malo right on the Sillon Beach. Local attractions include the Solidor harbour, Dinard, WWII Memorial Museum and the Old Town. The hotel boasts 83 rooms. In-room features and amenities include balconies or terraces, bath and/or showers, Nespresso coffee machines, courtesy trays, bathrobes, minibars, safes, telephones, hairdryers, TVs with satellite channels, complimentary Wi-Fi, radios and alarm clocks. Guests can enjoy, drinks, cocktails and a selection of teas and coffees from Le Comptoir Sea View Bar and the 7 Mers sea view restaurant. Other amenities include a steam room, solarium, spa, laundry services and underground parking.

Uw verblijf: 2 nachten

Hotel Restaurant le Tumulus

Located in the Gulf of Morbihan on the heights of Carnac, at the foot of the Tumulus Saint Michel, Hotel Restaurant le Tumulus welcomes guests in Carnac for holidays by the sea in southern Brittany, in the Gulf of Morbihan. The hotel boasts 29 rooms and suites both classic and contemporary. The decoration is refined, with a subtle alliance of solid wood and marble that will bring warmth and a family atmosphere. Guests can enjoy delicious meals at the on-site restaurant, and relax and unwind in the hotel's wellness area.

Uw verblijf: 3 nachten

L'Hôtel Particulier

Ideaal gelegen nabij het stadhuis van Bordeaux, L'Hôtel Particulier biedt een nieuw concept van accommodatie voor elk toeristisch of professioneel verblijf, met een alternatief tussen kamers en hotelappartementen. Alle kamers zijn uitgerust met een Apple dockingstation, badjas, koffiezetapparaat, kluis, tv en wifi. Hotelappartementen hebben ook een kitchenette en een magnetron. On-site diensten en faciliteiten omvatten privé transfers, een wijnhoek en een cadeauwinkel. Een royaal en heerlijk zelfgemaakt ontbijt wordt geserveerd in een historische eetkamer die is verfraaid met een eigentijdse inrichting. Veilig parkeren tegen bevoorrechte tarieven ligt op 7 minuten lopen van het hotel in de buurt van Place Gambetta. Dankzij zijn verschillende partnerschappen is het team van L'Hôtel Particulier attent op al uw behoeften en kan het helpen bij het regelen van spabehandelingen en excursies, zoals een boottocht op het water van Cap Ferret, een rondleiding door de Capucins-markt, de beroemdste markt van Bordeaux sinds de 18e eeuw, winkelen, wijnproeven, etc.

Uw verblijf: 3 nachten

Villa du Taur

Villa du Taur is ideaal gelegen en heet u welkom in het hart van historisch Toulouse, aan de voet van de Saint-Sernin-basiliek, die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Op een steenworp afstand van het Place du Capitole en alle levendige wijken bevindt u zich midden in het leven van de stad, klaar om de charmes van Toulouse te ontdekken. Villa du Taur biedt 17 kamers en suites, uniek in hun lay-out, ingericht met meubels die voor het pand zijn gemaakt, verlichting op maat en handgemaakte voorwerpen voor een buitengewone sfeer. Alle accommodatie is volledig uitgerust met omkeerbare airconditioning, flatscreen-tv (internationale kanalen, Canal + en BeIn Sport), kluis, badjas en slippers, gastronomische minibar, espressomachine en gratis Illy-koffie, waterkoker en een selectie thee en kruidenthee. Villa du Taur maakt er een erezaak van om een ​​compleet en smakelijk ontbijt aan te bieden. Het door de chef-kok bereide ontbijt wordt elke dag à la carte aangeboden.

Geniet van het ontbijt in de restaurantruimte of op het terras in het licht van de dag, maar ook in uw kamer voor een zoete wake-up. Van ontbijt tot aperitief tot theetijd, onze bar verwelkomt u de hele dag en zal aan uw wensen voldoen. Diensten omvatten 24-uurs receptie, bagage-opslag en gratis Wi-Fi.

Uw verblijf: 2 nachten

Hotel Benvengudo

Hotel Benvengudo is een traditioneel Provençaals landhuis gelegen op zeven hectare eigen park en tuinen. Het hotel heeft 19 kamers, 6 suites, 2 kleine huisjes en een groot huisje - ideaal voor een gezinsvakantie. Alle accommodatie is uitgerust met badjassen en slippers, minibars met gratis mineraalwater, kluisjes, koffie- en theefaciliteiten, draadloos internet en flatscreen-tv's met satellietkanalen. Geniet van de idyllische omgeving van de mediterrane tuin met zijn verborgen hoekjes om te verkennen en te genieten van het verwarmde, maar nog steeds verfrissende zwembad. Bezoek de bar 's avonds om een drankje te nemen voordat u gaat genieten van een maaltijd in het restaurant. Om een ​​moment van rust te verlengen, kan ons team een ​​massage in uw kamer, een yogasessie of een andere wellness organiseren. Voor degenen die van sport houden, raden we onze gratis tennisbaan en jeu-de-boulesbaan aan. Onze receptie staat ook tot uw beschikking om verschillende activiteiten te organiseren om de regio te ontdekken.

Uw verblijf: 2 nachten

La Cueillette

La Cueillette is a luxury hotel located in Meursault, a beautiful winemaking village in Burgundy. Accommodation consists of guest rooms and suites, each equipped with air conditioning, a minibar, a safe, hairdryer, a television and a bathroom. Guests can enjoy dining at the on-site restaurant. Other amenities include internet access, a spa and a garden.

Uw verblijf: 2 nachten

Domaine du Chalet

Het Domaine du Chalet is een prachtig landgoed waar u kunt genieten van het Franse leven! Domaine du Chalet is gelegen in het dorp Chigny-les-Roses, in het natuurpark Montagne de Reims, werd gebouwd in 1860 en is een van de uitzonderlijke erfgoedlandgoederen in de Champagnestreek.

De combinatie van rust en harmonie van dit prachtige gebouw, behulpzaam personeel en de omringende natuur zorgen van een onvergetelijk verblijf in de Champagnestreek. Tussen de bossen en de wijngaarden, in het hart van de wijngaarden van Palmer & Co's Grand en Premier Cru, biedt dit statige huis met zijn park van zeldzame honderdjarige bomen een prachtige plek!

Er is een heerlijk verwarmde binnenzwembad of ontspan op het buitenterras.

Er zijn vier suites in het hoofdgebouw en een andere suite in de vorm van een boomhut.

Bij Maison d’Hôtes is gemaakt kunt u genieten van heerlijke champagne ervaring Palmer & Co. Of u nu een glas geniet in de schaduw of geniet van de voortreffelijke gerechten aan de eettafel, het is een heerlijke plek om de champagne van Palmer & Co te proeven!

Uw verblijf: 2 nachten

Bestemmingen

Lille

Set near the border with Belgium and a convenient hours’ train ride away from Paris, Lille is the capital of France’s Hauts-de-France region. This well-connected city is a hub of food, culture and heritage, unique character and famously friendly ‘ch’ti’ hospitality. History enthusiasts delight in the old town centre, Vieux Lille, filled with cobbled streets lined by 17th-century brick houses and the Flemish, Spanish and Burgundian-influenced architecture throughout the city. Lille is home to many impressive markets and hosts the largest open-air market in Europe over Autumn. The city has been ranked as having the fourth-best culinary scene in France, and gourmands flock to the town to experience its incredible traditional beers, waffles and cheeses at the authentic ‘estaminet’ restaurants. A massive array of art galleries and museums are also on offer.

Normandië

De regio Normandië in Noord-Frankrijk werd ooit geteisterd door bombardementen uit de Tweede Wereldoorlog, maar groeide uit de as en werd een van de populairste vakantiebestemmingen van Frankrijk. Men wordt nog steeds herinnerd aan zijn verwoestende verleden door de desolate schoonheid van de D-day-stranden, de zwaartekracht van het WO II-museum en de eindeloze rijen graven die de Amerikaanse begraafplaats begrenzen, maar het fascinerende kustlandschap van de regio, betoverende steden en een voortreffelijke keuken maak fijne afleidingen van de meer sombere kant. Populaire bestemmingen zijn onder meer Giverny, de geboorteplaats van de impressionistische schilder Claude Monet; en Rouen, waar je de spectaculaire kathedraal kunt zien die hij in talloze lichtschakeringen heeft geschilderd. De stad Bayeux is beroemd om het tapijt van Bayeux, een prachtig bewaard gebleven, 68 meter lang tapijt dat de gebeurtenissen weergeeft die leidden tot de invasie van Normandië door Willem de Veroveraar en de strijd die daarop volgde.

Saint Malo

De havenstad Saint-Malo, gelegen in Bretagne, in het noordwesten van Frankrijk, heeft een fenomenale erfgoedarchitectuur, prachtige stranden en een aantrekkelijke, idyllische haven. Belangrijke bezienswaardigheden zijn onder meer de prachtige gotische en romaanse kathedraal; de enorme wallen die het oude deel van de stad omringen, daterend uit de tweede eeuw en elk een uniek verhaal te vertellen hebben; en de historische wijk Intra-Muros, een wereld op zich met zijn geplaveide straatjes met weelderige huizen uit de 17e en 18e eeuw, en mooie boetiekjes. Strandliefhebbers en natuurliefhebbers hebben genoeg te ontdekken: de aantrekkelijke stranden van Plage du Sillon en Plage de Bon Secours en getijdenpoelen; het rotsachtige eiland Ile du Grand Be, dat bij eb op het zand te bereiken is; en het betoverende GR 34 Coastal Path, versierd met wilde bloemen, stranden en granieten kliffen.

Carnac

A seaside town located along the Atlantic coastline in the enchanting Region of Brittany, Carnac beckons travellers with its prehistoric mystique and coastal charm. This historic town boasts over 3,000 megalithic stones dating back to 4500 BC, an archaeological treasure trove that includes the famed Alignments of Carnac and the tumuli, or ancient burial mounds. The Carnac Museum offers valuable insights into the town's rich history. Visitors can explore these enigmatic sites, unravelling the secrets of early human civilisation. Beyond its archaeological wonders, Carnac offers sandy beaches along the Atlantic coastline, perfect for sunbathing and water sports. The quaint town centre exudes Brittany's rustic allure, featuring artisanal shops and delectable seafood restaurants serving fresh catches from the nearby waters.

Bordeaux

Bordeaux wordt de ‘Parel van de Aquitaine’ genoemd en is een zalige mix van een verfijnde stad en een landelijk landschap: historische architectuur en hippe moderne cultuur, zilte rivierwateren en zandige kusten, geurige dennenbossen en uitgestrekte wijngaarden. Een wandeling door het stadscentrum voert je langs gotische kathedralen en basilieken, door oude geplaveide steegjes en sfeervolle pleinen bezaaid met terrasjes en langs de ommuurde oevers van de machtige rivier de Garonne. Als u op zoek bent naar winkeltherapie, ga dan naar Avenue Saint-Catherine, de langste voetgangersboulevard van Frankrijk, die zich over een kilometer uitstrekt en vol staat met winkels van alle soorten en maten, van exclusieve boetieks tot grote warenhuizen. En natuurlijk, verlaat de stad niet zonder een rondleiding te maken door de wijndomeinen in de omgeving van de stad, waar u de wereldberoemde vino van de regio kunt proeven.

Toulouse

Toulouse is een stad van contrasten - van de charme van de autovrije oude wijk (ook wel ‘The Pink City’ genoemd vanwege de terracotta gebouwen) tot de drukke straten van de moderne metropool die naar buiten is geschoten. Hoogtepunten van de stad zijn onder meer de schilderachtige waterwegen en de historische juweeltjes van 'La Ville Rose', met name het 16e-eeuwse Hôtel Assézat, een uitgebreid renaissancegebouw; het Jacobijnenklooster, met zijn ingewikkelde gotische gevel en prachtig geribbeld binnenplafond; de gigantische kathedraal Saint-Sernin; en het mooiste van alles, het monumentale Capitole-complex. De charmes van de stad gaan echter verder dan de culturele attracties: deze universiteitsstad heeft ook een sterke foodie-aanhang, een bloeiende muziekscene en een bruisend nachtleven rond de overvloed aan eetgelegenheden, cafés, bars en nachtclubs.

Provence-Alpes-Cote d'Azur

Provence-Alpes-Côte d'Azur, een van de meest populaire vakantiegebieden in Frankrijk, strekt zich uit van de zee tot de Alpen en grenst in het oosten aan Italië en in het westen aan de rivier de Rhône. Lavendelvelden, blitse badplaatsen en jachthavens langs de prachtige kustlijn, oude steden en een uitstekende productie van wijn en parfum zijn slechts enkele van de aantrekkingspunten van deze verleidelijke regio. Bekijk stieren, paarden en roze flamingo's in de Camargue, geniet van de pracht van de indrukwekkende Verdon Canyon en ga fruit plukken in de Franse Rivièra; of verken de talrijke natuurparken en skiroutes van de streek. Verdiep u in het erfgoed van het land in steden als Aix-en-Provence, Avignon en Arles, die (samen met andere delen van het land) Vincent Van Gogh inspireerden. Ga naar Cannes en Marseille voor een dosis hedendaagse kunst en cultuur.

Meursault

Located in France’s Burgundy, in the Cote d’Or department, Meursault is a spectacularly beautiful wine town boasting stunning multi-coloured vineyards and famous, lime-scented Chardonnay. This historic village is crowned by the spire of an impressive Gothic church, and has its origins in the 11th century when Cistercian monks began laying the foundations for the famous namesake chateau. Families will enjoy taking the botanical trail of Saint Christophe, which offers astounding views over the vineyards and gives insight into the various wine plots and their functions. Various restaurants and wine-pairing meals will have gourmands well satiated. With Beaune seven kilometres away and Nuits-Saint-Georges at 22 kilometres, the town also makes an idyllic and reasonably quiet base for exploring the surrounding villages.

Champagne Wijn Regio

Voor het eerst door de oude Romeinen, staat Champagne tegenwoordig synoniem voor de decadente bubbelende drank die zijn naam draagt. Champagneproeverij in het beroemde Epernay-gebied staat voor de meeste bezoekers bovenaan het reisschema, maar er zijn veel andere fantastische manieren om de uren in deze schilderachtige regio door te brengen. Bezoek de schilderachtige stenen dorpjes die verspreid zijn over de regio; dwaal door de oude straten van Reims langs prachtige historische architectuur; bewonder het indrukwekkende fort van Sedan; of smul van de voortreffelijke Franse keuken in de uitzonderlijke restaurants.

Neem contact op voor uw droomreis!

Wanneer u nog vragen heeft, nog niet precies weet wat u wilt of wanneer u uw reisplannen door ons wilt laten toetsen, kunt u met al uw vragen bellen naar 023 221 08 00 of mailen naar info@avilareizen.nl. Tevens kunt u een persoonlijke afspraak maken om langs te komen op ons kantoor in Haarlem. We helpen u graag om uw droomreis te realiseren.

Bel ons op: 023 221 08 00 Mail ons op: info@avilareizen.nl
 

Heeft u vragen?

Mail Mij! Bel mij!