Next
Previous

Cuba reizen specialist

 

Beoordeling 5/5 1891 stemmen


Voorbeeldreizen vindt u op de pagina Rondreizen Cuba

Reizen Cuba is reizen over het grootste eiland in de Caribische zee. En Cuba is op zeker het Caribisch eiland met de meest bijzondere historie. De socialistische revolutie van Fidel Castro en Che Guevara is nog altijd in alle uithoeken van het land zichtbaar en voelbaar. De vroegere Spaanse heerschappij is terug te zien in de koloniale steden. Reizen door Cuba laten u deze historie zelf ervaren.

Reizen door Cuba is voor mensen met passie. Muziek, sigaren en Salsa. De kleurrijke bevolking is over het algemeen uitzonderlijk vriendelijk en trots op de schoonheid van haar land.

Cuba reizen beginnen vaak in de hoofdstad Havana. Havana beschikt over het grootste koloniaal centrum van heel Latijns Amerika. Er zijn prachtige pleinen, kerken en statige panden. Net als de historische centra van Cienfuegos, Camaguey en Trinidad, staat de binnenstad van Havana op de werelderfgoed lijst. Met name Trinidad is pittoresk en mag u zeker niet missen tijdens uw reis door Cuba.

Santiago de Cuba, de tweede stad van het land, is vooral bekend om het carnaval dat in juli plaatsvindt en om de belangrijke rol die de stad speelde in de revolutie. Het is een levendige typisch Caribische stad die mooi tussen groene heuvels en de zee ingeklemd ligt.

Cuba is rijk aan cultuur, maar is zeker ook een aanrader voor de natuurliefhebber. Reizen door Cuba voeren u langs verschillende spectaculaire landschappen. Zo vindt u in Viñales bijzondere rotsformaties die tussen de tabaksvelden uit het land omhoog springen en die zorgen voor een betoverend landschap. In de Sierra Maestra liggen de hoogste bergen van Cuba, overwoekerd door groene bossen. De vergezichten vanaf dit gebergte zijn schitterend. Op het schiereiland ‘Cienaga de Zapata’ bieden de moerassen thuis aan de Cubaanse krokodil en tientallen vogelsoorten.

Langs de gehele kustlijn liggen honderden koraaleilandjes, paradijselijke stranden en verborgen baaitjes. Varedero en Guardalavaca zijn populaire badplaatsen, terwijl verschillende Cayo’s (kleine eilandjes) intimiteit en romantiek bieden met kleine weinig bezochte strandjes. Ideaal, zodat u uw reizen in Cuba kunt eindigen met een  ontspannen strandafsluiting.

Reizen door Cuba bieden u een geweldige reisbestemming en absoluut uniek. Mis het niet!

Bekijk onze Reizen naar Cuba en doe inspiratie op!

 

Boutique reizen Cuba

Avila Reizen is de specialist op het gebied van Boutique Reizen naar Cuba! Met een Boutique Reis bedoelen wij de combinatie van de mooiste routes in een prettig reistempo met verblijf in sfeervolle accommodaties met een bijzonder karakter.
Wij stellen individuele reizen naar Cuba op maat voor u samen. Aan de hand van een persoonlijk gesprek over uw interesses, voorkeuren en budget voorzien wij u van een optimaal reisadvies.

 

Bestemmingen:

 

Argentinië -BelizeBolivia - Brazilië - Chili - Costa Rica - ColombiaEcuador - Galapagos

Guatemala - Mexico - Nicaragua - Panama - Peru - Venezuela

 

altReisadvies Cuba

Hoofdstad

Havana

Aantal inwoners

Ongeveer 11,5 miljoen

 

Lees meer:

Klimaat Cuba

Beste reistijd: Een rondreis over Cuba kan het gehele jaar door! Reizen over Cuba is in sommige maanden echter prettiger. Cuba is één van de Caribische eilanden. Bij de Cariben denk je al gauw aan altijd mooi weer, wat ook zo is! Er zijn echter een aantal maanden waarin het klimaat gunstiger is.

Lees meer: