Next
Previous

Mexico reizen specialist

Beoordeling 5/5 1043 stemmen

 

Voorbeeldreizen vindt u op de pagina Rondreizen Mexico

Reizen Mexico bieden een paradijs voor de reiziger. Weinig landen beschikken over zoveel mogelijkheden als dit grote Latijns Amerikaanse land. Er zijn indrukwekkende koloniale steden, Caribische stranden, koraalriffen, woestijnen, jungles, vulkanen, hoge bergen en diepe canyons. De Maya’s en Azteken hebben enkele van de meest bijzondere ruïnes ter wereld achtergelaten en de Mexicaanse keuken en muziek genieten wereldwijde bekendheid.

Reizen door Mexico zouden kunnen starten in de hoofdstad Mexico City. Dit is één van de grootste steden ter wereld. De stad is rijk aan monumenten en op geringe afstand ligt de enorme Archeologische vindplaats Teotihuacan, waar een aantal van de grootste Amerikaanse piramides nog altijd overeind staan.

Tot de mooiste koloniale steden van het land behoren Puebla, Oaxaca, San Cristobal de las Casas en Merida. Reizen door Mexico zijn niet compleet als u geen oude mayastad bezoekt. De Maya stad bij Chichen Itza is door new7wonders.com tot één van de nieuwe wereldwonderen gekozen. Meer dan 100 miljoen mensen hebben via deze website in 2006 hun stem uitgebracht. Andere bekende oude Maya steden zijn Palenque, Uxmal en Calakmul.

Mexico reizen die het noorden aandoen doen ongetwijfeld de Copper Canyon aan, een indrukwekkend gebied van drie canyons, groter dan de Grand Canyon in de Verenigde staten. In het zuiden is vooral het schiereiland Yucatan en de provincie Chiapas bekend bij de reiziger.

Ook wat betreft flora en fauna is Mexico een opmerkelijk land en zijn reizen door Mexico aan te bevelen. Het behoort tot de meest rijke landen op aarde wat betreft soortenrijkdom, wat mede te danken is aan de verschillende natuurlijke landschappen en klimaten. Er zijn in Mexico maar liefst vierendertig biosfeerreservaten waar zeldzame diersoorten worden beschermd.

Zowel aan de Caribische kust als aan de Stille Oceaan zijn populaire badplaatsen te vinden. Playa del Carmen, Puerto Vallarta en Cancun zijn slechts een paar voorbeelden. Zoekt u liever een wat rustiger strand dan zijn er tientallen vissersdorpjes en afgelegen baaien waar u uit kunt kiezen. Reizen in Mexico sluit u dus ideaal af met een ontspannende strandverlenging.

In Mexico zijn dertig plekken door UNESCO tot werelderfgoed van de mensheid uitgeroepen. Een ongekend aantal wat slechts door enkele andere landen geëvenaard wordt.

Dit alles maakt van reizen door Mexico een must voor iedere reisliefhebber. Laat u verrassen door de vele schoonheden van dit land.

Bekijk onze Reizen naar Mexico en doe inspiratie op!

 

Bestemmingen:

 

Argentinië -BelizeBolivia - Brazilië - Chili - Costa Rica - Colombia - Cuba - Ecuador

Galapagos - Guatemala - Nicaragua - Panama - Peru - Venezuela

altReisadvies Mexico

Hoofdstad

Mexico-stad

Aantal inwoners

Ongeveer 111,22 miljoen

Lees meer:

Klimaat Mexico

Een rondreis door Mexico kan het gehele jaar door! Reizen door Mexico is in sommige maanden echter prettiger. De zuidelijke helft van Mexico ligt in de tropen en de noordelijke helft in de subtropen. Dit zegt echter niks over het klimaat! De verschillende hoogtes en ligging van individuele plekken vertellen wat voor weer je kan verwachten.

Lees meer: