Next
Previous

Nicaragua reizen specialist

 

Beoordeling 5/5 677 stemmen

 

Voorbeeldreizen vindt u op de pagina Rondreizen Nicaragua

Reizen Nicaragua bieden u een bijzondere bestemming. Nicaragua is het grootste land van Midden Amerika. Het wordt ook wel het land van meren en vulkanen genoemd. Na een blik op de kaart van Nicaragua wordt duidelijk waarom. Er zijn verscheidene grote en kleinere meren, waaronder ‘Lago de Nicaragua', het grootste meer van Midden Amerika. Van noord naar zuid liggen enkele tientallen vulkanen door het land verspreid. Sommige vulkanen bieden spectaculaire mogelijkheden voor de reiziger. Zo kunt u enkele vulkanen beklimmen en over de kraterrand kijken en zijn er zelfs (slapende) vulkanen waar in het kratermeer gezwommen kan worden. Reizen in Nicaragua bieden avontuur, maar ook comfort is aanwezig.

Midden in Lago de Nicaragua liggen twee vulkanen die samen het eiland ‘Isla Ometepe’ vormen. Een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. U vindt hier het Authentieke Nicaragua. Bij reizen in Nicaragua is Ometepe absoluut een must.

In steden als Leon en Granada kunt u genieten van de koloniale schoonheid en aan de stranden langs de Stille Oceaan is het goed vertoeven als u een aantal dagen wilt ontspannen en van de zon wilt genieten.

Nicaragua is ook bekend vanwege de enorme biodiversiteit en de vriendelijke bevolking rijk aan folkloristische tradities.
Zo bieden Nicaragua reizen u een grote diversiteit aan attracties en belevnenissen.

De eilandengroep ‘Corn Islands’ kennen een afwijkende geschiedenis, cultuur en taal dan het vaste land van Nicaragua. De Caribische archipel kent een ontspannen sfeer en beschikt over kilometers lange witte zandstranden en kleine romantische baaien. De koraalriffen lenen zich bovendien uitstekend voor snorkelen en duiken. Ideaal om reizen door Nicaragua af te sluiten.
Vooral Little Corn Island is een ongerepte parel!

Reis door Nicaragua is een onvergetelijke ervaring en een absolute aanrader. Avila Reizen helpt u graag de ideale reis voor u samen te stellen.


Bekijk onze Reizen naar Nicaragua en doe inspiratie op!


Bestemmingen:


 

Argentinië -BelizeBolivia - Brazilië - Chili - Costa Rica - Colombia - Cuba - Ecuador -

Galapagos - Guatemala - MexicoPanama - Peru - Venezuela

altReisadvies Nicaragua

Hoofdstad

Managua

Aantal inwoners

Ongeveer 5,9 miljoen

Lees meer:

Klimaat Nicaragua

Beste reistijd: Een rondreis door Nicaragua kan het gehele jaar door! Reizen door Nicaragua is in sommige maanden echter prettiger. De meest gunstige maanden om het land te bezoeken zijn de maanden juli tot en met september en november tot en met januari. Nicaragua ligt in de tropen, wat betekent dat het een tropisch klimaat kent.

Lees meer: