Dé verrassing van Midden Amerika!

Dan ben je toch al best bereisd, hebt best wat gezien van de wereld en dan kun je toch nog enorm verrast worden door een bestemming…..Panama!

 

 

We deden deze reis in combinatie met Costa Rica en hebben daarom in Panama niet de jungle bezocht (wat zeker kan). We hadden de fantastische combinatie van stad en strand; begonnen in Bocas del Torro, daarna Panama City en eindigen op de San Blas eilanden.

Peggy Lebbink

En dan wil ik bovenal benoemen dat de grootste verrassing Panama City was! Wat een gave stad, aan de ene kant de cultureel historische wijk met z’n klinkerstraatjes en aan de andere kant de megamoderne skyline van het zakencentrum. En natuurlijk moet je ook naar het Panama-kanaal en het museum. Daar zie en leer je over één van de meest indrukwekkende bouwwerken die de mens heeft gemaakt. Het is jammer dat het zo ver vliegen is maar anders zou ik deze veelzijdige stad aanbevelen voor een city-trip!

 

En dan de grote tegenstelling, San Blas. Met een klein wiebelig vliegtuigje vlieg je er naar toe. Tenminste, tot vlakbij en het laatste stukje gaat per boot. Je verblijft op een eilandje zo groot als een voetbalveld, met palmbomen, 10 hutjes die boven het water gebouwd zijn en geen wifi of telefonisch bereik. Dus extreme rust…. Het water van je douche is zo warm als de zon het die dag verwarmt heeft.

Maar wat een belevenis zo ver van de bewoonde wereld. De Kuna-indianenstam die vlakbij woont zorgt voor het eten en neemt je mee op excursies. En je eet wat er die dag gevangen wordt in de zee, dus in ons geval ’s-middags heerlijke verse kreeft en ’s-avonds verse dorade.

En het leuke is dat Panama als land nog niet zo toeristisch is. Dus ga er heen voordat men ontdekt wat voor een geweldige bestemming het is!