Wildlife-vakantie Zuid-Afrika

Ramon en Antoinetta

Ongeveer 18 maanden voor vertrek hebben wij wederom contact opgenomen met Avila Reizen om een mooie reis naar Afrika in elkaar te zetten. Wij wilden graag een vakantie met alleen maar wildparken. Het was goed dat we zo ver van tevoren gingen boeken, want de lodge in Sabi Sand was al helemaal volgeboekt in deze periode. Dus heeft Avila moeten gaan schuiven met de data zodat we uiteindelijk toch nog onze 4 nachten in Sabi Sand konden krijgen.
De uiteindelijke reisroute is als volgt geworden: Johannesburg – Nambiti Private Game Reserve – Amakhosi Private Game Reserve – Manyoni Private Game Reserve – Barberton – KNP – Sabi Sand Private Game Reserve – JHB. Wat een onwijs gave reis is dit geworden. Het Avila-team had alles tot in de puntjes geregeld. De lodges waren supergaaf en zeer luxe. De game drives waren op iedere plek net weer wat anders en superbijzonder, wij hebben het geluk gehad dat we heel veel dieren hebben mogen spotten, op 2 meter naast een leeuw zitten die brult, dat vergeet je niet snel. Op een 4-5 meter naast een moedercheeta met 3 pups die aan het eten zijn toch ook niet.
De 3 dagen in KNP is iets heel anders, hier kun je zelf 12 uur door het park rijden en zelf op zoek gaan naar de dieren. Dit is toch ook wel een hele aparte ervaring. Sabi Sand is dé plek om naartoe te gaan als je luipaarden wil spotten, wij hebben het geluk gehad dat we tijdens iedere drive minimaal 2 tot een max van 6 luipaarden hebben mogen spotten.
Al met al een superervaring, waarbij je zelf nergens aan hoeft te denken omdat dit voor je gedaan is door het team van Avila. Echt een aanrader om hier te boeken, op dit moment staat de volgende reis alweer klaar en wel Madagaskar. Nogmaals superbedankt voor deze super-reis.