Coronamaatregelen in Armenië

Armenië is open voor toerisme. Bij aankomst op de luchthaven wordt u gecheckt op symptomen van COVID-19. Op vertoon van een PCR-test die niet ouder is dan 72 uur, hoeft u niet in quarantaine. U kunt ook in Armenië bij een van de lokale testcentra een PCR-test laten doen. Let op: u kunt niet met uw CoronaCheck app (DCC) Armenië inreizen, dit is alleen geldig binnen de EU. U moet uw testbewijs uitprinten en op papier meenemen.

Als u vanuit Armenië naar Nederland reist moet u een NAAT/PCR test overleggen van maximaal 48 uur oud voor vertrek naar Nederland of een antigeentest van maximaal 24 uur oud voor vertrek. Ook als u gevaccineerd bent. Personen tot en met 11 jaar zijn uitgezonderd van de testplicht. Na een verblijf in Armenië moet u bij terugkeer in Nederland 10 dagen verplicht in (thuis)quarantaine. Ook kinderen onder de 12 jaar krijgen het dringende advies om in (thuis)quarantaine te gaan.

Wilt u meer weten, neem gerust contact met ons op. Op onze Armenië-pagina vindt u prachtige voorbeeldreizen en meer informatie.

(deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 8-12-2021)