Coronamaatregelen in Botswana

Botswana is open voor toerisme. Er geldt geen vliegverbod voor burgers van de Europese Unie. Bij inreizen in Botswana is een negatieve PCR-test verplicht. De test moet binnen 72 uur voor inreizen zijn afgenomen. Ook is er bij aankomst een verplichte screening op Covid-19. Als u symptomen van Covid-19 vertoont moet u in quarantaine. Verder moet u 14 dagen in contact blijven met de lokale autoriteiten voor zelf-monitoring.

Als u vanuit Botswana naar Nederland geldt er een verplichte quarantaine van 5 dagen na thuiskomst en dient u bij vertrek zowel een negatieve PCR-test (niet ouder dan 48 uur) als negatieve antigen-test (niet ouder dan 24 uur) te overleggen om te kunnen boarden. De overige voorwaarden waar u aan moet voldoen voor terugkeer naar Nederland hangen af van de reisdatum en manier van reizen. U kunt dit nagaan via deze website van de Rijksoverheid.

Let op: U kunt niet met uw CoronaCheck app (het digitale coronabewijs – DCC) Botswana inreizen. U moet uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs dus uitprinten en op papier meenemen.

Wilt u meer weten, neem gerust contact met ons op. Op onze Botswana-pagina vindt u prachtige voorbeeldreizen en meer informatie.

(deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 08-12-2021)