Coronamaatregelen in Curaçao

Curaçao is open voor toerisme. Alle reizigers van 12 jaar en ouder moeten een negatief PCR-testresultaat overleggen, die uiterlijk 48 uur voor vertrek naar Curaçao is afgenomen. Een negatief antigeentestresultaat is niet voldoende. Dit geldt ook voor reizigers die volledig gevaccineerd zijn.

Reizigers met een geldig bewijs van volledige vaccinatie kunnen met het digitale coronavaccinatiebewijs (DCC) via de CoronaCheckApp Curaçao inreizen. Daarnaast moeten reizigers voordat zij naar Curaçao vertrekken een ‘Public Health Passenger Locator Card’ en immigratiekaart invullen via de website van de overheid van Curaçao.

U moet daarnaast binnen 48 uur voor vertrek naar Curaçao een afspraak maken voor een antigeentest op de 3e dag na aankomst op Curaçao. Het bewijs van deze afspraak moet u samen met het testresultaat van het negatief PCR-testresultaat en de ‘Public Health Passenger Locator Card’ bij aankomst op Curaçao aan de autoriteiten kunnen laten zien.

De voorwaarden waar u aan moet voldoen voor terugkeer naar Nederland hangen af van de reisdatum en manier van reizen. U kunt dit nagaan via deze website van de Rijksoverheid.

Wilt u meer weten, neem gerust contact met ons op. Op onze Curaçao-pagina vindt u prachtige voorbeeldreizen en meer informatie.

(Bron: Rijksoverheid reisadviezen; deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 20-01-2022)