Coronamaatregelen in Engeland & Wales

Het Verenigd Koninkrijk is open voor toerisme. U kunt met uw CoronaCheck app (het digitale coronabewijs – DCC) het Verenigd Koninkrijk inreizen.

Voor volledig gevaccineerden (inclusief 14 dagen wachttijd) gelden de volgende reglementen:
Iedereen vanaf 12 jaar en ouder dient bij vertrek een negatieve PCR- of antigeentest kunnen overleggen. Deze test moet in de 2 dagen voor vertrek zijn afgenomen.

U moet voor uw reis ook een boeking maken voor een PCR-test, die u kunt doen vanaf het moment van aankomst in het Verenigd Koninkrijk tot uiterlijk dag 2 na aankomst in het Verenigd Koninkrijk. Deze test moet in het Verenigd Koninkrijk worden afgenomen. De dag dat u arriveert in het Verenigd Koninkrijk is dag 0. Deze test moet u altijd boeken, ook als u op dag 2 niet meer in het Verenigd Koninkrijk bent. De test hoeft alleen te worden afgenomen als u op dag 2 nog in het Verenigd Koninkrijk aanwezig bent. U moet het bewijs van deze geboekte test bij aankomst in het Verenigd Koninkrijk laten zien.

Na aankomst moet u verplicht in quarantaine. U kunt quarantaine (zelf isolatie) verlaten wanneer u een negatief PCR-testresultaat ontvangt.

De voorwaarden waar u aan moet voldoen voor terugkeer naar Nederland hangen af van de reisdatum en manier van reizen. U kunt dit nagaan via deze website van de Rijksoverheid.

Wilt u meer weten, neem gerust contact met ons op. Op onze Engeland & Wales pagina vindt u prachtige voorbeeldreizen en meer informatie.

(deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 08-12-2021)