Coronamaatregelen in Namibië

Namibië is open voor toerisme. Er geldt geen vliegverbod voor burgers van de Europese Unie. Op vertoon van een negatieve PCR-test (niet ouder dan 72 uur) kunt u inreizen. Dit geldt ook voor gevaccineerden. Een antigeen sneltest wordt bij inreis niet geaccepteerd.

Als u vanuit Namibië naar Nederland geldt er een verplichte quarantaine van 5 dagen na thuiskomst en dient u bij vertrek zowel een negatieve PCR-test (niet ouder dan 48 uur) als negatieve antigen-test (niet ouder dan 24 uur) te overleggen om te kunnen boarden. De overige voorwaarden waar u aan moet voldoen voor terugkeer naar Nederland hangen af van de reisdatum en manier van reizen. U kunt dit nagaan via deze website van de Rijksoverheid.

Let op: U kunt niet met uw CoronaCheck app (het digitale coronabewijs – DCC) Namibië inreizen. U moet uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs dus uitprinten en op papier meenemen.

Wilt u meer weten, neem gerust contact met ons op. Op onze Namibië-pagina vindt u prachtige voorbeeldreizen en meer informatie.

(deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 08-12-2021)