Coronamaatregelen in Noorwegen

Noorwegen is open voor toerisme. U kunt met uw CoronaCheck app (het digitale coronabewijs – DCC) Noorwegen inreizen. Alle reizigers ouder dan 16 jaar moeten zich voor aankomst in Noorwegen digitaal registreren. Dit geldt ook voor mensen die volledig gevaccineerd zijn en in het bezit zijn van een COVID-19-certificaat (DCC).

Ook moet iedereen zich bij aankomst in Noorwegen laten testen bij de aanwezige teststations. In het geval er geen testfaccilliteiten zijn bij aankomst moet u zelf een antigeen sneltest laten doen bij een teststation (binnen 24 uur na aankomst) of een zelftest doen. Als de uitslag positief is van de antigeen sneltest of de zelftest dan moet u binnen 24 uur een PCR-test doen.

Alle reizigers van 18 jaar en ouder die niet gevaccineerd of hersteld zijn van corona, moeten zich binnen 24 uur voor aankomst laten testen. Na hun aankomst in Noorwegen moeten ze zich opnieuw laten testen en daarna moeten ze in quarantaine gaan. Lees voor meer informatie op de website van de Noorse autoriteiten.

Kinderen onder de 16 jaar hoeven zich niet vooraf te registeren en hebben ook geen test nodig voor vertrek. Kinderen moeten wel een test doen bij aankomst in Noorwegen maar hoeven niet in quarantaine. 3 dagen na aankomst moeten ze een PCR-test laten doen.

De voorwaarden waar u aan moet voldoen voor terugkeer naar Nederland hangen af van de reisdatum en manier van reizen. U kunt dit nagaan via deze website van de Rijksoverheid.

Wilt u meer weten, neem gerust contact met ons op. Op onze Noorwegen-pagina vindt u prachtige voorbeeldreizen en meer informatie.

(deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 08-12-2021)