Coronamaatregelen in Oeganda

Oeganda is open voor toerisme. Alle reizigers die Oeganda in reizen moeten in het bezit zijn van een “approval letter” ter bevestiging van uw visumaanvraag. Verder moet iedereen in het bezit zijn van een origineel (geprint) certificaat van een negatieve COVID-19 PCR-test van een geaccrediteerd laboratorium, opgesteld in het Engels. Zorg ervoor dat u zich binnen 72 uur, of binnen 3 dagen voor aanvang van de reis laat testen.

Alle internationale reizigers moeten bij aankomst op Entebbe International Airport aan de volgende richtlijnen voldoen:
– U moet in het bezit zijn van de uitgeprinte “approval letter”. Deze ontvangt u per e-mail van de Ugandese autoriteiten (via het Uganda E-Immigration system) plus de overige documenten die vermeld staan in de bevestiging van goedkeuring van de visumaanvraag. De visum sticker zal door de immigratie autoriteiten worden aangebracht in uw paspoort.
– U moet in het bezit zijn van een origineel (geprint) certificaat van een negatieve COVID-19 PCR-test van een geaccrediteerd laboratorium in het land van herkomst, opgesteld in de Engelse taal. Zorg ervoor dat u zich binnen 72 uur (3 dagen) voor aanvang van de reis laat testen. Maatschappijen mogen geen passagiers toelaten die niet in het bezit zijn van een negatieve COVID-19 PCR-test. Een aankomende passagier zonder de negatieve COVID-19 PCR-test wordt de toegang geweigerd en de luchtvaartmaatschappij is verplicht de passagier terug te nemen.
– Passagiers worden na aankomst door het Port Health Team gescreend op andere tekenen van besmettelijke ziekten.
– U moet in het bezit zijn van een vaccinatieboekje met bewijs van een gele koorts vaccinatie.
– Passagiers moeten vingerafdrukken scannen in opdracht van de immigratieambtenaar.
– Bij aankomst op Entebbe Airport moet iedereen vanaf 6 jaar en ouder verplicht een COVID-19 test laten afnemen. De kosten zijn USD 30,- of het bedrag omgerekend in Oegandese shillings. Is de testuitslag positief? Dan gaat u voor een behandeling van 7 dagen naar een publieke of particuliere medische instelling. Pas na een negatieve COVID-19 test mag u doorreizen. De kosten van een particuliere instelling zijn voor eigen rekening.

De voorwaarden waar u aan moet voldoen voor terugkeer naar Nederland hangen af van de reisdatum en manier van reizen. U kunt dit nagaan via deze website van de Rijksoverheid.

Wilt u meer weten, neem gerust contact met ons op. Op onze Oeganda-pagina vindt u prachtige voorbeeldreizen en meer informatie.

(Bron: Rijksoverheid reisadviezen; deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 20-01-2022)