Coronamaatregelen in Roemenië

Roemenië is open voor toerisme. U kunt naar Roemenië reizen zonder quarantaineverplichting als u minstens 10 dagen volledig gevaccineerd bent. Dit moet u aan kunnen tonen met een coronabewijs (CoronaCheck app; het digitale coronabewijs – DCC). Ook hoeft u niet in quarantaine indien u binnen de laatste 180 dagen besmet bent geweest met COVID-19 en er minstens 14 dagen tussen de positieve uitslag en uw aankomst in Roemenië zitten. U moet dit ook aantonen met een coronabewijs (CoronaCheck app; het digitale coronabewijs – DCC).

Kinderen ouder dan 12 en jonger dan 16 jaar moeten een negatieve PCR-test laten zien die voor vertrek/bij aankomst niet ouder is dan 72 uur. Kinderen onder 12 jaar zijn zonder test vrijgesteld van de quarantaineplicht.

De voorwaarden waar u aan moet voldoen voor terugkeer naar Nederland hangen af van de reisdatum en manier van reizen. U kunt dit nagaan via deze website van de Rijksoverheid.

Wilt u meer weten, neem gerust contact met ons op. Op onze Roemenië-pagina vindt u prachtige voorbeeldreizen en meer informatie.

(deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 08-12-2021)