Coronamaatregelen in Rwanda

Rwanda is open voor toerisme. Als u naar Rwanda reist, bent u verplicht voor vertrek een Passenger Locator Form in te vullen. Het is aan te raden dit 48 uur voor uw vertrek te doen om er zeker van te zijn dat de gegevens op tijd verwerkt zijn. U ontvangt per e-mail een QR-code die nodig is om Rwanda in te reizen. Ook moet u bij inreizen een certificaat laten zien met een negatief COVID-19-testresultaat. Dit certificaat mag niet ouder zijn dan 72 uur voor uw vertrek. Dit is niet verplicht voor kinderen onder de 5 jaar.

Bij aankomst in Rwanda moet u 24 uur in quarantaine en wordt u nogmaals getest. U moet de uitslag van deze test en quarantaine afwachten in een door de lokale overheid aangewezen hotel. De kosten zijn voor eigen rekening. 7 dagen na aankomst ondergaat u een tweede PCR-test, op kosten van de Rwandese overheid.

De voorwaarden waar u aan moet voldoen voor terugkeer naar Nederland hangen af van de reisdatum en manier van reizen. U kunt dit nagaan via deze website van de Rijksoverheid.

Wilt u meer weten, neem gerust contact met ons op. Op onze Rwanda-pagina vindt u prachtige voorbeeldreizen en meer informatie.

(deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 08-12-2021)