Coronamaatregelen in Sint Maarten

Sint Maarten is open voor toerisme. Voordat u naar Sint Maarten gaat, moet u een gezondheidsverklaring (verklaring in het Engels) invullen om een voorlopige toestemming te krijgen om naar Sint Maarten te mogen vliegen. Ouders moeten dit voor hun kinderen invullen. Het verwerken van de gegevens kan tot 12 uur duren. Bij aankomst op Sint Maarten moet u de voorlopige toestemming kunnen laten zien.

Uw vaccinatiestatus en vaccinatiebewijs of de uitslag van de COVID-19 test moet u ook uploaden als u de gezondheidsverklaring invult.

Het afsluiten van een lokale COVID-19 verzekering is verplicht voor alle reizigers naar Sint Maarten. Voor kinderen van 10 jaar en jonger geldt een lager tarief. Kijk voor meer informatie op de lokale website van Sint Maarten (informatie in het Engels).

Reizigers zijn verplicht een ziektekostenverzekering te hebben. Het is sterk aanbevolen om een aanvullende reisverzekering af te sluiten die ook COVID-gerelateerde kosten dekt tijdens uw verblijf op Sint Maarten.

Voor volledig gevaccineerden gelden de volgende voorwaarden:
– Bij aankomst op Sint Maarten moet u een negatieve NAAT(PCR)-test kunnen laten zien die maximaal 48 uur voor vertrek is afgenomen.
– In plaats van de NAAT(PCR) test kunt ook een antigeentest laten zien. Deze test moet binnen 24 uur voor vertrek zijn afgenomen.

Voor niet volledige gevaccineerde reizigers geldt dat u bij aankomst op Sint Maarten een negatieve COVID-19 test moet laten zien die uiterlijk 72 uur voor vertrek is afgenomen.

Reizigers vanaf 5 jaar moeten een negatieve NAAT(PCR)-test kunnen laten zien die 48 uur voor vertrek is afgenomen.

Let op: u kunt niet met uw Nederlandse digitale coronabewijs (DCC) Sint Maarten inreizen. U moet uw testbewijs uitprinten en op papier meenemen.

De voorwaarden waar u aan moet voldoen voor terugkeer naar Nederland hangen af van de reisdatum en manier van reizen. U kunt dit nagaan via deze website van de Rijksoverheid.

Wilt u meer weten, neem gerust contact met ons op. Op onze Sint Maarten-pagina vindt u prachtige voorbeeldreizen en meer informatie.

(deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 08-12-2021)